Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 8.7.2026 בשעה 21:00, ezuf כתב:

קיצר להיות בכוננות ממ"ד? שואל בשביל ילדים שיש להם גן מחר (ועבודה לנו,כמובן)

הוראת פיקוד העורף אצלי בבית (האישה, למי שלא מבין) אומרת כן

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 46 דקות, עדי-אל כתב:

הוראת פיקוד העורף אצלי בבית (האישה, למי שלא מבין) אומרת כן

== אם אתה לא מציית אתה מקבל כיפכוף בעורף? 😂

פורסם
לפני 19 שעות, gadik6 כתב:

אתה חי בישראל?   יש גבול לכח של הממשלה.

אנחנו רואים איך הממשלה הנוכחית "מושלת", כשכל החלטה שלה נתקלת בעתירות, מחאות, אלימות ומה לא. החל ממינוי ראש שב"כ, דרך מינוי רואי כחלון, ועד המשך הלחימה בעזה ובלבנון.

אני כן, ואתה?
אתה יודע מי כתב לאחרונה בתצהיר לבג"ץ:

ציטוט

האחריות לביטחון המדינה ואזרחיה מוטלת על ראש הממשלה, ורק עליו.

אבל ברור שהקפלניסטים, בג"ץ, היועמ"שית, מסונים והחייזרים לא מאפשרים לו... 😂

לפני 20 שעות, gadik6 כתב:

אתה מדבר איתי על אוהל???

אני מדבר על אנשי חיזבאללה שישבו בשטח ישראל במשך חצי שנה מול עיניהם של חיילי צה"ל, וגם על אלה שפירקו מצלמות מהגדר בזמן שחיילינו צפו בהם. הכל בגלל שנפוליאון בלי ביצים אסר עליהם להגיב.  

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Night Driver כתב:

אני מדבר מעופרת יצוקה.

לא היתה בעיה לכבוש את כולה די בקלות והממשלות שלנו בחרו שלא.

אם לא הייתה בעיה לכבוש "בקלות", למה לא כבשו?

אולי בגלל שזה ממש לא היה בקלות.

ובגלל שאולמרט קיפל את הזנב אחרי התנגדות נחרצת, שלא לומר פאניקה, של מערכת הבטחון.

כנ"ל בצוק איתן - צמרת צה"ל, בראשות בני גנץ, הציגה תרחישי אימים להרחבת המבצע הקרקעי, ומנעה למעשה המשך פעולה.

כנ"ל לפני המבצע הקרקעי בלבנון, כנ"ל לפני המלחמות עם איראן - מצד אחד מתלוננים שלא מטפלים באיום, מצד שני עושים מסע הפחדה נגד מלחמה מול האיומים.

לפני 19 שעות, Night Driver כתב:

אם ההתנתקות היתה כזה אסון היו מספיק הזדמנויות לחזור אחורה במחיר קטן מאוד (אפילו לחזור ללפני אוסלו) אבל כל הממשלות בחרו שלא לעשות את זה לא בגלל שהן לא יכלו או שלא היתה תמיכה אלא כי הן לא רצו.

מחיר קטן מאוד?   הצחקת אותי.

מילא צבאית, אפשר להתווכח.

אבל מדינית?   היו שוחטים אותך על פני כל במה אפשרית, שלא לדבר על סנקציות וכדומה.

נראה אותך "מבטל" את ההתנתקות כשאובמה על ההגה.

לפני 18 שעות, פריג'י כתב:

לדעתי לא, לדעתי חטיבת חשמונאים זו השיטה להקמת פלנגה מתבדלת.

זאת הבעיה, אתם רוצים לשלב את החרדים בצה"ל, אבל בתנאים שלכם.

רובם של החרדים לא יתגייסו כרגע לגדוד שנוגד את אמונתם, או לא מאפשר להם לשמור על אורח חיים "דתי" (לענות לקשר או לנסוע בשבת כן, לשרת עם נשים כנראה שלא).

עכשיו אפשר ללכת ראש בקיר, ולהחליט שאו הכל או כלום, אבל אפשר לבחור בדרך יותר פרקטית, ולהתחיל מחטיבות חרדיות.

ככה התחילו הדרוזים והבדואים לפני כמה עשרות שנים, בגדודים ייעודיים שלהם, ועכשיו הם משתלבים היטב, ובהצלחה רבה, בכל יחידות הצבא (לפחות הדרוזים).

לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

הם היו שם גם לפני ההתנתקות ולפני אוסלו. אם אז הם לא היו בעיה והיה צריך להשאיר את המצב שאנחנו שולטים ומנהלים אותם גם אזרחית מה השתנה פתאום?

מי אמר שהם לא היו בעיה?

הם היו בעיה בערך מאז שמוחמד דרך על האדמה ובחר בג'יהאד. 

כרגע, הרע במיעוטו זה מודל יהודה ושומרון - שליטה בטחונית של ישראל וחופש פעולה בכל חלקי הגדה (עם אזורים כמו שטחי איי, שישראלים לא יכנסו לשם, פרט לצה"ל), עם שלטון אזרחי/מקומי פלשתיני.

הטוב זה לעשות להם רילוקיישן לאזור אחר בעולם. יש מספיק מדינות מוסלמיות שממש אוהבות אותם, דוגמת צרפת או בלגיה.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

אתה יודע מי כתב לאחרונה בתצהיר לבג"ץ:

זה משחק הניחושים?

נתניהו אחראי והוא ראש הממשלה, כן.

למנוע ממחבלים על טנדרים לחדור לעוטף ולשחוט יהודים, זה תפקידו של הצבא, מבחינה מודיעינית, מבצעית, ועוד.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

אני מדבר על אנשי חיזבאללה שישבו בשטח ישראל במשך חצי שנה מול עיניהם של חיילי צה"ל, וגם על אלה שפירקו מצלמות מהגדר בזמן שחיילינו צפו בהם. הכל בגלל שנפוליאון בלי ביצים אסר עליהם להגיב.  

כנראה שאתה לא מבין איך זה אמור לפעול - האשמה היא שוב, בראש ובראשונה, על הצבא.

מדובר בתקרית ברמה של מפקד פלוגה, אולי מג"ד. זה שהלוחמים בשטח החליטו לא להגיב, והפיקוד הבכיר בחר להסתיר את זה, במקום לתת הוראה להשמיד אותם, מראה כמה שהצבא היה שבוי בקונספציה של הכלה.

זה לא אירוע בו צריך לרוץ לבקש אישור מביבי בכלל.

זוכר איך זה התגלה?   הדלפה מועדת חוץ ובטחון, כי הצבא ניסה להסתיר זאת. 

אפילו גלנט, עם הרקורד הקרבי המרשים והארוך שלו, כינה את זה "אירוע שולי" או משהו בסגנון.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אתה בטוח שאתה חי על כוכב הלכת ארץ המקיף את הכוכב שמש המקיפה את גלקסיית שביל החלב? כי ה״התאמות״ שלך למציאות עולות על כל דמיון.

אתייחס כאן אק לנושא החרדים, כי הוא היחיד שאקטואלי. החרדים חיים על חשבוני, כנראה גם על חשבונך. בעל המאה הוא בעל הדיעה - אז אם הם דורשים לא להתגייס, או להתגייס בתנאים שלהם - הם יקבלו כסף בתנאים שלי. והתנאים שלי הם שילכו ללמוד ולעבוד, ולא להיות טפילים.

אגב, היחידה הבדווית (גששים)ח היתה יחידה ייחודית מבחינה מקצועית, אבל הגששים חיו עם כל יחידות צה״ל שנזקקו לשירות הגששות. ודרוזים משרתים בביחידות כלליות מזה הרבה מאוד שנים.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, sperial כתב:

אתה בטוח שאתה חי על כוכב הלכת ארץ המקיף את הכוכב שמש המקיפה את גלקסיית שביל החלב? כי ה״התאמות״ שלך למציאות עולות על כל דמיון.

אני אוהב איך שאתה טוען שאני לא מחובר למציאות, ואז כמה משפטים אחרי כותב שטויות לא קשורות, ועוד בכזה בטחון. חוסר המודעות העצמית שלכם זה משהו.

אגב, היחידה הבדווית (גששים)ח היתה יחידה ייחודית מבחינה מקצועית, אבל הגששים חיו עם כל יחידות צה״ל שנזקקו לשירות הגששות. ודרוזים משרתים בביחידות כלליות מזה הרבה מאוד שנים.

מה הקשר גששים?   דיברתי על הגדס"ר הבדואי, ולפי השם אתה יכול להבין למי הוא יועד בתחילת דרכו. 

