Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז לא הבנתי, להוריד או להעלות?

להעלות את המחיר אבל זאת כדי לממן הנחות והטבות גדולות יותר, לממן אחריות ל- 7 שנים, לממן רכישה חוזרת במחיר מחירון.

לגבי רכישה חוזרת במחיר מחירון, למעשה הצעד הנכון יותר היה לבצע רכישה חוזרת במחיר מחירון המגלם שיעור ירידת ערך באחוזים הזהה לזה של רכב סחיר אחר, למשל טויוטה קורולה או כל רכב אחר שהלקוח ייבחר במעמד הרכישה.

אחרת סעיף זה מטפל רק בבעיה שעלולה להיות למכור רכבי סיטרואן במחיר מחירון אבל לא מטפלת בבעיה של מחיר המחירון עצמו שיכול להיות נמוך מרכבים סחירים עקב ירידת מחיר מואצת (כאמור הנחות והטבות בזמן הרכישה ״מפצות״ על נושא זה ואולם היה עדיף לטפל בנושא זה במישרין ולא בעקיפין).

כך הלקוח מוגן לחלוטין, הוא רוכש סיטרואן אבל הוא יודע שהוא מוגן מתקלות, מוגן מירידת ערך חזקה ומוגן מקושי במכירה ובמחיר המחירון.

כמובן שהעלויות יהיו גדולות עוד יותר, אבל לובינסקי צריך למצוא את שיווי המשקל הנכון בשימוש הכלים השיווקיים הנ״ל, ולטפל בנקודות הכואבות שמפריעות למותג להתרומם, כיום נתוני המכירות מראים שהפעולות שלובינסקי עושים אינן מספיקות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית לא חושב שאפשר לעשות הרבה בשביל שסיטרואן ופיג׳ו ימכרו בארץ בצורה ראויה, הסטיגמה פשוט חזקה מדי, כשחיפשתי לרכוש רכב והתייעצתי עם חברים ובני משפחה ומכרים כמעט כולם אמרו לי להתרחק מהמותגים הצרפתים.

העניין זה שרכב זו לא טלוויזיה חדשה ששווה לנסות מותג שונה בשביל הטבות מסויימות, ההתחייבות הכספית גבוהה מדי וכשזו התפיסה הרווחת אנשים לא ״יהמרו״ ולא יתנו צ׳אנס למותגי רכב שהם תופסים כלא אמינים גם אם הם באים עם הטבות, מדובר פה בעשרות אלפי שקלים ואם הסטיגמה כזו חזקה אנשים לא יכנסו להרפתקאות כלכליות שכאלו.

לצערי אני לא רואה פיתרון למצב הזה ורנו, סיטרואן ופיג׳ו ימשיכו להמכר בצורה פושרת.

פורסם

זה גם מה שחשבו על יונדאי וקיה בסוף שנות ה-90.

בזכות אנשים כמוך אני קונה רכבים במחירים מצחיקים ובשנתונים גבוהים יחסית.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
אני אישית לא חושב שאפשר לעשות הרבה בשביל שסיטרואן ופיג׳ו ימכרו בארץ בצורה ראויה.

הסטיגמות עדייי רחוקות מאוד מלהיעלם, ולראיה כל שני וחמישי נפתחות פה שרשורי יעוץ לרכישת רכב כשפותח השרשור מבקש רק בלי צרפתיות.

אבל אני כן חש בשינוי מסוים. ה3008 נמכרת יפה מאוד, וה2008 לא רע. רנו קליאו מוכרת יפה, גם אם היא לא מככבת בראש טבלת המכירות כמו באירופה (שם כנראה יודעים משהו שאנחנו לא יודעים...).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בכדיי לשנות תדמית של אמינות בעייתית, הם פעלו מאוד נכון עם הרחבת האחריות ל-5 שנים.

על מנת לחזק את המותג יותר הם חייבים מערך טרייד אין שיתמוך וירכוש רכבים בעסקאות במחיר מחירון, או קרוב לכך, ואז יוכלו לייצר נאמנות מוצג גבוהה יותר.

