Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חשוב לזכור לכבות מייצב תמונה לפני שעושים פאנינג (יש מצלמות שמאפשרות כיבוי שהוא רק אופקי או רוחבי, כך שאפשר להשאיר מייצב עובד. כמובן שמשאירים רק את זה שהוא לא עם כיוון התנועה של הפאנינג...).

panning מומלץ כמובן לעמוד בנקודה שבה האובייקט זז מצד לצד ולא אליך או נגדך כי אז הפאנינג לא יצליח כמובן.

תתאמן בלרוץ ברוורס...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה כל היופי בצילום ילדים, קשה לדעת מה עובר להם בראש ולאיזה כיוון הם ירוצו .

בתנאי תאורה גרועים אני מעלה את הiso עד ל1000.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

קשה להגיד, אני מעדיף להוציא את הכסף על מוצרים שעברו מבחנים אצל הרבה אנשים, בשביל לדעת מה החסרונות של המוצר.

שווה להמתין ולראות מה אומרים על המצלמה בעוד כמה חודשים.

לגבי צילום ילדים עוד משהו קטן שתמיד עוזר, כשאני מצלם ילד, אני תמיד מנסה לשרוק או לעשות שטויות כדי שהמבט יהיה לכיווני.

לרוב זה תמיד עובד ומושך את תושמת הלב לכיווני למשך שניה או שתיים, מספיק בשביל לתפוס את הרגע שאני צריך.

DSCF8256.jpg

DSCF8255.jpg

פורסם
חוטף טיפה את הנושא מה אתם אומרים על המוצר הבא

שהדבר האחרון שחסר היום זה למצוא מצלמה טובה לקנות... וזו לא נראה שמוסיפה משהו לקיים.

פורסם

אני לא מוצא פה VFM...

dpreview זה האתר הכי גדול. כאתר שהוא זרוע של חברה מסחרית (אמאזון) הוא נזהר מלכתוב דברים קשים במפורש, אבל מה שכתוב שם בסיכום, בקיצור, זה - בוסר.

מילא אם היתה מתאימה בביונט לעדשות אולימפוס ופאנסוניק...

ככה אתה תקוע עם קיט ופריים שטובה רק לפורטרטים וכו'( באיכות לא ידועה).

אולימפוס ופאנסוניק די הפסיקו לייצר מצלמות עם אופי של P&S ועדשות מתחלפות.

האמת שיש בזה הגיון, כי הפתרון הוא לא קומפקטי מספיק, בגלל העדשה. מי שרוצה קטן ועדיין איכותי, קונה P&S עם חיישן גדול (יחסית) ועדשה קבועה.

למשל כזה: https://www.bhphotovideo.com/c/product/984408-DEMO/sony_dsc_rx100m2_b_cyber_shot_dsc_rx100m2_digital_camera.html

[כן, הדגם החדש עולה כפול, וזו משומשת, אבל על קומפקטיות משלמים]

עדין אפשר לקנות את אלו:

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1078961-REG/olympus_v205071bu000_e_pl7_mirrorless_digital_camera.html

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1271926-REG/olympus_v205071bu020_pen_e_pl7_mirrorless_micro.html

נקודת המכירה של המצלמה זה החיישן הגדול יחסית, ומרובה פיקסלים.

מעשית, 16MP על חיישן 4:3 זה די והותר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה!

חושב על עדשה חדשה בתור מתנה לעצמי.

כרגע יש (מחוברות ל-A6000):

סוני 16-50 3.5-5.6

סוני 55-210 4.5-6.3

סיגמא 30 2.8

סוני 30 3.5 מאקרו

מרגיש מחסור בעדשה רחבה וקראתי הרבה על ה-Samyang 12 mm F2.0 Manual Focus Lens for Sony-E.

נקראת גם Rokinon. עדשה ידנית לגמרי שמסתבר שהולכת טוב עם מירורלס ועולה רק 300 וקצת דולר.

על פניו נראה שמתאימה לי בול:

1. צילומי נופים (תמיד חסר לי קצת בצדדים עם ה-16 מ"מ) - לא צריך לשחק יותר מדי עם השליטה הידנית. צמצם 8 ופוקוס לאינסוף וזהו.

2. צילומי פנים (תמיד אין מספיק אחורה ללכת כי המקום קטן...)

3. צילומי בניינים (12 מ"מ...)

4. צילומי שמיים בלילה (12 מ"מ ו-f2.0 זה מתכון מנצח)

5. קטנה וקלה יחסית (245 גרם)

מישהו מכיר? מה אומרים?

בנוסף רציתי עדשת זום יותר רצינית לצילומי טבע ומצאתי את זאת:

Rokinon Reflex 300mm f/6.3 ED UMC CS E-mount APS-C Lens

אבל גם היא ידנית לגמרי וקבועה על 300 ועל 6.3. מגביל... אבל עולה 300 דולר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה ברשותך אם אתה מחפש פוקוס ידני: אתה לא מוצא את העינית לא מספקת (גם לאחר ההגדלה) לפוקוס ידני?

אני ממש מתקשה להתפקס.. אולי החמצתי איזו פונקציה שיכולה לעזור לי במצלמה? (סימנתי לה לצבוע באדום את איזור הפוקוס)

ואולי הראיה שלי לא מה שהייתה פעם...

Sent from my SM-G850F using Tapatalk

פורסם

הגדלה + פוקוס פיקינג (האדום) זה כל מה שצריך. שים לב אגב שבהרבה עדשות אם אתה מנסה להתפקס לאינסוף, לסובב את הפוקוס עד הסוף זה לא טוב כי זה קצת "אחרי" אינסוף. צריך לסובב עד הסוף ואז לחזור טיפה אחורה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...