Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו גולייטה עד 80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברה אז אני מתכוון בחודש הקרוב לקנות רכב חדש , אני בן 20 חייל שעושה יומיות ועובד בעבודה קבועה

לפני הגיוס החזקתי בסוזוקי סוויפט 2008 והיא הייתה נאמנה מאוד מעבר לטיפולים תקופתיים לא נדרשתי לשלם יותר מידי , חסכתי כסף ואני מאוד רוצה להשתדרג.

אחרי אין סוף מחשבות החלטתי שאני רוצה אלפא , חשבתי גם על סיאט לאון אבל הגיר מפחיד אותי וידני לא בא בחשבון

אז לבעלי האלפא פה הגעתי עם סטיגמה שאלפא מאוד יקרה לאחזקה אבל אחרי קצת חפירה באינטרנט זה נראה שהמצב לא באמת ככה , הגעתי למסקנה שהכי חשוב זה להחליף שמנים כל 10 ~ 15 K ומעבר לא ראיתי משהו מיוחד

הצרכים שלי מהרכב הם - כוח , אמינות , אבזור לא מעניין אותי מעבר לזה הצריכת דלק או מרווח או משהו בסגנון

אני מאוד אוהב רכבים והסוויפט לא הביאה לי שום רגש

הנסועה שלי היא באזור ה10 ~ 12 K בשנה , ריפרפתי קצת ביד 2 ונראה שיש המון מכוניות שמורות בתקציב שלי הרוב עם ק"מ דיי נמוך ובאזור השנתונים 13-14

עכשיו אני לא מגיע עם ידע נרחב ובכלל איך בודקים רכב כזה לפני קנייה ? מה מומלץ לעשות ?

חשוב לי לא לטייל כל שני וחמישי למוסך כי בכל זאת אני חייל והמשכורת שלי היא לא של איש הייטק ואני לא יכול להרשות לעצמי טיפולים מאוד יקרים ( לדוגמא טורבו או גיר ) ברור לי שאני נכנס להרפתקה יקרה והיא לא תהיה זולה כמו הסוויפט אבל בכל זאת בשביל הנאה צריך לשלם ואני מוכן

אז אשמח לקבל טיפים ועצות ממי שמכיר את הרכב ויוכל להרחיב

*מעבר לזה ראיתי דיי המון מודעות של סוחרים , האם בכלל כדאי להתקרב לאלפא שנמכרת במגרש ? על הדף הרכבים נראים מעולה השאלה למה הם בכלל מגיעים למגרשים

נ.ב אני מכוון לדגם ה1.4 עם גיר TCT ורמת גימור מילאנו

פורסם

את האלפא אני פחות מכיר, אבל תן לי להציע אלטרנטיבה, לא פחות טובה וחדשה בכמה שנים (אבל די מפתיעה) - פוקוס. לפני שאתה פוסל כי אתה מחפש רכב ספורטיבי ומהנה, פשוט תעשה סיבוב על אחת.

ב-80 תוכל למצוא פוקוס האצ'בק טיטניום מ-2016 בקלות. הגיר שלה פלנטרי, וכנראה שעלות התחזוקה שלה (בגלל הגיר והגיל) תהיה נמוכה יותר.

היא לא מאוד חסכונית, ולא מאוד מוחצנת, והאלפא יפה יותר ללא ספק. אבל בכל זאת תנסה.

גילוי נאות - מחזיק באחת דומה (לפני מתיחת פנים, גיר ידני).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ברמת העיקרון מדובר על רכב וגם דומיו המקבילות ספורטיביות/משפחתיות עם פלפל, שאם יהיו בו תקלות חריגות (ויש סיכוי גם אם 1% שתיפול על לימון פרטי או אחוז גבוה בהרבה אם תקנה מסוחר,שזה ממש לא מומלץ,אלא אם כן טרייד של פיאט),משכורת צבאית לא תספיק לך כדי להחזיקו.

כבר לא מדבר על כך,שכדאי לעשות ש"ב במיוחד לגבי מחירי ביטוח-בהנחה שאתה נהג חדש/צעיר אז הביטוח יכול להגיע כאן לאיזור ה 8000-10,000 בקלות.

