Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השנה מחירי הפירות ירקות רק עולים והאיכות פוחתת.

אפילו האננס ב 35-45 ש"ח לא טעים.

עשיתי קניה קטנה היום באושר עד החדש בראשל"צ ואיכות הפירות הפתיעה אותי לטובה ומאוד..המחירים בכלל.

הקיווי הצהוב (Sungold) שעולה בטיב טעם 29 ש"ח לקילו, ובחצי חינם 20+ עולה שם 16 ש"ח.

מנגו 8 שקל לקילו, והוא טעים (מפתיע!).

אפילו הפסיפלורות (8 קטנות ב10 ש"ח) מתוקות! שזה אני בכלל מתפלא, בכל מקום בו קניתי פסיפלורות הן היו חמוצות עד מקולקלות וזה מהזן המגעיל שמקפיאים ושמים בקוקטיילים.

לא יודע מה נסגר עם זה אבל בבירור הסופרים חוסכים עלינו.

אחזור לעשות שם קניה כנראה מחר בבוקר ואבדוק מבין כל הפירות אם אצליח.

Opel Adam S 2017

פורסם

עגבניות זה סיפור ידוע וכואב. לאחרונה אני רוכש כמעט אך ורק שרי תמר ואוכל אותן טריות, הן אחלה. לא מסוגל לוותר ורוכש על אוטומט. תמיד מכין מטבוחה רצינית מאיזה קילו עגבניות רכות.

זו אחלה הזדמנות להכיר לסלט הישראלי ירקות חדשים: גזר, כרוב, כרובית, ברוקולי, שומר, קולורבי, סלרי טרי (טעים!).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בשנה שעברה הייתי באוגוסט בקייב.

כל מה שאנחנו אוכלים בארץ פשוט נוראי, חזרתי עם טרולי שלם מלא בפירות יער ופירות רגילים.

הכל שם עם אורך חיים קצר ,מחיר זול, אבל טעם מטורף, הפירות נקטפים בשלים ולא עוברים הבחלה כמו בארץ.

למלפפון ולעגבניה היה טעם, איך אני מתגעגע...

פורסם

אני זוכר מהילדות באוקראינה, שלשזיפים, תפוחים, אבטיחים, אפרסקים, תותים ודובדבנים היה טעם מאוד מתוק והיה טעים בטירוף.

פה יש לך תותים במחיר של יונדאי אקסנט מליסינג, גודל של אגרוף (תות זה אמור להיות משהו קטן) וטעם של מי ברז, וככה כמעט כל דבר.

עדיף כבר לקנות שימורי פירות תוצרת בולגריה או משהו, שם לפחות יש לזה טעם.

גם לא ברור לי הפטיש הזה של ישראלים, שאפרסק זה משהו שצריך להיות קשה כמו אבן, ועל גבול הלא אכיל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בגדול, רוב הסחורה האיכותית מיוצאת לחו"ל ואת הבררה משאירים למשווקים.

אפילו את הפירות והירקות בחלק מהבסיסים בארץ "מייבאים" מעזה.

ישנם רשתות בהן הפירות והירקות מאוד יפים (אושר עד בני ברק\תל אביב, פרימדונה ברמת גן) אבל אתה בהחלט צודק.

כל עוד הצרכן יתנהג יפה ולא יהפוך שולחנות, זה יישאר.

או.

הנה מישהו שעלה על הבעיה. אתה צודק במאה אחוז.

את העגבניות הטובות בעולם, כמו גם שאר הירקות והפירות מגדלים ממש כאן, בארץ הקוידש. אמממה? הם הולכים לייצוא. לשוק המקומי ממשיכים לגדל את מה שהולך מהר, מגיב טוב לניפוח של גופרת אמוניה וזהו.

היות ואין דרישה, תרתי משמע, מטעם הצרכן (בינתיים אנחנו רק יודעים לייבב כאן או שם, באיזה פורום או שיח חברים), החקלאים ימשיכו בכך, ולא מתוך רוע לב. קצרה היריעה כאן מלהתחיל ולספר על הצרות והבעיות שהם נאלצים להתמודד איתם, במדינה כל כך אנטי חקלאית.

בכלל, אנצל ברשותכם השרשור הזה, ואזהיר כאן ואומר שהכיוון שאליו מכוונים כאן במדינה הוא גרוע ואפילו מסוכן. לא ייתכן שבמדינה שבה ניתן לגדל בעצם כל דבר, ידכאו את הנושא ויעודדו ייבוא מזון, כולל מזון בסיס כגון חיטה או עגבניה. לבסוף נהיה תלותיים במה שמוכנים למכור לנו בחוץ. משהו מפגר ממש!

יש לי חבר שהיה מגדל עגבניות בנגב. העגבניות הכי טעימות שאכלתי בחיי, ממש חבל לעשות מהן סלט, והן ניראו כרגיל, קצת מוארכות. כיום הוא בענף הפלפלים - ומתרחש שם אותו הסיפור. פשוט טעים. הבעייה היא שהכל הולך לייצוא.

פורסם
השנה מחירי הפירות ירקות רק עולים והאיכות פוחתת.

אפילו האננס ב 35-45 ש"ח לא טעים.

עשיתי קניה קטנה היום באושר עד החדש בראשל"צ ואיכות הפירות הפתיעה אותי לטובה ומאוד..המחירים בכלל.

