Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר מהילדות שהחליט לא להתגייס, בפן החוקי הוא בכלל לא היה חייב (נראה לי נוצרי או משהו כזה, לא זוכר מה הסיפור שם)

היום הוא בן 31 ותקוע באותה עבודה סתמית (מינימום +/-) כבר מעל 6 שנים. אחת שהחליפה עבודה סתמית אחרת.

יש לו שכל, הוא בקלות יכול להתאים לתפקידי IT/QA וכו' עם שכר 5 ספרות אבל יש לו מעצור אחד בקורות חיים - לא עשה צבא.

99.81% מהמגייסים איתם דיבר במהלך החיים שאלו "מה עשית בצבא?" וברגע שענה שלא עשה לא היה לו שום סיכוי להתקבל.

אני בטוח שיום אחד הוא ייפול עם איזה מנכ"ל "סמולני עוכר ישראל" אבל מהסוג שכן מעדיף כאלה שלא שירתו, אז יוכל להתחיל להרוויח כמו בנאדם אבל לך תדע מתי ואיך זה יקרה.

היום "עשיתי צבא" זה חשוב לא פחות מאשר "יש לי תואר ראשון" או בגרות, זה סוג של V שצריך לשים בקורות חיים. בלי זה אתה תסבול. המון.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעולם לא נשאלתי בראיון עבודה אם ומה עשיתי בצבא, ואני גם לא שואל את זה בעצמי כשאני מראיין. גם לא נראה לי לגיטימי לשאול, עד כמה שהייתי רוצה. אלא אם זה רלוונטי למשרה המדוברת (אם המרואיין רוצה, הוא יספר).

גם קשה לי להאמין שכל כך הרבה מראיינים פסלו אותו בגלל העובדה הזו.

בכל מקרה, לא נראה לי שזו באמת בעיה. בנאדם שהמוסר שלו מאפשר לו להתחמק משירות צבאי כי ״לא בא לו״, יכול בקלות לשקר בראיון עבודה ולהנפיץ שירות צבאי כלשהו. זה לא שמישהו יבדוק.

פורסם

יכול להיות שאין לו משהו שיכול לחפות על חוסר שירות צבאי, בגלל זה פוסלים אותו.

אני חושב שאם הייתה לו השכלה פורמלית בתחום שהוא מחפש, היו מדברים איתו אחרת, שירות צבאי או לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משער שלא שאלו אותך מה עשית בצבא בגלל שזה היה רשום בקו"ח שלך. כנראה זה לא באמת מעניין אם היית לוחם בשריון או שקמיסט בצריפין, העיקר ששירתת שירות מלא וזה מוכיח להם שאתה "נורמלי" שמסוגל לתפקד בתוך ארגון ולקבל מרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מסוג הדברים שאתה לומד בצבא

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ככל הזכור לי, בראיון עבודה אסור לשאול על רקע צבאי אם לא צינת את זה בעצמך בקורות החיים, אסור לשאול למה לא שירת (במידה ו) ואסור גם להפלות.

זה תמים לחשוב שלא ישאלו ושלא יהיו לזה השלכות כי בתור מראין, הגישה האינפנטילית והסוציומטית של פות"ש סופר רלוונטית גם כשהוא מועמד לעבודה כל שהיא.

הרי הגישה הזו של "זיין עליכם, אתם תלכו לקרוע את התחת 3 שנים ואני הולך להנות כי אני לא עושה דברים שלא טובים לי", זה רק ענין של זמן עד שהיא תצוץ גם בעבודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וואלה לא רואה סיבה שמי שלא עשה צבא יהנה מאותם זכויות כמו מי שכן שירת.

גם אני לא רציתי לשרת, אבל הייתי 4 שנים ולא מצטער על זה. 3 שנים מתוך זה נתמכתי כלכלית על ידי המשפחה.

לא רוצה לשרת? אל תשרת. אבל אל תצפה לקבל אחר כך משהו חזרה.

כמובן שאני לא מדבר על אלה שבאמת לא שירתו מטעמי בריאות כאלה או אחרים.

פורסם
וואלה לא רואה סיבה שמי שלא עשה צבא יהנה מאותם זכויות כמו מי שכן שירת.

גם אני לא רציתי לשרת, אבל הייתי 4 שנים ולא מצטער על זה. 3 שנים מתוך זה נתמכתי כלכלית על ידי המשפחה.

לא רוצה לשרת? אל תשרת. אבל אל תצפה לקבל אחר כך משהו חזרה.

כמובן שאני לא מדבר על אלה שבאמת לא שירתו מטעמי בריאות כאלה או אחרים.

