Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשפחה בת 8 נפשות, כן ירבו.

אנחנו מתכננים לקנות רכב אחד גדול שיכיל את כולנו, וישמש בעיקר לשתי מטרות:

- נסיעות ארוכות לטיולים.

- נסיעות קצרות קרוב לבית (הקפצות לחוגים וקניות וכד'.).

הנסיעות היומיומיות הארוכות לעבודה יתבצעו ברכב אחר (מיני) שכבר יש לנו. אבל בהחלט יתכן שכשנינו צריכים לצאת באותו יום, שני הרכבים יהיו בשימוש למרחקים של כ-50 ק"מ.

אנחנו רוצים רכב חדש, שישמש אותנו לפחות 4 שנים (עדיפות לעוד הרבה זמן אחר כך).

סביר מאד שבמהלך השנים הללו המשפחה תגדל בילד נוסף, בעז"ה.

אין לנו בעיה עם תיבת הילוכים ידנית, ולכן היא אפילו עדיפה (זולה יותר, מחזיקה מעמד יותר, צריכת דלק טובה יותר).

בדקנו אפשרויות והשוינו לתקציב שלנו.

אחרי נסיעת מבחן ברנו טראפיק וביונדאי i800, אנחנו מתלבטים בין שתיהן.

לטובת i800:

- המנוע קצת חזק יותר, הנהיגה חלקה מאד.

- אפשר להשיג גרסת 8 מקומות שלהם מהיצרן עצמו, והיא נוחה ועמידה.

- יש לחברה שם טוב יותר, לפחות אצל המוסכניק שלי... הוא טוען, שלפחות בעבר ובדגמים אחרים, החמרים שלהם החזיקו יותר טוב לארך זמן.

לטובת טראפיק:

- צריכת דלק נמוכה יותר, לפחות במוצהר.

- האבזור הנעשה בארץ הרבה יותר נח מגרסת 9 מקומות הנעשית בארץ בשביל יונדאי.

- המחיר הכולל זול באיזה 17 אלף שקל.

- הרכב קצר בכ-10 ס"מ (במקומות חניה מסוימים כל ס"מ חשוב...), ולא נראה שזה פוגע בגדל תא המטען.

השויתי ירידת ערך (במחירון לוי יצחק ויד 2). קשה מאד להשוות, כי הדגמים מתחלפים כל שנה. אבל בגדול, נראה ששתיהן יורדות פחות או יותר באותו שיעור.

לסיכום:

נראה שרוב הפרמטרים הם לטובת הרנו, מלבד הניסיון של המוסכניק שלי עם רכבים צרפתיים. ואני נוטה להניח שיש סיבה כלשהי למחירים הנמוכים יותר שלהם.

האם יש למישהו דעה בעניין?

פורסם

היונדאי נמכרת במספרים גם יותר גבוהים ככה שתהיה זמינות חלפים.

לרנו יש אח "תאום" שנקרא אופל ויוארו, שווה אולי להציץ גם עליו - אולי אפשר להוציא דיל טוב יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא מכיר את הטראפיק אבל הI800 נוחה ואמינה מאוד, צריכת דלק לא משהו אבל שוב גירסת הנוסעים המקורית טובה.

חבר טוב החליף ויטו (חדשה) ל I800 מכיוון שהכסאות בויטו (לא מקורים) היו פשוט לא נוחים ומהינודאי הוא מאוד מרוצה (בשני המיקרים מדובר על רכב חדש).

פורסם

המנוע של הרנו מספק 116 סוסים וקצת יותר מ-30 קג"מ, לא רע בפני עצמו אבל שהוא "נאלץ" למשוך רכב גבוה (ולא מאוד אווירודינמי) ששוקל 1.8 לפני נוסעים ומטען ובטח מעל 2.5 טון אחריהם, נשמע לי חלש, פלוס ציון בטיחות של שלושה כוכבים, לא יודע...

מה התקציב שלך?

פורסם

תודה לכל המגיבים.

התקציב שלנו, לצרך הענין, הוא עד 250,000 ש"ח.

למעשה יש לנו זכאות לכל מיני הנחות, אבל הפרטים אינם חשובים. בסופו של דבר, בחישוב גס אחורה, אנחנו מחפשים מכונית שהמחיר הרגיל שלה - אחרי האבזור - הוא עד 250K (כמובן, אין לנו התנגדות לפחות...).

מבחינה זו, פורד טרנזיט כבר חורגת מהתקציב.

שכחתי לציין גם שאנחנו נותנים עדיפות גבוהה מאד לרכבים בעלי שתי דלתות צד.

מישהו יודע גם משהו על איכות השירות ותדירות התחזוקה הנדרשת, ביונדאי i800 וברנו טרפיק?

ומה לגבי מחירי הטיפולים?

פורסם

מה לגבי סיטרואן ג' אמפי שמונה או תשעה מקומות? יש ידני ואפילן אוטומט.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הג'אמפי אכן זולה יותר משמעותית.

