Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שמוזר לי. שני בנים שלי הגיעו בשנים האחרונות לשלב קורס הרענון. כאשר הראשון לא קיבל את הזימון כ-5 שנים לאחר קבלת הרשיון הוא התקשר למשרד הרישוי, והוסבר לו שעליו להמתין - ואכן כעבור כמה חודשים, קצת פחות משנה לפני תום תוקף הרשיון (במקרה שלו החידוש היה קצת פחות מ-7 שנים לאחר מעבר הטסט) , הוא קיבל הודעה על צורך בביצוע הקורס, נרשם וביצע אותו. גם השני קיבל את ההודעה קצת פחות משנה לפני תום תוקף הרשיון, והיו לו מספר חודשים עד ביצוע הרענון.

במקרה שלך דורשים לבצע את הרענון זמן רב לפני תום תוקף הרשיון ומאיימים בביטולו, וזה לא מסתדר לי עם מה שאני מכיר מהבנים שלי.

יש לא מעט קשיים ברישום לקורסים - הביקוש גדול להצעירים בדרך כלל עסוקים וזקוקים למרווח זמן מספק כדי למצוא קורס מתאים ללו"ז שלהם (סטודנטים וכו'), ואני מניח שמשרד הרישוי מוד לקוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת שהקורס הזה מיותר. הספקתי כבר לשכוח את מה שלמדתי כי לא צריך לדעת את מה שלומדים, הבנה בסיסית ברכב ובחוקי התנועה ואתה יכול לוותר על הקורס.

בכל מקרה, חייב לעשות אותו ולעבור אותו כדי לחדש את הרשיון, מה שמצחיק שיש לך שתיים או שלוש מועדים להצליח את המבחן שבד"כ אתה עובר בקלות.

מה שכן, ממש לא השתעממתי והתבאסתי כי פגשת כל מיני חבר'ה בני גילך, אבל זכור לי בעיקר דבר אחד הזוי:

המרצה התווכח איתי על כך שמערכת הABS לא מאפשרת שליטה בהיגוי. ראיתי שאני כמו צאן לטבח עם כל מיני חכמולוגים אז ויתרתי על העניין להתווכח מעבר ל"מינימום" שצריך.

פורסם

כשאני הייתי, העדפתי לא להתווכח כדי לא להשחית את זמנם של האחרים. פה ושם להעיר, בוודאי. אחרי זה כתבתי כאן.

אני בדעה שמכל רענון אפשר ללמוד משהו. למשל, הצורה הייחודית של תמרורי עצור ותן זכות קדימה שמאפשרת לזהות כל אחד מהם מכל עברי הצומת - היתה פרט מידע שרבים מהיושבים בכיתה לא שמו אליו לב לפני כן. מעניין ומועיל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין - את הסיפור של זיהוי התמרורים מאחור לימד אותי השוטר קלמן שנתן את קורס משמרות הבטיחות (היום "משמרות הזה"ב") בכתה ה'.

וד"א - הוסף להם גם תמרוים 309 ו-310 המגדירים נסיעה בדרך שבה זכות הקדימה וסיום קע זה) - המעויין הצהוב - נכנסים לאותה קטגוריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי איזה חשש מ"המבחן" - לא כי זה מבחן, אלא כי מנסים לבלבל אותך עם כמה תשובות זהות ולא באמת ללמד אותך כדי שתבין או תשתפר.

כמה מכם רשמתם פה על טעויות שיש, וגם בחיפוש שעשיתי בפורום ראיתי שישנם טעויות בבחינה.

פורסם

המבחן טיפשי למדי למי שנהג 5 שנים וגם בשיעור המורה הדגיש את השאלות שיכול להיות במבחן. רק להקשיב בשעכור ולעשות מבחן שטותי.. אם לא באים שוב רק למבחן

פורסם (נערך)
אחרי בירור גיליתי שהתנאי היחיד הוא לעשות את הרענון לפני שנגמר הרישיון הנוכחי, כי זה בעצם התנאי היחיד. לא תעשה את הרענון, לא יחדשו את הרישיון.

מניסיון אישי, במקרים מסויימים גם אם לא תעשה את הרענון בפועל תוכל לחדש את הרישיון ל-10 שנים, והוא יעבור גם בדיקת שוטר ללא שום בעיה, וגם אחרי כמה שנים אם תזדמן למשרד הרישוי בעניין שקשור לרישיון הנהיגה, לכל היותר יבקשו ממך יפה לבצע את הקורס. יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל שם.

(לא שיטת מצליח ולא עידוד לעבריינות חלילה, זה התגלה לי בדיעבד)

עריכה אחרונה על ידי netco
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ה "מענה" של משרד התחבורה הוא מוקד חיצוני. בלי שום קשר למשרד התחבורה. על חבר שלי צעקה המוקדנית והסבירה את זה,בגלל זה הוא כל כך גרוע.

אני כבר חצי שנה אחרי ה5 שנים ולא קיבלתי שום מכתב אגב

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Miata ND2

פורסם

קורס מטופש ומיותר. שרף לי ים זמן על כלום. מבחן קליל שסיימתי תוך פחות מ-10 מדקות ואני בטוח שהייתי עובר אותו גם ללא הקורס.

אני לא אשכח איך בשיעור הראשון המרצה שאל האם נסיעה מאחורי משאית מקטינה את צריכת הדלק ורובנו ענינו שכן (פחות התנגדות אוויר=פחות כוח שהרכב צריך להפעיל=פחות צריכת דלק), אבל לפי משרד התחבורה התשובה היא לא. הם החליטו שהם מתעלמים מחוקי הפיזיקה ומחליטים שלא. אם תהיה כזאת שאלה במבחן (והייתה לי) צריך לסמן לא. ככה מתנהלים שם...

פורסם

אני לא אשכח איך בשיעור הראשון המרצה שאל האם נסיעה מאחורי משאית מקטינה את צריכת הדלק ורובנו ענינו שכן (פחות התנגדות אוויר=פחות כוח שהרכב צריך להפעיל=פחות צריכת דלק), אבל לפי משרד התחבורה התשובה היא לא. הם החליטו שהם מתעלמים מחוקי הפיזיקה ומחליטים שלא. אם תהיה כזאת שאלה במבחן (והייתה לי) צריך לסמן לא. ככה מתנהלים שם...

אני מסתכן לצאת לאופטופיק גדול, אבל מה שאתה אומר לא בהכרח נכון. במהירויות נמוכות (מתחת ל60 קמ"ש) כנראה שאין כל השפעה כי התנגדות האוויר די זניחה (על אוטו פרטי, לא על המשאית).

מעל זה ועד למהירות המותרת של המשאית ( 90 קמ"ש) כנראה שאם תסע מאחרוי מכונית, תקבל התנגדות עדיפה בגלל גודל המערבולות שהמשאית מייצרת.

השתמשתי יותר מדי במילה "כנראה" כי החישובים עבור הסצנריו למעלה כלל לא פשוטים. בכל מקרה זו נשמעת כשאלה לא קשורה כלל לבטיחות בנהיגה או משהו שקשור לקורס נהיגה לכלל הציבור.

• תוכן חדש...