קשה לי להבין קצת מדוע מכרת את הסוזוקי,שיכלה לשרתך עוד זמן רב אבל מה שהיה היה.

גם על נפלאות VAG אי אפשר הכי להמליץ במיוחד לאור דרישת האמינות המובהקת וחוסר רצון להתעסק עם מוסכים (גם אם נניח והיה לך כסף לרכוש רכב כזה צריך עצבים חזקים כאשר תשבית רכב ליום שלם בגלל מצמדים/מכטרוניקס בכל זאת)

לדעתי,סופר מיני כמו הסוויפט אולי משנתון מתקדם יותר תספיק לך ואם אתה מחפש משהו קצת יותר פלפלי אז סיוויק 2012/מאזדה 3 ספיריט יכולות להעלות מעט חיוך על פניך-המאזדה תהיה עדיפה כאן בגלל עלויות ביטוח,הסיוויק מעט יותר יקרה.

אם אתה מתעקש על משפחת VAG, אז סקודה סופרבג עם מנוע 2000 וגיר DSG 6 רטוב בלבד אבל לטעמי,היא תעשה לך יותר כאבי ראש מהשתיים הקודמת שהוצעו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתה לי גולייטה 2014 כמעט 3 שנים,

עזוב את כל הסטיגמות, מ2013 תיקנו את רוב הבעיות המועטות שהיו.

מנוע וגיר יחסית אמינים, לא שמעתי על בעיות, כולל התייעצות עם מיטב המומחים והמוסכים המובילים. ממליץ לך להתייעץ רק עם בעלי אלפא.

אני אישית בחרתי באוטו איטליה כמוסך שלי ומלבד טיפול פעם בשנה ופעם אחת בודקת שהקפיץ שיחרור מפתח היה קומסי קומסה לא ביקרתי במוסך.

צריכת דלק עם רגל מעט כבדה היא 1-10.

טיפולים מעט יותר יקרים, ממוצע של 700 שקל.

מחלות ידועות זה המיכל עיבוי, תושבת מנוע ימנית(יקרה) והתנפחות של כרית אוויר שעם לחץ קל יחליפו לך דאשבורד ללא עלות.

הוספתי גם בקלות ציפ של רייסציפ, ממליץ בחום.

תרגיש חופשי לשאול שאלות

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
הייתה לי גולייטה 2014 כמעט 3 שנים,

עזוב את כל הסטיגמות, מ2013 תיקנו את רוב הבעיות המועטות שהיו.

מנוע וגיר יחסית אמינים, לא שמעתי על בעיות, כולל התייעצות עם מיטב המומחים והמוסכים המובילים. ממליץ לך להתייעץ רק עם בעלי אלפא.

אני אישית בחרתי באוטו איטליה כמוסך שלי ומלבד טיפול פעם בשנה ופעם אחת בודקת שהקפיץ שיחרור מפתח היה קומסי קומסה לא ביקרתי במוסך.

צריכת דלק עם רגל מעט כבדה היא 1-10.

טיפולים מעט יותר יקרים, ממוצע של 700 שקל.

מחלות ידועות זה המיכל עיבוי, תושבת מנוע ימנית(יקרה) והתנפחות של כרית אוויר שעם לחץ קל יחליפו לך דאשבורד ללא עלות.

הוספתי גם בקלות ציפ של רייסציפ, ממליץ בחום.

תרגיש חופשי לשאול שאלות

תודה רבה על התגובה , ברמת העקרון בעיקר מעניין אותי מה לחפש בקנייה , כי באמת רוב האקזמפלרים בתקציב שלי עם ק"מ נמוך ויד נמוכה , השאלה איך אני מזהה מצב של בוצה במנוע ודברים בסגנון , האם מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה באחת מהמוסכים המובילים ? במידה ויש אפשרות כזאת

ועוד שאלה לגבי הציפ שהוספת הרגשת הבדל משמעותי ? והאם בכלל מומלץ לעשות את זה כי בכל זאת מנוע 1.4 שגם ככה נראה שסחטו ממנו את אחרון הסוסים

בנוסף חושב גם על החלפת צנרת בשביל לקבל רעש יפה יותר מכיר מקומות שעושים את זה ?