אבל יש לה רק דלת אחת.

ובנסיעת המבחן הרגשנו לא כ"כ נח. כאילו בכל פעולה שאתה עושה (החלפת הילוכים, לחיצה על הגז, סיבוב של ההגה) הרכב משדר לך את הטון וחצי שלו לתזכורת. היונדאי והרנו כבדות בהרבה, ועדיין הנסיעה בהם היתה חלקה יותר.

פורסם

אופציה נוספת, הגם ששונה מאד ממה שנדון עד כה - האם חשבת לכיוון טויוטה סיינה משומשת (שמונה מושבים)? במחיר 160 אלף אתה מקבל רכב ענקי ומאד מאובזר ונוח, וככל הנראה גם אמין, משער שלא פחות מרנו טרפיק למשל. חסרונות: לא חדש, אלא בן ארבע או חמש, וצריכת דלק גרועה (לא מהווה חיסרון אם נוסעים מעט). יתרונות: גם כך אתה מפסיד עשרות אלפי שקלים ירידת ערך אם אתה קונה רכב חדש כך שלא הוצאת מכיסך את המחיר המקסימלי שרצית, אלא בערך 90 אלף שקל פחות.

פורסם
הסיינה צורכת בערך 1/5... ויקרה יחסית בתחזוקה.

לגבי הסיינה, הצעתי במידה ואין נסועה גדולה בשנה - נניח כמה אלפי ק"מ בודדים. אפשר גם להתקין מערכת גז בעוד 8000 שקל.

Sent from my m2 note using Tapatalk

פורסם

יש לי I800 בבית,אומנם אוטומטית אבל עם אותו המנוע. גם שלי היא 9 מקומות בהרכבה מקומית. תיקח לך כמה טיפים לגבי עניין ההרכבה: כל ההרכבות המקומיות הן זבל,הן לא עמידות לאורך זמן,יש המון רעשים וקרקושים,המזגנים המקומיים אומנם חזקים אבל נוטים לקפוא ולנזול. מאוד ממליץ להימנע ממושבים בתצורה של ספה אחידה בגלל שהם סיוט לנסיעות ארוכות וממליץ לכוון לכיוון מושבים נפרדים עם עדיפות לריקליינרים (אופצייה לשכיבה קלה).

בכמה יונדאי או רנו מוכרים את הרכב המאובזר בארץ לעומת מסחרית סגורה? אולי ייצא לך יותר זול לקחת בעצמך לחברת אבזור,קח בחשבון שדיפונים+רצפה+חלונות+מיזוג+מושבים עולים כ25,000 כולל הכל בחברת הרצל רכב.(שמאבזרת המון רכבי I800).

מבחינת המנוע של הI800,המנוע בכל מצב מרגיש חזק והמומנט היחסית גבוהה שלו (45 קג''מ) דוחפים את הרכב קדימה עם אנשים ומזוודות ומיזוג ועליות ומה שתרצה ללא שום קושי. המנוע מאוד אמין ויחסית חסכוני (אצלנו הרכב על 80% נסיעה בין עירונית ועושה 1/11,שזה אחלה בעיני).

לפני שרכשנו את היונדאי ישבתי ונסעתי גם בטראפיק,רכב מאוד מאוד נעים,יותר מהיונדאי בעיני. וגם במושב האמצעי שלו ליד הנהג הרבה יותר בטוב,ביונדאי המושב הזה הוא פשוט סיוט.

אם יש לך עוד שאלות אני אענה לך בכיף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לי יש i800 ידנית הדגם ה”מפואר” שזה אומר 8 מושבים מקוריים,מזגן קדימה ואחורה,מגנזיום וזהו. האוטו חזק מאוד 170 כ”ס ומושך בקלות עד 140 קמ"ש בכביש פתוח. צורך 1:11 קל לנהיגה. מנוע קצת גס ורועש.תא מטען ענק. סהכ אנחנו מאוד מרוצים. נסע כבר 200 אלף קמ ולמעט החלפת קלאצ׳ (11000 שח...) הכל טוב

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Audi A4 3.0

פורסם

שוב תודה רבה לכל המגיבים.

סלחו לי שאני מתעלם כרגע מההצעות לרכישת משומשת - זה לא על הפרק כרגע.

נראה שלכלם יש נסיון עם היונדאי - נסיון טוב בנהיגה, ונסיון רע עם המושבים המורכבים בארץ.

נראה גם שהנסיון הכולל עם הרנו טראפיק מזערי אם בכלל.

האם מישהו יודע לספר לי על מחירי הטיפולים התקופתיים?

כמה עולה - במוסכי היבואן - טיפול תקופתי ביונדאי i800 (וכל כמה זמן צריך להכניס לטיפול כזה)?

אם מישהו יודע לגבי רנו, אשמח לשמוע גם כן (באינטרנט מצאתי מחירון טיפולים שלהם, אבל לא לטראפיק).

• תוכן חדש...