Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בתור מראיין באחת מהחברות מהיותר גדולות שמופיעות בסקר של the marker, אני יכול להגיד שהמגמה נכונה בדיוק כמו שמופיעה בתמונה.

בוגרי מכללה לא עוברים כמעט את הסלקציה של הHR, זו פשוט המדיוניות של החברה.

אישית לא זכור מתי פעם אחרונה קיבלתי מHR קו"ח של בוגר מכללה לידיים.

ואם כן מגיע בוגר/סטודנט מכללה לראיון זה לרוב דרך ויטמין-P/חבר-מביא-חבר של עובד מבפנים.

מה גם שנדיר לראות בוגר מכללה שמתברג ישירות למשרות פיתוח לרוב המעמדויות זה למשרות ולידציה/QA. משם לרוב כבר אפשר להמשיך לפיתוח אם אתה טוב.

מסכים שהנ"ל נכון למשרה הראשונה בתחום, אם כבר יש לך נסיון, אז הנסיון מדבר הרבה יותר.

לא רוצה להכליל, כי יש הרבה אנשים מעולים, אבל ממה שיוצא לי לראות אפשר לראות הבדלים ביכולות בין בוגר מכללה לטכניון/אוניברסיטה, במיוחד בכל מה שקשור לדרך שבה ניגשים לפתרון בעיות חדשות בלי ידע מוקדם..

פותח השרשור, אם תחליט בסופו של דבר ללמוד במכללה, תעשה whatever it takes כדי להכנס לעבוד כמה שיותר מהר בתור סטודנט בתחום, אפילו על השנה הראשונה ועל חשבון הציונים, אחרי זה הנסיון שלך יעשה את שלו.

גילוי נאות, הבוס הקודם שלי היה בוגר מכללה והיה בין האנשים היותר מעולים שיצא לי לעבוד איתם, so never say never.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד אחד - אתה אומר שאתם כמעט לא מגייסים אותם , מצד שני שממה שיוצא לך לראות ההבדלים באיך הם ניגשים לבעיות... :)

למדתי גם בתל אביב וגם בבין תחומי - החומר האנושי לא היה שונה במיוחד בצורה מרגשת. (או הפער בתנאי הקבלה , או אחוז המסיימים).

מי שהולך לתואר הזה (מדעי מחשב) בלי אהבה אמיתית של הנושא / כישרון כלשהוא - יתמודד עם בעיות רציניות.

א ב ל - הרבה שבאו איתי ללמוד בבינתחומי היו עם ניסיון כבר (יוצאי יחידות מודיעין , אנשים שעבדו תוך כדי התואר כמוני וכו) - ואין ספק שבפתיחת הדלת הראשונה - המקור מדבר אצל חלק מהמעסיקים (בעיקר כאמור פה - בחברות גדולות - ובעיקר למשרות פיתוח ישירות).

אז : כן - בקבלה למשרה ראשונה בלי ניסיון - לבוגרי אוניברסיטאות יהיה חד וחלק יתרון. מצד שני אם יש לך ניסיון / אתה קורע את התחת תוך כדי התואר כדי להתקבל למשרות סטודנט רלוונטיות / עושה הרבה בעצמך - בחלק מהמכללות - איכות ההוראה לא נופלת (באמת שלא ... המרצים בבינתחומי היו בחלק מהתחומים מס׳ אחד בתחום שלהם בארץ ומוכרים עולמית בלא מעט תחומים).

ומבחינת המחזור שלי - יש עובדים בכל החברות הגדולות - גוגל , פייסבוק , אפל וכל הרשימה שנתנו פה בתפקידי פיתוח תוכנה בארץ ובחו״ל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני זוכר שלפני שנתיים הייתה לי את ההתלבטות הזו.

אפילו פתחתי ת'ארד בנושא.

מבחינת תנאי קבלה - התקבלתי לכל המקומות שרציתי - בן גוריון, ת"א, בר אילן, האקדמית ת"א יפו, הבינתחומי.

גילוי נאות - עשיתי איזה תפקיד או שניים בצבא בתחום אבטחת מידע.

בחרתי באקדמית ת"א יפו בגלל שבמכללה מציעים מסלול לאנשים עובדים. מסלול ערב (חמישי ערב, שישי בוקר).

עבדתי בסטארטאפ במשך שנה, Lacoon, שנמכרה לצ'קפויינט ומאז אני בצ'קפויינט. משרה מלאה, 200 שעות לחודש בממוצע.

עובד ב-PT ומחקר.

הרמה באקדמית ת"א יפו טובה. אם כי, זה לא אוניברסיטת ת"א. ממש לא.

