Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוך ניסיון החלפה למפסק אור בסלון, גיליתי שיש לי שם בעייה.

מפסק מודרני לא נכנס לחור בקיר... וגם הישן שהוכנס לשם לא היה תפוס טוב. :x

הבעייה: מוט ברזל בתוך הבטון שנמצא באחד מהצדדים של החור, ומקטין את כל הצד השמאלי בכ-2 ס"מ בעומק.

זה לא נשמע כמו הרבה, אבל החלק החשוב של המפסק לא נכנס למקום... וכל העסק בולט ולא נסגר.

האפשרויות שלי:

-להתארגן על מולטיטול ולחתוך את הברזל

-לייצר חור חדש במקום אחר

-להגדיל את החור קצת ימינה בחציבה

-לסתום את החור ולשים מפסק מעל הטיח

לכל דרך יתרונות וחסרונות... ויש להתחשב באורך החוטים.

מה מומלץ לעשות במקרה דנן?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לחצוב קצת ימינה הכי טוב.

חור חדש במקום אחר לא ייתן כלום כי גם שם יהיה ברזל...

על הטיח - תשאל את אשתך אם היא מסכימה... שלום בית...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם (נערך)

חשבת להשתמש באבן משחזת בצורת אצבע במקדחה פשוטה?

האבן קשה מהברזל ותאכל אותו. בגלל שזו אבן השחזה כל הפעולה עדינה ולא אגרסיבית.

חיתוך מוט זיון אחד לא יפיל את הבית כי ממילא יש מידה של יתירות (אלא אם זו בנייה של גינדי.......). אופיינית ברזלי הזיון קשורים זה לזה באמצעות מסגרות, מעין ריבועים, ובכל צומת יש קשירה בחוטי ברזל. מתקבל שגם אם יש נתק ברציפות של מוט זיון אחד קצת מעל וקצת מתחת הוא מחובר לשאר המוטות וכמובן לבטון שסביבו, וההחלשה מקומית בלבד.

הלכלוך יהיה מינימלי ולא תצטרך להגן מסופת אבק.

רק אל תשכח להציג תעודת חשמלאי מוסמך ולהישבע שהיא אמיתית, אחרת הצדקנים יקפצו עליך.

אה, וכן, קצת מלח בדלי מים, להרטיב היטב את הרצפה, לעמוד עליה יחף ולא לשכוח לא לנתק את החשמל למפסק שאתה מחליף.

אתה בודק שלא שכחת לא להפסיק את החשמל בעזרת הלשון, ללקק את החוטים.......

?????

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

וברצינות, היות ואינך יודע מה מצב ההארקות בבניין ותמיד תיתכנה הפתעות, בדוק עם טסטר שמוט הברזל אינו תחת מתח.

וכללית, בדירה חדשה וודא שהפחת אכן קופץ כשאתה לוחץ על לחצן הבדיקה שלו.

יוסי

פורסם
חשבת להשתמש באבן משחזת בצורת אצבע במקדחה פשוטה?

האבן קשה מהברזל ותאכל אותו. בגלל שזו אבן השחזה כל הפעולה עדינה ולא אגרסיבית.

חשבתי על זה, אבל הנחתי שזה ייקח שנים וירדתי מהרעיון. חשבתי ששופין סובב יעשה עבודה יותר טובה, אבל שוב- זמן רב. ירדתי גם מהרעיון הזה.

חיתוך מוט זיון אחד לא יפיל את הבית כי ממילא יש מידה של יתירות (אלא אם זו בנייה של גינדי.......).

:lol:

הלכלוך יהיה מינימלי ולא תצטרך להגן מסופת אבק.

רק אל תשכח להציג תעודת חשמלאי מוסמך ולהישבע שהיא אמיתית, אחרת הצדקנים יקפצו עליך.

אני לא חשמלאי. אבי חשמלאי מוסמך.

אה, וכן, קצת מלח בדלי מים, להרטיב היטב את הרצפה, לעמוד עליה יחף ולא לשכוח לא לנתק את החשמל למפסק שאתה מחליף.

:lol::lol::lol:אני לא דוחף את הלשון לכל חור שאני רואה :wink:

ושכחת לא לשכוח לענוד טבעות מזהב על הדרך :lol:

וברצינות, היות ואינך יודע מה מצב ההארקות בבניין ותמיד תיתכנה הפתעות, בדוק עם טסטר שמוט הברזל אינו תחת מתח.

וכללית, בדירה חדשה וודא שהפחת אכן קופץ כשאתה לוחץ על לחצן הבדיקה שלו.

רעיון טוב לבדוק את המוט. בדיקת הפחת בוצעה כבר, תודה. העבודה תתבצע ללא מתח כלל לדירה! לא רק לחדר הספציפי. הדבר האחרון שאני רוצה זה לעבוד עם חשמל חי.

פורסם

עלם חמד, בבניין עם דירות נוספות מעליך ואולי גם מתחתיך יתכן מצב שבו תקלה בדירה אחרת תגרום להופעת מתח בברזל זיון. בטח לא מקרה יום יומי אבל אפשרי.

יוסי

פורסם

יש עוד פתרון.

הכן מפיסת דיקט ריבוע ובו חור עגול המתאים למפסק.

קבע את הריבוע בעזרת 2 או 4 דיבלים לקיר ואז אתה מקבל פיצוי על 2 הסנטימטרים החסרים בעומק.

אתה יכול גם לפתח את הרעיון - להשתמש בחלל הנוסף מאחורי המפסק להטמנת שטרות של 100 יורו וכך הלאה.

