Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי לא רצתה, הקליאו שרכשתי הייתה אמורה להיות שלה.

היא ישבה במזדה 2 ולא אהבה.

יאריס אפילו לא רצתה לשבת.

לעומת הספייס סטאר הסיטרואן שידרוג גדול מאוד.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בקיצור... כל ההצדקות הכלכליות/חוויויות/דרמטיות פה הן כיסוי ל"האישה רצתה".

נו, שוין... נגד זה אין לי טיעון טוב 😆

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

מה זה סבבה, זה בסדר. נהנתי יותר ביונדאי פליסייד אבל יחי ההבדל זה רכב שעולה פי 3-4 מאותה קיה. 

אני לא אומר שיש רכבים טובים יותר או פחות,אני רק נגד הדרמטיזציה שעושים שרכב אחד הוא קרש גיהוץ והשני הוא נוחות שמיימית. בוא, ההבדלים לא כאלה דרמטיים, אלא אם המתלים מכויילים אחרת. אבל זה עניין של בחירה, לא של אילוץ. 

עזוב שטויות, הכי חשוב שאתה מבסוט על הפורטה!

בעיניך אין הבדל בנוחות, בעיניי כן.

אני לא הייתי קונה פורטה כמו שאתה לא היית קונה 308 וזה לגמרי בסדר. אני העדפתי נוחות, אבזור ו VFM על פני אמינות, אתה מוכן לשלם יותר על רכב נחות (בעיניי) רק כי יש לו סמל של קיה.

אבא שלי רואה לבבות בעיניים כשהוא רואה את הקורולה קרוס בעוד אני מעדיף לתלוש את הריסים והגבות  לפני שאשכיב 200K על ג׳יפון גנרי, חלש רועש ודל אבזור (200k ואין מושבים חשמליים!) 

כל אחד והמוצר שמתאים לו.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 23 שעות, Shay_u כתב:

כן, ובדיעבד זה כלל כבר את החלפת הטיימינג השלישית של הרכב בחייו הדיי קצרים 😄

לפני 6 שעות, THELAD כתב:

את הרכבים האלו קונים בזיל הזול כיד שניה, לא חדשים חלילה. 

מה הרווח? נוסעים על רכב מודרני, מפנק, נוח ומעוצב בטעם אירופאי עם איכות חומרים שעולה בכמה רמות על כל רכב אחר שתמצא באותו מחיר.  

אם נכנסים להרפתקה מתוך הבנה וראייה ארוכת טווח, הכל בשליטה. כמובן, יש להקצות סכום מסויים לתקלות עתידיות, אך זה מתייחס לתכנון ארוך טווח. 

אני לפני מספר חודשים שיפצתי את המנוע ברכב שלי (חתימה),  בגרסא האטמוספרית הדבר היחידי שנהרס הוא הרינגים, הבוכנות היו במצב טוב אחרי 140 אלף ק"מ ולא דרשו החלפה. מאז השיפוץ, המנוע לא אוכל טיפת שמן ואני מרוצה עד השמיים. 

בוצע אצל הבני דודים, שילמתי מחיר נמוך בעשרות אחוזים מהמחירים שצוטטו כאן. על הדרך החלפתי גם טיימינג וקלאץ', ואני לחלוטין מתכוון לעשות שימוש ברכב הזה גם עוד 5 שנים. כל מוסך סביר שיש לו ניסיון בשיפוץ מנועים יצליח לשפץ את המנועים האלו, כשמקבלים הצעות מחיר רק מהמוסכים המומלצים כאן בפורום, כמובן שזה לא משתלם. 

אשמח לדעת, בגדול, מה הייתה עלות השיפוץ.

לפני 6 שעות, yulianx כתב:

ראשית אתה שומע רק על המקרים בעייתים, יש הרבה אנשים שלא חוו שום בעיה, פשוט הם לא יכנסו לפורום בשביל סתם לדווח על זה.

לגבי הסיטרואן קניתי במחיר של 94 אלף וזה בגלל הטרייד, ללא אפשר היה לרכוש ב 90 אלף. לכן היא זולה מהמתחרות במיוחד מיאריס שעולה 20-30 אלף יותר.

