Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא כזו - אהלן חברים.

הפיאט פונטו המקרטעת שלי הגיעה לקצה... מכיוון שאני קודם כל צריך רכב לחודשיים הקרובים לצרכי עבודה ואח"כ לחשוב מה קורה הלאה, רציתי לדעת מה דעתכם בנושא.

יש לי בעיית קומפרסיה (שהייתה ידועה לי) באחת הבוכנות (מס' 3) כבר חודשיים, נורת ה-check engine מדי פעם הייתה נדלקת, אני חייב להגיד שזה לא תמיד הורגש ובשבועיים האחרונים הנורה נכבתה לחלוטין.

אתמול נורת המנוע נדלקה שוב, מחשב הרכב הצביע על תקלה בחיישן החמצן.

אחרי עוד כמה עשרות קילומטרים התחילה החגיגה - האוטו החל לרעוד ולהיכבות בסל"ד נמוך, ומרוב בלגאן בהצתה, המחשב כל פעם התריע על בוכנה אחרת שיש בה תקלת הצתה.

יש לציין - הבעיה של הגמגום קורית רק בסל"ד נמוך. ברגע שעברתי את המכשול הזה והתחלתי בנסיעה, הרכב נוסע.

לפני 48 שעות הרכב עוד היה 'תקין לגמרי' ונסע חלק. ברור לי שהוא לא יחזיק עוד הרבה אם בכלל, אבל שוב, אני מחפש פתרון זמני כדי לא להיות 'עם הגב אל הקיר' ולקנות רכב חדש בלחץ זמן ועבודה.

השאלה שלי היא כזו - על פניו זה נשמע כמו תערובת עשירה מדי בחמצן / תקלה בסלילי הצתה.

מנסיונם של המומחים בפורום, האם לדעתכם יש משהו שאפשר להחליף שיכול לסייע לרכב להחזיק לפחות עוד תקופה קלה? יש משמעות/רווח בלהחליף נניח את חיישן החמצן? סלילי ההצתה? משהו אחר? :)

תודה מראש על הקריאה והעזרה!

פורסם

בפונטו במיוחד חיישן החמצן יכול לגרום לתופעות שציינת! מה שאני ממליץ הוא בזמן סלד סרק לבדוק אם המצתים מקבלים את המתח מהסליל ומוציאים אותו לכיוון הצילינדרים. לאחר מיכן לבדוק את מצב הקומפרסיה ואם כל הנל תקינים פשוט להחליף חיישן החמצן. אתה כמובן יכול מייד ללכת לחיישן החמצן אבל אם קיימת תקלה נילווית כדאי קודם לבודד זאת.

פורסם
בפונטו במיוחד חיישן החמצן יכול לגרום לתופעות שציינת! מה שאני ממליץ הוא בזמן סלד סרק לבדוק אם המצתים מקבלים את המתח מהסליל ומוציאים אותו לכיוון הצילינדרים. לאחר מיכן לבדוק את מצב הקומפרסיה ואם כל הנל תקינים פשוט להחליף חיישן החמצן. אתה כמובן יכול מייד ללכת לחיישן החמצן אבל אם קיימת תקלה נילווית כדאי קודם לבודד זאת.

ראשית תודה.

שנית כפי שציינתי, בבוכנה מס' 3 יש בעייה של קומפרסיה נמוכה, לא פורק הראש מנוע כדי לבדוק אם זה השסתום או שבר בבוכנה עצמה. לכן בעיית קומפרסיה יש.

השאלה אם החלפת חיישן (במצב שבו בכל מקרה אין שריפה כמו שצריך של התערובת) לא תהפוך להיות לא רלוונטי - גם חיישן תקין וחדש ישדר למחשב הרכב "יש יותר מדי גזים שנפלטים, התערובת שלך כנראה עשירה מדי", לא?

פורסם

אם קיימת בעיית קומפרסיה בצילינדר ספציפי שום חיישן חמצן לא יעזור לך. רוב הסיכויים שתצטרך להרים ראש מנוע כדי לאמוד את הנזק אבל זה כבר השיקול הכלכלי שלך.

פורסם
אם קיימת בעיית קומפרסיה בצילינדר ספציפי שום חיישן חמצן לא יעזור לך. רוב הסיכויים שתצטרך להרים ראש מנוע כדי לאמוד את הנזק אבל זה כבר השיקול הכלכלי שלך.

אז זהו. שכלכלית להרים את הראש מנוע זו לא אופציה, אני מעדיף כבר להשתדרג לרכב חדש. אממה, הייתי שמח לעשות את זה ב'ראש שקט' ולא בלחץ שאני צריך את האוטו מהר מהר לעבודה.

מה שאני לא מבין, זה איך זה קרה 'פתאום', אחרי שכבר חודשיים הרכב נוסע כמו שצריך (יחסית), למרות שהוא נוסע על 3 בוכנות מתוך 4..

פורסם

מה שהפתיע אותי הוא שבתקופה האחרונה נורת הcheck engine בכלל הייתה כבויה. אתמול כשהתחיל הבלגאן, ההתראות (לפי הengie) הגיעו מכל הצילינדרים, כל פעם מאחד אחר

פורסם

בדיקת קומפרסיה, היה משהו כמו 75 PSI אם אני זוכר נכון. שלושת האחרים תקינים.

לא פורק ראש מנוע להמשך בדיקה, אם כי ביצעתי שיפוץ ראש לפני שנה-שנה וחצי במוסך שנחשב מקצועי, אז סביר יותר להניח שהבעיה היא בבוכנה עצמה ולא בשסתום

פורסם

אם כך אין מנוס מלהרים ראש וייתכן וקיימת בעיה נוספת שבעיקבותה דולקת הנורה על כל הצילינדרים אבל בלי לפתור בעיה אחת אין טעם לגשת לבעיות אחרות.

• תוכן חדש...