Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בבייג'ינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני חוקר אפשרות לטוס לטיול בבייג'ינג והסביבה בפסח הקרוב ויש לי מספר שאלות:

1. מה התקופה הטובה ביותר לטיול

2. זיהום אוויר באמת עד כדי כך נורא?

3. אני לא סובל טיולים מאורגנים. יש דרך להימנע מטיול מאורגן?

פורסם (נערך)

1. לבייג׳ינג יש תקופת תיירות סביב עונות המעבר. הרעיון זה לא ליפול בחורף (הקר) או בשיא הקיץ (החם), וגם לא בעונת התיירות של הסינים עצמם.

2. רמת זיהום האוויר משתנה. הייתי בבייג׳ינג לא מעט ואישית לא נתקלתי בימים שהיה בהם ערפיח של ממש. מבחינת איכות האוויר, גם תרבות העישון בבייג׳ינג לא מה שהיתה פעם.

3. אי אפשר. בסין רוב האנשים לא מדברים מלה אנגלית (אני לא מגזים, אף לא מלה אחת.) וגם שפת הגוף וסימני הידיים עשויים להיות שונים מאוד מן המערב. בנוסף, המקום עצום ברמה שקשה לתפוס בישראל וההתמצאות לא פשוטה. במקרה של תייר בודד יש גם חשש גדול יותר שתהיה מטרה לרמאויות קטנות.

למרות כל זה אני עדיין חושב שזה אחד המקומות המעניינים והמשתלמים ביותר לנסוע אליהם על הגלובוס.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, בקשר לסעיף 3 אני לא מסכים איתך.

טיילתי לבד (זוג יותר נכון) במשך חודש וחצי בסין.

את כל הטיול תכננו ועשינו לבד והיה מעולה! מאוד חוויתי.

נכון שהרבה פעמים יש בעיות לתקשר עם אנשים בגלל השפה, אבל מסתדרים (אפילו בכפרים, ששם לא יודעים אנגלית ברמה של yes ו-no).

אם פות"ש לא סובל טיולים מאורגנים, אני ממליץ בחום להמנע מאחד כזה גם בסין.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)

לא בטוח שהמקרה שלך מעיד עם הכלל. אני סמוך ובטוח שרוב האנשים לא יצליחו להסתדר לבד, אבל אני משוכנע שהיו כאן אחרים שהיו ברפובליקה העממית ויעידו.

אולי זה שונה אם הטיול הוא יותר של תרמילים ובסין הכפרית. מה גם שכאשר אתה נמצא רק שבוע כמו שפותח השרשור מתכנן (ושבוע, אפילו רק בבייג׳ינג, זה מעט), אתה רוצה לנצל את הזמן ביעילות ולבזבז כמה מעט שרק צריך ממנו על תקשורת.

אגב, גם בבייג׳ינג, שנגחאי ושות׳ לא מעט אנשים לא יבינו לא yes לא no ולא hello.

זה נשמע כמו הפרזה בישראל ומעבר למסך המחשב אבל זה נכון ואני לא מדבר על רוכלים בשוק. זה יכול להיות מישהו צעיר שנראה הכי מתמערב בעולם.

אני נאלצתי לעשות בפני מישהו כזה תנועות השתופפות כדי לשאול איפה השירותים. במסעדה הייתי צריך לחקות בעלי חיים!

עדיין, אני לא מנסה להרתיע את פותח השרשור כי בעיני זה יעד מעולה וכשמצליחים להתגבר על בעיות התקשורת, ישראלים וסינים נוטים להסתדר מעולה.

פורסם

למה ביגין אם מותר לשאול?

אפריל, זה קיוטו! אפשר להוסיף אח"כ את טוקיו

מזג אוויר מדהים, פריחת הדובדבן

מה יש בסין? דראק ועוד דראק... וסינים כמובן... מיליארד.

חוויה מפוקפקת.

אחד שיודע

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

א. יש המון המון מה לראות

ב. להערכתי טיול הרבה יותר זול

ג. יש טיסה ישירה עם חברות סיניות ובמחירים טובים 700-800 דולר הלוך ושוב

פורסם
למה ביגין אם מותר לשאול?