על גדוד חרב, או "יחידת המיעוטים" שמעת?

גדוד שהיה מורכב ברובו מבני העדה הדרוזית.

אתייחס כאן אק לנושא החרדים, כי הוא היחיד שאקטואלי. החרדים חיים על חשבוני, כנראה גם על חשבונך. בעל המאה הוא בעל הדיעה -

אז עכשיו רק מי שבעשירונים העליונים מחליט?

אוקיי, אז אני לא רוצה לממן בדואים עם 4 נשים, ולא רוצה לממן את הבימה.

בוא נסגור אותם, אם הם לא חיים בתנאים שלי.

אז אם הם דורשים לא להתגייס, או להתגייס בתנאים שלהם - הם יקבלו כסף בתנאים שלי.

אולי אתה גם רוצה לגייס נשים דרוזיות, בניגוד לדת ולמסורת של העדה?

והתנאים שלי הם שילכו ללמוד ולעבוד, ולא להיות טפילים.

לא הבנתי, אז אתם רוצים שהם ילכו לצבא או שילכו ללמוד ולעבוד?

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

אוקיי, אז אני לא רוצה לממן בדואים עם 4 נשים, ולא רוצה לממן את הבימה.

בוא נסגור אותם, אם הם לא חיים בתנאים שלי.

אתה לא אמור להיות ימני? 

..

אני גם לא רוצה לממן בדואים עם 4 נשים, ומצידי שיסגרו את הבימה. איפה חותמים?

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

לא הבנתי, אז אתם רוצים שהם ילכו לצבא או שילכו ללמוד ולעבוד?

לא הבנתי. ממתי זה או זה או זה? אתה לא מכיר ישראלים שהלכו לצבא, ולמדו ועבדו אחרי זה?

לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

אולי אתה גם רוצה לגייס נשים דרוזיות, בניגוד לדת ולמסורת של העדה?

כמו שאומרים ברוסית "או שתשים תחתונים, או שתוריד את המגן דוד". לדרוזים ולבדואים יש תירוץ בתור מיעוטים אתניים דתיים. החרדים איכשהו מצליחים בראש שלך ושל דומיך להיות גם היהודים האמיתיים היחידים פה בערך, וגם להתמסכן כאילו כל העולם סביב זה גטו וקוזקים, והם מיעוט נרדף מסכן.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אז עכשיו רק מי שבעשירונים העליונים מחליט?

אני חושש שאתה רואה יותר מדי דודי אמסלם בזמנך החופשי.

כתיבה בפורום היא לא "החלטה". אין תוקף מחייב לדבריו של ספריאל או אף אחד אחר כאן. קוראים לזה "דיעה".

במדינה דמוקרטית בהחלט מותר לאנשים להצביע למה שיטיב איתם כלכלית. גם אם הם בעשירונים העליונים. נראה לי שאפילו אצל ממדאני בניו יורק עדיין מבינים את זה. מפליא שצריך להסביר את זה לימניים בישראל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@gadik6  תתפלא, אפילו עשיתי מילואים בגדוד הדרוזי בגבול לבנון.

״יחידות המיעוטים״ פועלות לפי הסטנדרד הצה״לי, שומרות כשרות ואין להן זכויות מיוחדות. החרדים דורשים זכויות יתר, ועכשיו גם רבני הכיפות הסרוגות נדבקו בחרדה ממרפק או קול של אישה.

הייתי שמח לגייס כל גבר. לגבי נשים יש התייחסות שונה, גם כל אישה יהודיה שמצהירה על דתיות לא מגוייסת. אגב, נתקלתי בלא מעט נשים ערביות (נוצריות ומוסלמיות) בשירות לאומי. בדרוזיות לא, אני מניק שזה פלוק סטטיסטי, אבל לא יודע בוודאות.

לגבי ״מי שקובע״ - אתה לא צריך להיות במעמד האצולה כדי לתרום לכלכלה. הנקודה אצל החרדים היא, שוב, זכויות יתר, גם אם עטופות בשכבה עבה של צלופן. למה מי שלא לומד ליבה, לא עובד (או עובד בשחור) ולא משרת יקבל הטבות בדיור, בחינוך, בארנונה? שיקבלו תנאים שווים. זה יספיק להם כדי להבין שאי אפשר להתבדל ולהתקרצץ, שצריך להיות חלק תורם בחברה.

