Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש לשדרג את המערכת הנוכחית שלי ברכב

מדובר על פונטו קבריולט

המקומות לרמקולים:

-קדימה בדשבורד 3.5"

-דלתות קדמיות 5.25"

-דלתות אחוריות 4X6"

-מגש אחורי 6X9"

בפועל היום הסטאפ כזה:

רדיו דיסק של Pioneer DEH-X1950U

5.25 בדלתות הקדמיות של Rockford R152

במגש האחורי 6X9 של JBL מדגם ישן JBL GTO963

יש מגבר די מעפן סיני של V12 + סאב וואפר של Rockford מדגם PUNCH 12"

חשבתי כשדרוג ראשוני להחליף את ה 6X9 הישנים ב JBL GTO939 מכיוון שיש לי אותם על רכב נוסף ומרוצה מהם.

להחליף בדלתות את ה Rockford R152 ל 5.25 (למרות שהם די חדשים) גם לרמקולים JBL כדי לשמור על תאימות.

+ להוסיף טוויטרים בדשבורד איפה שכרגע יש רק תושבת לרמקול 3.5"

האם כדאי לנצל את כל האזורים של הרמקולים? כרגע גם בדלתות מאחורה 4X6 אין רמקולים.

או האם עדיף להתמקד במה שיש ולשדרג?

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

לפי מודעת המכירה שלך אני מבין שהרמקולים מקדימה הינם קואקסלים. השדרוג הטבעי יהיה לסט קומפוננט.

ה-6X9 נחוצים לך? אם אתה מנתק אותם, מה חסר לך?

הייתי מתמקד בקומפוננט קדמי כאמור וכן אולי במגבר אחר שיחזיק אותם ואת הסאבוופר היטב.

כתלות באיך שמנגנון הגג עובד/הדופן בין תא הנוסעים לתא המטען, במידה והסאב "מופרד בכוח", שוקל לבצע פורט לתוך תא הנוסעים.

הר"ד מגביל מעט משום שיש לו רק יציאת RCA אחת, אבל אפשר להתמודד עם זה.

אבל, בלי תקציב מוגדר, אי אפשר לעשות כלום.

פורסם (נערך)
לפי מודעת המכירה שלך אני מבין שהרמקולים מקדימה הינם קואקסלים.

כן

ה-6X9 נחוצים לך? אם אתה מנתק אותם, מה חסר לך?

הם נחוצים רק כאשר הגג סגור, כאשר הוא פתוח הוא מתקפל עליהם ולא שומעים כלום מאחורה.

חשבתי לקנות את כל הציוד ב AMAZON

קומפוננט 5.25 של JBL GTO 509C לפי מה שאני רואה יעלה 482 ש"ח, את הטוויטרים אפשר להפריד לחורים בדשבורד?

השאלה אם קומפוננט כזה + סאב יספיק להכל? או אולי לשלב איתו 4X6 קוקסיאלים בתא הנוסעים מאחורה?

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

השרשור הזה מרגיש כאילו הולך לכיוון שאתה כבר החלטת מה לעשות ומחפש אישרור לכך או פשוט התעלמות ממה שיאמר כאן.

לגבי ה-6X9 - השאלה היתה מדוע הם נחוצים לך; מוזיקה בעיקרה אמורה להגיע מהחזית. ניתן להעזר ברמקולים אחוריים לקבלת קצת נפח וגם זה לפי טעם אישי. ולכן גם שאלתי מה חסר לך כאשר הם מנותקים לחלוטין (ולא מוסתרים ע"י הגג).

לגבי ה-4X6 כבר ענו לך בשרשור הקודם בגדול. והתתייחסות אליהם זהה בעיקרון לענין ה-6X9 עם החסרון המוסף של מיקום לא מוצלח אקוסטית (כנראה).

לגבי קומפוננט (ובכלל ציוד בסיסי בעיקרו), המחיר לא בהכרח שונה מאוד בארץ. שווה לבדוק.

את הטוויטרים של הסט ניתן למקם במיקום בדשבורד, אך זהו אינו בהכרח המקום האידיאלי עבורם ועבור איכות השמע. צריך לבדוק ולהחליט לפני שממקמים סופית.

אני משתייך לאסכולה של סט קדמי + סאב בלבד. יש שיגידו אחרת, כפי שרמזתי לעיל.

לא ציינת תקציב עדין.

פורסם

התקציב עד 1000 שח כרגע לזוג קומפוננטים ואולי שדרוג המגבר.

סאב כבר יש, ללא ה 6x9, הקדמיים נשמעים די מלוכלך, חסרי באס, ואין לי נפח מאחורה כמו שתיארת. מעל ווליום מסויים, אני מקבל קרקושים (מניח שזו מגבלה של המגבר)

פורסם

הייתי מתחיל מקומפוננט קדמי. התקנה איכותית שלהם ואולי קצת איטום/בידוד בסיסי בסביבתם.

אם הקדמיים לא מחוברים היום למגבר, אז את הנ"ל לחבר אליו ואת ה-6X9 ישירות לר"ד.

לבצע כיול מחדש למגבר - בדיקה של הגיין, בדיקה של תדרי חיתוך קרוסאובר וכיוצב'.

אם ה-6X9 תקינים, לא רואה סיבה להחליפם.

אם אתה מעונין ב"נפח אחורי" גם כאשר הגג מקופל, אפשר לשקול התקנה של 4X6 במקום ה-6X9, לא כתוספת. אבל ממילא עם גג מקופל האקוסטיקה משתנה לגמרי ורעשי הרוח (שהם ורמת הבידוד מהסביבה באופן כללי בעייתיים ברכבים עם גג בד מתקפל) בוודאי יגברו על היעילות שלהם.

• תוכן חדש...