היתרון שלה זה נוחות נסיעה, יש הבדל עצום בינה ליאריס/מזדה 2 למשל ואני מאוד נהנה בנסיעה, מחיר, הגיר פלנטרי אמין ולא רובוטי כמו אצל חלק מהמתחרות. ואחריות 5 שנים.

הרכישה זולה יותר ביד2, מצד שני הפער בירידת הערך פוגש אותך בצד השני. אלא אם תחזיק את הרכב הזה גם 11 שנה, ואז הפער יהיה קצת יותר זניח.

פורסם
לפני 21 דקות, Shay_u כתב:

אתה מוכן לשלם יותר על רכב נחות (בעיניי) רק כי יש לו סמל של קיה.

כניראה שלא קראת לעומק, אבל מצטער לנפץ לך את הדיעה הקדומה

קניתי והחזקתי C3, בגלל כול הילולי הנוחות שלה. 

בפועל גיליתי שהנוחות היא בסדר גמור. לא אלוהית. רק בסדר גמור. 

והחלפתי דווקא לקיה לא בגלל הסמל. הפורטה הגיעה במקרה כי חבר עשה רילוקיישן. אבל עצם המחשבה להחליף הגיעה בגלל שאכלתי חרא עם הטיימינג, ולא היה בא לי להמשיך להיות בחרדות, לאבד ימי עבודה על מוסכים, ולהוציא אלפים על שיפוץ מנוע. במיוחד כשאני נוהג 30-35 אלף בשנה. 

לפני 34 דקות, Shay_u כתב:

אני העדפתי נוחות, אבזור ו VFM על פני אמינות,

להרבה רוכשים של רכבים עם אחזקה בעייתית, יש מעין תסביך של קדוש מעונה, אתה לא היחיד. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

בקיצור... כל ההצדקות הכלכליות/חוויויות/דרמטיות פה הן כיסוי ל"האישה רצתה".

נו, שוין... נגד זה אין לי טיעון טוב 😆

תיראה אחרי 11 שנה עם הספייס, הc3  מרגישה שיפור עצום וכן נותנת חוויה- הרכב משמעותית שקט בעליות עם סחיבה מעולה, מאובזרת, נוחה.

האישה מרוצה ואני מרוצה. מקווה שלא יהיו בעיות.

@ay115

מי שקונה רכב צרפתי לא קונה בגלל שמירת ערך, זה מרכיב שלא ממש משנה לי כי הרכב יהיה איתנו  ללפחות 5 שנים.

אני תמיד רכשתי רכבים שאני אוהב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, THELAD כתב:

את הרכבים האלו קונים בזיל הזול כיד שניה, לא חדשים חלילה. 

מה הרווח? נוסעים על רכב מודרני, מפנק, נוח ומעוצב בטעם אירופאי עם איכות חומרים שעולה בכמה רמות על כל רכב אחר שתמצא באותו מחיר.  

אם נכנסים להרפתקה מתוך הבנה וראייה ארוכת טווח, הכל בשליטה. כמובן, יש להקצות סכום מסויים לתקלות עתידיות, אך זה מתייחס לתכנון ארוך טווח. 

אני לפני מספר חודשים שיפצתי את המנוע ברכב שלי (חתימה),  בגרסא האטמוספרית הדבר היחידי שנהרס הוא הרינגים, הבוכנות היו במצב טוב אחרי 140 אלף ק"מ ולא דרשו החלפה. מאז השיפוץ, המנוע לא אוכל טיפת שמן ואני מרוצה עד השמיים. 

בוצע אצל הבני דודים, שילמתי מחיר נמוך בעשרות אחוזים מהמחירים שצוטטו כאן. על הדרך החלפתי גם טיימינג וקלאץ', ואני לחלוטין מתכוון לעשות שימוש ברכב הזה גם עוד 5 שנים. כל מוסך סביר שיש לו ניסיון בשיפוץ מנועים יצליח לשפץ את המנועים האלו, כשמקבלים הצעות מחיר רק מהמוסכים המומלצים כאן בפורום, כמובן שזה לא משתלם. 

אצל מי עשית?

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, nadavd4 כתב:

having said that
אני לא רואה איך המשוואה הזאת מתקיימת ברכבים עממיים שהם לא רכבי "נישה". אתה מקבל קצת יותר, אם בכלל (כי יש תא נוסעים איכותי גם במאזדה 2, ורכבים עם מנוע THP/HDI במחירים שפויים), אבל משלם לפעמים כמו אותו אחד שמפוצץ מנוע בנס הרים באלפא שלו פעם בכמה שנים.