אני זוכר כמה פוסטים של אנשים כאן שהגיעו עם פיג׳ו/ סיטרואן לביצוע טרייד אין אצל היבואן ופשוט שחטו אותם בלי בושה כשהנציגים טוענים ש״לרכב אין שוק״ וקוברים אותו במו ידיהם.

פורסם

סיפור שקרה לי בקרסו עם קליאו ולחבר עם לובינסקי

היתה לו 207 GT. נכנס לסוכנות פיז'ו לברר על ה 208 GTI. נציג המחירות מספר בנפלאות הרכב, מנוע טורבו, ידני, התנהגות רכב צרפתית.

שואל החבר כמה יתנו לו בטרייד על ה 207 שלו - קיבל הצעה של 30% מתחת למחירון. שאל למה. "זה רכב ידני, מנוע טורבו, צרפתי..." נאמר על ידי אותו מוכר...

לא חזר לפיג'ו

פורסם

היתה לו 207 GT. נכנס לסוכנות פיז'ו לברר על ה 208 GTI. נציג המחירות מספר בנפלאות הרכב, מנוע טורבו, ידני, התנהגות רכב צרפתית.

שואל החבר כמה יתנו לו בטרייד על ה 207 שלו - קיבל הצעה של 30% מתחת למחירון. שאל למה. "זה רכב ידני, מנוע טורבו, צרפתי..." נאמר על ידי אותו מוכר...

לא חזר לפיג'ו

ובשני המקרים הנציג צודק :)

פורסם

לא חזר לפיג'ו

עד כמה שזה נשמע מצחיק, יש בזה אמת והדבר הזה נכתב ונשמע מאות פעמים אפילו בשירשורי ייעוץ פה בפורום:

רכב חדש - תקנה את המתקדם יותר, חסכוני, טורבו, גיר עם 20 הילוכים. עזוב אותך קיה פיקנטו - זה רכב מיושן עם מכלולים פרימיטיביים, לא מתקדם ולא חסכוני.

רכב משומש - עזוב אותך טכנולוגיה, קנה יונדאי גטס, הכל פשוט ואין מה שיתקלקל.

פורסם

ועוד פעם, בשני המקרים זה נכון.

למשל, אם הייתי קונה רכב משומש, לא הייתי נוגע באיוניק עם מקל. לא רוצה לגלות כמה יעלה להחליף שם חיישנים של תיקון סטייה מנתיב או קלאצ׳ים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא יודע אם מדובר בסטיגמות או לא אבל זו התמונה שהצטיירה לי מהשיטוט בפורום.

קונים psa הכל טוב ויפה ולאחר 3-4 שנים, מתחילים הקלקולים ולצוץ כל מיני מחלות ילדות ובעיות. ובנוסף לזה, יש ירידת ערך עצומה וקשה אח"כ למכור את הרכב.

במהלך חייו של הרכב, יכולות לצוץ תקלות שהמוסכים לא מצליחים או לא ידעו לפתור וינסו להחליף חלקים בשביל לצאת ידי חובה. ע"ע רעידות ב208.

בסוף אתה נשאר עם רכב , שגם אתה לא מעוניין בו ואף אחד אחר לא. לפחות זה מה שהתרשמתי מה c4 דור קודם.

ככה אני תופס את המותג הזה.

אם הצליח לך - אז שחקת אותה. אם לא, קיבלת נבלה שתמרר לך את הכיס ואת החיים.

פורסם

הפרמטר הכי חשוב בכל הסיפור הוא לא רק האחריות ולא רק התדמית, אלא קודם כל הגורם האנושי.

הגורם האנושי ומחלקת המכירות הם אלו שעושים את עיקר העבודה - ואם נבדוק בשטח את העובדות: צ'מפיון מוטורס אלופים בזה.

מוכרים את אחת הסחורות הלא אמינות בשוק - בכמויות אדירות - כבר שנים ! השתתפות בתיקון ? תיקון לאחר אחריות ? עד שזה לא מגיע לבית משפט הם לא מזיזים את עצמם ברוב המקרים.

