Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי תקן (חדש יחסית) חייב להיות ברז ערבול ביציאה מהדוד שמש, כך שכל הבית "מוגן". אם יש אמצעי חימום אחר בבית, כמו חימום בגז, גם בו יהיו הגנות על הטמפרטורה המקסימלית.

פורסם
אז ככה, בראשית הגיע שרברב לתקן את האנטרפוץ הוא רק החליף את הכיסוי והידית לקח 160 שח והלך.

זה מה שבלבל את כולנו. מראש היה צריך להחליף את הפנימי.

בהקבלה לעולם הרכב- הלך לך פקונג ראש, והוא עשה לך פחחות וצבע קומפלט.

הייתי אומר שזה הזוי, אבל זה יותר מזה. זו נוכלות.

ווינר- ברז תרמוסטטי מתוצרת טובה הוא אמין מאד. וגם אם הוא מתקלקל- יש חלקי חילוף זמינים.

הטכנולוגיה מבוססת על דו מתכות. בדיוק כמו התרמוסטט באוטו. לא ממש מדע טילים. מתי לאחרונה נדרשת להחליף תרמוסטט באוטו? אותו פז"מ צפוי לזה שבברז.

גם האינסטלטור שלך כנראה לא מקצוען.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפי תקן (חדש יחסית) חייב להיות ברז ערבול ביציאה מהדוד שמש, כך שכל הבית "מוגן". אם יש אמצעי חימום אחר בבית, כמו חימום בגז, גם בו יהיו הגנות על הטמפרטורה המקסימלית.

התקן הזה פרוץ לחלוטין כי ברז הערבוב הוא לא חלק מהתקן של הדוד אלא של ההתקנה. בגלל זה בבנייה חדשה יש ברזים (עד הרגע שהם מפסיקים לתפקד וזה קורה די מהר) ובהחלפות דודים ישנים מעט מאוד.

התקן נקבע ל 55 מעלות שזו פשרה בין דרישת מדרד הבריאות ל 65 מעלות בגלל חיידק הליגיונלה לבין דרישת בטרם ל 50 מעלות בגלל כויות לילדים. בזכותם קיבלנו יאופציה לילד מבושל ברוטב ליגיונלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מה שאתה רושם ידוע לי, ועדיין התקן מחייב.

את הטענה לגבי החיידקים שמעתי איפשהו, אבל לא ברור מה היה עוזר אם היו מכוונים לטמפ' גבוהה יותר. הרי הטמפרטורה בתוך הדוד יכולה לעלות על הטמפרטורה שיוצאת, אז ממה החשש? מחיידקים בצנרת? לא ברור לי, אשמח להבהרה בנושא.

יש לקחת בחשבון גם הפסדי טמפרטורה בצנרת עד המקלחת, שיורידו במעט את הטמפרטורה במקלחת עצמה.

לגבי התקלות, ידוע שיש בעיות עם האביזר הזה, אבל מצד שני, אני משער שהחלפה שלו זולה ופשוטה לעומת החלפה של אינטרפוץ או מנגנון אינטרופץ.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

נתקלתי גם במסמך מסכם של ארגון בטרם שיכול לסייע, עם סקירה של האפשרויות השונות להגנה, קצת ישן אבל יכול לעזור לדעתי. יש גם סדר גודל של מחירים לחלק מהפתרונות, כך שאפשר גם להתחשב גם בעליות.

מצויין במסמך גם החשש של משרד הבריאות (מחלת הליגיונרים), אך מצויין כי מדובר במבנים מסחריים וציבוריים.

בדקתי גם את ההנחיות של משרד הבריאות עבור בתים פרטיים, ובאופן אישי לא הייתי חושש מעניין מחלת הלגיונרים, מהסיבה שהטמפרטורה בדוד אינה מוגבלת על ידי ברז הערבול שמותקן ביציאה. אומנם מומלצת התקנה בנקודת הקצה, אבל להבנתי החשש העיקרי הוא ממאגר המים, מה גם שלאחר נקודת הקצה יש מקטע נוסף קצר של צנרת.

אביזרי בטיחות להפחתת טמפרטורה בברזים_1.pdf

פורסם
מה שאתה רושם ידוע לי, ועדיין התקן מחייב.

