Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה לאנטיס 1.6, 2003

הרכב מטופל, במצב טוב, עשה 130K

לפני שבועיים נסעתי ונדלק אור CHECK ENGINE, בנוסף נורת ה-HOLD היבהבה והרגשתי ירידה בהילוך לשלישי

(הייתי בכביש בינעירוני)

ה-HOLD המהבהב נעלם כעבור חצי דקה, אבל ה-CHECK ENGINE המשיך להיות מואר באופן קבוע.

עצרתי בצד, חיברתי את ה-OBD, עשיתי סריקה ועלה קוד P0715

קראתי עליו באינטרנט, מדובר על חיישן מהירות בגיר, והבנתי שאם החיישן נדפק, אז הגיר לא יכול לקבל בצורה

נכונה את מהירות הנסיעה ולהתאים הילוך נכון בהתאם.

חיישן כזה זה עסק זול באיביי, מדובר ב-50 ש"ח בערך כולל משלוח, כמובן סיני ולא יפני מקורי.

בארץ רוצים על החיישן 400 ש"ח.

מאז התקלה נעלמה, ואז אתמול שוב היא חזרה לכמה דקות, ושוב נעלמה

ברגע שה-HOLD מהבהב לחצי דקה, ההילוך יורד לשלישי, מה שנקרא LIMP MODE

אבל אחר כך זה מסתדר ואני יכול להמשיך לנסוע גם ימים בלי בעיה, ואחרי שעה בערך גם נורת CHECK ENGINE נכבית.

השאלה היא - האם יכולה להיות סיבה אחרת מלבד החיישן עצמו שאני הולך להחליף בקרוב?

לפני חודש החליפו לי ציריה שמאל, ובתהליך ההחלפה נזל קצת שמן גיר, בערך 250 מ"ל אני מעריך, ממש לא הרבה.

אחרי החלפת הציריה, בדקתי שמן גיר, הכל היה תקין, מפלס תקין לגמרי.

צבע השמן - אדום/חום בהיר.

הגיר עצמו טיפה בועט בתחילת נסיעה, ולפעמים גם בירידה להילוך נמוך מגבוה, אבל זה משהו שהיה תמיד (שנה שהרכב אצלי)

האם מישהו נתקל באותו קוד שגיאה ויכול לספר מה הוא עשה?

ובמידה שאני צריך להוסיף/ להחליף שמן גיר, איזה שמן מתאים?

והאם M-V כמו שאמרו שצריך, הוא בעצם דקסטרון 3 ?

תודה

פורסם

גם אם תחליף את החיישן,הגיר דופק לדבריך ואת זה לא תפתור.

הייתי מבצע החלפת חיישן במכון גירים + החלפה חלקית של שמן הגיר (שד"א אם היתה נזילה,היה צורך להשלים את המפלס).

לא יעזור,הגירים בלנטיסים האלו החל מ 170,000 ק"מ מתחילים כבר לעשות צרות ונדיר למצוא כאלו עם 200,000 ק"מ ומעלה,שהגיר שלהן לא הוחלף/שופץ.

צריך לקחת בחשבון,שזה גם בלאי של זמן ולא רק קילומטרא'ז אבל בהחלט ייתכן,שלאור הק"מ הנמוך (בהנחה שאמיתי),הפתרונות שהוצעו יספיקו ולא תזדקק לשיפוץ/החלפה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה

לגבי הגיר, אני לא יודע אם הוא ממש דופק, אבל בבוקר, ההילוכים קצת מושכים, ולפעמים יש כמו מכה קטנה, אבל כשהרכב מתחמם זה כמעט בלתי מורגש בהמשך.

הגיר הוחלף לפני כשנתיים בגיר משופץ על ידי המוכר (הבחור שקניתי ממנו את הרכב)

אין לי נזילות מהגיר בכלל, המפלס לא זז שם כבר שנה ומעל 15,000 שכבר עשיתי עם הרכב.

למה להחליף חיישן במכון גירים? אני לא חושב שזו פעולה מסובכת מדי, נראה לי שאם אני אכנס למכון גירים

אני אצא משם עם חשבון גדול יותר ממוסך רגיל ואולי אפילו יגידו לי שהגיר גמור לגמרי ושצריך להחליפו (מה שלא בטוח נכון)

יכול להיות שבעקבות החלפת ציריה שמאל לפני כחודש (זו שמחוברת לגיר) , וכמות השמן שיצאה תוך כדי החלפה - בערך כוס אחת

נגרם איזה נזק לחיישן הזה?

בכלל, כדאי להוסיף שמן גיר , זה לא יכול לגרום יותר נזק מתועלת?

ומה לגבי הסוג? איזה סוג שמן גיר אני צריך ללאנטיס? ואיך אני מוסיף? - דרך המדיד או בדרך אחרת?

תודה

פורסם

אם יצאה כמות שמן גיר אחרי החלפת הציריה אז כנראה שיש חוסר וצריך להשלים את זה-בשמן גיר המומלץ ע"י היצרן.

במקביל לטיפול בחיישן קרא את זה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?437132-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A1-2001-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%98-%D7%9E%D7%A2%D7%98

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה לכל העונים.

היום בדקתי מפלס שמן גיר, כשהרכב היה קר בבוקר, והופתעתי, בדקתי כמה פעמים, ובכל פעם המדיד הראה שמן גיר הרבה מעל לקו ה-65C שרשום עליו, לפחות 2 וחצי ס"מ מעל הקו העליון.

כשבדקתי אחה"צ אחרי נסיעה של חצי שעה, ועצירה של 5 דקות, המפלס הראה שהשמן מגיע עד ל-65C.

ולא יותר, אז מה בעצם הולך כאן? יש לי עודף שמן גיר ?

תודה

פורסם

שהגיר קר מיפלס השמן בו גבוה ולכן האינדיקציה לא מדוייקת. מיפלס נכון בודקים שהגיר חם בטמפרטורת עבודה של המנוע שהרכב עובד כמובן ואחרי נסיעה של לפחות חצי שעה.

• תוכן חדש...