Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי רנו קליאו 2010 אוטומטית DPO\AL4 ובזמן האחרון הגיר מתנהג באופן מוזר.

בימים חמים מאוד ואו אחרי נסיעה ארוכה מאוד המעבר בין ראשון לשני מתלווה בסוג של בילבול\דפיקה במעבר להילוך השני.

אין שום נורות אזהרה או תקלה בלוח מחוונים ושאר ההילוכים עוברים חלק לגמרי.

התייעצתי עם המוסך בו אני מטפל ואחרי נסיעת מבחן נאמר לי שלא כדאי לפתוח גיר בשביל זה עדיף לחכות שתהיה בעיה יותר נקודתית וברורה.

רציתי לשאול האם להמשיך לסוע ככה בהמלצת המוסך?

אם לא, איזה מכון גירים יכול לאבחן את התקלה ללא תשלום?

אני גר באזור ירושלים אם יש המלצות למקום שמכיר את הגיר המדובר.אם אין כזה, גם אזור המרכז בא בחשבון.

תודה לכולם!

פורסם

בס"ד

מנסיון מר עם הגיר שלי, יכול להיות שישנה נזילה של שמן גיר בתוך הגיר, הנ"ל קורה במזג אוויר חם, גורם להחלקה של הגיר, או לחוסר יכולת לשלב לשני.

בכדי להמנע מפתיחה של הגיר, הייתי מעביר למצב שלג (הגיר מתחיל משני) ופותר את הבעיה, או יותר נכון, דוחה אותה.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אכן נשמע כמו איבוד לחץ שמן בגיר, בעיה מוכרת בגירים הללו וניתנת לפתרון די פשוט ללא הורדת הגיר מהרכב.

גש לאחד המוסכים המומלצים בפורום (מוסך גבע בתל אביב) ופתור את הבעיה. להתחיל נסיעה מהילוך שני כל הזמן זה ממש לא פתרון.

יום טוב גם לך

פורסם

לא קורה אצלך אחרי נסיעה ממושכת בפקק המצב הזה:

אחרי שהאוטו נעצר עצירה מוחלטת, אתה בא להתחיל לנסוע ומרגיש שהגיר בניוטרל. האוטו לא מתקדם קדימה אחרי שעוזבים את הברקס.

אתה נותן גז ואז אחרי שהסל"ד עולה ל 1500-2000 אתה מריש שילוב "גס" של ההילוך הראשון ומשם הכל מתנהל תקין עד העצירה הבאה?

פורסם

אחרי שהאוטו נעצר עצירה מוחלטת, אתה בא להתחיל לנסוע ומרגיש שהגיר בניוטרל. האוטו לא מתקדם קדימה אחרי שעוזבים את הברקס.

אתה נותן גז ואז אחרי שהסל"ד עולה ל 1500-2000 אתה מריש שילוב "גס" של ההילוך הראשון ומשם הכל מתנהל תקין עד העצירה הבאה?

בס"ד

בדיוק מה שקורה אצלי.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

קורה לי משהו בסגנון פשוט אצלי אני מרגיש דפיקה\קפיצה\בלבול של הגיר במעבר לשני.

קרה לי איזו פעם פעמיים שהרכב חנה הרבה בזמן בשמש וכשלחצתי על הדוושה לא הייתה תגובה. רק אחרי לחיצה יותר כבדה על הגז קיבלתי תגובה אבל זה נעלם אחרי הלחיצה הראשונה שאר הנסיעה עברה חלק.

פורסם (נערך)

לדעתי במידה ולא הוחלף נוזל בממסרה 4 שנים או כ 60.000 ק"מ - כדאי להתחיל מהחלפה חלקית שלו.

לרוקן את אגן שמן הממסרה, כמחצית מכלל הנוזל בממסרה - ולמלא שמן / נוזל ממסרה חדש ובתקן הנכון.

נוזל הממסרה מאבד עם הזמן את תכונות העבודה שלו - וכאשר השמן חם הוא לא יוצר הצמדה טובה.

וגורם להחלקות .

בדגש - כדאי גם לבדוק את מצב הממסרה - אולי יש תקלה.. אבל במקביל - כדאי לבצע החלפה

חלקית כל כ 4 שנים וכ 60-80 אלף ק"מ... ובד"כ ההחלפה הנ"ל מסדרת את הבעיה.

בדיונים למטה - יש בעיות דומות , של החלקות בממסרה חמה - אשר הסתדרו לאחר

החלפה חלקית.

הממסרות עם בעיית ההחלקה - סוג נוזל / השמן תואם ל רנו - תקן LT71141- DPO AL4

נוזלי הממסרה - אשר רשום כי כוללים את תקן LT71141 מתאימים לממסרה.