אפריל, זה קיוטו! אפשר להוסיף אח"כ את טוקיו[...]מה יש בסין? דראק ועוד דראק... וסינים כמובן... מיליארד

מצחיק, בדרך כלל אני שואל אנשים את ההיפך.

מדינות במזרח כמו יפן (או אפילו חלקים מסין כמו הונג קונג) הן פחות מעניינות עבורי מאחר והן הרבה יותר מתמערבות מסין. מה שמערבי לא מעניין אותי כתייר כי להתמערבות מתלווה גלובליזציה.

פורסם (נערך)

בזמן חג האביב, אם אינני טועה יוצא בפברואר.

זו התקופה שבה הסינים עצמם יוצאים לחופש והולכים לטייל. המדינה בגודל של יבשת אירופה אז למישהו משנז׳ן טיול לבייג׳ין זה טיול לחו״ל לכל דבר.

הבעיה היא שהיקפי תיירות הפנים מגמדים את תיירות החוץ והאתרים המרכזים עמוסים ברמות שקשה להסביר במלים.

עוד ״בעיה״ אפשרית קשורה בהתנהגות של תיירים סיניים שבאים מעיירות קטנות יותר. אז רואים את ההתנהגות הסינית ה״סטריאוטיפית״ קרי עישון המוני נון-סטופ ובכל מקום, יריקות שורקניות בפומבי, ובהיה במערביים (קרי, אתה) כאילו היו חייזרים מכוכב אחר.

מצד שני, יש אווירה אז יש כאלו שדווקא בוחרים להגיע לסין במועד הזה. בערים כמו בייג׳ינג זה בין היתר אומר שמיים מלאים זיקוקים בכל שעות היממה.

פורסם

חן, אני לא בטוחר לגבי חוסר העניין ביפאן. לפני מספר חודשים קראנו את הדיווח של sronis בפורום, ובשנה שעברה החברה של אחד הבנים שלי היתה ביפאן בטיול מאורגן והתלהבה. העניין הוא שיפאן עדיין הרבה יותר יקרה מסין. אבל אם מקבלים את דבריו של sronis כי אפשר להסתדר עצמאית בלי יותר מדי קושי, ואת ההודעה של CX עם פתיחת הקו לת"א בעוד מספר חודשים עם מחירים נוחים לטיסות המשך (וגם צפי לטיסות ישירות - הסכם תעופה בין ישראל ליפאן נחתם אתמול) יפאן צפויה להפוך יעד הרבה יותר ידידותי לישראלי המצוי שכבר מכיר היטב את טירול והיער השחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני מספר חודשים קראנו את הדיווח של sronis בפורום, ובשנה שעברה החברה של אחד הבנים שלי היתה ביפאן בטיול מאורגן והתלהבה. העניין הוא שיפאן עדיין הרבה יותר יקרה מסין.

לא אמרתי שיפן היא לא יעד מעניין, בעיני היא פחות מעניינת מסין בגלל שתהליכי ההתמערבות שלה הרבה יותר עמוקים. אם כבר הולכים ליעד במזרח, כמו שפותח השרשור רוצה, למה לעשות חצי עבודה....

וסין היא יעד מאוד ידידותי, שלא ישתמע אחרת מדברי. כשמצליחים לתקשר איתם הם ידידותיים מאוד, ובמיוחד ליהודים. יש להם הערצה מיוחדת אלינו, דווקא בגלל הסטריאוטיפים ה״אנטישמים.״

הסיכוי לרמאויות וכיוסים נמוך יותר מבלא מעט מדינות אירופיות, כי אם אתה כייס במדינה קומוניסטית אתה מ-מ-ש לא רוצה להיתפס מבייש את המדינה על ידי גניבה מתייר.

האוכלוסיה המוסלמית, דאגה של לא מעט ישראלים בניכר, היא סינית (מוצא ושפה) אז הם לא מבינים עניין. מספיק שתגיד ״אהלן וסהלן״ עם קצת מבטא והם חושבים שאתה משלהם, רק אל תשתה לידם בירה.

מה גם שליד הסיני הממוצע, הישראלי המכוער הוא ילד טוב בייג׳ינג, אז אין את החיכוכים שיש לעתים במדינות האירופיות.

חוץ מיוון ואיטליה זה כנראה המקום האהוב עלי בניכר.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...