את הטענה לגבי החיידקים שמעתי איפשהו, אבל לא ברור מה היה עוזר אם היו מכוונים לטמפ' גבוהה יותר. הרי הטמפרטורה בתוך הדוד יכולה לעלות על הטמפרטורה שיוצאת, אז ממה החשש? מחיידקים בצנרת? לא ברור לי, אשמח להבהרה בנושא.

יש לקחת בחשבון גם הפסדי טמפרטורה בצנרת עד המקלחת, שיורידו במעט את הטמפרטורה במקלחת עצמה.

לגבי התקלות, ידוע שיש בעיות עם האביזר הזה, אבל מצד שני, אני משער שהחלפה שלו זולה ופשוטה לעומת החלפה של אינטרפוץ או מנגנון אינטרופץ.

הבעיה היא המים העומדים בצנרת ולא המים בדוד. שם מתפתחים החיידקים.

מדובר באביזר פשוט להחלפה אבל גם אביזר שאתה לא יודע שהוא לא תקין.

הייתי חלק מהוועדה הטכנית שהתקן הובא לפתחה.

פורסם (נערך)

ערכתי את ההודעה לפני שראיתי את תגובתך, להבנתי מהנחיות משרד הבריאות החשש הוא בעיקר במאגרי המים.

גם אם אכן החשש הוא לגבי הצנרת שבין הדוד לבין נקודת הקצה, אני בספק לגבי ההבדל בין שתי התצורות. נניח והצנרת בין הדוד לנקודת הקצה מזוהמת, עדיין המים שבה עם החיידקים יגיעו לנקודת הקצה כמעט ללא אינטרקציה עם המים החמים מהדוד.

פורסם

השיקול היה שזרימת המים החמים תהרוג את החיידקים ותמנע את התרבותם בצנרת.

פורסם

לדעתי הוא צודק. אלא אם כן ישנה בעיה קבועה וחוזרת של מים חמים או קרים או קשישים/ תינוקות שעלולים להיפגע. אם תקין לדעתי אין שום צורך. מדובר בהוצאה מאד יקרה.

פורסם
השיקול היה שזרימת המים החמים תהרוג את החיידקים ותמנע את התרבותם בצנרת.

כן, חשבתי על זה גם. אני בספק אם במקטע צנרת פלסטיק (בניגוד לצנרת ברזל ישנה, שם אכן יש תנאים טובים למושבות חיידקים) יהיה הבדל משמעותי לאחר "השטיפה" הראשונית מרגע פתיחת המים ועד להחלפת המים העומדים בצנרת. מה גם שהמים שמוזנים לצנרת עם או בלי ברז ערבול הגיעו מהדוד שבו הטמפרטורה יכולה לעלות על 60 מעלות, ובמצב זה אמורים להגיע ללא החיידק. בנוסף, גם ללא ברז ערבול יש סיכוי שהטמפרטורה בדוד נמוכה מ 55 מעלות ואז בשני המצבים הצנרת תקבל הזנה בטמפרטורה זהה, כך שיש עוד מצבי קיצון שניתן להעלות באופן תיאורטי, ואני בספק אם ההבדל בפועל יהיה משמעותי.

פורסם

נראה לי שכל התאוריות האלה ריקות. כדי לתת תשובה ברורה צריך לבצע מחקר מסודר ולהשוות את צמיחת החיידיק בתנאים שונים (טמפרטורה, קצב זרימה, קצב חלופת המים וכו'), וכמובן במספיק דופליקטים.

נהג לילה - האם בוצע מחקר כזה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הטכנולוגיה מבוססת על דו מתכות. בדיוק כמו התרמוסטט באוטו.

בתרמוסטטים שפגשתי הפתיחה מבוססת על צילינדר קטן ובו חומר דמוי שעווה המתפשט בחימום, ולא על בימטל.

יוסי

פורסם
נראה לי שכל התאוריות האלה ריקות. כדי לתת תשובה ברורה צריך לבצע מחקר מסודר ולהשוות את צמיחת החיידיק בתנאים שונים (טמפרטורה, קצב זרימה, קצב חלופת המים וכו'), וכמובן במספיק דופליקטים.

נהג לילה - האם בוצע מחקר כזה?

היה דוח של משרד הבריאות שהוצג על ידי נצוגתו בועדה. אין לי מושג מה היה המחקר ומה בסיס הנתונים לתוצאות.

• תוכן חדש...