תודה רבה על התייחסות וסליחה על החפירה :)

פורסם

מחזק את ההמלצה על מוסך אוטו איטליה, תנסה להגיע לשם לפני זה או לדבר אתם, שגם יבדקו את האוטו לפני זה. בשנתונים שאתה מחפש כנראה לא תיתקל בבוצה - תבדוק שהחליפו דאשבורד. היתר (תושבת, מיכל עיבוי) - יחסית שטויות. מן הסתם אל תתפשר על רכב ללא היסטוריה מתועדת ומסודרת במוסכים טובים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לקחתי לבדיקה ומיד לאחר מכן קפצתי לאוטו איטליה לבדיקה האמיתית.

המנוע נחשב יחסית אמין, אני התקנתי את הציפ הכי פשוט שלהם. לא משהו חזק מידי בשבילו.

לגבי סאונד, פחות התחום שלי.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
ברמת העיקרון מדובר על רכב וגם דומיו המקבילות ספורטיביות/משפחתיות עם פלפל, שאם יהיו בו תקלות חריגות (ויש סיכוי גם אם 1% שתיפול על לימון פרטי או אחוז גבוה בהרבה אם תקנה מסוחר,שזה ממש לא מומלץ,אלא אם כן טרייד של פיאט),משכורת צבאית לא תספיק לך כדי להחזיקו.

כבר לא מדבר על כך,שכדאי לעשות ש"ב במיוחד לגבי מחירי ביטוח-בהנחה שאתה נהג חדש/צעיר אז הביטוח יכול להגיע כאן לאיזור ה 8000-10,000 בקלות.

קשה לי להבין קצת מדוע מכרת את הסוזוקי,שיכלה לשרתך עוד זמן רב אבל מה שהיה היה.

גם על נפלאות VAG אי אפשר הכי להמליץ במיוחד לאור דרישת האמינות המובהקת וחוסר רצון להתעסק עם מוסכים (גם אם נניח והיה לך כסף לרכוש רכב כזה צריך עצבים חזקים כאשר תשבית רכב ליום שלם בגלל מצמדים/מכטרוניקס בכל זאת)

לדעתי,סופר מיני כמו הסוויפט אולי משנתון מתקדם יותר תספיק לך ואם אתה מחפש משהו קצת יותר פלפלי אז סיוויק 2012/מאזדה 3 ספיריט יכולות להעלות מעט חיוך על פניך-המאזדה תהיה עדיפה כאן בגלל עלויות ביטוח,הסיוויק מעט יותר יקרה.

אם אתה מתעקש על משפחת VAG, אז סקודה סופרבג עם מנוע 2000 וגיר DSG 6 רטוב בלבד אבל לטעמי,היא תעשה לך יותר כאבי ראש מהשתיים הקודמת שהוצעו.

בס"ד

סקודה סופרב לחייל משוחרר רווק[emoji15], הגזמת..

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תודה רבה על התגובות לכולם , אני אתחיל בחיפושים לאחר הכלה , הייתה פה קצת אי הבנה אני חייל בשירות חובה שעושה יומיות ועובד בעבודה מסודרת וקבועה ומרוויח מספיק בשביל להחזיק את הרכב , לגבי ההצעה של הסופרב פחות מדבר אליי רכב מנהלים מחפש משהו קצת יותר קטן

פורסם

היה לי כזו,

היום נוסע על תלתן.

ממליץ בחום !, תמורה מצוינת לכסף.

אני דווקא אמליץ לך לטפל אך ורק במוסך מורשה יבואן!.

פורסם
היה לי כזו,

היום נוסע על תלתן.

ממליץ בחום !, תמורה מצוינת לכסף.

אני דווקא אמליץ לך לטפל אך ורק במוסך מורשה יבואן!.

תאמת חשבתי על תלתן ידנית אבל נראלי יקרעו אותי בביטוח , ניסתי למצוא קצת מידע על העלות אחזקה אבל לא הצלחתי

יש הבדל עצום בין ה1.4 לתלתן מבחינת אחזקה ?

• תוכן חדש...