יוסי

פורסם

מנסיון שלי, אם יש לך פטישון טוב, אזמל שטוח וקצת עבודה על הברזל והוא יחתך.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם
עלם חמד, בבניין עם דירות נוספות מעליך ואולי גם מתחתיך יתכן מצב שבו תקלה בדירה אחרת תגרום להופעת מתח בברזל זיון. בטח לא מקרה יום יומי אבל אפשרי.

יוסי

מעולם לא שמעתי על זה ולא חשבתי על זה אפילו :shock:

יש עוד פתרון.

הכן מפיסת דיקט ריבוע ובו חור עגול המתאים למפסק.

קבע את הריבוע בעזרת 2 או 4 דיבלים לקיר ואז אתה מקבל פיצוי על 2 הסנטימטרים החסרים בעומק.

אתה יכול גם לפתח את הרעיון - להשתמש בחלל הנוסף מאחורי המפסק להטמנת שטרות של 100 יורו וכך הלאה.

יוסי

רעיון מעניין.

ויודע מה, נשמע טוב לגבי הטמנת היורו. מי יספק אותם, אתה?... :wink::lol:

וברצינות, הרעיון הכי טוב כרגע יהיה לחצוב עוד קצת ימינה כדי לתת את המקום החסר למפסק ולסתום את העסק עם גבס. הבעייה היחידה היא, כדי לחצוב צריך חשמל זורם... לא אוהב לעבוד ליד חשמל כשהראשי למעלה, אפילו שהורתי את הממט של החדר הרלוונטי.

מנסיון שלי, אם יש לך פטישון טוב, אזמל שטוח

סיני ואין. :lol:

זה אשכרה יחתוך את הברזל? בהחלט שווה ניסיון. אתארגן על אזמל טוב וננסה. ממילא מתוכנן לי להתארגן על אזמל - שניים- שבעה :wink:

פורסם

הגזמת עם הפראנויה מהחשמל.

לא צריך לנתק את כל הרחוב כדי להחליף נורה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מעולם לא שמעתי על זה ולא חשבתי על זה אפילו :shock:

רעיון מעניין.

ויודע מה, נשמע טוב לגבי הטמנת היורו. מי יספק אותם, אתה?... :wink:[emoji38]

וברצינות, הרעיון הכי טוב כרגע יהיה לחצוב עוד קצת ימינה כדי לתת את המקום החסר למפסק ולסתום את העסק עם גבס. הבעייה היחידה היא, כדי לחצוב צריך חשמל זורם... לא אוהב לעבוד ליד חשמל כשהראשי למעלה, אפילו שהורתי את הממט של החדר הרלוונטי.

סיני ואין. [emoji38]

זה אשכרה יחתוך את הברזל? בהחלט שווה ניסיון. אתארגן על אזמל טוב וננסה. ממילא מתוכנן לי להתארגן על אזמל - שניים- שבעה :wink:

מנסיון שלי, פטישון עם אזמל שטוח על הברזל. הוא נחתך.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

?????

נחנקתי מצחוק כשלעסתי את העוגיה של הקפה של הבוקר :-P

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ועל חשמל 'שנולד' בבית בחורף ללא כל פגיעת ברק שמעת?

אצל ידיד הייתה לפני שנים תופעה של קפיצת הפחת בחורפים, בעיה חוזרת ונשנית.

כמה חשמלאים (מוסמכים כמובן) ניסו להתמודד עם הבעיה, הרכיבו בארון החשמל חוסמי נחשולי מתח והתופעה לא חלפה.

בסופו של יום התברר שבבית היה ברזל זיון בצורה מיוחדת. לוח ברזל בתוך הקיר, מעין פח ולא ברזל בנין עגול, כמקובל.

באותו קיר הותקן כבל הזנה תלת-פזי לתנור אוגר חום (פטנט שצבר חום בעזרת שמן תרמי בלילה כשהחשמל זול ושחרר אותו ביום כשהחשמל יקר). התנור בוטל אבל לא רק שלא שלפו את הכבל מהקיר אלא לא הורידו את המאמ"ת התלת-פזי שהזין את הכבל.

ניתוק המאמ"ת פתר את הבעיה המעצבנת. היא לא חזרה שנים רבות ושום דבר נוסף לא בוצע.

ההסבר שלי הוא שהפחת הפועל כסוג (באופן מטאפורי) של נדנדה קיבל בזמן סופת ברקים הזנת (או הזרקת) זרם פתאומית בגלל השדה החשמלי שנוצר בסביבה - הלוח בקיר והכבל שעבר במקביל אליו יצרו מין קבל שנטען. מדגיש שוב שלא דווח על פגיעות ברק ממשיות ושום מכשיר חשמלי לא ניזק. 'הקבל' הטעון פרק זרם לתוך הפחת וזרם זה 'הובן' על ידי הפחת כהפרה של איזון זרם פנימה/זרם החוצה והוא קפץ.

אז כמובן שזה מקרה נדיר מאד אבל עובדה שהוא התרחש.

בבניינים היום קיימות הארקות יסוד. נתק בריתוכי ההארקה + זליגה מאיזו שהיא דירה סמוכה עלול להעלות את הפוטנציאל בברזל זיון. לך דע אם הברזל בעמוד לא מבודד מעט יותר טוב מרצפת החדר (נניח רטיבות בחול הריצוף) וכמובן שצריך איזון בין רמות ההתנגדות אחרת לא תחוש בכלום, אבל לא מזיק להיות מודע.

החיים מסובכים.

יוסי

• תוכן חדש...