Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HARD TURN's and shaking steering - reason ?

joker2k
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

well im having small problem wich annoying me.

the car is clio sport MK2.

any how, when im taking HARD turn's in about 70-80 kmh the steering is shaking.

the thing is i dunno if its normal.

i dont take fast turn's usualy but lately i started to do so (fun) any how.

i was wondering if this is some problem or is it normal.

btw the turn's are about 90 degree radio's - example : turning left in "zomet" at 70-80 kmh etc etc...

פורסם

מישהו כאן יכול לעזור ?.... לכל מי שלא הבין באנגלית, ובקצרה.

יש רעידות מההגה (חזקות) כאשר אני לוקח פנייה חדה במהירות של 70-80 קמ"ש.

האם זאת תקלה ? או שזהו דבר רגיל.

חשוב לציין שפניה חדה זאת פניה של 90 מעלות , לדוג' : פניה שמאלה כאשר אני נמצא בצומת.

פורסם

מה שאתה חווה נקרא TORQUE STEER. בפנייה חדה תחת כוח יש עומס על הגלגל הקדמי החיצוני וזה משדר ויברציות אל ההגה. זה מאפיין של מכוניות הנעה קדמית חזקות, הקליאו MK2 לוקה בכך גם כן.

אבל אם זה קורה לך גם לא תחת לחיצה על הגז, כנראה שזה לא זה ואולי יש בעיה אחרת (כיוון פרונט לקוי? בעיה במתלים?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ראשית תודה רבה רוני על התשובה!

התופעה מתרחשת רק בעת סיבובים ממש חדים במהירויות גבוהות יחסית כפי שכבר ציינתי.

אבל אני לא תמיד על גז לחוץ קבוע כאשר אני לוקח את הסיבוב יתכן ואני עוזב גז על מנת לא לאבד אחיזה בכביש (למנוע זריקה).

האם זה עדיין טבעי ?, ושוב מדובר עדיין על מהירות גבוהה של 70-80 קמ"ש.

ואם ככה מה בדיוק מתרחש בגלגלים ? שהם רועדים בצורה שכזאת. האם יש סיבה לדאגה כתוצאה מהנ"ל (יציאה של הצמיג מהג'אנט וכו' ?

פורסם

התופעה מתרחשת רק בעת סיבובים ממש חדים במהירויות גבוהות יחסית כפי שכבר ציינתי.

אבל אני לא תמיד על גז לחוץ קבוע כאשר אני לוקח את הסיבוב יתכן ואני עוזב גז על מנת לא לאבד אחיזה בכביש (למנוע זריקה).

עוזב את הגז כדיי למנוע זריקה?

קודם כל, זריקה זה מה שכיף:wink: (לפעמים... לא תמיד. תירגע רועי :smile: ).

אם אתה עוזב את הגז אתה מעודד זריקה. נכון שזה לא חוקי תורה וזה קשור לעוד הרבה דברים, אבל העיקרון הבסיסי הוא העברת משקל קדימה כדיי להגיע למצב של היגוי יתר (עזיבת גז = העברת משקל קדימה).

סתם שאלה, עד היום כשכן ניסית להגיע למצב של היגוי יתר מכוון - מה עשית?

האם זה עדיין טבעי ?, ושוב מדובר עדיין על מהירות גבוהה של 70-80 קמ"ש.

ואם ככה מה בדיוק מתרחש בגלגלים ? שהם רועדים בצורה שכזאת. האם יש סיבה לדאגה כתוצאה מהנ"ל (יציאה של הצמיג מהג'אנט וכו' ?

הצמיג יצא מהג'אנט רק אם חסר לך הרבה אוויר בצמיג ואז הצמיג פשוט "יתקלף".

לגבי הרעידות...

אם אתה נכנס עם גז קבוע בלי ניסיון להאיץ וההגה עדיין רועד זה נשמע לי אישית מוזר.

Back to the original - NC again.

פורסם

אולי ציריות? כשאתה נמצא בסיבוב אתה מקבל מעין מכות קטנות כאלה בהגה - זה קורה גם אצלי לפעמים..

פורסם

אני לא חושב שאלו ציריות.. במיוחד אחרי שהוחלפו הציריות לפני לא הרבה זמן (סיפור עצוב בפני עצמו).

העניין הוא שזה היה מאז ומתמיד פשוט רק עכשיו העלתי את זה. (לפני ואחרי ההחלפה).

השאלה שלי היתה למה יש רעידות... אם אתה בלי גז קבוע אתה עדיין על 80 קמ"ש בסיבוב חד מאוד יחסית אל תשכח את זה.

האם מה שרוני אמר תקף גם למקרה שאין גז קבוע.

פורסם

אולי תסביר לכולנו איך אתה פונה פניות חדות ב-80-70 קמ"ש בכבישים בישראל?

מהתיאור של סוג הפניה שאתה מדבר עליה, אתה אמור להיות במצב שקרוב מאד להרמת הגלגל הקרוב לפניה..

פורסם

אתה מגזים לחלוטין... זה אפשרי מאוד ללא הרמת גלגל או זריקה כל שהיא.

הכל תלוי עד כמה רחבה הפניה וכל אחד לפי ההגדרה שלו לפניה חדה.

• תוכן חדש...