ו-כן. אני רוצה שילכו ללמוד, לעבוד וגם לשרת. בדיוק כמוני, כנראה כמוך (הרקע שלך לא ברור לי גם מההיכרות הוירטואלית). רוצים ״ללמוד תורה״? אין בעיה, בית הכנסת/המדרש יכול להיות פתוח בערב, בדיוק כמו חוג המקרמה במתנ״ס. אני מכיר חרדים שנוהגים כך. העניין הוא שמדובר באנשים שהתחנכו במדינות אירופה ואמריקה, שבהן אין סתירה בין ״לימוד תורה״ לבין עבודה כמהנדס, רופא או גיאוגרף.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אתה לא אמור להיות ימני? 

ו?

זה אומר שאני צריך יכול להיות סוציאליסט?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני גם לא רוצה לממן בדואים עם 4 נשים, ומצידי שיסגרו את הבימה. איפה חותמים?

שים פייגלין בקלפי.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

כמו שאומרים ברוסית "או שתשים תחתונים, או שתוריד את המגן דוד". לדרוזים ולבדואים יש תירוץ בתור מיעוטים אתניים דתיים. החרדים איכשהו מצליחים בראש שלך ושל דומיך להיות גם היהודים האמיתיים היחידים פה בערך, וגם להתמסכן כאילו כל העולם סביב זה גטו וקוזקים, והם מיעוט נרדף מסכן.

מה הקשר?

לא טענתי שהם מיעוט או שהם מסכנים, אלא שאם באמת רוצים לשלב אותם בצה"ל, צריך להקים עבורם חטיבות ייעודיות, לפחות בשנים הראשונות.

רק אלוהים יודע איך מזה הגעת לכך שאני חושב שהם היהודים האמיתיים או שהם מיעוט נרדף. מכונת התעמולה עובדת היטב כנראה.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני חושש שאתה רואה יותר מדי דודי אמסלם בזמנך החופשי.

כתיבה בפורום היא לא "החלטה". אין תוקף מחייב לדבריו של ספריאל או אף אחד אחר כאן. קוראים לזה "דיעה".

במדינה דמוקרטית בהחלט מותר לאנשים להצביע למה שיטיב איתם כלכלית. גם אם הם בעשירונים העליונים. נראה לי שאפילו אצל ממדאני בניו יורק עדיין מבינים את זה. מפליא שצריך להסביר את זה לימניים בישראל.

לא, החבר פה לא "הביע" דעה, אלא טען שבגלל שהוא מממן את החרדים, לכאורה, אז הוא יחליט איך הם יחיו.

היה חסר רק שהמחנה שלו היה מציע לשלול מהם את זכות הבחירה. אה רגע, זה קרה כבר.

אני די בטוח שהעשירונים העליונים מממנים גם כל מיני סטודנטים למקצועות לא מאוד מבוקשים, שלאחר מכן לא מכניסים גם יותר מדי מיסים למדינה, או שחקנים בינוניים מתל אביב, שמקבלים שכר מהמדינה, בעקיפין.

אז לפי הלוגיקה שלו, אם אני מרוויח משמעותית יותר מהם, אני בעל דיעה חשובה או שווה יותר?

לפני כשעה, sperial כתב:

@gadik6  תתפלא, אפילו עשיתי מילואים בגדוד הדרוזי בגבול לבנון.

אני שמח בשבילך.

לפני כשעה, sperial כתב:

״יחידות המיעוטים״ פועלות לפי הסטנדרד הצה״לי, שומרות כשרות ואין להן זכויות מיוחדות. החרדים דורשים זכויות יתר, ועכשיו גם רבני הכיפות הסרוגות נדבקו בחרדה ממרפק או קול של אישה.

איזה "זכויות יתר"?   לא לשרת עם נשים?

ממש "זכות".

חכה שתשמע שהם גם לומדים בישיבות שאין בהן נשים.

והכיפות הסרוגות הם בין המגזרים הכי קרביים בצה"ל, אז בוא. 

הם תורמים או נושאים הרבה יותר בנטל מכל מיני בוגרי גלי צה"ל או עציצים בקריה.

לפני כשעה, sperial כתב:

הייתי שמח לגייס כל גבר. לגבי נשים יש התייחסות שונה,

למה?   מה זה האפליה הזאת?

למה נשים עושות רק שנתיים צבא, וגם מקבלות יותר נקודות זיכוי בתלוש?

