Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מחפש לקנות רכב חדש מהחברה ומתלבט בין הג'אז ליאריס.

ממה שבדקתי עד עכשיו, שניהם פחות או יותר אותו מחיר, אותו תצרוכת דלק.

ליאריס יש מנוע יותר גדול (1.5) ויותר כוחות סוס (112) מול הג'אז שלה מנוע 1.3 ו102 כוחות סוס.

אך מבחינת קומפקטית ממה שבדקתי בג'אז הרבה יותר נוח ותא מטען יותר גדול.

לפי דעתכם, מה עדיף לקנות?? יש פה מישהו עם ניסיון שיודע להגיד לגבי אחד מהרכבים??

תודה מראש

פורסם

היאריס פשוט מכונית ביינונית ומטה, לא נוחה, לא זריזה, חסר אבזור שנחשב כבסיסי גם ברמת הגימור הגבוהה(כמו בקרת שיוט שנעדרת בכלל רמות הגימור) ולא איכותית מבחינת איכות חומרים - אבל עם לוגו של טויוטה, ויש כאלה שזה בשבילם שווה יותר מהכל.

לגאז' יש יתרון של גודל תא מטען ומרווח מאחור - מצד שני עדיין לא מאוד מרווח לנהג - לטובתה גם כן קיים המותג הונדה, שבשביל אנשים מסויימים זה שווה הכל.

האם נהגת ב2 הרכבים? מדוע דווקא בחרת את 2 אלו? באיזה רמות גימור אתה מעוניין? מה התקציב?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נהגתי בשני הרכבים.

היתרון היחיד לטובת היאריס הוא המנוע החדש. בכל שאר ההיבטים הג'אז מנצחת אותה בקלות.

מרווח פנימי, תא מטען , איכות פנים (לא מדהימה בג'אז אבל עדיין עדיפה על הפנים הפשוט והמרעיש ביאריס) , אבזור , ציון ריסוק ומערכות בטיחות

בנוחות.

פורסם

לא נהגתי על הגאז אלא על יאריס.

לדעתי רכב בינוני.

אמנם אמין עם שמירת ערך טובה, גם לדגם יש שם טוב כך שבעת מכירה לא אמורים להיות בעיות.

אבל המנוע עצמו לא חזק בהשוואה למנועי טורבו, התיבה הרציפה תורמת לצריכת דלק אבל בנאצות או כביש הררי גורמת לרעש.

נוחות הנסיעה מחוץ לעיר בסדר אבל בעיר הרכב נוקשה.

מאחור המרווח דווקא טוב אך לא כמו בג’אז.

איכות החומרים עדיפה מאדר הגאז.

אתה נעול רק על שני הדגמים הללו?

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היאריס פשוט מכונית ביינונית ומטה, לא נוחה, לא זריזה, חסר אבזור שנחשב כבסיסי גם ברמת הגימור הגבוהה(כמו בקרת שיוט שנעדרת בכלל רמות הגימור) ולא איכותית מבחינת איכות חומרים - אבל עם לוגו של טויוטה, ויש כאלה שזה בשבילם שווה יותר מהכל.

לגאז' יש יתרון של גודל תא מטען ומרווח מאחור - מצד שני עדיין לא מאוד מרווח לנהג - לטובתה גם כן קיים המותג הונדה, שבשביל אנשים מסויימים זה שווה הכל.

האם נהגת ב2 הרכבים? מדוע דווקא בחרת את 2 אלו? באיזה רמות גימור אתה מעוניין? מה התקציב?.

בחרתי את 2 אלו בגלל שאני מעוניין ברכב מיני, וממה ששמעתי אלו הרכבים הכי טובים בקטגוריה זו.

התקציב שלי הוא עד 110K.

פורסם (נערך)

האם מישהו יודע להגיד לי גם מבחינת תחזוקה השוטפת??

לדוגמא אחרי מספר שנים צריך להחליף אותו חלק, איפה יעלה יותר?? (במוסכים המורשים)

עריכה אחרונה על ידי אוראל2846
פורסם

הכל תלוי בצרכים שלך - ההגדרה של רכב טוב צריכה לבוא במה הדרישה שלך מרכב(נוחות?, שמירת ערך?, מחיר?, ביצועים?).

אם אתה צריך רכב גדול להסיע בו משפחה בקטגורית הסופרמיני יש לגאז' יתרון - בנוסף, צריכת הדלק שלה היא טובה והיא מגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות ברמות הגימור הגבוהות יותר.

מבחינת נוחות וביצועים מדובר ברכב נחות.

היאריס מגיעה עם הלוגו של טויוטה, מה שאומר שיש לה סיכוי טוב יותר לשמור על הערך שלה כמשומשת - לדעתי חוץ מזה היא לא בולטת בשום יתרון בקטגוריה שלה ולכן רחוקה מלהיות הכי טובה.

