Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לחו"ל - בזול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב זה רעיון שלי. ודי נכנס לתקציב (מה גם זה מעניין מספק כדי להגדיל בשקל תשעים)

מה יש לעשות בקופנהאגן?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קופנהגן - יומיים בעיר

יומיים בפריפריה - הלסינור, הילרוד, רוסקילדה.

אח"כ לנסוע מערבה לכיוון פון ויוטלנד. אפשרות שניה היא לנסוע לצד השוודי, שאותו איני מכיר.

ראה תקציר הנסיעה שלי כאן. לא פירטתי כל אתר ואתר, אבל עזרה קלה מגוגל ותדע כל מה שאתה צריך.

אם אתה קונה את כרטיס התיירים של קופנהגן שים לב לגבולות שלו - היתה לי בעיה בין הלסינור להילרוד (גילי בדיעבד שהרכבת ביניהן, שמתנהלת יותר כמו רכבת פרברית, מחוץ לתחום. לא נורא - לא היו מבקרי כרטיסים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא. אולי יש טיסות זולות עם DY, אבל השהות בעיר יחסית יקרה. למשל - כרטיס התח"צ הזול ביותר (נסיעה בודדת) עולה כ-20 ש"ח.

העיר עצמה די קומפקטית, אפשר להסתדר עם הרבה הליכה הברגל (או רכיבה על אופניים, אם כי לא בדקתי את האפשרות). אבל ברגע שיוצאים ממנה המרחקים יחסית גדולים.

התמורה במדינה הזו יוצאת מהכלל - מורגש שזו היתה פעם אימפריה, יש הרבה מה לראות. אבל מצריך תקציב מתאים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל ידידי

אין לי ספק שיש לך נסיון עשיר בטיולים בחו"ל,אבל יש לך נטייה לספר על טיוליך,גם כאשר זה לא ממש קשור לשאלה שנשאלה.הבחור כתב במפורש שיש לו תקציב של כ 700 דולר, ואתה מציע לו טיול שעלותו פי 2 ויותר.כדאי למקד את התשובות ולהתייחס למה שכותב פותח השרשור.

סלע

פורסם

לא שמתי לב שמדובר בפות"ש. לשרשורי הטיולים האלה יש נטיה לצרף הרבה שואלים - ואם אני מכיר את היעד (במיוחד כשמודבר ביעד פחות פופולרי, כמו דנמרק) אני מעלה את ניסיוני. שמת לב שלא הגבתי לגבי רומניה, כיון שאיני מכיר אותה.

סספציפית לבי קופנהגן - טיסה הלוך ושוב בימים אלה היא עניין של $450-500 ואז נותרו $250 לשהיה. אולי אפשרי אם מדובר ב-3 לילות באכסניה, אבל אם הבחור רוצה משהו ברמה קצת יותר סבירה התקציב ייבלע בלילה הראשון.

פורסם

יש טיסה ב200 וקצת $

אז אני עדין בתקציב (ושוב- התקציב נזיל- אם שווה אז גם 1000$ זה סבבה. אבל ממש שווה)

אי מודע לזה שהסקנדינבים יקרים אבל נסתדר. בעיר יותר מיומיים אין מה לעשות?

מה עם לקחת רכב ולנסוע לאיזה פיורד או משהו כזה? לילה בכפר מעניין? (עדין לא קראתי את התקציר. תכף)

למרות שפחות בא לי... פיורדים אני הולך לראות מספיק בפברואר (מסע בלפלנד)

פורסם

פיורד זה רוסקילדה - יש שם גם "שייט ויקינגי" ( בסירת משוטים ומפרשים, ליד מוזיאון הספינות הויקינגיות).

בלפלנד אין פיורדים. יש שם שייט בשוברת קרח, אני חשוב שמ-Kemi (בטיול בחנוכה היה מוקדם מדי בעונה ולכן פרק זה היה חסר. חפש את השרשור של Pasat04)

איפה מצאת טיסה לקופנהגן ב-$200?

פורסם (נערך)

רק לא לגנוב לי את הכרטיסים :)

קופנהאגן.JPG

קראתי קצת, ראיתי את המפה.

בדרך מקופנהאגן לאודנס נוסעים על גשר חצי דרך??? OMG!