חשבתי אתם רוצים שוויון ושכולם יתרמו בצורה שווה.

לפני כשעה, sperial כתב:

גם כל אישה יהודיה שמצהירה על דתיות לא מגוייסת. אגב, נתקלתי בלא מעט נשים ערביות (נוצריות ומוסלמיות) בשירות לאומי. בדרוזיות לא, אני מניק שזה פלוק סטטיסטי, אבל לא יודע בוודאות.

אז אתה אומר שאין שוויון בחובות?   שוקינג!

פורסם

מה שכתבתי קודם בתחום האסטרונומיה הולך ומתברר כנכון.

החרדים לא צריכים להשתלב רק בצה״ל - אלא בחברה הישראלית של 2026. זה הרבה יותר מאשר שירות צבאי. חלק מהדברים יתבהר בהמשך.

הטענה לגבי מימון היא בשל מדיניות של החברה החרדית ומנהיגיה לחיות כטפילים. אז, כן, אתה ואני מממנים את צורת החיים הזו. זו עובדה.

לגבי ה״מקצועות הלא מבוקשים״ - בוא אספר לך משהו. קודם כל, מדובר באנשים שקיבלו בסיס של מקצועות ליבה. כבר התחלה טובה לפרנסה עתידית. שנית, פרק הלימודים שלהם מסתכם ב-3 שנים (או חמש, אם הם ממשיכים לתואר שני). משם הם מצטרפים לשוק העבודה הכללי ותורמים את חלקם - זה יכול להיות הארכיאולוג שתורם לענף התיירות, הלשונאי שמלמד את הדור הבא להתבטא או היפאנולוג שמצטרף לשירות החוץ. התרומה שלהם קיימת, לא תמיד הביטוי המרכזי הוא מס ההכנסה שהוא משלם.

שירות עם נשים? - היחס שמקבלות נשים במגזר החרדי הוא בושה וחרפה. למה לא יכולות ללמוד בישיבה? להיות רבה? להיות דיינת? להיות חברת כנסת? היחס של החברה הזו לנשים הוא כאל שפחות - שיהיו כל הזמן בהריון, שיפרנסו (אבל בתנאי עבודה מבישים), ושלא יוכלו להיות שותפות שוות להנהגה. איכס.

הכיפות הסרוגות משתתפים יפה בתפקידים קרביים. אבל לא יותר מהמגזר החילוני. וגם ביניהם יש אנשי ישיבות ההסדר שמקבלים הנחה של 50% בשירות. אז לא לנפח את חלקם. הוא מככובד, אבל לא חריג.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

זה אומר שאני צריך יכול להיות סוציאליסט?

אתה אכן מפגין דיעות סוציאליסטוית פה, כשנוגעים בחרדים, למשל פה:

לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

לא, החבר פה לא "הביע" דעה, אלא טען שבגלל שהוא מממן את החרדים, לכאורה, אז הוא יחליט איך הם יחיו.

אח שלנו, האקדמיה ללשון העברית מגדירה דיעה כ"עמדה התלויה בגישה אישית לעניין". עמדתו האישית של ספריאל היא שהוא לא רוצה לממן את החרדים. ה"אלא" שלך שבור לוגית וגם עקרונית. כי גם אם נצא מההגדרה המילונית, אני די בטוח שגם אתה מבין שהדרך היחידה של ספריאל "להחליט" איך הם יחיו זהה לדרך שלך להחליט - ללכת ולהצביע בתקווה שמי שהוא מאמין בו ינצח ויקדם את המדיניות שהוא מאמין בה. ואין שום תוקף אחר למה שהוא כותב כאן. בדיוק כמו שהדיעה שלך שצריך להקים יחידות נפרדות לחרדים וגם לה אין שום השפעה פרקטית מחוץ לדיון המרתק כאן.