נגיד ואני טועה: למי שטוען שהערך המוסף הוא חיסכון כלכלי - כמה זה יוצא לחודש? כולל הזמן שהלך על ביקורים במוסך/בלי רכב, ירידת הערך, וכו'.

אני אשמח להסביר...

כל הרכבים המודרניים /אוקיי 90 % מהם) אותו חרא.

בקיה/יונדאי יש גיר דו מצמדי שהולך לפעמים ועלות התיקון 7500 ש"ח שזה ממש לא רחוק מעלות שיפוץ מנוע בפיורטק.

במנועי GDI/TSI/TCE וכו...יש את אותה בעיה עם רינגים דקים וצריכת שמן כמו בפיורטק....

הונדה כנ"ל

סוזוקי/מיצובישי וכו... פעמים רבות מכילים גיר רציף שתוכלת חייו כ100 אלף -"מ ועלות גיר חדש 30 אלף +

בסוף אם קנית קיה או יונדאי או סוזוקי אתה גם יכול "ליפול" על תקלה של 10 אלף ש"ח אבל בפיורטק אתה מקבל לפחות ערך מוסף בדמות מחיר רכישה נמוך, איכות נסיעה גבוהה וחיסכון בדלק.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הבעיה לדעתי בצורפתיות ובעיקר בסיטרואן ובעיקר עם מנוע פיורטק היא ירידת ערך גבוהה שלא לומר שחיטת מחיר או חוסר יכולת למכור בפועל וצורך להחזיק ברכב עד מותו.

הערכה שלי שבעוד 5 שנים הסיטרואן הזאת תפסיד עשרות אלפי ₪ יותר בפועל מטויוטה יאריס למשל, אפילו אם היאריס הייתה עולה גם עשרות אלפי ₪ יותר ברכישה (וההבדל בפועל קטן יותר ברכישה).

תוסיף לזה שביאריס אין רצועת טיימינג להחלפה ואתה חוסך את העלות הזאת ותחסוך גם את עלות החלפות השמן המרובות ואין חשש לשום תקלות שצויינו כאן ברכבים אחרים וההבדל מגיע לסכומים גדולים אף יותר.

אין מתנות חינם, זול זה יקר, חוכמת ההמונים נכונה וכו'

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

כאשר חשבתי למכור את הקקטוס הייתה

לי הצעה של אלפיים שקל מתחת למחירון, וזה עוד רכב ידני.

כן שמירת ערך זה לא הצד החזק לא רק של סיטרואן אלא רוב הצרפתיות. אבל כמו שאמרתי, אני אוהב לרכוש רכבים שאני אוהב ופחות מעניין אותי שמירת ערך. כי ההנאה מנהיגה/ מראה יותר חשובים בשבילי.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

תיראה אחרי 11 שנה עם הספייס, הc3  מרגישה שיפור עצום וכן נותנת חוויה- הרכב משמעותית שקט בעליות עם סחיבה מעולה, מאובזרת, נוחה.

כל סופרמיני מודרנית היא שיפור לעומת הספייס... בסוף ספייס זו אטראז' האצ'בק, גם אם תאבזר אותה מפה ועד להודעה חדשה.

לפני 13 שעות, Gavrik כתב:

אני אשמח להסביר...

כל הרכבים המודרניים /אוקיי 90 % מהם) אותו חרא.

המשוואה היא כזאת: אם זה לא רכב נישה, הערך שאתה מקבל מה"רכב הספציפי" לא שונה הרבה בין אחד לשני. אתה בעצמך אמרת, כל הרכבים המודרניים אותו דבר. במיוחד בערך שאתה מקבל מהם בסגמנט נתון.

אז אם אתה מקבל (נגיד) עוד 5% (והגזמתי) ברכב הזה או ההוא, האם תהיה מוכן לשלם 30% יותר בעלות/בזמן/חרדות מכשל מנוע קטסטרופלי?

האם לא עדיף לשלם 30% יותר כדי לקבל, למשל, רכב מסגמנט גבוה יותר?

