Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עברתי תאונת דרכים.

עורך הדין רוצה לחייב אותי לפי 11% מהסכום שהוסכם לשלם לנפגע על פי הפשרה.

האם יש דרך לדעת שאכן הוגשה תביעה לבימ"ש, מבלי לשאול את עורך הדין?

בתודה ובברכה,

ניבר

פורסם

תבקש לקבל לידיך את הסכם הפשרה.

שם יופיע מספר התיק בבית המשפט אותו בא הסכם הפשרה לסגור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תבקש לקבל לידיך את הסכם הפשרה.

שם יופיע מספר התיק בבית המשפט אותו בא הסכם הפשרה לסגור.

ישה תודה רבה!

עשיתי מה שהצעת וגיליתי משהו משונה:

התביעה הוגשה ב-9/2017.

עיינתי בה: לא מופיע סכום תביעה אלא בקשה למינוי מומחה בימ"ש וחומר רפואי רלבנטי.

ב-3/2018 עו"ד הגיש בקשה למחיקת התביעה: " בתיק זה בו לא הוגש כתב הגנה , מבקש התובע למחוק את תביעתו , בנסיבות אלו מתבקש כבוד ביהמ"ש להורות על מחיקת התביעה ללא צו להוצאות".

ב-4/2018 התקבלה החלטת ביהמ"ש לפיה התביעה נמחקת.

כל מה שרשמתי לעיל גיליתי רק עכשיו בעקבות מה שרשמת לי.

אגב, ב-7/2018 העו"ד פנה אליי עם הצעת פשרה מטעם חברת "הפול".

הודעתי לו שאני נוטה שלא לקבלה מאחר ואינה הולמת את הנזקים שנגרמו לי.

אין לי מושג מה היה פה ולמה העו"ד הגיש תביעה ומחק אותה מבלי ידיעתי

:(

אוליי יש לך רעיון מה קורה פה?

תודה רבה!

פורסם

האם יש לך את ההסכם שחתמת עליו עם עו"ד בתחילת התהליך?

או את הצעת המחיר שהוא הציג לך בפגישה הראשונה?

יכול להיות שהיה כתוב שם ששכר הטרחה שלו הוא 11 אחוז מהפשרה שהוא יצליח להשיג לך .. אפילו אם תסרב לקבל אותה.

הייתי כותב לך להתייעץ עם עו"ד אבל זה קצת מגוחך להגיע לעו"ד חדש ולספר לו שאתה לא רוצה לשלם שכר טרחה לעו"ד הקודם.

פורסם

אם הסכם הפשרה לא בא לסגור את תיק בית המשפט הייתי אומר כי שכר הטרחה המגיע הוא 8%, כלומר כאילו לא הוגשה תביעה כלל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ואם הלקוח דחה את הסכם הפשרה?

והעו"ד מסרב להמשיך עם הלקוח למשפט?

האם עדיין מגיע לעו"ד שכר טרחה?

האם זה תלוי בהסכם וכל עו"ד יכול לקבוע לעצמו את התנאים, או שיש הנחיות מלשכת עו"ד בנושא?

מנבירה בפסקי דין בעבר, ראיתי ששופטים נוטים לפסוק לטובת עו"ד לגבי שכר טרחה ולא לטובת הלקוחות.

במקרה ועו"ד תובע את הלקוח שלו על אי תשלום שכר טרחה

פורסם
אם הסכם הפשרה לא בא לסגור את תיק בית המשפט הייתי אומר כי שכר הטרחה המגיע הוא 8%, כלומר כאילו לא הוגשה תביעה כלל.

ישה מה שאתה אומר מעניין מאוד מאחר ועורך הדין נתן לי מסמך לפיו:

1.הוא מחייב אותי לפי 11%מסכום הפשרה.

2. הוא גובה ממני אגרת בית משפט בסכום של כ-500 ש"ח.

כפי שציינתי, הוא לא עדכן אותי על כך שהתביעה נמחקה בעקבות בקשתו למחקה לפני כ-8 חודשים

פורסם
האם יש לך את ההסכם שחתמת עליו עם עו"ד בתחילת התהליך?

או את הצעת המחיר שהוא הציג לך בפגישה הראשונה?

יכול להיות שהיה כתוב שם ששכר הטרחה שלו הוא 11 אחוז מהפשרה שהוא יצליח להשיג לך .. אפילו אם תסרב לקבל אותה.

הייתי כותב לך להתייעץ עם עו"ד אבל זה קצת מגוחך להגיע לעו"ד חדש ולספר לו שאתה לא רוצה לשלם שכר טרחה לעו"ד הקודם.

הי,

שכ"ט העורך דין שהתחיל את הטיפול צריך להשתלם לו בהתאם להוראות שכ"ט בפלת"ד.

אני מתכוון לשלם לו לפי מה שמגיע לו.

מעניין שאתה מזכיר עו"ד חדש ..

פניתי באמת לעו"ד שכזה בעקבות כך שהצעת הפשרה אינה הולמת את נתוני התיק.

