Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בודפשט ווינה - המלצות

dorsht
שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן.

בסוף החודש אני טס לבודפשט ולווינה.

אשמח לשמוע המלצות - אנחנו 4 חברים, מחפש המלצות לתחומים הבאים:

1. אתרים מומלצים באופן כללי בשתי המדינות.

2. מסעדות מקומיות טובות במחיר סביר.

3. המבורגרים טובים במחיר סביר.

4. מוזיאוני אומנות.

5. מוזיאוני רכב או תעופה. (ספוטינג בווינה כבר על הפרק)

6. אם יש אתרים מעניינים בלי קשר אני אשמח לשמוע (נגיד קראתי שגן החיות בווינה הוא אחד מהותיקים באירופה או בעולם, אז אני מאמין שנגיע אליו).

תודה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוקב, סוף החודש אני בוינה גם עם אישתי.

קיבלנו המלצה על מסעדת שניצלים הכי טובה בוינה - Figlmüller Wollzeile - צריך להזמין מקום מראש.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה המלצות קטנות על וינה:

אם אתם טסים לכמה ימים לשם, די משתלם לקנות כרטיס חופשי שבועי לתחבורה הציבורית. זה עולה איזה 100 שקל וחוסך הרבה כאב ראש. הרכבת התחתית במרכז וינה מאוד יעילה ואפשר להגיע איתה כמעט לכל מקום (ומה שלא - יש גם רכבות קלות).

הרבה יותר נהנתי להסתובב בשכונות שנמצאות קצת יותר מערבית מרובע המוזאונים של העיר, מאשר ממש במרכז ההיסטורי שלה. גם פחות מתויר שם, וגם בערב יש די הרבה פאבים ומסעדות וכו׳.

הייתי שם בשני פאבים של בירה שדי אהבתי. אחד נקרא salm braeu, שתיתי בו רק כוס בירה (שהם מכינים) והיא היתה מעולה. יש שם גם מטבח, ואני חושב שהמקום לא יקר מדי. אחר נקרא brickmackers, והוא מגיש בירות יותר מגוונות ואוכל די גנרי של פאבים, אבל האווירה בו הייתה די נחמדה.

למרות שוינה נחשבת לעיר עם תרבות קפה מאוד מפותחת, לא מתתי על הקפה שלהם (וניסיתי גם את המקומות הקאלסים וגם כמה בתי קפה יותר קטנים וחדישים) :)

אה ועוד משהו: היינו שם גם במסעדה שנקראת gasthaus nestroy. אוכל לא רע בכלל, וגם לא יקרהמ די.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות ואני בא לווינה באופן קבוע כי אחי הבכור גר שם, ערכתי מסמך עם כמה המלצות מניסיוני, עבור אנשים בעבודה ששואלים אותי מה יש לעשות בווינה.

בבקשה:

Wien.doc

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוקב, סוף החודש אני בוינה גם עם אישתי.

קיבלנו המלצה על מסעדת שניצלים הכי טובה בוינה - Figlmüller Wollzeile - צריך להזמין מקום מראש.

רצינו להכנס למסעדה, היה תור ארוךךךךךך מאוד, פתחו הרחבה למסעדה שגם היא הייתה מפוצצת באותה מידה.

היינו במסעדה נוספת טובה Plachutta wollzeile המתמחה בטאפלשפי'ץ, מנה מיוחדת וטעימה, לא משהו למות ממנו אבל מספיק טוב כדי שיהיה שווה לאכול אותו פעם בחיים.

הערה על הגלגל ענק - לדעתי over rated, נוף לא מלהיב במיוחד, סיבוב של 15-20 דקות לערך

הגלגל הענק ממוקם באזור של פארק שעשועים פתוח, כלומר יש מתקנים מסביב ואפשר לבחור לאן לעלות, זה נחמד ובילינו 3-4 שעות באזור

המלצה נוספת, תבדקו אם יש הופעות מעניינות בתאריכים שאתם נוסעים, במקרה גרגוריאן הופיעו כשהייתי שם ומאוד מאוד נהנתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רצינו להכנס למסעדה, היה תור ארוךךךךךך מאוד, פתחו הרחבה למסעדה שגם היא הייתה מפוצצת באותה מידה.

היינו במסעדה נוספת טובה Plachutta wollzeile המתמחה בטאפלשפי'ץ, מנה מיוחדת וטעימה, לא משהו למות ממנו אבל מספיק טוב כדי שיהיה שווה לאכול אותו פעם בחיים.

הערה על הגלגל ענק - לדעתי over rated, נוף לא מלהיב במיוחד, סיבוב של 15-20 דקות לערך

הגלגל הענק ממוקם באזור של פארק שעשועים פתוח, כלומר יש מתקנים מסביב ואפשר לבחור לאן לעלות, זה נחמד ובילינו 3-4 שעות באזור

המלצה נוספת, תבדקו אם יש הופעות מעניינות בתאריכים שאתם נוסעים, במקרה גרגוריאן הופיעו כשהייתי שם ומאוד מאוד נהנתי.

רשמו באתר שהזמנתי מקום אם יש תור, פשוט להיכנס ולהציג את אישור ההזמנה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחובבי התצפיות מגובה - לעלות לשני המגדלים של השטפאנסדום (אחד ברגל, האחר במעלית), וכמובן למגדל הדנובה - נסיעה ברק"ל קצת מחוץ לעיר ואז קטע הליכה של איזה 20 דקות (למיטב זכרוני, חלפו כ-7 שנים מביקורי בוינה).

