Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, במונדאו שלי,2012, זה קיים. השתמשתי בזה אולי פעמיים בכל הזמן שיש לי את האוטו. וגם זה היה סתם כדי לבדוק את הפונקציה הזו.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון בתיאוריה...

-התקשורת ברכב מנוהלת על ערוצי CAN נפרדים שמחוברים בניהם באמצעות קופסאת מיתוג (HUB), בקרת מנוע/תה"ל למשל מחוברת פיזית בערוץ שונה מזה ששולט על הח"ח. יצרני הרכב לא מספקים מידע על הנתונים העוברים בערוצים יעודיים (ג'נריים) שלהם מסיבות מסחריות וחוקיות.

-הרעיון שלך לא חדש ונוסה כבר במספר מקומות, חבר מחשב רכב יעודי עם חיבור לכל ערוצי ה CAN הנדרשים שיריץ קוד בסיסי שיבצע את הנדרש. פעם חשבתי לבצע את זה אצלי עם יחידת האודיאו (מריצה אנדרואיד והמתחברת ל CAN) כדי למנוע ממחשב הרכב המקולל לעבור לאיוורור חיצוני כל כמה דקות. אחרי צלילה לפורמט התקשורת ולנדרש ירדתי מזה.

אז איך עובדים שיפורי תוכנה להעלאת הספק? זה לא שינוי של הקושחה?

לא יודע על מה אתה מדבר, במונדאו שלי,2012, זה קיים. השתמשתי בזה אולי פעמיים בכל הזמן שיש לי את האוטו. וגם זה היה סתם כדי לבדוק את הפונקציה הזו.

אתה יכול בבקשה לצלם לי את ההגה של הרכב שלך? שיראו את כל הכפתורים.

פורסם

העלאת הספק היא אכן שינוי קושחה מלא, בזמנו היה נהוג בארה"ב ע"י בעלי מרצדס לצרוב קושחת דגם זהה אירופאי לרכב שנמכר בארה"ב כדי לעקוף את הקטנת ההספק שנגרמה כתוצאה מתקני הזיהום בארה"ב.

במקרה שלנו מדובר על כתיבת קוד חדש למחשב הניהול, או העתקת קוד מדגם "משופר". לדעתי, הפתרון הבטוח ביותר הוא הוספת מחשב נוסף שמממש את לחיצות הכפתורים ע"י הנהג כדי לבצע את מה שאמרת. בצורה זו עובדים כבר עם קוד קיים ומדובג ללא סיכונים (או שלא, לא היה המקרה של ניתוק הבלם ברוורס באיזשהו רכב בשנים האחרונות?)

משהו מצחיק שניזכרתי בו עקב השירשור. כשקניתי את הרכב שלי (מרצדס E350 אוונגארד עם 272 כ"ס) אישתי נהגה בו מספר פעמים, באחד מהלילות בו חזרתי מהעבודה בחצות (איש הייטק, אלא מה..) החלטתי ללחוץ בכביש 6 והתחלתי למעוך במתינות את הדוושה. הרכב התחיל לזוז והאיץ ברציפות, פתאום שמתי לב שהוא לא מאיץ יותר. הדבר הראשון שחשבתי הוא שדפקו אותי עם הרכב והתחילו לרוץ לי בראש תסריטי תקלות אפשריות וכמה יעלה לי לתקן אותן.

פתאום שמתי לב כי התצוגה בלוח שונה מהרגיל, במצב של בקרת שיוט מופיע פס בין קצה/סוף סקלת מד המהירות עד למהירות שנקבעה אבל פיתאום ראיתי פס בין 0 קמ"ש עד למהירות בה הייתי.

בסופו של דבר גילית כי אישתי שיחקה עם הכפתורים והפעילה את מגביל המהירות ללא כוונה...

פורסם
לחיצה על הגז עד הסוף מבטלת את ההגבלה ומאפשרת לך להאיץ מעל המהירות שהגדרת. לפחות בפיז'ו זה ככה, הגיוני מאוד שככה זה יהיה בכל רכב עם מגביל מהירות.

בבהמה הבווארית זה עלול להסתיים רע מאוד

יותר מידי כוח שיורד אל הכביש.....;)

פורסם

כשהיתה לי פוקוס 3 היה שם את המגביל מהירות, לא מצאתי שזה שימושי מדי.