והתקן מתאים גם לרכבי מאזדה יונדאי מיצובישי טויוטה .

ראה כדוגמה שמנים מתאימים -

שמן גיר Valvoline MaxLife ATF 3.78L

שמן גיר BG Synthetic ATF אדום 0.946L

ודיונים :

א - [פרוייקט מצולם] החלפת שמן גיר ב AL4 \ DP0

ב - מאזדה 3 בעיות גיר

ג - מאזדה לנטיס 99 גיר עובר לניוטרל / מחליק - באמצע נסיעה

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מכיר מקרה אחד בגיר הנ"ל, בו החלפת שמן שיפרה משהו.

זה ביזבוז כסף במקרה הזה. אחרי החלפת שמן (שלא תפתור את התקלה רוב הסיכויים) יהיה צרוך לפתוח את הגיר להחלפת שסתומים (לדעתי יותר מתאים לתאור התקלה) ולמלא שמן חדש.

פורסם

אני מכיר.. לכן רשמתי. (גם מניסיון אישי)

הייתה לנו 306 עם הממסרה הנ"ל + ניסיון של טיפול בממסרות AL4 , במוסכים שאני מכיר.

אני גם ממליץ לבצע בדיקה.. ומנגד

במידה והממסרה - כאשר היא קרה .. מחליפה הילוכים טוב.. ולאחר כ 20-30 דקות

כאשר הנוזל חם - הממסרה מתחילה להחליק -

בהרבה מיקרים.. בעיית ההחלקה הסתדרה - עם החלפת נוזל הממסרה.

וכנ"ל - סוגי וגודל מחליפי החום - לממסרות AL4 DPO .

אשר לא קררו טוב את נוזל הממסרה, וגרמו לחימום של הנוזל בלאי מהיר, ולהחלקות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מכיר.. לכן רשמתי. (גם מניסיון אישי)

הייתה לנו 306 עם הממסרה הנ"ל + ניסיון של טיפול בממסרות AL4 , במוסכים שאני מכיר.

אני גם ממליץ לבצע בדיקה.. ומנגד

במידה והממסרה - כאשר היא קרה .. מחליפה הילוכים טוב.. ולאחר כ 20-30 דקות

כאשר הנוזל חם - הממסרה מתחילה להחליק -

בהרבה מיקרים.. בעיית ההחלקה הסתדרה - עם החלפת נוזל הממסרה.

וכנ"ל - סוגי וגודל מחליפי החום - לממסרות AL4 DPO .

אשר לא קררו טוב את נוזל הממסרה, וגרמו לחימום של הנוזל בלאי מהיר, ולהחלקות.

אייל.

תודה רבה!

הגיר עובד בצורה מושלמת בחצי שעה\שעה הראשונה...רק לאחר זמן ממושך של נסיעה במיוחד בפקקים זה קורה.

אתה מכיר מקום שיכול לבדוק את מצב הגיר ולהחליף את השמן הנדרש?

שוב תודה!

פורסם

רשום מהיכן אתה - כך עוד חברים עם ניסיון ימליצו על מקומות באיזור, לבדיקת הממסרה ולטיפול.

בחולון - יש את מוסך אורן, התקשר ותאם בדיקה.

בת"א - מוסך גבע .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
רשום מהיכן אתה - כך עוד חברים עם ניסיון ימליצו על מקומות באיזור, לבדיקת הממסרה ולטיפול.

בחולון - יש את מוסך אורן, התקשר ותאם בדיקה.

בת"א - מוסך גבע .

אייל.

שוב תודה!

אני מאזור ירושלים אבל יכול להגיע למרכז בשביל מקום מומלץ ששווה את הנסיעה.

אייל, אתה יודע בערך מה עלות הצפויה להחלפת שמן ממסרה? יש צורך במקורי של רנו או משהו בתקן יעשה את העבודה?

פורסם

אל תיגש למוסך ותבקש להחליף שמן גיר. שמן גיר טוב להחליף כטיפול מונע, לא כשכבר יש תקלה.

אם תבקש להחליף שמן גיר, יחליפו לך שמן גיר. יכול מאוד להיות שאחרי ההחלפה התופעה תישאר בדיוק אותו דבר או אפילו תהיה מורגשת יותר. המסוך יגיד שביקשת החלפה, לא ביקשת תיקון ולכן זה בעיה שלך.

תגש למוסך ממוחה, תתאר במוסך את הבעיה ותבקש פתרון לבעיה. אם זה כולל החלפת שמן גיר - בסדר. אבל שיהיה פתרון עם אחריות לתוצאה. אחרת זה בזבוז כסף.

• תוכן חדש...