Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זכרון דברים לפני מכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצב תאורטי בו נחתם זכרון דברים בין המוכר לקונה, ובו נרשם בין הייתר כי בעת ביטול העסקה ע"י אחד מהצדדים, יפוצה הצד השני ב-10% מסך סכום המכירה. עכשיו נניח והרכישה תושלם רק כעבור שבוע-שבועיים מרגע חתימת זכרון דברים, ועד השלמת הרכישה הרכב היה מעורב בתאונה. האם נכון להוסיף סעיף בו תאונה או נזק לרכב יגרמו לביטול העסקה והחזרת הכסף לקונה ללא תשלום 10% מסכום המכירה?

מקווה שהסברתי עצמי נכון.

פורסם

בהחלט כן - אבל צריך להגדיר מה חומרת התאונה שתגרום לביטול כזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

10% מערך הרכב זה הרבה מאוד כסף, אלא אם מדובר במכונית שערכה נמוך. הייתי מגביל את הסכום הזה לכמה מאות בודדות של שקלים.

בכל מקרה, אם אתה מנסח חוזה כתוב, הייתי מסייג בו את ההתחייבות לפיצוי בתנאים שאינם בשליטתך - תאונת דרכים (בלי קשר באשמת מי), שריפה, גניבה וכדומה. פיצוי הקונה/מוכר אמור לדעתי להיות רק במקרה בו אחד הצדדים מתחרט על העסקה מסיבות שלא קשורות לשינוי במצב הרכב - הקונה גילה שאין לו כסף, המוכר מצא קונה עדיף וכד' - בניגוד לסיבות דוגמת תאונה, תקלה קטסטרופלית ברכב וכד'.

פורסם
בהחלט כן - אבל צריך להגדיר מה חומרת התאונה שתגרום לביטול כזה.

חומרת התאונה הכוונה בנזק לרכב באחוזים משוויו?

10% מערך הרכב זה הרבה מאוד כסף, אלא אם מדובר במכונית שערכה נמוך. הייתי מגביל את הסכום הזה לכמה מאות בודדות של שקלים.

בכל מקרה, אם אתה מנסח חוזה כתוב, הייתי מסייג בו את ההתחייבות לפיצוי בתנאים שאינם בשליטתך - תאונת דרכים (בלי קשר באשמת מי), שריפה, גניבה וכדומה. פיצוי הקונה/מוכר אמור לדעתי להיות רק במקרה בו אחד הצדדים מתחרט על העסקה מסיבות שלא קשורות לשינוי במצב הרכב - הקונה גילה שאין לו כסף, המוכר מצא קונה עדיף וכד' - בניגוד לסיבות דוגמת תאונה, תקלה קטסטרופלית ברכב וכד'.

מאות בודדות?! מדובר על סכום של 40 אלף ש"ח פלוס מינוס. לטעמי מאות בודדות זה לא משהו שיקשור מספיק קונה לרכב, מצד שני אם המוכר מוכן לחכות זמן עד המכירה כאשר בזמן הזה הרכב יכול היה להמכר. נכון, פיצוי אמור להתרחש רק אם אחד הצדדים שינה את דעתו מסיבה כלשהי. במקרה של תאונה חלילה או גניבה נפגעים למעשה שני הצדדים...

פורסם

אני כקונה בחיים לא הייתי חותם איתך על הסכם שמחייב אותי לשלם לך 4,000 שקל במקרה ביטול, גם אם הייתי סגור ב-100% שהרכב מושלם ושאני רוצה לקנות אותו. מבחינתי גם לזרוק לפח 500 שקל כי התחרטתי בקניית רכב זה סכום ממש לא זניח. זו דעתי, אבל מן הסתם אתה מוזמן לנסח חוזה כזה ואם הקונה מסכים - זה לא פחות מוצדק מהדעה שלי.

פורסם

נניח ואתה כקונה מבקש ממני לחכות תקופה של מספר שבועות עד להשלמת רכישה, ואז בסוף משנה את דעתך. בזמן הזה ייתכן וכבר הייתי מוכר את האוטו למישהו אחר. 500 ש"ח לא באמת יהרגו אותך כקונה שהחליט פתאום לשנות את דעתו. מצד שני כמה אלפים זו כבר התחייבות עם "בשר". זו רק דעתי...

פורסם
חומרת התאונה הכוונה בנזק לרכב באחוזים משוויו?

כן.

אישית אני בעד להחליט על עסקה וסגור אותה בלי לחכות, ולא להסתבך עם זכרון דברים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למה למוכר להסכים לחוזה כזה? אם יש קונה, שרוצה את הרכב, שיתכבד ויקנה אותו. עד אז הרכב למכירה.

המוכר יכול להמשיך ולפרסם את הרכב עד שהקונה יוכל לקנות. אם הרכב ימכר בינתיים למישהו אחר, לא קרה כלום. אם לא, כאשר הקונה יוכל לקנות את הרכב תתבצע העסקה.

לא רואה שום סיבה למוכר להסכים למשהו כזה. הסבירות היחידה לעסקה כזו היא כשהמוכר לא יכול למכור רכב שפרסם (נניח שהזמין רכב חדש וטרם קיבל אותו), ואז בוודאי המוכר יצטרך לפצות את הקונה שהמתין אם לא ירצה למכור את הרכב.

כמובן שנזק משמעותי לרכב בין חתימת החוזה למכירה עצמה צריך לפתוח את החוזה - אין סיבה שהקונה ישא בתוצאות נזק שנגרם ע"י המוכר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

למעט ברכישה של אקזמפלר נדיר וייחודי, אין הצדקה לעסקאות רכב דחויות.

רכז קונים כאן ועכשיו על בסיס מצב הרכב באותו רגע ולא משאירים אופציות לעתיד לבוא.

אף אחד לא יחכה לך שבועות וגם ימים עם המכירה. מתאים לך לקנות, תפאדל, לא - אתה מוזמן להתקשר שתתפנה ואם הרכב לא ימכר עד אז אתה מוזמן לחזור.

הרכב גם ממשיך לאבד ערך באופן מתמיד וגם חשוף לפגיעות ונזקים, כך שלאף צד ההמתנה לא משתלמת.

• תוכן חדש...