Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מתלבט אודות קניית סוזוקי בלנו חדשה 21017 90 כ"ס אוטומטית.

מיועד כרכב משפחתי נוסף (זוג+1, בעתיד נרחיב המשפחה ב"ה),

ישנו מבצע חבר מאוד קורץ- 87K עם מובילאי+מערכת מולטימדיה מלאה במקום 94K

עזרתכם חברים.

פורסם

בעיקר בגלל שאתם משפחה עם ילדים כן הייתי מחפש רכב בטיחותי יותר,

הבלנו לא קיבלה ציון גבוהה בהגנה על ילדים - לא הייתי רוצה שבתאונה לא עלינו הילדים שלי יהיו בה.

ממליץ לך להסתכל על המכוניות הבטיחותיות יותר בקטגוריה, בעדיפות עם מערכת בטיחות אקטיבית(סטייל סיטרואן C3 או הונדה גאז').

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש בעיה עם מידע לגבי יעילות של מערכות התראה במניעת נפגעים בדרך.

המחקר היחיד שמצאתי שעוסק בנושא הראה יעילות של מערכות התראה בהפחתת מספר התאונות, אבל לא הנפגעים. מערכות אקטיביות מפחיתות את מספר התאונות במידה רבה יותר, וגם את מספר הנפגעים במידה מובהקת סטטיסטית.

מצד שני, מתאתי מחקר שבדק את איכות הנהיגה, והדגים ששימוש במובילאיי הפחית מאד את מספר ההתראות על סטיה מנתיב והתקרבות לרכב שמלפנים. כלומר, המובילאיי "מחנך" את הנהג. סה"כ לא מספיק מידע כדי להגיע למסקנות ברורות. אולי כיון שלא חיפשתי מספיק, אולי כיון שמדובר בטכנולוגיות צעירות ועדיין אין מספיק מחקרים.

מעבר לכך, ממליץ לך לקרוא את דו"ח ה-EuroNCAP על כל רכב שמענין אותך, כולל הבאלנו, תוך שימת לב למערכות הבטיחות ברכב המבחן מול המערכות המותקנות ברכב אותו אתה מתכוון לרכוש. יתכן שיקדם אותך בקבלת ההחלטה.

מצד שני, אם תקציבך מוגבל יתכן שמדובר ברכישה עדיפה על פני רכישת רכב ישן חסר מערכות בטיחות אקטיביות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בעיקר בגלל שאתם משפחה עם ילדים כן הייתי מחפש רכב בטיחותי יותר,

הבלנו לא קיבלה ציון גבוהה בהגנה על ילדים - לא הייתי רוצה שבתאונה לא עלינו הילדים שלי יהיו בה.

אם לדייק הבאלנו קיבלה ציון נמוך יחסית בהגנה על ילדים. מדובר על ציון של 73% כשהממוצע בקבוצה הוא מעל 80% ולכן הוא רחוק מלהיות סכנה בטיחותית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לילדים חשוב שגם ההורים לא יפגעו.

מסכים עם הרעיון הכללי כאן שכדאי להסתכל על אפשרויות יותר בטוחות לפני שמתפשרים על הנקודה הבטיחותית.

פורסם

אולי לא הובנתי נכון, בסעיפים של הגנה על מבוגרים וילדים הבאלנו קיבלה 85%/73% בהתאמה.

יונדאי i20 לדוגמא מתהדרת בדיוק באותם ציונים בסעיפים הללו, ומקבלת ארבעה בגלל ציון גבוה יותר בכמה אחזוים בהגעה על הולכי רגל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כמובן שהתמונה הזו היא לא יותר מ-10% מהסיפור.

מה שחשוב הוא איך יצאו הנהג והנוסעים.

ולא בתאונה אחת, אלא משהו סטטיסטי.

צבי - אתה אופטימי עם ה-85% ליושבי המושבים הקדמיים. זה 80% לגרסה ה"ישראלית" ו-87% למאובזרת, זו שאינה מיובאת הנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צבי - אתה אופטימי עם ה-85% ליושבי המושבים הקדמיים. זה 80% לגרסה ה"ישראלית" ו-87% למאובזרת, זו שאינה מיובאת הנה.

תנוח דעתך - עשיתי שעורי בית - שתי רמות האבזור מופיעות באתר euronap ולשתיהן בסעיפים שציינתי הציונים זהים. ההבדלים הם בסעיפים אחרים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

צבי - אתה טועה. הבאלנו ללא חבילת הבטיחות קיבלה 80% בהגנה על המבוגרים עם חבילת הבטיחות 85%. ההבדל הוא במניעת התאונה, לא בתוצאתה. שרטוטי ההגנה על הבובות זהים לשתי הוריאציות.

מלך הדרך - בהנחה שיושבי הבאלנו היו חגורים זו אכן תוצאה עגומה מאד.

את דעתי על מדיניות האבזור של היבואן כבר הבעתי יותר מפעם אחת בפורום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
אם לדייק הבאלנו קיבלה ציון נמוך יחסית בהגנה על ילדים. מדובר על ציון של 73% כשהממוצע בקבוצה הוא מעל 80% ולכן הוא רחוק מלהיות סכנה בטיחותית.

וכולם רצים להתרחק מהפיג'ו 301 בגלל הבטיחות לילדים, כאשר יש לה ציון 75% בהגנה על הילדים, הפורום הזה ממש מוזר, סתירה ביותר מדי דברים, אני כבר מבולבל.

פורסם
2224307-18.jpg?crop=w970אחרי התמונה הזאת, אתה עדיין רוצה באלנו?

טויוטה קורולה ישנה נשארה במצב יותר טוב מבאלנו חדש​.

חבר מצטער,

שוב, הבעתי את דעתי לגבי הבטיחות של הבלנו - אבל התמונה הזאת לא אומרת כלום(חוץ מתחושה לא נעימה להסתכל בה), היא אינה מדעית אין לדעת באיזה מצב ומה הייתה המהירות של כל אחד מהרכבים לפני הפגיעה ובאיזה צורה הם פגעו אחד בשני.

כמובן שגם אי אפשר לדעת את מידת הנזק לכל אחד מיושבי הרכבים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...