אז... 2-3 לילות בקופנהאגן, בבוקר יום שלישי\ רביעי לקחת רכב ולנסוע לכיוון אודנס, לילה באזור וביום החמישי לנסוע לשדה תעופה? נשמע מגניב. גם אם לילה יצא לי איזה 70$ זה יהייה בתקציב.

בפברואר אני נוסע למסע אופנועי שלג בלפלנד... מפינלנד הלוך ושוב לנורווגיה. פיורדים :)

אגב, איך היחס שלהם לישראלים? לא עושים חרם וחופרים?

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם (נערך)

תביא בחשבון שרק חציה של הגשר עולה כ-150 ש"ח בכל כיוון. הלוך ושוב זה 10% מתקציבך, אלא אם ה-$700 גמישים מאד.

לא מדובר בחצי הדרך, אבל איזה 10-15 ק"מ מרשימים מאד, שכן הגשר מגיע עד איזה אי במיצר ומערבה משם יש גשר על עמודים, לא תלוי.

המסע באופנועי השלג צריך להיות מדהים. אני דיברתי עם מישהו שהמסע שלו הגיע למשולש הגבולות פינלנד - נורבגיה - רוסיה. אני מבין שאתה יוצא למשהו הרבה יותר ארוך. זה בכיוון אחד או מעגלי?

לגבי היחס לישראלים - אתה מדבר על הדנים או הפינים?

קודם כל, אף אחד, בודאי בתעשית התיירות, לא יחמיץ לך פנים, גם אם הוא אוהד דאע"ש. זו פרנסתו. בפינלנד חשתי נוח מאד (הייתי לפני שנתיים בהלסינקי ובדרום, ובחנוכה בלפלנד), וגם בדנמרק, שבה יש מהגרים מהמזה"ת, לא הרגשתי בעייתיות. כמובן שלא הסתובבתי בשכונות ידועות לשמצה. במלון באורהוס פקיד הקבלה שאנחנו הישראלים הראשונים או השניים שבהם נתקל, ומדובר בבחור שאינו חדש בבראנז'ה.

פורסם

על מה 150 ש"ח? זבלים. אבל נראה ששווה את זה.

לא רחוק יש מקום שנקרא Middelfart. יש לי יעד חדש בחיים עכשו.

שאלתי לגבי היחס של הדנים.

המסע אופנועי שלג זה 3 ימים 300 ומשהו ק"מ. עם חברת פוטוטבע. לא ראיתי עדין את המסלול אבל 80 קמ"ש בטונדרה עם חושך מוחלט מסביב- אמור להיות מטורף :)

פורסם (נערך)

300 ק"מ מרובניאמי? אני מסופק אם תגיעו לנורווגיה. גם כך זו בהחלט חוויה.

המרחקים באזור הזה עצומים, פינלנד מדינה ענקית אבל דלילה מאד באוכלוסיה, וגם זו מרוכזת בדרום.

אם אתה נוסע בפברואר היום כבר מתחיל להתארך. זו כנראה העונה הטובה ביותר באזור.

ד"א - הסמלון שלי הוא מלפלנד.

פורסם

לפות"ש

זול וסקנדינביה לא הולך ביחד.אגב,למה זבלים?יש אגרה של 150 שקל לכולם,לא רק לך.יקר לך,סע ליעד אחר.הם לא זבלים,מקסימום יקרנים.חזור למתכונת של חבילת עיר,זה הדבר היחיד שייכנס בתקציב שלך.בהצלחה.

סלע

פורסם

נו אז על איזה עיר אתה ממליץ?

כמה ערים יש כבר שאפשר להיות בהן 4 ימים?

ספריאל- בפברואר הקור טיפה פחות נורא אבל הלילות עדין ארוכים מספיק כדי לראות את הזוהר הצפוני בהסתברות גבוהה. ייאלה סופות שמש!

פורסם (נערך)

בדיוק לכך כיוונתי וכם לכך שהצטברו מספיק קרח ושלג.

אני ביקרתי בדצמבר, ב-2015 השלג התחיל מאוחר כך שמלון הקרח היה עדיין בבניה, ולפי הבנתי גם המפרץ הבותני עדיין לא קפא.

עניין הזוהר הצפוני יותר בעייתי, אין דרך לחזות אותו, בודאי לא בטווח של יותר משעות בודדות, וכדי לצפות בו צריך להיות במקום חשוך.

• תוכן חדש...