מה שאבל יותר עצוב, זה שבמסגרת האימוץ המוחלט של עמדות ממדנאי בחזקת דודי אמסל, אתה לחלוטין מאמץ עמדות שמאל כלכליות דמגוגיות. זה באמת נורא חצוף שמי מאיתנו שממן את ה6.5 ילדים במשפחה חרדית ממוצעת (ובמקרה שלי, רומן, אולי גם שלך - מדי פעם גם צריך לשמוע המלצות לחזור לרוסיה וסיפורים על המנהג שלנו לשתות וודקה - משקה שאף אחד במשפחה שלי לא שתה בערך ב-15 שנים האחרונות) מרשה לעצמו להחזיק בדיעה שיש דברים טובים להוציא עליהם כסף. ובכל זאת, תאלץ להפנים מתישהו שאחת הסיבות לזה שיש בחירות היא בדיוק זה. הזכות הבסיסית של מצביעים להחליט מה יקרה עם הכסף שהם משלמים למדינה. ובאופן לא מפתיע, זה מופיע בצורה כזו או אחרת במצע של בערך כל מפלגה שמפרסמת מצע (אצלכם בליכוד זה לא מקובל, אני יודע).

לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

אני די בטוח שהעשירונים העליונים מממנים גם כל מיני סטודנטים למקצועות לא מאוד מבוקשים, שלאחר מכן לא מכניסים גם יותר מדי מיסים למדינה, או שחקנים בינוניים מתל אביב, שמקבלים שכר מהמדינה, בעקיפין.

אז לפי הלוגיקה שלו, אם אני מרוויח משמעותית יותר מהם, אני בעל דיעה חשובה או שווה יותר?

אתה אונס את מה שהוא כתבת במשהו שהוא לא אמר וגם מימלא אין לנו משמעות פרקטית של ממש. לנסות להסביר לך עוד פעם? אני לא רוצה לממן במיסים שלי חרדים. אני מעדיף בכסף הזה לממן אוכל לחתולי רחוב. אם תקום מפלגה שזה יהיה המצע שלה - אני אצביע לה. במסגרת המשחק הדמוקרטי, זה לא הופך את הקול שלי לא יותר שווה ואת הדיעה שלי ליותר שווה. אבל אם מספיק אנשים יצביעו למפלגה הזו - נהדר. והמחשבה הכללית על זה שזה רע למממן פרזיטים משותפת היום לרוב הציבור הישראלי, חוץ מחרדים - כי כמובן, למה?, וביביסטים. 

לפני 36 דקות, gadik6 כתב:

הם תורמים או נושאים הרבה יותר בנטל מכל מיני בוגרי גלי צה"ל או עציצים בקריה.

ספר את זה להון, אח של סגל, בן של ניתאי וסוויני.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

מדובר בתקרית ברמה של מפקד פלוגה, אולי מג"ד. זה שהלוחמים בשטח החליטו לא להגיב, והפיקוד הבכיר בחר להסתיר את זה, במקום לתת הוראה להשמיד אותם, מראה כמה שהצבא היה שבוי בקונספציה של הכלה.

זוכר איך זה התגלה?   הדלפה מועדת חוץ ובטחון, כי הצבא ניסה להסתיר זאת. 

הנדסת תודעה בעיצומה.

הכל נעשה בידיעה של הדרג המדיני.

----

היה עוד מבצע "הונאה" בניהולו של הזרג המדיני.

אם מישהו זוכר באיזו גאווה סיפר בוגר הסיירת על האמבולנס שאירגן כדי לגרום לזבאללה להאמין שהם הצליחו לפגוע בחיילי צה"ל.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ספר את זה להון, אח של סגל, בן של ניתאי וסוויני.

react_thanks.png

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אם לא הייתה בעיה לכבוש "בקלות", למה לא כבשו?

כי לא רצו. כל מי שמהליכוד כולל שמאלה יודעים שהוציאה משם היתה מהלך נכון והכרחי.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אולי בגלל שזה ממש לא היה בקלות.

ובגלל שאולמרט קיפל את הזנב אחרי התנגדות נחרצת, שלא לומר פאניקה, של מערכת הבטחון.

ראש הממשלה מחליט וךא מעניינת התנגדות או תמיכה. מערכת הביטחון לא רצתה צוללות ויש לה כי ראש הממשלה החליט לבד לחלוטין.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

כנ"ל בצוק איתן - צמרת צה"ל, בראשות בני גנץ, הציגה תרחישי אימים להרחבת המבצע הקרקעי, ומנעה למעשה המשך פעולה.

היא לא מונעת. היא מציגה את התרחיש כפי שהיא רואה אותו וראש הממשלה יכול להחליט לקבל, לקבל חוות דעת נוספת מהמלל או להחליט בכל זאת לבצע.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

כנ"ל לפני המבצע הקרקעי בלבנון, כנ"ל לפני המלחמות עם איראן - מצד אחד מתלוננים שלא מטפלים באיום, מצד שני עושים מסע הפחדה נגד מלחמה מול האיומים.

