Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה מקצועית שמעניינת אותי מאוד.

ברכב המצויין מעלה, הייתה תקלה של טעינת יתר.

הרכב נכנס למוסך מורשה טיוטה בדרום(לא משנה כרגע היכן), הוחלף אלטרנטור למשופץ.

כבר ביציאה מהעיר נידלקה שוב נורת טעינה, אך הפעם אין טעינת יתר, אלא אין טעינה כלל.

מה שמוזר בכל הסיפור הוא שבבוקר בנסיעה הראשונה של הרכב כשהמנוע קר, הרכב מסוגל לעבור גם 250 קמ(נסיעה לאילת מהמרכז) ללא תקלה כלל, ולאחר מכן כל רגע נידלקת נורת חוסר טעינה.

אם מכבים את המנוע ומניעים שוב, הנורה נכבת ולאחר כמה דקות/שניות שוב נידלקת. היא יכולה להיעלם במהלך הנסיעה מעצמה למספר שניות לבד ולחזור.

אך הכלל ששמתי לב הוא בעיקר בנסיעה הראשונה בבוקר הנורה לא תדלק. שאר הנסיעות באותו היום כל כמה שניות/דקות תידלק הנורה.

איזה רכיב יכול לגרום לתקלה שכזו בטעינה?

בדקתי את הרתמה והפלוס הראשי שמחוברים לאלטרנטור, והם מחוברים היטב.

חיזקתי את הקטבים ע"ג המצברים והם גם מהודקים היטב.

המצבר בן פחות משנה ומלבד התקלה הזו אין בעיות חשמל נוספות ברכב.

כשנוגעים באלטרנטור, הוא מרגיש לי מאוד חם למגע, אך איני בטוח איך זה אמור להרגיש ביחד לאלטרנטורים אחרים. נגעתי גם במדחס של המזגן שצמוד אליו ועבד כל הדרך והוא לא היה חם כמו האלטרנטור.

נ.ב:

נכון שהתיקון עדיין באחריות, אך מסיבות כאלו ואחרות איני מעוניין כרגע לחזור למוסך(מה גם שיש תור רק לאחר החגים).

אם צריך לפרק את האלטרנטור ולהחליף רכיב פשוט על חשבוני, אעדיף את האפשרות הזו.

אופן פעולתו מאוד מוזרה לי לתקלה המתוארת.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם (נערך)

לי בטויוטה הוחלף אלטרנטור משיפוץ (לא של טויוטה) והנורה בלוח המחוונים של המצבר נשארה דלוקה על חצי (מעומעמת). מה שהמוסכניק שלי עשה, זה נתן לי ליסוע ככה ושלח את האלטרנטור המקורי שלי לשיפוץ. כשחזר משיפוץ החליף בינהם והנורה נעלמה. ממה שהוא אומר, טויוטה מייצרים חלקים יחודיים להם ולא רוצים לאפשר לכל חלק להתאים לרכבים שלהם. לא יודע עד כמה זה נכון אבל לפחות עכשיו הכל תקין אצלי.

שווה לשלוח לשיפוץ במכון אמין וטוב את האלטרנטור המקורי ולהחזירו לרכב.

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

כבר דובר פה בעבר על זה ששיפוץ בארץ זה דרעק אחד גדול.

הדבר הכי טוב לעשות זה לקנות אלטרנטור מפירוק ובמקביל להזמין חלקים איכותיים מאיביי ולשפץ את שלך בנחת.

כנראה שהאלטרנטור שהרכיבו אצלך לא שונה. או שתחזור אליהם להחלפה נוספת, או שתזמין ווסת/ מברשות מאיביי, כל עוד האלטרנטור מקרטע ומצליח לתפקד איכשהו ויש לך זמן להמתין.

Stay Dirty

פורסם

אם כך למה לא תממש את האחריות? אני מאמין שאם מדובר במוסך מורשה טויוטה, יכניסו אותך גם בלי תור. יתכן והמצבר ידפק עד אחרי החגים אם הוא לא גמור כבר.

פורסם
מדובר ברכב צבאי עם 750 אלף שעל כל תקלה קטנה רוצים להשבית.

ובגלל שאני לקוח סוג ד הם עמוסים ואמרו לחזור אחרי החגים.

כנראה ששמו גם אלטרנטור סוג ז׳

פורסם

יכול להיות.

אבל אפיון התקלה מאוד משונה.

איזה רכיב באלטרנטור יכול לגרום לתקלה מהסוג הזה בנסיעה הראשונה בבוקר ניתן להגיע אפילו עד אילת ללא תקלה, ושאר היום הנורה נידלקת לסירוגין

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

1. תבדוק שהאלטרנטור אשר הותקן ברכבך שווה ערך לאלטרנטור המקורי. ניתקלתי כבר במקרים שהותקן אלטרנטור בעל נתונים שונים ולפעמים גם ביטלו את מנורת ההתראה בלוח השעונים.

2. הבעיה שאתה מתאר עלולה לקרות בגלל ווסת מתח תקול או מגעים לא תקינים ועוד...

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...