Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, קודם כל יש לציין שאין לי אפשרות לבדוק כרגע וזה המקום היחיד שיכול לעזור לי.

אני בן 17 ומעוניין לקנות סובארו אימפרזה מכיון שאני שומע עליה המון דברים טובים אבל אני לא בדיוק יודע. אשמח לדעת ממישהו שמבין איך היא מבחינת:

אמינות

צריכת דלק נמוכה

איזו שנה כדאי - 2006/7/8 ומדוע.

=

ואם כדאי לי ללכת על סובארו אימפרזה בכלל, אני לא יודע אילו עוד רכבים יש בשוק שיכולים להתאים לדרישות האלה. אשמח להצעות

התקציב שלי הוא: עד 10,000.

תודה רבה

פורסם

היה לנו במשפחה רכב כזה. בד"כ רכב אמין - אם כי הרכב שתרצה לקנות הוא בן 12+...משמע מן הסתם צריך לשים לב למצבו

הרכב אינו חסכוני בדלק. השתמשנו ברכב עם מנוע 1.5 משנת 2007 שאמור היה להיות חסכוני. בפועל, הרכב כבד, המנוע קטן, ולא היה חסכון.

לא התחברתי למנוע ה- 1.5 משנת 2007. המנוע "נחנק" בעת האצה או קיק דאון למשל ומרגישים כי הוא חלש יחסית למשקל הרכב. המנוע עד שנת 2006 היה יותר מתאים.

מצד שני- מבחינה חיצונית הדגם משנת 2007 יותר יפה, לדעתי.

בהצלחה

פורסם

אמינות - בבסיס הרכב אמין, אבל אל תשכח שמדובר ברכב שחצה את גיל 10, צפה לתקלות מדי פעם שנובעות לעיתים מבלאי.

צריכת דלק - אם זה הפרמטר המרכזי עבורך, זה לא הרכב המתאים, שני המנועים שעלו כאן - 1.5 ו-1.6 מאוד חלשים ולא חסכוניים.

יש לך כאן בפורום מישהו שמפרסם B3 שנת 2009 שנראית לא רע בכלל ב-12 אלף ש"ח, היא גם חלשה, אבל היא יותר מודרנית והיא אופציה אפשרית עבורך (אם חריגה קלה מתאפשרת).

תיקח בחשבון שתשלם על ביטוח חובה וצד ג קרוב לעלות של הרכב. ביטוח לנהג צעיר וחדש זה עסק מאוד יקר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אמין- כן וזה בערך הדבר הטוב היחידי שיש לי להגיד על הרכב הזה.

צריכת דלק נמוכה- ממש ממש לא, זה רכב שטוחן דלק.

לא מבין למה שילד בן 17 ירצה כזו מכונית ענקית. לדעתי עדיף לך משהו יותר בסגנון של פיז'ו 107/סיטרואן C1 ידנית.

גם חסכוני בדלק גם אמין (טויוטה אייגו עם סמל של פיז'ו/סיטרואן ) גם מודרני יותר גם עלויות אחזקה נמוכות וגם תוכל בקלות לקפוץ אפילו לשנתון 2011 -2012 .

פורסם

צריך לקחת בחשבון כסף לאחזקת רכב - טיפול שנתי,טסט,דלק, ביטוח לא זול לנהג חדש וכן... גם תקלה אחת או שתיים לפחות במהלך שנת אחזקה.

לדעתי,עדיף שתעבוד,תחסוך ואם יש להורים רכב תשתפשף טיפה על רכב אחר כי עם כל הכבוד לרצון להיות עצמאי יש לזה מחיר גדול-אם אתה לא עובד ואין לך הכנסה אין בכלל על מה לדבר כי אחרת כבר התקלה הראשונה שתצוץ עלולה לגרום לך להשבית את הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אפשר למצוא רכבים ראויים לקניה ב 10,000 שח אבל זה דורש סבלנות, קצת ידע ומזל....

זה לא רעיון טוב לכוון למודל מסויים ושנתון. תחליט האם משפחתית או מיני או סופר מיני ואז רואה מה יש לרכישה.

את תגביל עצמך למודל מסויים.

כשיש כמה חלופות תחזור לכאן להתייעץ.

לגבי רכבים זולים יש לי כמה עצות:

1. מזגן. רכיב שיכול להפתיע לרעה. לבדוק טוב.

2. משך זמן מקסימלי לטסט

3. אולי הכי חשוב זה כמה זמן המוכר החזיק אותו. כי אם מוכר זמן קצר (עד 12-18 חודשים) אחרי שקנה צריך לחקור למה. כי יש סיכוי שמדובר בתקלה מתנייעת.....

