Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

תהיתי.. אם אני מאיץ ע"י הורדת הילוך אבל בלי ללחוץ על דוושת הדלק האם צריכת הדלק עולה??

הרי לא לחצתי על דוושת הדלק מצד אחד אבל מצד שני בעליה משיכת הילוך תביא להאצה מוגברת.

באותו עניין אם אני בעליה עם רכב חלש נדמה כי אם אני לוחץ קצת יותר על הדלק אין באמת האצה. כאילו המנוע אומר לי לא משנה שתלחץ יותר לי אין יותר מה לתת האם יש צריכה מוגברת יותר של דלק?

בתודה

הסקרן

פורסם

בוא נגיד לצורך הדיון שדוושת הגז לחוצה באופן קבוע 50% מהלך.

האוטו נוסע במהירות 50 קמ"ש.

בהילוך שני הסל"ד 4500.

בהילוך שלישי הסל"ד 3000.

בהילוך שני יתבצעו יותר פעימות עבודה. בכל פעימת עבודה נשרף דלק. יותר פעימות עבודה - יותר דלק נשרף.

מכאן הילוך יותר גבוה = צריכת דלק נמוכה יותר.

פורסם

או במילים אחרות - דוושת הגז קובעת את כמות האוויר שנכנסת למנוע ולא את כמות הדלק.

ולכן בדקה, בהילוך נמוך יותר עם פתח בגודל X של אוויר, יכנס דלק שמתאים לכמות האוויר (X) כפול סיבובי המנוע בדקה, שגבוהים יותר.

פורסם

זה קצת יותר מסובך מזה כי נכנס לתמונה נתון של עומס על המנוע, סל"ד נמוך יותר שלא מתאים לתנאי הדרך, יגרום דווקא לעלייה בתצרוכת הדלק.

פורסם

אוקי אז הבנו שהילוך נמוך יותר בעליה שבעצם מקנה לרכב יותר כח באותה רמה של לחיצה על הגז גורם לצריכה יותר גבוהה של דלק.

אז מה לגבי ירידה תלונה בהילוך נמוך עם סל"ד גבוה? אבל בלי לחיצה על דוושת הגז...?

והאם ירידה בהילוך נייטרלי לא תביא לחסכון בדלק אם כך.. (עזבו רגע בצד את הסיכון של אובדן אחיזה)

פורסם

כאשר עוזבים את דוושת הגז וסוגרים מצערת, הרכב מפסיק להזריק דלק והגלגלים הם אלה שמסובבים את המנוע.

לרוב הוא יחזור להזריק דלק כשהסלד יורד מתחת ל 1500+- (יש מכוניות שבהן ממש מרגישים שהרכב מושך קדימה בשלב זה).

לכן בירידה עם הילוך משולב צריכת הדלק תהיה: 0.

אם זה יהיה בניוטרל, הרכב יזריק דלק כדי לסובב את המנוע, ובלי שום קשר לא תהיה בלימת מנוע (הרי אם הגלגלים מסובבים את המנוע הוא מייצר התנגדות) ותצטרך שימוש רב בבלמים, מצב לא אידיאלי בירידות ארוכות.

• תוכן חדש...