באם תגדיר את הצרכים שלך מרכב יוכלו לעזור לך למצוא מכונית שתתאים לך יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
הכל תלוי בצרכים שלך - ההגדרה של רכב טוב צריכה לבוא במה הדרישה שלך מרכב(נוחות?, שמירת ערך?, מחיר?, ביצועים?).

אם אתה צריך רכב גדול להסיע בו משפחה בקטגורית הסופרמיני יש לגאז' יתרון - בנוסף, צריכת הדלק שלה היא טובה והיא מגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות ברמות הגימור הגבוהות יותר.

מבחינת נוחות וביצועים מדובר ברכב נחות.

היאריס מגיעה עם הלוגו של טויוטה, מה שאומר שיש לה סיכוי טוב יותר לשמור על הערך שלה כמשומשת - לדעתי חוץ מזה היא לא בולטת בשום יתרון בקטגוריה שלה ולכן רחוקה מלהיות הכי טובה.

באם תגדיר את הצרכים שלך מרכב יוכלו לעזור לך למצוא מכונית שתתאים לך יותר.

תודה. בנהיגה אנחנו בדרך כלל עד 2 אנשים באוטו.

ק"מ בערך 15K בשנה.

נוחות הנהיגה היא נורא חשובה אצלי.

בנוסף חשוב מחיר התחזוקה במוסכים.

ביצועים קצת פחות חשוב אבל כמובן שאשמח לרכב בעל ביצועים טובים.

תקציב עד 110K.

רק אוטומט ולא ידני או היברידי

עריכה אחרונה על ידי אוראל2846
פורסם (נערך)

מדוע לא מאזדה 2?

אני מציע שתעשו נסיעת מבחן על רכבים רלוונטיים - כל אחד ומה שנוח לו.

אני אישית לא מסוגל לשבת ביאריס יותר מ 10 דקות ללא כאב גב (ונאלץ לעשות זאת לפעמים בעבודה).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ג'אז מרגישה חלשה, זה החסרון שלה.

חלשה עד כדי כך שזה מפריע גם לנהגים שלא מחפשים כוח אלא לעמוד בקצב תנועה סביר. למשל, קרובת המשפחה שיש ברשותה הונדה ג'אז 2008, פסלה את החדשה אחרי נסיעת מבחן על הסעיף הזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה מתכנן להחזיק את הרכב לטווח ארוך? ככל שאתה מחזיק ליותר זמן, הפרמטר של מחירי מוסך/טיפולים/חלקים חשוב יותר. עם גיר אוטומט אני לא יודע אם אירופאיות מתאימות.

לדעתי היאריס נחותה מהמאזדה 2 בכל פרמטר, חוץ מהלוגו של טויוטה, ולכן ההשוואה הנכונה היא בין הג'אז ל-2 לדעתי. לג'אז יש יתרון מבחינת מקום בתא המטען, אך חיסרון משמעותי מבחינת כח. ל-2 יש מנוע חזק יותר וגיר פלנטרי רגיל, מה שעוזר במיוחד בנסיעה מחוץ לעיר.

אף אחת מהשלוש לא מציעה נוחות יותר מסבירה בנהיגה עירונית לדעתי. אך כפי שכבר צוין נוחות זה דבר מאוד סובייקטיבי, אני הייתי לוקח אותן לנסיעת מבחן.

פורסם
הגאז לדעתי היא הטובה בקבוצה למרות שהמחיר שלה גבוה.

הרכב נוח ,עם שוק מצויין ואמינות מושלמת

למה? היא חלשה, לא ממש נוחה, ומרגישה מאוד פשוטה (בייחוד בגרסאות הפחות מאובזרות).

היתרונות היחידים שלה הם מרווח, חיסכון ואמינות, כשרק הפרמטר הראשון הוא באמת ייחודי לקבוצה.

עם גיר אוטומט אני לא יודע אם אירופאיות מתאימות.

ושוב, למה? כי PSA למשל משתמשים בגיר פלנטרי יפני?

אם נוחות חשובה לך, הייתי שוקל 208 או c3, למרות התדמית. ה-208 גם די זולה (בטח מאפס ק"מ), מה שלא מזיק לירידת ערך סבירה יותר.

אם בכל זאת המותג מהווה מכשול לא עביר, מאזדה 2 יותר חזקה ומרגישה יותר איכותית מהיאריס והג'אז לדעתי. אם מרווח במושב האחורי ובתא המטען הם לא פרמטרים מהותיים עבורך, לדעתי היא עדיפה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
ושוב, למה? כי PSA למשל משתמשים בגיר פלנטרי יפני?.

התכוונתי דווקא לוואגיות. אתה צודק ש-PSA יכולה להתאים. אני לא מכיר את מחירי המוסך אבל על הנייר יכול להתאים.

• תוכן חדש...