Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לראשונה בפני קניית רכב, ולאחר לבטים החלטתי לחפש לי מאזדה 323 סדן שנת 97.

מצאתי לי רכב שכזה וביחת הטלפון עם הבחור הוא אמר שהוא יד שניה ושהבעלות המקורית היא פרטית. המוכר המשיך וטען שהמחירון הוא מסויים(בערך 4000 ש"ח מעל מחירון לוי יצחק) אבל לקחתי בחשבון שהוא מעלה את המחיר לצורך מיקוח.

לפני כשעה הלכתי לראות את הרכב, הוכחתי למוכר שהמחירון הוא אכן נמוך ממה שהוא טען, בדקתי את הרכב כמיטב הבנתי, והתברר לי שהמוכר הוא למעשה יד שלישית (זאת אומרת 02 בעלים קודמים) אבל הוא הבעלים של הרכב משנת 2000, משהו פה הריח לי מעט חשוד. בכל זאת החלטתי לעשות סיבוב על הרכב, והוא אכן נראה לי נחמד וככזה שיכול להתאים לי למרות שבעוד חודש צריך להעביר אותו טסט(כמובן שאני אוריד לו במחיר על זה).

סיכמתי עם המוכר על התחייבות שלו בבדיקה לשילדה וקבענו שנתאם מועד לבדיקה מחר.

אני חייב לציין שהמוכר נראה שמשחק אותה כלא מבין ולא להוט למכור אבל זה ברור שהוא רק משחק אותה.

השאלה שלי היא האם יש ממה לחשוש בסיטואציה הנוכחית ואיך אני יכול לבדוק שהרכב במקור לא היה רכב ליסינג (ברשיון שהמוכר הציג לי לא היה מצויין כלום במקוריות כלום - ז"א שדה ריק לחלוטין).

אם ובמידה ואחליט בכל זאת לרכוש את הרכב במעמד הקניה האם אני מקבל רשיון רכב על שמי, או שאני מקבל אישור העברת בעלות ואת הרשיון של המוכר?

בתודה מראש לעונים,

רן.

פורסם

לגבי מקוריות הרכב- הדרך הבסיסית לבדוק אם לא היה בליסינג\השכרה זה סעיף המקוריות ברשיון רכב.

שם רשומה הבעלות המקורית\ פרטי\השכרה\מדינת ישראל\חברה פרטית וכו'.

לגבי המוכר - משחק אותה לא מבין, כתוב 02 בעלים קודמים והוא טוען ליד שניה - לא נשמע טוב, מהנסיון שלי ככה מתנהגים בד"כ סוחרים.

האם בדקת שהמוכר הוא אכן הבעלים של הרכב? תשווה את השם ברשיון רכב ותעודת זהות. אם השם לא זהה - כמעט בטוח שזה סוחר.

חשוב גם שתבדוק את הטיפולים שהרכב עבר, לפני שאתה מוציא 400 ש"ח על בדיקה. תבקש לראות קבלות, או שתיגש איתו למוסך המטפל ותוציא פלט טיפולים אם זה אפשרי. ככה גם תוכל לאמת את הקילומטרז'.

פורסם

לגבי מקוריות ליסינג יש שתי דרכים לבדוק.

קודם כל הסתכל אם יש טבעת מתכת מסביב לפיית מילוי הדלק ו/או מדבקה של דלקן/פזומט.

המצאותם מלמדת שיש סיכוי סביר שהרכב היה בבעלות חברה/ליסינג אבל לא תמיד.

הדרך האמינה באופן מוחלט היא פשוט לגשת למשרד הרישוי עם הבעלים ולבדוק.

לגבי מקוריות הרכב- הדרך הבסיסית לבדוק אם לא היה בליסינג\השכרה זה סעיף המקוריות ברשיון רכב.

שם רשומה הבעלות המקורית\ פרטי\השכרה\מדינת ישראל\חברה פרטית וכו'.

מקוריות ליסינג / חברה אינה מופיעה בסעיף מקוריות !

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

העסק נשמע מעט חשוד.

תצא מנקודת הנחה שמחירון לוי יצחק הוא זה שקובע את מחירי השוק בד"כ (לטוב ולרע) ואין שום סיבה להתחיל משא ומתן על מזדה 323 ב 4000 ש"ח מעל המחירון.

תבדוק אם שמו של הבן אדם שפגשת מופיע ברשיון הרכב בתור הבעלים. יש לי הרגשה שלא מדובר סתם בבן אדם תמים אלא בסוחר. תבדוק ברישיון רכב שלא מופיע שהרכב הוא משועבד או שהרישיון הוא זמני.