יש לא מעט יתרונות באקדמית כאשר היתרון הבולט הוא המסלול ערב.

אם אתה ללא ניסיון קודם בכלל, אפילו לא עשית פרוייקטים לעצמך, ויש לך היכולות והתחת לעשות תואר בטכניון או אוניברסיטה מובילה - זו בכלל לא שאלה. תעבור לאוניברסיטה מובילה.

אם יש לך ניסיון קודם, ואתה משלב תוך כדי לימודים עבודה, אז זה כבר שיקול אחר.

השיקול שלי היה מטעמי נוחות והיכולת לעבוד במשרה מלאה תוך כדי.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
מצד אחד - אתה אומר שאתם כמעט לא מגייסים אותם , מצד שני שממה שיוצא לך לראות ההבדלים באיך הם ניגשים לבעיות... :)

למדתי גם בתל אביב וגם בבין תחומי - החומר האנושי לא היה שונה במיוחד בצורה מרגשת. (או הפער בתנאי הקבלה , או אחוז המסיימים).

מי שהולך לתואר הזה (מדעי מחשב) בלי אהבה אמיתית של הנושא / כישרון כלשהוא - יתמודד עם בעיות רציניות.

א ב ל - הרבה שבאו איתי ללמוד בבינתחומי היו עם ניסיון כבר (יוצאי יחידות מודיעין , אנשים שעבדו תוך כדי התואר כמוני וכו) - ואין ספק שבפתיחת הדלת הראשונה - המקור מדבר אצל חלק מהמעסיקים (בעיקר כאמור פה - בחברות גדולות - ובעיקר למשרות פיתוח ישירות).

אז : כן - בקבלה למשרה ראשונה בלי ניסיון - לבוגרי אוניברסיטאות יהיה חד וחלק יתרון. מצד שני אם יש לך ניסיון / אתה קורע את התחת תוך כדי התואר כדי להתקבל למשרות סטודנט רלוונטיות / עושה הרבה בעצמך - בחלק מהמכללות - איכות ההוראה לא נופלת (באמת שלא ... המרצים בבינתחומי היו בחלק מהתחומים מס׳ אחד בתחום שלהם בארץ ומוכרים עולמית בלא מעט תחומים).

ומבחינת המחזור שלי - יש עובדים בכל החברות הגדולות - גוגל , פייסבוק , אפל וכל הרשימה שנתנו פה בתפקידי פיתוח תוכנה בארץ ובחו״ל.

אבל זה הקטע.

בחלק מהאוניברסיטאות רמת ההוראה גרועה ואין התחשבות בכלום בערך. מי ששורד את האוניברסיטה בנוי ללמוד לבד הרבה פעמים ולעבוד קשה.

מעבר לכך לצורך העניין, בהשוואה בקורס מבוא למדמ"ח שיש באוניברסיטה לעומת מכללת סמי שמעון למשל, הרמה בבן גוריון הרבה יותר גבוהה והדרישות יותר גבוהות.

גם מהסתכלות על מבחנים בנושא המתמטיקה כמו אלגברה או חדו"א הרמה במכללות נמוכה יותר. (לא שזה מעיד משהו על טיב המתכנת, אבל כן יש סיבה להעדפה לאוניברסיטה, פשוט כי המועמד בנוי לעבוד קשה יותר, כנראה).

קראתי באחת הקבוצות בפייסבוק שרוב הסטודנטים מסמי שמעון להנדסת תוכנה נופלים בראיונות עבודה בחומר של הקורס מבני נתונים, זה קורס של שנה א' בסמסטר שני. למה? אני לא יודע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

י חלק מהמרצים בוניברסיטאות שבאו לעשות מחקר והם חרא של מרצים ...

א ב ל בהחלט יש מרצים מעולים גם.

אם איכות ההוראה היתה גרועה בצורה עקבית זה היה עצוב ולא מצמיח בוגרים טובים.

כמו כן - יש הבדל בין לתת לסטודנט ״ללעוס״ הרבה לבד לפני שהוא מבין לבין מרצה גרוע.

Then dying is forgetting

פורסם

והבנוי ללמוד לבד?

ללמוד לבד דברים פרקטים כדי לישם מעכשיו לעכשיו זה יכולת שונה מאוד מלמידה אקדמאית.

אני מכיר כמה וכמה מצטיינים אקדמאים שלא הייתי מעסיק, וכמה שבקושי סיימו את התואר שהם מהמפתחים הטובים והחדים שיצא לי להכיר.

היכולת להתמודד, לעבור על מערכת גדולה, לדאבג וכו - קריטיות.