בדקתי את זה כמה פעמים בכבישים שאני יודע שיש בהם מצלמות, ותמיד מצאתי שתכלס יותר נוח להשתמש פשוט בבקרת שיוט, פשוט בולם אם מישהו מעכב ואז לוחץ על הכפתור וזה חוזר למהירות שקבעתי.

בשורה התחתונה בבקרת שיוט הייתי משתמש פשוט בכל הזדמנות ובמגביל אולי 5 פעמים בסה״כ.

V5

פורסם (נערך)

בפורדים, אם אתה מתחבר בצורה נכונה (עם מחשב, מתאם obd usb עם גידים מסויימים מקוצרים בכבל, לא זוכר איזה, ותוכנה ייעודית), יש טון הגדרות שאפשר לשחק איתן.

חבל שאין הגדרה שמורידה את כמות התקלות פר חודש [emoji35]

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא יודע, אצלי הרכב היה שנתיים וחצי בערך ולא זכור לי שהייתה שום תקלה משמעותית (אפילו לא הגיר) הגומיות איטום של הדלתות נפלו.

גם בפוקוס 1 שהייתה לפני כמה שנים לא היה שום דבר קריטי (טרמוסטט וחלון שנפל)

אולי פשוט היה לי מזל :roll:

V5

פורסם

פשוט קונים את החלק באיביי ומחברים. הצמה כבר קיימת ואף אחד בפורד לא יעשה עדכון תוכנה מסרס במיוחד ל כמה מאות רכבים שהיזראליז מוכרים.

גם ככה בפורד שמים עלינו פס ענק.

פורסם

אתה יכול בבקשה לצלם לי את ההגה של הרכב שלך? שיראו את כל הכפתורים.

כן בהחלט,

20161210_180819.jpg

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
מתנצל. לא יחזור על עצמו.

אבל ראיתי את הסרט, גרסת הבמאי.

יש לינק לצפייה ישירה?

לעניין אם יש בקרת שיוט הורדת המגביל היא מוזרה כי בבסיס זו אותה מערכת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
כן בהחלט,

[ATTACH=CONFIG]478040[/ATTACH]

תודה רבה. כנראה שזה אביזר תקני רק בגרסאות טורבו.

אצלי יש כפתור כיבוי (פשוט קשום off) היכן שאצלך מופיע כפתור מגביל.

מוזר שכך זה יותר מהחברה.

זה אותה מערכת ורק הגדרות מחשב אך הקיט שונה, יש שם כפתור נוסף.

כאמור, אצלי יש את הכפתור הזה, בתפקיד כיבוי המערכת.

פורסם

מגביל המהירות בעיני הוא אופציה טובה פי אלף ובטיחותית הרבה יותר מבקרת שיוט (כל היא טיפשה ואינה אדפטיבית).

עם מגביל אתה נוהג רגיל, הרגל על דוושת הגז, יש לך שליטה עדינה בהפחתת והגברת מהירות בצורה טבעית, וחשוב מהכל - הרגל נמצאת במקום בו היא רגילה להיות למקרה של בלימת חירום. בכל מקרה להאצת חירום - לחיצה הגונה על דוושת הגז והמגביל מתבטל.

עם בקרת שיוט רוב האנשים מורידים את הרגל מדוושת הגז ומהר מאוד היא מטיילת לה בחלל הדוושות, או מקופלת איפושהו. בלימת חירום תיקח יותר זמן, האצת חירום תיקח יותר זמן, ובכלל כל הזזת הרכב הופכת הרבה פחות עניין של רגש ואיזון עדין כמו שכולנו רגילים עם רגל על הגז. אז כן, כשאני בארה״ב בכבישים הישרים הריקים והבלתי נגמרים אני נהנה מהבקרה, כאן בארץ לא אפעיל אותה אף פעם (למזלי, כי אין לי ממילא ברכב).

מגביל מהירות הוא אביזר בטיחות רישיון חשוב מאוד בעיני, וחבל שדווקא כאן, מעוז האנשים שבאמת מתעמקים בעניין הזה שנקרא נהיגה יש כזה זלזול וחוסר הבנה של מהותו, ומנגד כזו תמיכה בבקרת שיוט שהיא מתכון מצויין לצרות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...