הקיווי הצהוב (Sungold) שעולה בטיב טעם 29 ש"ח לקילו, ובחצי חינם 20+ עולה שם 16 ש"ח.

מנגו 8 שקל לקילו, והוא טעים (מפתיע!).

אפילו הפסיפלורות (8 קטנות ב10 ש"ח) מתוקות! שזה אני בכלל מתפלא, בכל מקום בו קניתי פסיפלורות הן היו חמוצות עד מקולקלות וזה מהזן המגעיל שמקפיאים ושמים בקוקטיילים.

לא יודע מה נסגר עם זה אבל בבירור הסופרים חוסכים עלינו.

אחזור לעשות שם קניה כנראה מחר בבוקר ואבדוק מבין כל הפירות אם אצליח.

מצטרף, קפצתי גם השבוע והסניף ממש ענק ויפה ואחלה סחורה, אני רק מקווה שזה לא רק בשביל הפתיחה, נעשה עוד שבוע שוב בדיקה.

וגם אני רואה שהסחורה פשוט עלובה , אבל זה מה קורה שלמרות שמוכרים לנו זבל ביוקר אנחנו קונים ולכן הם יכולים להמשיך לימכור את כל הסחורה הטובה לחו"ל.

נ.ב: אנחנו אוהבים סלק בבית, אבל כל פעם שאני מנסה ליקנות ברשתות הגדולות שופרסל/רמי לווי המדף של הסלק תמיד רקוב ועלוב, כאילו זה בתחתית של הפירות/ירקות- למה?? כל כך קשה לגדל סלק?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אכן הירקות והפירות לאחרונה די עצובים ויקרים (ושלא לדבר על האפס מבחר בין הזנים השונים),

כנראה שככה זה כשהלקוחות בארץ שבויים, ובניגוד למצב בחו"ל בו החקלאים הישראלים בתחרות לא קטנה ולא יכולים לייצא סחורה גרועה, פה בארץ הם זוכים להגנה מתחרות מה שמאפשר להם למכור את כל התוצרת הנחותה בארץ.

ביטול המכסים (והמועצות החקלאיות) שיאפשרו ייבוא חופשי יעשה פלאים לנושא הזה (ולמי שדואג כ"כ לחקלאים-אפשר לעבור לתמיכות ישירות כמו בהרבה מדינות, אין צורך לדפוק את האזרחים בשביל זה).

פורסם

עגבניות השרי הזמינות לישראלי הממוצע אכן טובות. המחיר כפול או משולש בהשוואה לעגבניות הרגילות, אבל למי שפשוט חייב עגבנייה, זאת הברירה היחידה שנותרה לו, בערך.

את סיפורי הירקות המופלאים מברה"מ לשעבר אני מכיר מהצד המולדבי של המשפחה. שם בערבות מולדביה/רומניה זה עדיין טעים, גם היום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גילו את אוזני שמרכז המזון בנצרת/ירכא איכותי מאוד - אבל זה לא ממש משתלם עבורי, אלא אולי אם אני ממלא עגלה באלף שקל.

כמו שאמרת,רק אם אתה בא להרביץ קניה,אולי שווה לך לנסוע לשם במיוחד (או אם אתה איזו שבת\יום מטייל בירכא עצמה,ואז לקראת הדרך הביתה תעבור במרכז מזון שלהם)

גדול,יפה,איכותי - כנראה

זול - בטוח שלא,היו בהתחלה די זולים ונתנו אחלה מחירים,עכשיו הם יקרים כמו כל הרשתות ואפילו יותר בלא מעט דברים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תודה לעונים ולמייעצים עד כה.

עגבניות השרי הזמינות לישראלי הממוצע אכן טובות. המחיר כפול או משולש בהשוואה לעגבניות הרגילות, אבל למי שפשוט חייב עגבנייה, זאת הברירה היחידה שנותרה לו, בערך.

אכן הפסקתי לגמרי עם עגבניות רגילות. זה פשוט חסר טעם (...). מעדיף שתי עגבניות שרי עם טעם בסלט מאשר שתי עגבניות קרטון רגילות. הילדים שלי, אגב, מאד אוהבים את השרי החומות (אלו עם האקסטרה ליקופן).

אני מזמין מהיילו (yellow click and pick), מרוצה מהם מאוד.

מעניין. תודה. לא הכרתי בכלל. ומחירים על פניו גבוהים מעט אך לא נוראיים. מעניין מאוד מה המוטיבציה שלהם להכנס לשוק המשלוחים של מוצרי מזון (הרי זה לא הקור ביזנס שלהם)? להביא אנשים לתחנת הדלק? אני מניח שהם גם התלבשו על אופרציה קיימת ולא הקימו אחת מאפס.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
ההתייחסות שלכם לארה״ב או קנדה כמדינה אחידה היא לא מדוייקת. יש הבדל באיכות בין סניפי וולמרט במדינות השונות.

הבצורת בשילוב עם יחס הממשלה לחקלאים אכן עושים לא טוב לירק הממוצע.

קורן, אם אתה מוכן לשלם יותר תמצא גם בארץ פירות וירקות איכותיים.

איזו בצורת?

השנה החולפת לא הייתה שנת בצורת.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...