Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורסטר עם ובלי X-MODE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לדעת איזה מערכת קיימת בפורסטר (במיוחד בדגם אוסקה) ללא X-MODE.

אני מבין ש X-MODE לוקח פיקוד על מערכות שונות ברכב בכדי לשפר אחיזה בדרכים חלקות,

בין היתר מדמה נעילת דיפרנציאל על ידי שימוש בבלמים,

כאשר גלגל מסויים מאבד אחיזה ומסתובב על ריק, המערכת בולמת אותו ובכך מעבירה יותר כח לגלגל הנגדי אשר אוחז יותר טוב באותו הרגע...

האם יש מערכת דומה בפורסטר ללא X-MODE?

אני לא מבין גדול אבל נראה לי שמדמה נעילה כל שהוא יכול לתרום המון לעומת שאר הפרמטרים שנכנסים לפעולה כאשר X-MODE מופעל, פרמטרים אלו יכולים לעזור אך לא כמו מדמה נעילה בידי נהג מנוסה.

פורסם (נערך)

במאמר זה לרוב מדברים על מה זה מערכת X-MODE

מה שאותי מעניין זה: איזה תצורת 4WD יש בדגם אוסקה 2017

במיוחד אני מעוניין לדעת האם קיימת מערכת בשם LSD

(limited-slip differential)

גם בציר הקדמי וגם באחורי

להבנתי מערכת זו עושה שימוש בבלמים, ברגע שגלגל אחד מאבד אחיזה, המערכת בולמת אותו ובכך מעבירה את הכח לגלגל הנגדי.כי במידה וזה לא קיים כלל אז יכולות השטח של דגם זה יורדות בהרבה ואין ממש חשיבות ל 4WD בתנאים מסויימים...לבטח זה יהיה טוב יותר מ 2WD אבל ברגע שאחד מהגלגלים יאבד אחיזה ויתחיל להסתובב חופשי באוויר, אז לא יהיה שום דבר שיעביר את הכח לגלגל הנגדי ובמצב שכזה, למעשה הרכב יתנהג כ 2WD לכל דבר...

עריכה אחרונה על ידי afna
פורסם

אם השאלה זה קיום המערכת אז לא, האוסקה לא מכילה אותה. x-mode קיים רק רמת אבזור X ומעלה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
אם השאלה זה קיום המערכת אז לא, האוסקה לא מכילה אותה. x-mode קיים רק רמת אבזור X ומעלה.

אהה בראש השרשור, במשפט הראשון אני בפירוש כותב שלדגם אוסקה אין X-MODE.

מה שמעניין אותי זה מה כן יש בדגם זה,

ובמיוחד האם יש מערכת למניעת החלקת גלגלים (מדמה נעילת דיפרנציאל)

פורסם

לא הבנתי :shock:

יש בקרת משיכה "רגילה" אבל לא בקרת החלקה.

אם נסעת על xv, זה בדיוק מה שיש.

לשבילים זה מספיק, אפילו כאלה שמשאירים בחוץ פרייבט ליסינג.

גם בשלג זה עוזר אבל ממש בקרח צריך את בקרת החלקה (תסריט קצת הזוי בארצנו).

פורסם

לצערי לא נסעתי בשום רכב 4X4 או 4WD.

פורסטר זה הרכב הראשון שכנראה יהיה לי, לכן מצטער מראש אם השאלות שלי מטעות כי אולי אינני יודע מה לשאול:roll:

קראתי וראיתי הרבה סרטונים על X-MODE

X-MODE לוקח את הפיקוד של שלל מערכות הרכב, דבר שאני די בטוח שאין לי צורך בו.

ולכן אני שואל מה כן קיים בדגם אוסקה אשר מגיע נטול X-MODE.

(אני די בטוח שצריך מנגנון אשר עושה שימוש בבלמים על מנת לנעול גלגל בעל אחיזה נמוכה (מפרפר) ועל ידי כך מעביר את הכח לגלגל אשר יושב היטב על הדרך) רק שאינני יודע איך קוראים למנגנון הזה והאם הוא קיים באוסקה.

אם תוכל בבקשה להסביר בקצרה מה זה בקרת משיחה ומה זה בקרת החלקה. (אולי אחד מהם זה מה שאני מחפש:lol:)

פורסם

המלצות והדרכת שטח זה לא אצלי :-D

הסבר מכני/אלקטרוני אני עוד מסוגל לתת:

הרעיון בבקרת משיכה בסובארו TCS הוא לדמות בצורה קצת מוגבלת נעילת דיפרנציאל על ידי זה שהיא בעצם מרמה עליו. מה זה אומר בפועל?

המערכת מחוברת ל-ABS ולמנוע (מומנט) ויודעת להתאים את דרישות הכוח לגלגלים - גלגל באוויר יבלם על ידי ה-ABS ועודף מומנט יועבר לגלגל(ים) אחר(ים).

שים לב שבקרת היציבות ESP עלולה "להתנגש" עם בקרת המשיכה בעבודת שטח ותוך כדי התנסות כדאי לכבות אותה בשטח.

פורסם

דיברתי היום עם חבר (בעל פאג'רו ופורסטר) שעשו אתמול טיול קבוצתי באזור דלית אל-כרמל, מסלול מאוד מאתגר לטענתו.

היו בקבוצה גם שני XV (ללא XMODE) יחד עם פורסטר נוסף, כולם עברו אותו בהצלחה למרות הצלבות רבות ובוץ/דרדרת.

חשוב לציין שכל הנהגים מיומנים.

בעלי ה-XV מצטרפים אליהם קבוע והחבר שהוא מאוד מנוסה בשטח תמיד מופתע לטובה מהיכולות שלהם.

מקווה שהרושם הזה עוזר במשהו.

• תוכן חדש...