דוגמא מצויינת. נתנו תרחיש והחליטו בכל זאת לבצע.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

מחיר קטן מאוד?   הצחקת אותי.

מילא צבאית, אפשר להתווכח.

אבל מדינית?   היו שוחטים אותך על פני כל במה אפשרית, שלא לדבר על סנקציות וכדומה.

נראה אותך "מבטל" את ההתנתקות כשאובמה על ההגה.

אובמה לא יושב 20 שנה בבית הלבן. יכולת לעשות את זה בקדנציה הרטשונה של טראמפ.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

זאת הבעיה, אתם רוצים לשלב את החרדים בצה"ל, אבל בתנאים שלכם.

רובם של החרדים לא יתגייסו כרגע לגדוד שנוגד את אמונתם, או לא מאפשר להם לשמור על אורח חיים "דתי" (לענות לקשר או לנסוע בשבת כן, לשרת עם נשים כנראה שלא).

עכשיו אפשר ללכת ראש בקיר, ולהחליט שאו הכל או כלום, אבל אפשר לבחור בדרך יותר פרקטית, ולהתחיל מחטיבות חרדיות.

החוק לא מגייס בכוח לא חרדים ולא חילונים. הוא אומר שאם לא תתגייס יחולו עליך xyz. 

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

מי אמר שהם לא היו בעיה?

הם היו בעיה בערך מאז שמוחמד דרך על האדמה ובחר בג'יהאד. 

כרגע, הרע במיעוטו זה מודל יהודה ושומרון - שליטה בטחונית של ישראל וחופש פעולה בכל חלקי הגדה (עם אזורים כמו שטחי איי, שישראלים לא יכנסו לשם, פרט לצה"ל), עם שלטון אזרחי/מקומי פלשתיני.

אז מה מנע ממך לעשות את זה 20 שנה?

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

הטוב זה לעשות להם רילוקיישן לאזור אחר בעולם. יש מספיק מדינות מוסלמיות שממש אוהבות אותם, דוגמת צרפת או בלגיה.

אני אגלה לך סוד. גם השמאל היהודי הכח קיצוני היה שמח אם הם לא היו קיימים רק שהוא מכיר במציאות שהם עובדה בשטח ולא ייעלמו.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

זה משחק הניחושים?

נתניהו אחראי והוא ראש הממשלה, כן.

למנוע ממחבלים על טנדרים לחדור לעוטף ולשחוט יהודים, זה תפקידו של הצבא, מבחינה מודיעינית, מבצעית, ועוד.

בוא נמשיך. זה לא תפקידו של הרמטכל ואפילו לא המגד. זו אחריות הש.ג. שלא עצר אותם.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

זהו שלא. פרט למקרה חירום כמו ה 7.10 לצבא אין סמכות לפעול בשטחי הקו הירוק ללא אישור.

את הגבולות על מה מגיבים וכמה (פרט למקרה שמחייב פעולה מיידית כדי למנוע פגיעה מיידית) קובע רק הדרג המדיני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, gadik6 כתב:

זה משחק הניחושים?

לא, זהו ציטוט מתוך תצהיר שהגיש ביבי לבג"ץ.

ומי אחראי על הצבא, מעל הרמטכ"ל ומעל שר הביטחון? קרא את הציטוט שהבאתי.

כנראה שאתה לא מבין איך זה אמור לפעול - האשמה היא שוב, בראש ובראשונה, על הצבא.

עכשיו תורי לשאול: אתה חי בארץ?

תקרית ברמת מ"פ או מג"ד? לוחמים החליטו לא להגיב? הפיקוד הבכיר הסתיר את זה במשך חצי שנה שלמה? טוב שלא אמרת שלא העירו... 🤣

יצא לך לשרת במוצבים בגבול? לעשות תצפיות וסיורים? אתה יודע מה זה נוהל פתיחה באש? אותו נוהל שחוזרים עליו יום-יום לפני כל עליית משמרת או יציאה לסיור, גם אם אתה נמצא בקו שלושה חודשים ברצף ומכיר אותו בעל פה? לוחמים בשטח לא צריכים להחליט כלום, יש להם נוהל. ואתה יודע מי קובע מהו נוהל פתיחה באש בגבולות? הדרג המדיני.

• תוכן חדש...