4. תיעוד טיפולים עד כמה שניתן

5. צמיגים. בשני היבטים: הראשון, הוא שהחלפה שלהם עולה כסף אז שווה לבדוק. שני, נותן סימן לטיב התחזוקה. אם יש 4 צמיגים שונים שחלקם ישנים מאוד מדובר כנראה ברכב שתוחזק בצורה מינימאלית. וזה כנראה נכון גם לגבי שאר הרכיבים.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

razi_pazi - צריך גם לקחת בחשבון שרכבים כאלו יכולים לשמש כרכב ראשון או רכב זמני למישהו שחוסך לרכב יותר 'רציני', יכול להיות שמישהו יחזיק ברכב למשך שנה - שנה וחצי ועדיין הוא יהיה בסדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אמין- כן וזה בערך הדבר הטוב היחידי שיש לי להגיד על הרכב הזה.

צריכת דלק נמוכה- ממש ממש לא, זה רכב שטוחן דלק.

לא מבין למה שילד בן 17 ירצה כזו מכונית ענקית. לדעתי עדיף לך משהו יותר בסגנון של פיז'ו 107/סיטרואן C1 ידנית.

גם חסכוני בדלק גם אמין (טויוטה אייגו עם סמל של פיז'ו/סיטרואן ) גם מודרני יותר גם עלויות אחזקה נמוכות וגם תוכל בקלות לקפוץ אפילו לשנתון 2011 -2012 .

מה הכי מומלץ? אני צריך כמה שיותר חסכוני וזול וגם אמין

פורסם

"

מה הכי מומלץ? אני צריך כמה שיותר חסכוני וזול וגם אמין"

סוזוקי אלטו ידנית, פיאט פונטו ידנית, או גרנדה פונטו.

אימפרזה זה רכב עגלה בטרוף ובולע דלק, איך הגעת אליו וקיבלת המלצות אני לא יודע.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אם מחפשים כמה שיותר מוניטין אמינות לשקל, לדעתי אחלה רכב שבעולם.

לא חזק/חסכוני/או נוח במיוחד, אבל בסך הכל מביא אותך מ-A ל-B בעלות נמוכה יחסית של קניה ואחזקה.

אבל - ואבל מאוד גדול,

לגבי אמינות - צריך לבדוק טוב מצב של רכב ספציפי, כי לרכבים בתקציבים האלה יש נטיה להיות מתוחזקים בתחזוקת שבר, לפעמים ברמות קיצוניות, נוסע בעזרת השם/אללה/ג׳וינט, ולא מעניין שום דבר מעבר, גם אם יהיו רעשים מפחידים/אורגן אורות בדשבורד/עשן מהאגזוז/גיר דופק/סלון שנראה כאילו חי בתוכו סטודנט שמשתמש באוטו בתור באנג.

ובתור משפחתית יפנית אולד סקול, יש לזה נטיה לנסוע גם אם היא לא לגמרי תקינה, עד הסוף המר, אז צריך לבדוק טוב טוב שהסוף הזה לא יגיע שבועיים אחרי העברת בעלות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה הכי מומלץ? אני צריך כמה שיותר חסכוני וזול וגם אמין

הכי מומלץ הוא שתתנייד באופנים חשמליים או תחב״ץ, תמשיך לחסוך כסף, ועוד כמה שנים יהיה לך מספיק כסף לקנות רכב שלא ישתה לך את הנשמה.

בתקציב הזה אתה כמעט תמיד קונה את הצרות של המוכר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
razi_pazi - צריך גם לקחת בחשבון שרכבים כאלו יכולים לשמש כרכב ראשון או רכב זמני למישהו שחוסך לרכב יותר 'רציני', יכול להיות שמישהו יחזיק ברכב למשך שנה - שנה וחצי ועדיין הוא יהיה בסדר.
זה יכול להיות אבל לדעתי החזקה קצרה זה סימן מטריד ברכבים כאלו.

בדכ מי שקונה רכב ב 12,000 ומגלה שהוא אמין וסביר ימשיך להחזיק אותו גם אחרי שנה אף אם יכול לשדרג לרכב ב 20-30.

שווה לבדוק למה מוכר אחרי שנה. אולי באמת זכה בלוטו או ירש מסבתא רכב או גילה שלא צריך כי קיבל מהעבודה, או עבר לעבודה קרובה.

יכול להיות. אבל לפעמים ההסבר הפשוט הוא הנכון. מדובר ברכב בעייתי ולקח לו שנה להבין זאת

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• תוכן חדש...