אתה מנהל בית קפה שכונתי, מראיין 2 מועמדים לבוד כמצרים בבית קפה שלך. אחד יוצא יצא, אחד שלא עשה צבא. על פניו בראיון ראית ששניהם סבבה והם עומדים בדרישות התפקיד.

החלטת לקחת אותם לעבוד, והיוצא צבא עובד קשה, אבל לא יעיל: עושה את העבודה בתור שליח אוכל משולחנות, מנקה, לוקח הזמנה. ממש כמו חייל בצבא.

לעומת זאת, הבחור שלא עשה צבא גם עוזר לאחמ"ש לנהל את המשמרת, חושב קצת קדימה ונותן שירות יותר טוב.

לפתע אחד האחמ"שים מתפטר מאיזו סיבה. אתה צריך לבחור בין השנים שיהיו אחמ"ש. במי תבחר?

אני יודע שהחיים הם לא שחור או לבן, יש לפחות 50 גוונים של אפור בינם. אין שום סיבה הגיונית/תאורטית שאדם שלא עשה צבא לא יקודם בחיים.

פורסם

אף אחד לא אמר שמי שלא שירת בצבא הוא לא יוצלח.

יש ויש

אבל כפי שנאמר בצדק , מי שצולח את הצבא רוכש לו כמה נקודות זכות, + מתבגר. ( לא מלשון בגירה )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צודק, לא מדובר על יוצלח או לא.

למה מי שלא עשה צבא ומי שכן ייקבל את אותן הזכויות? אני חייתי 3 שנים בתמיכה כלכלית, לא עבדתי ולא למדתי.

לא מגיע לי יותר ממי ששם קצוץ על שרות המדינה ועבד ולמד בזמן הזה?

לא בחרתי ללכת לצבא. הלכתי כי זו היתה חובתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש הטבות שמי שלא עשה צבא לא יכול לקבל מהמדינה, לפחות לפי האינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הענין הוא שכל אחד שלא עשה צבא נתפס בחברה אוטומטית כבעייתי, וזו יכולה להיות הבעיה בהמשך.

עריכה: גולף, מה זה ״מגיע לי״? אם אני מעסיק פרטי, אני רוצה לעסיק את מי שמתאים לי. לא את מי שיותר ״ערכי״.

אם אני מסתכל על זה כמדינה, בפרוש ראוי לתגמל יותר את מי ששירת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
צודק, לא מדובר על יוצלח או לא.

למה מי שלא עשה צבא ומי שכן ייקבל את אותן הזכויות? אני חייתי 3 שנים בתמיכה כלכלית, לא עבדתי ולא למדתי.

לא מגיע לי יותר ממי ששם קצוץ על שרות המדינה ועבד ולמד בזמן הזה?

לא בחרתי ללכת לצבא. הלכתי כי זו היתה חובתי.

בוודאי

לו אני אהיה ראש ממשלה:lol: מה שמקבל היום יוצא צבא בייחוד אם הוא קרבי , יהיה הרבה יותר משמעותי ממה שמקבלים היום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתם צודקים זה לא ששואלים את החבר בראיון "למה לא עשית?" בצורה ישירה ואז שולחים הביתה כי הוא לא עשה,

אבל אצל רובנו, כמו אצלי, זה משהו שפשוט רשום בקורות חיים ואולי אם הניסיון משם רלוונטי לתפקיד שאליו אני מתראיין אז תעלה איזו שאלה או שתיים במהלך הראיון.

כשזה לא רשום אז צצות השאלות, זה שווה ערך להשמטה של פרטי השכלה. אולי בטעות לא רשמת, אולי יש לך מה להסתיר..

משם כמובן ממשיכים החיוכים הפורמליים אבל "כן" אף פעם לא קיבל וזה באמת בנאדם שאני מחזיק ממנו ויודע בוודאות שהיה יכול להתברג לתפקידים האלה בקלות יתרה.

אולי ביש מזל, אולי משהו מעבר לזה, אולי לא לעשות צבא זה באמת כתם כמו שהרבה אנשים בשרשור הזה חושבים.

אני אישית לא מתחרט על השירות שלי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ואולי ההחלטה שלא לעשות צבא ממניעים אישיים ולא ממחלה, היא רק דרך ביטוי לאופי אינפנטילי שבעתיו גם לא מתקבלים לעבודה.

אי הרצון לעשות צבא "כי לא בז' שלך" לא מנותק לא מהמציאות ולא מאופי האדם אלא זו רק דרך ביטוי אחת בודדת ובטוחני שיש לה עוד לא מעט דרכי ביטוי אחרות שאולי גורמות לו לא להתקבל לעבודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...