הצעתי ל"חדש" ששכר טרחתו יחושב כאחוז מהסכום שישולם לי מסכום התביעה שיוציא בתיק ובניכוי שכ"ט שמגיע לעו"ד הראשון.

הוא טוען שזה לא משתלם לו מאחר והוא צריך להגיש כתב תביעה לבית משפט וזה הרבה עבודה

פורסם

בקש את הסכם שכר הטרחה שחתמת עם העו"ד הראשון ותעלה אותו לכאן השמט פרטים אישיים כמובן.

סכום האגרה היה אמור להיות גבוה מ 500 ש"ח. סביב ה 700 ש"ח . בקש לקבל את הקבלה ששולמה האגרה.

בד"כ הסכום אמור להיות משולם על ידי הנתבע בהסכם הפשרה.

האם הסכם הפשרה מציין כי התובע ימחוק את תביעתו, אם כך הם פני הדברים הרי 11% זה השיעור הנכון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בקש את הסכם שכר הטרחה שחתמת עם העו"ד הראשון ותעלה אותו לכאן השמט פרטים אישיים כמובן.

סכום האגרה היה אמור להיות גבוה מ 500 ש"ח. סביב ה 700 ש"ח . בקש לקבל את הקבלה ששולמה האגרה.

בד"כ הסכום אמור להיות משולם על ידי הנתבע בהסכם הפשרה.

האם הסכם הפשרה מציין כי התובע ימחוק את תביעתו, אם כך הם פני הדברים הרי 11% זה השיעור הנכון.

היי ישה,

1. העליתי את הסכם שכ"ט כפי שהצעת.

יש משהו שאני צריך לחדד.. איני מעוניין לחתום על הסכם הפשרה וחברת הביטוח לא מוכנה לשנות את הסכום.

בכוונתי למסור את התיק למשרד עו"ד אחר ע"מ שאקבל פיצוי שהולם את הנזק שנגרם לי, עברתי תאונה קשה עם האופנוע ונגרמה לי נכות קשה ויש לי הוצאות רפואיות רבות.

אגב, לפני מספר שבועות התייעצתי איתכם בפורום ובכוונתי לעדכן לגבי ההתפתחויות בנושא בהקדם.

2. לגבי האגרה : אתה צודק ! אמנם לא קיבלתי ממנו קבלה אולם בדקתי שוב בנתונים ם והוא ביקש לשלם כ-700 ש"ח.

איך ידעת שזה הסכום??

מצ"ב הסכם שכ"ט

הסכם שכר טרחה0001_1.jpg

הסכם שכר טרחה0002_1.jpg

הסכם שכר טרחה0003_1.jpg

הסכם שכר טרחה0004_1.jpg

פורסם

תודה

הן סעיף 3 ד' והן סעיף 7 ד' מחייבים אותך לשלם לעו"ד את האחוזים המגיעים לו במקרה של פשרה.

כמה אחוזים 8% או 11% תלוי מה נכתב בהסכם הפשרה. כפי שכתבתי אם הסכם הפשרה מוזכר התיק וכי התיק יימחק הרי מגיע 11%

סעיף 7 ד' מתיר לך לא לקבל את הפשרה המוצעת , עדיין זה מחייב אותך לשלם לעו"ד את חלקו.

מתי יש לשלם

יש סתירה בין סעיף 7 ה' לבין סעיף 7 ו'

בראשון רק עם קבלת הכסף בשני ללא תלות במועד קבלת הכסף.

כיון שמנסח ההסכם הוא העו"ד הרי הניסוח פועל לרעתו והייתי אומר כי תצטרך לשלם לו ברגע קבלת הכסף גם אם לקחת עו"ד אחר.

וכאן בא הקושי

נניח כי לדעתך מגיע לך פיצוי בגובה של 500 אלף ש"ח והפשרה היא "רק" 300 אלף ש"ח.

לעו"ד הנוכחי תצטרך לשלם 11% מתוך 300 אלף , העו"ד השני יקבל 11% או 13% רק מהיתרה, לכן יש לו פחות כדאיות לקבל את התיק.

אתה צריך לשבת עם עו"ד חדש בצורה מסודרת ולראות מה הסיכוי לקבל תוספת כסף נכבדה וכמה זמן יקח התהליך כדי להבין את מצבך ואת הכדאיות / אי הכדאיות בקבלת הצעת הפשרה.

לפעמים טוב ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.

רק בריאות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היי ישה ,

לא קיבלתי התראה במייל על התגובה ולכן אני מגיב בעיכוב.

ראשית אני מודה לך שקראת ורשמת ניתוח מעמיק !

העו"ד החדש השני אמר בדוק מה שרשמת..

התיק שלי מורכב למדיי ודורש הרבה עבודה.

לדבריו אם הייתי מגיע אליו ראשון. כלומר היה מטפל בתיק כבר מההתחלה היה לוקח אותו בוודאות.

