Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבועיים בערך פרסמתי פה פוסט על בעיה שהייתה לי ברכב (מנוע "גמגם") - כאן

אפשר לראות בתגובות שאמרו לי כנראה שמדובר בכבלי הצתה במנוע, ואכן זאת הייתה התקלה.

אך לא כאן נגמר הסיפור, אלא להיפך.

נתחיל מזה שהלכתי למוסך מורשה של פיאט בקרית גת (אוטו גת) לטפל בבעיה,

תחילה המוסכניק חשב אולי שיש לכלוך במצערת, אז הוא פתח אותה, ריסס ספריי כלשהי וסגר והחזיר ואמר לי לצאת לסיבוב.

לא רק שהבעיה לא נפתרה גם הטורים פתאום נהיו ממש גבוהים, גם בעמידה סטטית. (מקריאה באינטרנט הבנתי שזה יכול לקרות וצריך לנסוע עם הרכב קצת וזה יסתדר)

לכן מכן שחזרתי אל המוסך ואמרתי שהבעיה לא הסתדרה, הוא חיבר למחשב רכב ואכן ראה שיש בעיה בהצתה במנוע והחליף כבלי הצתה - הבעיה הראשונה נפתרה.

לגבי הבעיה השניה שנוצרה - היא הלכה וניהייתה פחות בולטת, הטורים פחות היו גבוהיים ולפעמים כלל לא.

כבר עברו שבועיים, ובתור אחד שמכיר טוב טוב את הרכב שלו, הוא מתנהג לא רגיל, אפרט:

הטורים בעמידה סטטית אומנם יציבים לרוב ומתחת ל10, אבל לפעמים בהנעה ראשונית לוקח כמה שניות עד שהוא יותר ומתייצב, זה דבר ראשון.

דבר שני והכי בולט וגם קצת מפריע, שכשאני בנסיעה בהילוך DRIVE אני מרגיש כאילו האוטו דוחף ממש מבלי שאני נותן גז, נגיד כשאני מתקרב לכיכר אני ממש צריך לבלום אותו ופעם היה מספיק להוריד את הרגל מהגז והאוטו היה מאט.

תופעת שלישית שאני שם לב אליה, זה כשאני בנסיעה ואני שם ניוטרל תו"כ הטורים לא יורדים למתחת ל10 (כמו שהם אמורים להיות במצב סטטי) הם נשארים בין 15 ל20..

דבר אחרון זה נגיד אני במצב עמידה בN/P ואני נותן גז המחוג של הטורים עולה מהר ויורד מהר עד שהוא מגיע ל15 בערך ומשם הוא יותר באיטיות למתחת ל10..

כמובן שחזרתי למוסך פעמיים כבר והוא טוען שהמצערת "עשתה את שלה" וצריך להחליף.. ואותי זה מעצבן כי זה התחיל לי רק מאז שהוא פתח את המצערת וניסה "לקנות" אותה. בקיצור לא לוקח אחריות וטוען שזה היה ככה לפני שבאתי אליו..

כמה שאלות שלא הצלחתי לקבל עליהם תשובה בחיפש באינטרנט:

1. אחרי פתיחה של המצערת וניקיון צריך לעשות איפוס/כיוון מחשב לטורים? (כי אצלי לא בוצע שום דבר שכזה, מדובר בפיאט פונטו 16V) אם כן צריך כיצד עושים זאת?

2. במידה והצלחתי להעביר את הבעיה (למרות שעל פניו הרכב נוסע והכל תקין.. ואין באמת "תקלה") מה הפתרון לדעכתם?

מצטער על החפירה, ממש קשה להסביר את התופעות בכתב.. אם מישהו מוכן לקחת כמה דק ולעזור בנושא אוכל לשלוח לו סרטונים של המדובר בוואצאפ או משו.

תודה מראש לעוזרים!

AMP: JBL GTO1004

COMP: MOREL DOTECH OVATION 4

SUB: HERTZ ES200

פורסם

בפונטו 16 שסתומים המצערת אלקטרונית.

במידה והמוסכניק פתח אותה בכוח בניקוי - הוא כנראה גרם לנזק.

תחזור אליו שיפרק את המצערת כמו בנאדם מהסעפת, שינקה היטב, ויבצע לימוד מחדש של המצערת עם סורק.

אם לא יעזור אז כנראה שהיא נהרסה.

לא פותחים מצערת אלקטרונית בכוח אף פעם.

כדי לנקות מצערת אלקטרונית - מפרידים אותה מהסעפת, משאירים אותה מחוברת לקונקטור החשמלי, נותנים סוויץ' ל-ON ולוחצים פול גז, כשהרכב כבוי כמובן.

זה פותח את הפרפר ומאפשר ניקוי.

במידה והוא ימשיך להתנער - תפנה לאיגוד המוסכים.

Stay Dirty

פורסם

אם תוכל עצמאית לפרק את צנרת האויר מהמצערת ולהיסתכל שפרפר המצערת סגור כמו שצריך זה יהיה מצוין. לאחר מכן תן חצי סוויץ ותראה/תשמע אם המצערת מבצעת איפוס. יכול להיות שנישכח צינור וואקום או קונקטור חשמלי שלא מחובר. במידה ולא זוהה משהו חריג יש לבצע ניקוי כמו שהסביר אסף.

פורסם

היי,

תודה על התגובות..

ירדתי לאוטו היום לבדוק את מה שאמרתם, וישר שמתי לב שליד הפרפר שסוגר יש צינור קטן שקרוע לגמרי.. תראו פה: תמונה

האם זה מה שגורם לבעיה?

אם כן, מה העלות החליף דבר כזה? ברור שאנסה קודם ללכת למוסך שכנראה גרם לזה בעת הפירוק או הרכבה.. אבל אני כבר ממש מיואש מהם.

תודה מראש

AMP: JBL GTO1004

COMP: MOREL DOTECH OVATION 4

SUB: HERTZ ES200

פורסם

באם מדובר על צינור ואקום שמחובר למצערת / סעפת יניקה.

אכן, כניסת אוויר שכזו, מתאימה לתיאור הבעיה שציינת. (כניסת אוויר שאינה מבוקרת חיישן כמות אוויר)

על פניו לפי התמונות , מצב הצינור וגודל הקרע, מאמין שנגמר כתצואה מבלאי, ולא נזק יזום.

בהצלחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...