באופרה יש בערבים הופעות לתיירים, הומוריסטי ומהנה בכל גיל.

ארמונות ומוזיאונים - כמו בכל בירה אירופית ראויה. לא לוותר על תצוגת כלי האוכל של הקיסר, הכמות מהממת.

יש Vienna Card עד כמה שאני זוכר כולל תח"צ וכניסה לאתרים, בדוק את התנאים הנכונים להיום. עשוי להיות כדאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוינה ובבודפשט לא אוכלים המבורגרים (אלא אם כן אתה אמריקאי שלא אוכל כלום חוץ ממק) במקום זה טוחנים שניצלים אמיתיים מעגל.

אם יש לכם חצי יום בבודפשט בלי לעשות כלום אני ממליץ שתצפינו ל Szentendre עיירה ציורית נחמדה עם כמה מסעדות טובות, אומנות ומוזיאון מרציפן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית הייתי מוותר על הסנטאנדרה - מדובר במלכודת תיירים ברמה של דלית אל כרמל, רק בסגנון אירופי.

הדבר הטוב היחיד אם נוסעים לשם הוא ההפלגה על הדנובה באחד הכיוונים.

אזהרת בטיחות - הדרגנועים בתחתית של בודפשט מהירים ותלולים, הייתי עד למקרה של מישהו שנפל בדרגנוע ונטבט בראשו, ובכל פעם שניסה להתרומם (הדבר הזה בגובה עשרות מטרים) נפל ונחבט שוב.

ועוד בעניין התחתית של בודפשט - אסור לעבור את הקו השחור (או כל צבע אחר) בלי כרטיס בתוקף, וצריך לשמור את הכרטיס עד היציאה. הפקחים אוהבים לתפוס את התיירים שהשליכו את הכרטיס ממש לפני שהם יוצאים מהתחנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוינה ובבודפשט לא אוכלים המבורגרים (אלא אם כן אתה אמריקאי שלא אוכל כלום חוץ ממק) במקום זה טוחנים שניצלים אמיתיים מעגל.

אם יש לכם חצי יום בבודפשט בלי לעשות כלום אני ממליץ שתצפינו ל Szentendreעיירה ציורית נחמדה עם כמה מסעדות טובות, אומנות ומוזיאון מרציפן.

אנחנו חובבי המבורגרים, אז חייב לאכול אחד טוב גם שם ;)

המלצות על שניצלים בבודפשט אשמח לשמוע, בווינה אני בונה על הפיגלמולר.

בכל מקרה אני אשמח גם להמלצות איפה כדאי לאכול קיורטוש, דובוש, לנגוש וגולאש. (יש להם יותר מדי ש' בשמות של המאכלים :)).

סנטרנדה בתכנון, הייתי בבודפשט לפני המון זמן עם המשפחה ואני זוכר את המקום לטובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז קורטוש 8)

איפה מומלץ לאכול?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לאכול בבית הקפה בקצה ואצי אוצה - מלכודת תיירים קלאסית.

קנינו בדוכן באי מרגיט, יותר החוויה מהטעם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדברים שהם חובה בעיני בבודפשט:

*להשכיר קטנועים חשמליים באי מרגיט, חצי יום בכיף אפשר לתזז שם (רק תביאו איזה רישיון B אחד איתכם).

*לטייל לרוב בלילה, ביום העיר די נראת מזרח אירופה וזה מהכרות איתך על גבי הפורום יצא לך כבר לראות. בלילה זה טירוף, הם מוציאים מליונים לדעתי על תאורות אווירה לכל אתר בעיר. כיכר הגיבורים,הפרלמנט,מצודת הדייגים...בלילה זה להתעלף.

*לא להתקרב למסעדת for sale, זוועת עולם.

*חי לילה ברמה גבוהה מאוד, יש איזה איזור עם עשרות מועדונים ופאבים ששכחתי את שמו כי הייתי שם מחוק כל ערב אבל אני מניח שכל נהג מונית ייקח אותכם לשם (צמוד לרובע היהודי).

*מסעדה מדהימה- Sir Lancelot, טירוף מה שהולך שם בערב. תזמינו מקום. כל הערב יש המון מופעים שעוברים בין הסועדים, רקדניות בטן,זמרים,מופעי אש ועוד...כל המסעדה בסגנון אבירים עם פלטות בשר ענקיות ואלכוהול מקומי מצויין. די יקר אבל שווה כל שקל.

*לא לעשות בשום פנים ואופן budapest card, זה כאילו נותן לכם הנחות אבל חוץ מתחברוה ציבורית חינם לא שימושי בכלל וסתם בזבוז של כסף.

*מרחצאות- יש המון רק תבחרו, הכל אותו דבר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסעדה מעולה בבודפשט שהייתי בה 3-4 פעמים בפעמיים בהן בקרתי שם: Fatal. מקום קצת אפלולי ומאד ותיק ליד השדרה המפורסית, נדמה לי ווצי אוצה או משהו כזה. כמו שכתבו בביקורת בעולם, שירות אנטיפטי אבל אוכל מדהים. יסלחו לי שומרי הכשרות, אבל אחד המאכלים הכי טובים שאכלתי בחיים זה שניצל חזיר ענק, ומעל פירה. עם בירה מקומית ותהיה בעננים.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...