מאחר והוא צריך לחלוק בשכר הטירחה הוא מתלבט.

הוא ישוחח עם השותף וייתן לי תשובה לכאן או לכאן.

עם זאת, הצעתי לו מודל שכ"ט בתיק לפיו:

החל מסכום פיצוי מסויים (הסכום הריאלי שאפשר לקבל בתיק, וכמובן גבוה מהסכום שהשיג לי העו"ד הראשון) אני מתגמל אותו כאילו הוא טיפל בתיק מההתחלה ואני סופג את שכ"ט העו"ד הראשון.

שוב תודה על התגובות ועל איחולי הבריאות

:)

תודה

הן סעיף 3 ד' והן סעיף 7 ד' מחייבים אותך לשלם לעו"ד את האחוזים המגיעים לו במקרה של פשרה.

כמה אחוזים 8% או 11% תלוי מה נכתב בהסכם הפשרה. כפי שכתבתי אם הסכם הפשרה מוזכר התיק וכי התיק יימחק הרי מגיע 11%

סעיף 7 ד' מתיר לך לא לקבל את הפשרה המוצעת , עדיין זה מחייב אותך לשלם לעו"ד את חלקו.

מתי יש לשלם

יש סתירה בין סעיף 7 ה' לבין סעיף 7 ו'

בראשון רק עם קבלת הכסף בשני ללא תלות במועד קבלת הכסף.

כיון שמנסח ההסכם הוא העו"ד הרי הניסוח פועל לרעתו והייתי אומר כי תצטרך לשלם לו ברגע קבלת הכסף גם אם לקחת עו"ד אחר.

וכאן בא הקושי

נניח כי לדעתך מגיע לך פיצוי בגובה של 500 אלף ש"ח והפשרה היא "רק" 300 אלף ש"ח.

לעו"ד הנוכחי תצטרך לשלם 11% מתוך 300 אלף , העו"ד השני יקבל 11% או 13% רק מהיתרה, לכן יש לו פחות כדאיות לקבל את התיק.

אתה צריך לשבת עם עו"ד חדש בצורה מסודרת ולראות מה הסיכוי לקבל תוספת כסף נכבדה וכמה זמן יקח התהליך כדי להבין את מצבך ואת הכדאיות / אי הכדאיות בקבלת הצעת הפשרה.

לפעמים טוב ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.

רק בריאות.

פורסם
היי ישה ,

לא קיבלתי התראה במייל על התגובה ולכן אני מגיב בעיכוב.

ראשית אני מודה לך שקראת ורשמת ניתוח מעמיק !

העו"ד החדש השני אמר בדוק מה שרשמת..

התיק שלי מורכב למדיי ודורש הרבה עבודה.

לדבריו אם הייתי מגיע אליו ראשון. כלומר היה מטפל בתיק כבר מההתחלה היה לוקח אותו בוודאות.

מאחר והוא צריך לחלוק בשכר הטירחה הוא מתלבט.

הוא ישוחח עם השותף וייתן לי תשובה לכאן או לכאן.

עם זאת, הצעתי לו מודל שכ"ט בתיק לפיו:

החל מסכום פיצוי מסויים (הסכום הריאלי שאפשר לקבל בתיק, וכמובן גבוה מהסכום שהשיג לי העו"ד הראשון) אני מתגמל אותו כאילו הוא טיפל בתיק מההתחלה ואני סופג את שכ"ט העו"ד הראשון.

שוב תודה על התגובות ועל איחולי הבריאות

אם המואדם נכון תחליף את העו"ד החדש :-D

לגבי מנגנון השכ"ט שהצעת לא הבנתי אותו.

אם אתה מציע לו כי יקבל כאילו הוא העו"ד הראשון בתיק ואתה תישא בשכ"ט של העו"ד הנוכחי לא צריכה להיות להיות לו בעיה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם המואדם נכון תחליף את העו"ד החדש :-D

לגבי מנגנון השכ"ט שהצעת לא הבנתי אותו.

אם אתה מציע לו כי יקבל כאילו הוא העו"ד הראשון בתיק ואתה תישא בשכ"ט של העו"ד הנוכחי לא צריכה להיות להיות לו בעיה.

ישה היי,

לא ירדתי לסוף דעתך..

למה החדש לא מתאים לדעתך?

למען הסדר הטוב, סכום הפשרה שהעו"ד הראשון השיג היא 150 א'.

לפיכך , אמרתי לעו"ד החדש :

1. אם אתה משיג לי פיצוי שנע בין 150 א' ש"ח ל-230 א' ש"ח - שכ"ט שתקבל יהיה 11% מהפיצוי בניכוי שכ"ט העו"ד הראשון (11%*150 א' ש"ח).

2. אם אתה משיג פיצוי של 230 א' ש"ח ומעלה- שכ"ט שתקבל יהיה 11% מהפיצוי . את שכ"ט של העו"ד הראשון אני אספוג.

בתודה ובברכה,

• תוכן חדש...