Then dying is forgetting

פורסם

הפוסט שלי כנראה ישמע מעט מתנשא לחלק מהאנשים, מתנצל מראש.

הסטטיסטיקה שיש בכתבה לא אומרת הרבה לדעתי האישית, ישנם המון המון (למען האמת רוב מוחלט) מכללות פח-אשפה שמציעות מדעי המחשב. האקדמית והבינתחומי הן מיעוט. לעומת זאת אין הרבה אונ' גרועות למדעי המחשב. חוץ מאריאל (יש לי 5-6 חברים קרובים שלומדים שם ושואלים אותי שאלות טכניות על החומר על בסיס שבועי - הרמה פשוט ביזיון) - הן כולן סבבה לגמרי.

דבר נוסף, בוגר שסיים תואר במכללת-שקר כלשהי והקורות חיים שלו לא מפוצצים בפרויקטים אישיים סופר מרשימים ואולי כמה משרות סטודנט כנראה שהוא פשוט בוגר לא מוצלח, ולחלוטין לא הייתי מזמן אותו לראיון מלכתחילה.

ההסבר שלי לסטטיסטיקה העגומה מהכתבה הוא כדלקמן:

- רוב המכללות בארץ שנכנסות לסטטיסטיקה הן מכללות שקר

- רוב הסטודנטים שבוחרים במכללות האלו הם מלכתחילה פחות טובים בצורה משמעותית

פורסם
י חלק מהמרצים בוניברסיטאות שבאו לעשות מחקר והם חרא של מרצים ...

א ב ל בהחלט יש מרצים מעולים גם.

אם איכות ההוראה היתה גרועה בצורה עקבית זה היה עצוב ולא מצמיח בוגרים טובים.

כמו כן - יש הבדל בין לתת לסטודנט ״ללעוס״ הרבה לבד לפני שהוא מבין לבין מרצה גרוע.

אתה אופטימי. הרמת הוראה בבן גוריון כל כך גרועה שחלק גדול מההרצאות פשוט ריקות לחלוטין.

יש פה ושם מרצים טובים אבל הם מיעוט.

פורסם (נערך)

בוא נגיד שאני מחשיב את "אוניברסיטת" אריאל לתת רמה, אני נמנע מלדבר על סמי שעון, המכללה למנהל וכו' (מחשש הוצאת דיבה :? - אבל בוא נגיד שלא הייתי מזמן לראיון משם אלא אם כן ממוצע 100 + מלאאאאא פרויקטים אישיים מדהימים)

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
אתה אופטימי. הרמת הוראה בבן גוריון כל כך גרועה שחלק גדול מההרצאות פשוט ריקות לחלוטין.

בבן גוריון לא למדתי ולו קורס אחד (לעומת זאת בטכניון ובתל אביב למדתי כמה וכמה במסגרות שונות) אז אישית אני לא יכול להגיד כלום ולא אתווכח. אם זה המצב עד כדי כך - זה עצוב בעיקר - כי חלק מהלמידה לדעתי צריכה להיות בכיתה מניסיון ובהנחיה של מרצים.

בת״א ובטכניון - החלוקה היתה ממה שאני נתקלתי בערך 50/50 בין מרצים טובים לנוראיים.

בבינתחומי איפה שסיימתי את התואר במדעי מחשב המצב היה יותר לכיוון ה80/20 או אפילו יותר טוב - והאמת - גם המרצים שלא אהבתי - סה״כ היו לא רעים אך אני לא התחברתי אליהם / לצורת ההוראה - שזה בעיני לגיטימי.

בסופו של דבר אישית - כמשהו שבתחום מעל 15 שנה (ובמהלך השנים אני גם אחראי על ראיונות וגיוס אנשים טכנולוגים) - אישית - אני מחפש את ה״אש הפנימית״ שבוערת באדם להבין , ללמוד , לעשות לבד ולהישאר מעודכן.

מי שישב 3-4 שנים על התחת ולא עשה כלום במהלך התואר מעבר ללמוד את התואר ? הרבה מהם פחות הגיעו מהאהבה לנושא.

לעומת זאת את הקבוצה השניה אתה רואה שהם כל הזמן מתעסקים , מחפשים , קוראים , מנסים להבין את האקסטרה מעבר - זה נכון גם ל״גיקים״ מילדות שנכנסו עמוק לנושא בזמן הפנוי וגם לאלו שהגיעו בלי ניסיון לתואר - אבל זה הגניב אותם והם נתנו בראש מעבר ללשבת בהרצאות ולסיים את הקורסים.

