Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג 195/55/15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברכב (קורדובה 08) כרגע מותקנים מקדימה ZE914 בני שנה, ומאחור B250 בני כמעט 5.

הפאלקנים כנראה יעברו אחורה, ומקדימה אני מחפש לשים צמיג קצת יותר "ספורטיבי".

הייתי כבר נעול על Dunlop Bluresponse אבל הצמיג לא מיובא לארץ במידה הזו (עזבו מה שרשום ביד2).

אז אני מחפש צמיג שיהיה כמה שיותר קרוב לדאנלופ - די שקט (הפאלקן רועשים), מתפקד היטב ברטוב ולא מתפרק תחת עומס. תקציב - 420 ש"ח לצמיג.

האופציה הברורה היא האפישנטגריפ פרפורמנס, אבל לפי הביקורות הדאנלופ עדיפים עליהם כי הם פחות רכים ופחות קורסים.

יש איזו המלצה הגיונית בתקציב?

תודה מראש.

פורסם

יש טויו T1R, לא יקרים בד"כ אבל קיימת לא מעט ביקורת אודות שחיקה מהירה.

אני הרכבתי במידה הזאת צמיגים לפביה של אחותי לפני חודשיים בערך, רציתי את הפאלקן אבל לא היה במלאי ונשארה אופציה לקלבר. שבוע של המתנה ובפנצ'ריה הצליחו לקבל רבעייה של טויו CF2.

לפני הטויו היו 2 צמיגים של קנדה מקדימה, יבשים מאוד ובלויים ומאחורה 2 צמיגים שונים ומאוד ישנים.

בגלל ההרכב הקודם הבעייתי קשה שלא לשים לב להבדל ברעש, בנוחות ובאחיזה. הרכב הרבה יותר נעים לנסיעה, שקט משמעותית, משרה יותר בטחון בכבישים מפותלים וככרות. במעט רטוב שיצא לי לנסות אותם (בכל זאת קיץ) הרכב לא מרגיש על המגבלות בכל כיכר כמו קודם.

המחיר היה 330 ש"ח לצמיג.

פורסם

ה CF2 בחירה טובה אבל נראה לי שתחת עומס הגודייר יתפקדו טוב יותר.

בכלל, מה זה המחירים ההזויים האלה במידה הזו? בכל המידות האחרות הגודייר עולים 300-330 ש"ח לצמיג וכאן 400 ש"ח הכי זול..

אפילו במידה 195/50/15, עם חתך נמוך יותר אפשר להשיג את הדאנלופ או הגודייר ב 320 שקל.

לעאזאל, כאילו כל דבר ברכב הזה קשה להשגה ויקר. עוד לא היה משהו שהייתי צריך להחליף (ודאמ, היו הרבה) ולא הייתי צריך לחפור בכל הארץ או לשלם 40% יותר.

פורסם

לפי התמחור ביד2צמיגים, אם תצפין מעט לירכא, תוכל למצוא אותם ב-350 לצמיג.

באתר היבואן הם נמכרים ב-426 ש"ח לצמיג. אם ההנחה דרך הפורום של 5% עדין בתוקף אז רק 405 ש"ח.

כמו כל דבר בכלכלה, התמחור הוא ענין של היצע וביקוש בעיקר.

פורסם
כרגע מותקנים מקדימה ZE914 בני שנה,[...]הפאלקנים כנראה יעברו אחורה, ומקדימה אני מחפש לשים צמיג קצת יותר "ספורטיבי".

רק תיזהר שלא תקבל רכב שאוהב לתת לזנב לראות לאן נוסעים....

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמו כל דבר בכלכלה, התמחור הוא ענין של היצע וביקוש בעיקר.

דווקא המידה הזו יותר נפוצה מ 195/50/15, שכמו שראית זולה יותר.

כנראה שאלך על הגודייר בכל זאת, או שאנסה להשתמש בסטיו שאולי יצליח לגרום ליבואן לחזור לייבא את הדנלופ :grin:

רק תיזהר שלא תקבל רכב שאוהב לתת לזנב לראות לאן נוסעים....

בסטאפ הנוכחי (למרות שבשבוע הבא ישתנה, עם בולמים וקפיצים חדשים) הזנב היה מקובע לקרקע בכל מצב שרק הייתי בו, והאחוריים רחוקים מלהיות חדשים..

אולי זה יהיה רלוונטי אם אשים R888 או משהו :lol:.

פורסם

27 צמיגים לעומת 35 ועוד רק לפי יד2צמיגים זו לא ממש אינדיקציה לתפוצת המידה (לא התעמקתי גם בהבדלים בין סוגי הצמיגים).

בבדיקה באתר mytyres.co.uk למשל,

גם שם, מידה 195/50R15 זולה יותר (כדוגמה הבלוריספונס, 45 פאונד לעומת 65 פאונד).

וגם שם, יש פחות צמיגים במידה 195/50R15 (צמיגי קיץ 123 לעומת 140).

יכולות להיות כמובן עוד סיבות לענין כמו ייצור יותר יקר מסיבה כלשהי או דברים אחרים.

באופן עקרוני יש במידה הזו R1R, אז לא צריך לקפוץ ישר ל-R888.

שניהם נראים לי די מיותרים עבורך וגם לא עונים בדיוק על הצורך בשקט.

פורסם

התכוונתי לכך שהמידה הזו נפוצה על יותר מכוניות [המידה שלי קיימת גם בפאביה, פולו וב 206, השניה קיימת בישראל רק על הפיאסטה למיטב ידיעתי].

ושני הצמיגים האלה בהחלט נראים לי אוברקיל רציני לנסיעות רגילות על רכב כזה.

• תוכן חדש...