Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב המדובר I20 עם מערכת שמע מובנית נהדרת עם שליטה גם מההגה.

ברכב הקודם (I10) הרכבתי בזמנו מערכת שמע כמו בחתימה שלי.

חשבתי להוסיף למערכת השמע ברכב החדש רק את המגבר והסאב שלקחתי איתי נדוניה.

Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

מה אתם אומרים? האם שווה לחשוב על רק לשדרג בתוספת המגבר והסאב (אין לי כל רצון ללכת עם זה רחוק מידי הפעם) וכל זאת בהתקנה פשוטה יחסית.

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

שווה או לא, ולמעשה השיקול הכלכלי בנידון, הוא שלך בלבד.

קח בחשבון שלעיתים, עם האוכל בא התאבון. :wink:

האם זה אפשרי, כן. יש אפילו למגבר כניסות היי-לבל (רק לשים לב לאופן החיבור המדויק).

נותר לקוות שאין תחימת תדרים/איקוולציה לערוצים האחוריים שכנראה תתעלק עליהם.

פורסם

אני לא מתכוון לעשות בעצמי. אלא לתת לבעל מקצוע. בזמנו הבחור התותח מהוד השרון (שכחתי את שמו) התקין לי. מקצוען אמיתי.

השאלה אם זה מורכב או שזה רק לחבר כמה כבלים למערכת השמע המקורית. כמה אמור לעלות?

פורסם

התקנת מגבר אינה שונה מהותית בין מקרה למקרה. עדין צריך להעביר כבלי מתח ממצבר אליו וכמובן לחבר מינוס.

החיבור למערכת המקורית (בהנחה והיא לא בהתקנה מקומית שאז אולי יש לה יציאות RCA) יכול להתבצע דרך התעלקות על חיווט רמקולים אחורי (בהנחה ופעיל). כלומר, צריך להריץ חיווט מהנקודה שלהם למגבר.

למגבר אמור להיות מעגל חישה לכניסת סיגנל שידליק אותו. במידה וזה לא יעבוד מסיבה כלשהי, יהיה צורך להעזר בריליי כדי לתת סיגנל 'רימוט'.

יכול להיות שניתן יהיה להגביר גם רמקולים מקוריים, בעדינות.

כמה יעלה? לא יודע.

בצע סקר שוק.

פורסם

יכול להיות שניתן יהיה להגביר גם רמקולים מקוריים, בעדינות.

אה,,,,,רק "בעדינות" ? חשבתי שזה ישפר משמעותית. אז אולי לא שווה לי לחבר מגבר וסאב.

פורסם

הבעיה עם רמקולים מקוריים, זה שהספק הספיגה שלהם בדר"כ נמוך למדי, ותואם פחות או יותר להספק של המערכת המקורית (בדר"כ בין 10-20W). אם ללכת לפי תקן CEA2006, המגבר מספק כ-55W לערוץ (ב-4 אוהם).

יש לבדוק האם מדובר רק ברמקולים בודדים בדלתות או שמא קומפוננט עם טוויטר בקורות/דלת.

לאחר מכן, לבדוק איך הכל מתחבר ליחידה המקורית ובהתאם גם לבדוק את התנגדות הרמקולים המקוריים.

ואז להחליט איך מגבירים אותם. כשאני אומר בעדינות, המשמעות היא להיות עדין עם הגיין ולהעזר בו ע"מ להגביל את ההספק בפועל וכן לחתוך אולי עם HPF יחסית גבוה עבורם.

כמובן שכדי להגביר את הקדמיים, תצטרך להעביר גם חיווט עבורם לקדמת הרכב מהמגבר.

ואם תרצה לשמר שליטה נפרדת עבורם, אז להתעלק גם על היציאות הקדמיות של הר"ד עבור המגבר. ואולי כבר עדיף להתקין מנחת חיצוני ולעבוד עם RCA (אם אין במקורית).

• תוכן חדש...