Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים,

אני מעוניין לטוס לגרמניה ולשכור במינכן רכב לשבוע ועמו לנסוע לטייל באזור, כאשר הנקודה הסופית היא ברלין ושם אחזיר אותו. מעדיף לשכור רכב מנמל התעופה עצמו ולהחזירו לשם (ע"מ לחסוך נסיעות בתח"צ, ואני יודע שיש גם טיסות פנים - לא רוצה) ולכן אצטרך את עזרתכם בנושאים הבאים:

1. אשמח להמלצות לחברות מומלצות אשר באמצעותן אני יכול לבצע את העסקה הנ"ל, עדיף חברות בינ"ל שאני יכול להזמין מהארץ.

2. לגבי הגיר, להבנתי רוב המכוניות הן עם גיר ידני, אבל לנסיעות ארוכות בסגנון הזה לא עדיף לשכור גיר DSG או אוט' פלנטרי? אין לי בעיה עם ידני, אבל זו שאלה שעלתה.

3. האם עדיין יש צורך ברישיון בינ"ל אע"פ ששינו את הישראלי והוסיפו את הפרטים באנגלית?

4. מדובר בנסיעה מנהלתית ולא ספורטיבית, לא אעלה איתו על הרינג וכו' - על איזה רכב הייתם ממליצים לשלושה אנשים לנסיעות הללו? מומלץ לוותר על סופר מיני כדוגמת פולו ולשדרג לגולף? נצטרך מקום בתא המטען לתיקים ומזוודות, הפולו הרגילה היא 280 ליטר מאחור כמדומני, לא?

5. כמה זה בד"כ ביטול השתתפות עצמית והאם זה כדאי?

6. הוויז עובד שם, נכון? אצטרך להוריד מפות חדשות?

תודה רבה!

גיא.

פורסם

1. כל חברה בין לאומית גדולה, שתשכיר לך רכב במחיר הנכון. אני שכרתי פעמיים בסיקסט, בפעם הראשונה הייתי מרוצה מאד, בפעם השניה פחות, אבל זה היה לפני כמה שנים ודברים משתנים. מה שחשוב הוא לודא ביטוח מקיף, רצוי ללא השתתפות עצמית.

2. אם אתה מסוגל לנהוג בגיר ידני הוא עדיף. עד כמה שאני יודע אוטומטי, אם בכלל תמצא, יהיה ברכבים יוקרתיים, וגם אם בעממיים יהיה הרב יותר יקר מאשר ידני.

3. הרשיון הקובע הוא רשיון הפלסטיק, בלעדיו אינך רשאי לנהוג. שים לב שליד דרגת הרשיון (מאחור) מופיעה שנת קבלת הרשיון, אם אינה מופיעה פנה למשרד הרישוי והוצא כפל, זה חינם. אבל ממליץ לך להשקיע את ה-20 ש"ח ב"רשיון הבין לאומי" - תשיג אותו באיזה פוטו בלב המפרץ או בממסי בקסטרא. בדוק באתר משרד התחבורה\רשות הרישוי. מדובר בתרגום הרשיון הישראלי לכמה שפות וביניהן גרמנית, יכול לחסוך צרות במיוחד אם אתה נתקל בשוטר שאינו דובר אנגלית או שמאיזו סיבה אוצה משהו מעבר לפלסטיק הישראלי.

4. לשלושה אנשים גולף זה מינימום, ואם יש מזוודות טיפה יותר גדולות לך על חצי קטגוריה מעל, כגון גולף סטיישן. הנוחות והבטיחות מצדיקות את העוד כמה אירו ליום. אם תקבל רכב שתא המטען שלו לא מספק תוכל להחליף בתחנת ההשכרה.

5. כאשר אני שכרתי ביטול ההשתתפות העצמית היה כלול בדמי השכירות. עם זאת, אם תשכור דרך חברת תיווך תוכך רכוש את הכיסוי (אם נדרש) דרכה, למשל דרך rentalcars.com או autoeurope.com. אפשרות אחרת, עם יתרונות אחרים, הוא שכירת הרכב דרך מתווך ישראלי כגון אופרן. היתרון הוא שאז חלים על העסקה חוקי הצרכנות הישראליים, ואם תדרש להדיינות היא תהיה בישראל ולא בגרמניה. כמוכן תוכל לנצל יתרונות כמו הנחות בכרטיס האשראי, ארגון העובדים וכו'.

6. הווייז עובד אבל תביא בחשבות שתזקק לחבילת גלישה מתאימה (לדעתי עדיף לרכוש סים מקומי עם חבילה כזו, רצוי על בסיס רשת T-mobil). תביא בחשבון שהגיסוי הסלולרי מחוץ לעיר לא מהטובים ביותר, לדעתי כדאי להתקין גם תוכנת ניווט gצמאית כגון Here WeGo.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. מה שספריאל כתב.

2. מה שספריאל כתב. הדיפולט הוא ידני, ואוטומט שם ברכבים עממיים זה בכלל "לנכים". ובכלל, אם אתה במוד טיול בכבישים כפריים מחוץ למטרופולין, למה לך לכל הרוחות אוטומטי? הרי אתה לא הולך לנהוג בעיר (וצריך להיות משוגע כדי לשכור רכב לנהיגה בתוך עיר כמו מינכן, כשיש שם תחב"צ שאנחנו יכולים רק לדמיין).

3. מה שספריאל כתב, בנוסף ע"פ חפירות של הנושא לאורך, לרוחב ולעומק בפורומים אחרים, הסוגיה הינה ביטוחית, ייתכן שהכל חוקי אך בקרות אירוע ביטוחי אתה עשוי להיות בבעיה, לכן, תשקיע 20 ש"ח ותוציא רישיון בינ"ל.

4. מה שספריאל כתב, אל תתקמצן על כמה גרושים, רכב מרווח עוזר מאוד בטיול כזה. אגב, אף אחד לא יכול להתחייב לך על דגם מסויים, מתחייבים רק על קטגוריה.

5. מה שספריאל כתב + לך על מכסימום כיסויים האפשרי. עוד כמה גרושים.

6. מה שספריאל כתב.

חזיר דיזל

פורסם

לבינערוני מתאים ידני. עובר פעם בכמה דקות בין הילוך 5 ל-6, קליל ונעים.

אני חרשתי בזמנו את גרמניה (2000 ק״מ בשבוע) עם ב.מ.וו סדרה 1 דיזל שהותירה אותי רענן.

לזוג זה מעולה, לשלושה - מספיק בדיוק, אבל לטובת הנוסע השלישי עדיף מכונית קצת יותר מרווחת מאחור.

שילמתי אז על כיסוי מלא וביטול השתתפות עצמית - עלה עוד כמה עשרות יורו ליום,

אבל השתלם עקב פגיעה בשמשה (חצץ תועה, זה היה מפחיד).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...