Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

וואו כמה שהתרגום לעיברית של מונחים מקצועיים נשמע רע :lol:

לעניין,

זו השאלה שהעלתי לכמה פורומים מקצועיים ברשת, בניסיון לעזור לקולגה לפתור באג מעצבן:

I'm working on Centos 7.2 kernel version 3.10.0-327.36.3. I'm writing a simple bash script that modifies some network parameters of a server.

I'm trying to remove some interfaces from a linux bridge, but they keep coming back after restarting the network service.

the initial configuration is:

4: enp7s0f2: mtu 1500 qdisc mq master br-MCP state UP qlen 1000
link/ether 00:10:f3:5e:fe:11 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
5: enp7s0f3: mtu 1500 qdisc mq master br-MCP state UP qlen 1000
link/ether 00:10:f3:5e:fe:12 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

first I delete the "BRIDGE=br-MCP" line from ifcfg-enp7s0f2 and from ifcfg-enp7s0f3. then I remove the interfaces using brctl tool:

[left]brctl delif br-MCP enp7s0f2 
brctl delif br-MCP enp7s0f3
[/left]

so far everything works as expected. at the end of my script I restart the network service in order to apply other changes I made to other interfaces. after restarting the network service, the interfaces are reattached to the br-MCP bridge.

I tried going through the process manually, same result, after restarting the network service the interfaces reattached to the bridge.

network manager is disabled. the system has an openVswitch running, but it has nothing to do with those 2 interfaces.

what am I missing here? how can I remove the interfaces from the bridge permanently?

מכיוון שבקארספורום יודעים הכל, החלטתי לנסות את מזלי גם כאן.

אשמח לרעיונות

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל - את הRHCP שלי עשיתי מזמן אבל ממה שאני זוכר לפחות הקבצים של כרטיסי הרשת יושבים בתוך איזהו PATH (נתיב) של ETC וNETWORK-SCRIPTS אבל הם והדימונים (סרביס) מאותחלים מהRC.INIT SCRIPTS וצריך למחוק אותם גם משם לפחות פעם אחת בכדי שלא יוגדרו מחדש בכל אתחול של המערכת או השירות דהיינו DEMON.

עכשיו - אני יודע שהמבנה של הRC INIT שונה גם כן בצורה מהותית במהלך השנים אצל רוב מהדורות הלינוקס.

אז הוא צריך לבדוק בפורום של סנטוס מהיכן הם מוגדרים לאתחל ולמחוק את זה משם פעם אחת ורק אז להריץ את הסקריפט שלו.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן, זה יושב באיזה קובץ הגדרות, היום יש את upstart ששומר הגדרות במקום שונה מ init.d, אבל צריך לבדוק במה משתמש הדיסטרו שלו קודם ואז ללכת לחפש את זה.

פורסם
יגאל - את הRHCP שלי עשיתי מזמן אבל ממה שאני זוכר לפחות הקבצים של כרטיסי הרשת יושבים בתוך איזהו PATH (נתיב) של ETC וNETWORK-SCRIPTS אבל הם והדימונים (סרביס) מאותחלים מהRC.INIT SCRIPTS וצריך למחוק אותם גם משם לפחות פעם אחת בכדי שלא יוגדרו מחדש בכל אתחול של המערכת או השירות דהיינו DEMON.

עכשיו - אני יודע שהמבנה של הRC INIT שונה גם כן בצורה מהותית במהלך השנים אצל רוב מהדורות הלינוקס.

אז הוא צריך לבדוק בפורום של סנטוס מהיכן הם מוגדרים לאתחל ולמחוק את זה משם פעם אחת ורק אז להריץ את הסקריפט שלו.

בהצלחה.

נכון אמרת, קבצי הקונפיגורציה לכל התקני הרשת נמצאים תחת /etc/sysconfig/network-scripts.

תיאורטית, הnetwork.service אמור בעליה לקרוא את קבצי ה ifcfg ולייצר קונפיגורציה בהתאם.

כפי שציינתי, דבר ראשון שאני עושה זה למחוק את השורה "BRIDGE=br-MCP" מתוך קיבצי הקונפיגורציה של התקני הרשת, מה שאמור לנתק אותם מהbridge לאחר איתחול הnetwork.