אל תסתפק בנסיעת מבחן שאתה ערכת, קח את הרכב למכון בדיקה לפי בחירתך (דגש על לפי בחירתך ולא לפי בחירתו של המוכר) ותבקש מהמוכר להתחייב בכתב שאין לרכב פגיעות שלדה או קצה שילדה ואם בבדיקה יתגלו פגיעות כאלה הוא ישלם על הבדיקה. (לפני הבדיקה במכון תנסה לבדוק בעצמך דברים בסיסיים כגון נזילות שמן,עשן אפור/כחול מהאגזוז, העברת הילוכים, רעשים משונים וכו')

תברר ברשם המשכונות שהרכב אינו משועבד.

אסף

פורסם
האם בדקת שהמוכר הוא אכן הבעלים של הרכב? תשווה את השם ברשיון רכב ותעודת זהות. אם השם לא זהה - כמעט בטוח שזה סוחר.

חשוב גם שתבדוק את הטיפולים שהרכב עבר, לפני שאתה מוציא 400 ש"ח על בדיקה. תבקש לראות קבלות, או שתיגש איתו למוסך המטפל ותוציא פלט טיפולים אם זה אפשרי. ככה גם תוכל לאמת את הקילומטרז'.

התאמתי את תעודת הזהות של המוכר לבעלות הרשיון על הרכב ויצא זהה.

קבלות על הטיפולים הוא לא שמר אבל טוען שהוא מטפל אך ורק במוסך מורשה ומוכן להוציא לי היסטורית טיפולים (אפשר לבקש ממנו שיוציא לי עצמאית או שמומלץ שאני אלך איתו להוציא את היסטורית הטיפולים?)

פורסם

מקוריות ליסינג / חברה אינה מופיעה בסעיף מקוריות !

נכון... אתה צודק, רכב מליסינג נרשם על שם החברה החוכרת או האדם החוכר, נכון?

התאמתי את תעודת הזהות של המוכר לבעלות הרשיון על הרכב ויצא זהה.

קבלות על הטיפולים הוא לא שמר אבל טוען שהוא מטפל אך ורק במוסך מורשה ומוכן להוציא לי היסטורית טיפולים (אפשר לבקש ממנו שיוציא לי עצמאית או שמומלץ שאני אלך איתו להוציא את היסטורית הטיפולים?)

עדיף שאתה תגש איתו, תראה שמכירים שם את הרכב, ותוכל לקבל הסברים במקום על הטיפולים והתיקונים שהרכב עבר.

פורסם
נכון... אתה צודק, רכב מליסינג נרשם על שם החברה החוכרת או האדם החוכר, נכון? .
במקרה שהרכב רשום על שם החוכר זה נחשב פרטי מבחינת השוק.

כאשר רכב רשום על-שם חברה (ליסינג או משהו אחר) זה לא מופיע בסעיף מקוריות ורק במשרד הרישוי יכולים לשפוך אור על עברו של רכב.

עדיף שאתה תגש איתו, תראה שמכירים שם את הרכב, ותוכל לקבל הסברים במקום על הטיפולים והתיקונים שהרכב עבר.

חובה לגשת עם בעל הרכב.

כל מי שיודע להקליד במעבד תמלילים יכול לזייף דו"ח כזה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אוקיי, אז מכאן אני מבין שמומלץ שאגש איתו למוסך בו הוא טיפל ברכב ולהוציא יחד איתו את ההיסטוריה. ואני מבין שבכדי לגלות את עבר הבעלים ואת מקוריות הרכב אני צריך לגשת איתו למשרד הרישוי.

השאלה שנותרה פתוחה היא בנוגע לרשיון הרכב ואיך זה עובד בדיוק...

ולמי שערך לי את הכותרת, היו לי שאלות נוספות, לא רק לגבי מקוריות מליסינג... לתשומת ליבך.

פורסם
השאלה שנותרה פתוחה היא בנוגע לרשיון הרכב ואיך זה עובד בדיוק...

מה רצית לדעת בקשר לרשיון הרכב ?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה שרציתי לדעת בקשר לרשיון הרכב זה האם במעמד הקניה אני מקבל רשיון רכב על שמי, או שאני מקבל אישור העברת בעלות ואת הרשיון של המוכר?

פורסם
מה שרציתי לדעת בקשר לרשיון הרכב זה האם במעמד הקניה אני מקבל רשיון רכב על שמי, או שאני מקבל אישור העברת בעלות ואת הרשיון של המוכר?

מקבל אישור העברת בעלות,ובפעם הבאה שתעשה טסט, תקבל כבר רשיון על שמך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...