יעשו בשכל, לובינסקי, אם יקחו את כל אנשי המכירות (לרבות טריידאין וכד') לקורס מזורז על איך מדברים עם לקוחות ואיך משכנעים לקוח לרכישה - מבלי לירות בעצמם ברגל.

בנוגע לזה שהלך לטריידאין עם ה 207GT, יש הסבר הגיוני ומתקבל על הדעת ל 30% פחות במחיר; אנחנו עושים השבחה לרכב, נותנים לו אחריות לשנתיים וצריכים להרוויח - זאת הסיבה שמורידים 30% מהמחיר.

לומר ללקוח שהוא מקבל 30% פחות בגלל שמדובר ברכב צרפתי, ידני עם טורבו - באותה נשימה שהוא מתעניין בדיוק על צרפתי, ידני עם טורבו אבל חדש מהשקית - זה רק מראה כמה הם לא יודעים איך למכור ועד כמה אין תיאום בין מכירה של רכב חדש לקליטה של רכב משומש לטריידאין.

בנוגע למימושי אחריות וכל המקרים המדוברים כאן בפורום לאחרונה: כל הסיפור הזה מתחיל אך ורק מהיצרן. הוא מכתיב את המדיניות.

אממה - ליבואן יש את הכח ויש את האפשרות לשבת לשולחן הדיונים עם היצרן ולהסביר לו (וגם לדרוש) תיקונים כאלה ואחרים במסגרת ריקול.

באופן כללי - ב(כמעט)שני עשורים האחרונים, האמינות של פג'ו וסיטרואן השתפרה באופן משמעותי, וכל הדורות האחרונים לא סובלים כמעט בכלל מבעיות כרוניות של אלקטרוניקה או מחשוב - עיקר הבעיות מתחילות בשגרת טיפולים שאינה תואמת את אופי הנסיעות בארץ. לזה מתווספים (בתאם לסדרה\דגם\מנוע ספציפי) כשלים תיכנונים או כשלים בייצור סדרה שלמה של חלק. כמו שאנחנו רואים, זה קורה אצל כולם.

אנחנו רואים וחשופים כאן בפורום למידע רב על כך שגם יצרנים אחרים, שנחשבים למאוד אמינים והם מאוד פופולאריים בשנים האחרונות, סובלים מכשלים רבים מאוד בייצור של חלקים, דבר שגורם להן לאורך חיים קצר ובעיות לא מעטות במכלולים שחלקם חשובים מאוד וחלקם, באופן יחסי, זניחים. העניין הוא שאנשים שמחזיקים כלי רכב פופולאריים מפחדים שתיפגע התדמית של הרכב שלהם ולכן נוטים לא להתייחס לתקלות שנראות "קטנות" ובולעים את הצפרדע בשקט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה גם מה שחשבו על יונדאי וקיה בסוף שנות ה-90.

בזכות אנשים כמוך אני קונה רכבים במחירים מצחיקים ובשנתונים גבוהים יחסית.

ויישנם כאלה שעדיין חושבים כך. המחיר הנמוך יחסית של רכבי יונדאי בדגמים הפשוטים לדוגמא I10 מושך את הקונים ולא בגלל סיבה אחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם
...ושהיבואן לא מטפל בבעיה ברכבים שיצאו מהאחריות' date=' אפילו בקצת[/quote']

בלי להכנס ליותר מידיי פרטים אציין שהחודש לובינסקי טיפלו לי בתקלה (שלהבנתי היא חריגה) ברכב עם 100,000 ק"מ, שיצא מאחריות לפני כ-3 חודשים.

העלות המשוערת כ-15,000 ש"ח, לא שילמנו כלום ואף קיבלנו רכב חלופי לכ-3 שבועות.

ברור שמקרה אחד לא מעיד על הכלל אבל רצוי להמנע מהצהרות גורפות כמו זו המצוטטת.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...