ומבחינת אמינות - הפיורטק הוא באמת outlier, גם יחסית למוח גיר בוואג ובטח יחסית לבעיות לא-משביתות כמו מכסה שסתומים ב THP, שתיית שמן ביאריס וכו'. אז לא, לא הכל בדיוק אותו חרא.

• רעיון טוב! 2
פורסם

30 אחוז זה לא מעט כסף כשמדובר ברכב בעלות של קרוב למאה אלף.

וסגמנט גבוה יותר אומר גם טסט יקר יותר, ביטוח אולי יקר יותר, החזר חודשי על הלוואה גבוה יותר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yulianx כתב:

30 אחוז זה לא מעט כסף כשמדובר ברכב בעלות של קרוב למאה אלף.

וסגמנט גבוה יותר אומר גם טסט יקר יותר, ביטוח אולי יקר יותר, החזר חודשי על הלוואה גבוה יותר.

גם להחליף רצועה כל 3 שנים, שמן פעמיים בשנה, ואולי גם מנוע אחרי כל זה - עולה כסף. ההתעסקות עולה זמן, והחשש להזדקק לגרר באמצע הלילה עולה בבריאות הנפש. אז אם כבר אתה משלם אותו דבר, לפחות תקבל תמורה משמעותית טובה יותר לא?

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

המשוואה היא כזאת: אם זה לא רכב נישה, הערך שאתה מקבל מה"רכב הספציפי" לא שונה הרבה בין אחד לשני. אתה בעצמך אמרת, כל הרכבים המודרניים אותו דבר. במיוחד בערך שאתה מקבל מהם בסגמנט נתון.

אז אם אתה מקבל (נגיד) עוד 5% (והגזמתי) ברכב הזה או ההוא, האם תהיה מוכן לשלם 30% יותר בעלות/בזמן/חרדות מכשל מנוע קטסטרופלי?

האם לא עדיף לשלם 30% יותר כדי לקבל, למשל, רכב מסגמנט גבוה יותר?

ומבחינת אמינות - הפיורטק הוא באמת outlier, גם יחסית למוח גיר בוואג ובטח יחסית לבעיות לא-משביתות כמו מכסה שסתומים ב THP, שתיית שמן ביאריס וכו'. אז לא, לא הכל בדיוק אותו חרא.

Never said that.

איכשהו פשוט התעלמת מכל מה שאמרתי.

לא הזכרתי בעיות מוח גיר בוואג או מכסי שסתומים בTHP או שתיית שמן ביאריס (שאני בכלל לא מכיר)

הזכרתי גירים רציפים שהולכים במיצובישי/ניסאן/סוזוקי שעלות החלפת הגיר בהם היא כמו שלוש מנועי פיורטק.

הזכרתי בעיות אכילת שמן במנועי GDI/TCE/TSI שמובילות לשיפוץ מנוע בדיוק כמו בפיורטק.

הזכרתי גיר רובוטי דו מצמדי בקיה/יונדאי שעלות החלפת המצמדים בהן 7,500 ש"ח.

אז עוד פעם בבדידים כדי שיהיה לך קל יותר להבין:

כמעט כל הרכבים המודרניים אותו שיט מבחינת הסיכוי להיתקל בכשל שעולות +-10 אלף ש"ח, הסיבה לכך היא שרגולציות זיהום האוויר דוחקות את היצרנים לכך ויצרן רכב לא יכול לייצר רכבים אמינים "כמו פעם" 

לנוכח זאת אני מעדיף לשלם 50% פחות ולרכוש רכב עם מנוע פיורטק ולקבל תמורה גבוהה יותר באיכות נסיעה. מאשר לקנות למשל ניסאן/קיה/סוזוקי ב50% יותר ואז בעוד כמה שנים עוד להשקיע 10 אלף שקל בהחלפת מצמדים/שיפוץ מנוע GDI/החלפת גיר רציף.

פורסם

@nadavd4

שיגרת אחזקה לא מגיעה לעשרות אלפי שקלים.

החלפת שמן עולה כמה מאות. החלפת רצועה עולה 6 אלף לתקופה של 6 שנים.

זה לא קרוב ל אזור ה 30 אלף שקל תוספת.

בריאות הנפש היא כמו של בעלים של טיוטה, אף אחד לא חושש.

ואין לי סיוטים על רצועת פיורטק שרודפת אחרי.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...