זה לפחות ה2 סנט שלי.

Then dying is forgetting

פורסם
הפוסט שלי כנראה ישמע מעט מתנשא לחלק מהאנשים, מתנצל מראש.

הסטטיסטיקה שיש בכתבה לא אומרת הרבה לדעתי האישית, ישנם המון המון (למען האמת רוב מוחלט) מכללות פח-אשפה שמציעות מדעי המחשב. האקדמית והבינתחומי הן מיעוט. לעומת זאת אין הרבה אונ' גרועות למדעי המחשב. חוץ מאריאל (יש לי 5-6 חברים קרובים שלומדים שם ושואלים אותי שאלות טכניות על החומר על בסיס שבועי - הרמה פשוט ביזיון) - הן כולן סבבה לגמרי.

דבר נוסף, בוגר שסיים תואר במכללת-שקר כלשהי והקורות חיים שלו לא מפוצצים בפרויקטים אישיים סופר מרשימים ואולי כמה משרות סטודנט כנראה שהוא פשוט בוגר לא מוצלח, ולחלוטין לא הייתי מזמן אותו לראיון מלכתחילה.

ההסבר שלי לסטטיסטיקה העגומה מהכתבה הוא כדלקמן:

- רוב המכללות בארץ שנכנסות לסטטיסטיקה הן מכללות שקר

- רוב הסטודנטים שבוחרים במכללות האלו הם מלכתחילה פחות טובים בצורה משמעותית

ועדיין בוגרי מכללות "פח-אשפה" ו"שקר" עובדים במגוון רחב מאוד של משרות הייטק. וכל זה מבלי שתזמן אותם לראיון.

יש דברים שמעולם לא ישתנו, ודיוני אוניברסיטה VS מכללה בקארספורום זה אחד מהם.

פורסם
ועדיין בוגרי מכללות "פח-אשפה" ו"שקר" עובדים במגוון רחב מאוד של משרות הייטק. וכל זה מבלי שתזמן אותם לראיון.

יש דברים שמעולם לא ישתנו, ודיוני אוניברסיטה VS מכללה בקארספורום זה אחד מהם.

כנראה שאותם אנשים היו מצליחים מצוין גם באוניברסיטה.

פורסם

אולי,

אבל כדי להגיע לאונ' הם היו מבזבזים מינימום שנה על שיפורי בגרות/פסיכומטרי.

לא לכולם יש ישבן לזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אמת.

דוגמאות מסמסטר קודם:

חדו"א 1 - שלושה מרצים, כל קבוצת הרצאה עם משהו כמו 15-20 סטודנטים בלחץ.

אלגברה 1 - כיתות מלאות רק בגלל נוכחות חובה. סביר להניח שהרוב לא היו באים, וחלק גדול מהסטודנטים לא הקשיב בכלל. מרצה שבא לפוצץ את הלוח ולהגיד לסטודנטים שאם הם לא מבינים הם יכולים לצאת מהכיתה וכו'.

מבוא למדמ"ח - מרצה אחת ממש מבוקשת (ברמה שאנשים יושבים במעברים), מרצה אחד סבבה (לא מפוצץ במיוחד) ושאר המרצים שאין לי מושג איך הם. (יש לציין שהמרצה האחת והמרצה הסבבה שניהם סבבה)

מבוא ללוגיקה ותוה"ק - שני מרצים מפוצצים, שאר המרצים בקושי מגיעים סטודנטים ואין לי מושג איך הם.

סמסטר נוכחי:

בדידים מבנים קומבינטוריקה - 2-3 מרצים סבבה, השאר לא משהו והכיתות שלהם ריקות.

מבני נתונים - שני מרצים מפוצצים והשאר ריקים כי הסטודנטים לא מרוצים מההסברים שלהם.

אלגברה 2 - מרצה אחד ריק לגמרי, אחד מפוצץ, אצל השלישית לא יודע מה קורה אבל אני יודע שהיא מרצה טובה.

חדו"א 2 - 8-9 תלמידים אצל מרצה אחת, 15 אצל מרצה אחר ועוד מרצה שיש אצלה איזה 30. (כל זה מתוך 400 סטודנטים בערך של מדמ"ח ותוכנה שלוקחים את הקורס הזה).

אני לא הייתי אומר פה ושם כי בסך הכול בסמסטר הקודם בשני קורסים היו לי אחלה מרצים ובסמסטר הנוכחי בשלושה קורסים יש מרצים סבבה, ולפחות בחדו"א יש מתרגלים טובים.

אבל כן, יש גם לא מעט שהם על הפרצוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...