בפועל, זה עובד בהוספה, אבל לא עובד בהסרה. כלומר, אם אני מוסיף את השורה הזו לקובצי קונפיגורציה ומאתחל network אז הם מתחברים לbridge. אם אני מסיר את השורה הזו ומאתחל network הם לא מתנתקים..

רק לציין שאחרי reboot הם נשארים מנותקים.

אבל אני מחפש דרך להסיר אותם מבלי לאתחל את כל המערכת

יום טוב גם לך

פורסם

אני ממזמן לא מומחה לינוקס, ואני לא יודע במה אני כן מומחה, אבל לnetworking יש if-up.d וif-down.d. אם אתה רוצה שמשהו יקרה בהסרה, אתה אמור לשים אותו בif-down.d. לא?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם (נערך)

1. אפשר את האאוטפוט של ip a או ifconfig בלי לפלטר?

2. אפשר את התוכן המלא של /etc/sysconfig/network-scipts/ifcfg-enp7s0f2 ו ifcfg-enp7s0f3?

3. מה רץ עוד על השרת? יש במקרה מנוע של קונטיינרים שיצר לעצמו bridge במקרה?

+

תריץ בבקשה

ovs-vsctl list-br

ovs-vsctl list interface

עריכה אחרונה על ידי sh33p
פורסם
אני ממזמן לא מומחה לינוקס, ואני לא יודע במה אני כן מומחה, אבל לnetworking יש if-up.d וif-down.d. אם אתה רוצה שמשהו יקרה בהסרה, אתה אמור לשים אותו בif-down.d. לא?

בredhat זה לא עובד כך..

יום טוב גם לך

פורסם
1. אפשר את האאוטפוט של ip a או ifconfig בלי לפלטר?

2. אפשר את התוכן המלא של /etc/sysconfig/network-scipts/ifcfg-enp7s0f2 ו ifcfg-enp7s0f3?

3. מה רץ עוד על השרת? יש במקרה מנוע של קונטיינרים שיצר לעצמו bridge במקרה?

+

תריץ בבקשה

ovs-vsctl list-br

ovs-vsctl list interface

1.

[root@localhost ~]# ip a

1: lo: mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN

link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00

inet 127.0.0.1/8 scope host lo

valid_lft forever preferred_lft forever

2: enp7s0f0: mtu 1500 qdisc mq state UP qlen 1000

link/ether 00:20:8f:c1:14:ca brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

inet 10.8.127.159/24 brd 10.8.127.255 scope global enp7s0f0

3: enp7s0f1: mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000

link/ether 00:10:f3:5e:fe:10 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

4: enp7s0f2: mtu 1500 qdisc mq master br-MCP state UP qlen 1000

link/ether 00:10:f3:5e:fe:11 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

5: enp7s0f3: mtu 1500 qdisc mq master br-MCP state UP qlen 1000

link/ether 00:10:f3:5e:fe:12 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

6: enp2s0f0: mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000

link/ether 00:20:8f:c1:14:c8 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

7: enp2s0f1: mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000

link/ether 00:20:8f:c1:14:c9 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

9: br-MCP: mtu 1500 qdisc noqueue state UP

link/ether 00:21:8f:17:f0:c4 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

inet 169.254.0.5/16 brd 169.254.255.255 scope global br-MCP

2. תוכן שני הקבצים

TYPE=Ethernet

BOOTPROTO=none

NAME=enp7s0f3

DEVICE=enp7s0f3

ONBOOT=yes

אני מוסיף ומוריד את השורה BRIDGE=br-MCP לסירוגין

3. עכשיו התקנתי מערכת נקיה, שום דבר לא רץ, גם לא OVS, ועדיין הבעיה קיימת

יום טוב גם לך

פורסם

עידכון -

גיליתי שזה באג בגירסת קרנל הספציפית שאני עובד איתה.

בדקתי והבעיה לא קיימת בגירסאות קרנל חדשות יותר.. לצערי עידכון קרנל לא תלוי בי ולא יבוצע בעתיד הקרוב.

בנתיים מצאתי workaround:

לפני שאני מאתחל את הnetwork אני מנתק ע"י brctl את הפורטים מהbridge ומחבר אותם לovs, כך הם לא מתחברים חזרה לbridge אחרי איתחול network

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...