Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנעילה המרכזית הפסיקה לעבוד, אף אחת מהדלתות הקדמיות לא נועלת את שאר הדלתות, גם בסגירה עם המפתח הדלתות לא ננעלות, צריך לנעול אותן אחת אחת.

בדקתי פיוזים, היה אחד של 10A שרוף, החלפתי אותו לאחד של 7.5 בינתיים, אין שינוי.

למישהו יש רעיונות היכן להתחיל ?

פורסם

ראשית, איזה דגם ושנת ייצור והאם מע' נעילת הדלתות הנה מקורית או התקנה בארץ?

שנית, נתיך נעילת דלתות חשמלית צ"ל 20 אמפר ולכן בדוק שנית הנתיך שהחלפת.

אני מקווה שאכן מצאת הנתיך הנכון.

לאחר שתעדכן הפרטים יתכן ואוכל לסייע לך ממוקד יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
ראשית, איזה דגם ושנת ייצור והאם מע' נעילת הדלתות הנה מקורית או התקנה בארץ?

שנית, נתיך נעילת דלתות חשמלית צ"ל 20 אמפר ולכן בדוק שנית הנתיך שהחלפת.

אני מקווה שאכן מצאת הנתיך הנכון.

לאחר שתעדכן הפרטים יתכן ואוכל לסייע לך ממוקד יותר.

אונו שנת 94, 1.4ies

ברכב חלונות חשמליים וגם נעילה מרכזית, אין לי מושג אם זה מקורי עם האוטו או הותקן לאחר מכן, אני לא היד ה-1.

בכל מקרה, פירקתי את הדלת הקדמית, הכל נראה לי שם תקין. בתיבת הפיוזים לא מצאתי אף פיוז שרוף - ובכלל, לא ראיתי שום פיוז שיש עליו איזשהו סימון של חלונות חשמל, יש אורות, צופר וכו'.

האם הפיוז משותף עם עוד פיוז ? פיוז נפרד שמסתתר איפשהו ? מה עוד אפשר לבדוק ?

אם אינני טועה, שני הדלתות הקדמיות היו נועלות את כל האוטו או פותחות את כולו - ועכשיו אף אחת לא עושה זאת.

פורסם

נתיך נעילת הדלתות החשמלית המקורית לא נמצא בתיבת הנתיכים אלא לידה (מצד ימין שלה) בבית נתיך נפרד עם 2 חוטים, האחד חום והשני חום/לבן והנתיך הנו 20 אמפר (צהוב).

גם נתיך החלונות החשמליים נמצא בבית נתיך נפרד באותו מיקום.

חפש ובדוק הנתיך ואכן 2 דלתות קד' מפעילות את כל המע'.

פורסם
נתיך נעילת הדלתות החשמלית המקורית לא נמצא בתיבת הנתיכים אלא לידה (מצד ימין שלה) בבית נתיך נפרד עם 2 חוטים, האחד חום והשני חום/לבן והנתיך הנו 20 אמפר (צהוב).

גם נתיך החלונות החשמליים נמצא בבית נתיך נפרד באותו מיקום.

חפש ובדוק הנתיך ואכן 2 דלתות קד' מפעילות את כל המע'.

אז זהו, שאין שם שום תיבת נתיכים נוספת ולא מצאתי שום נתיכים נוספים, לא של חלונות החשמל ולא של הנעילה מרכזית. אני מניח שהתיבות הוזזו, כנראה בעת התקנת האזעקה - שגם נועלת הדלתות וגם מעלה החלונות. אני אבצע בדיקה מקיפה יותר היום, בתקווה ואספיק.

תודה.

פורסם
זה לא תיבת נתיכים נוספת, אלא 2 בתי נתיך נפרדים שאולי ונמצאים מאחורי או מעל תיבת הנתיכים הראשית. מיקומם המקורי היה בצמוד לתיבה בצד ימין שלה.

תותח אתה. מצאתי את תיבת הנתיכים חבויה בין כל החוטים שמאחורי התיבה, הוחלף פיוז 25A שהיה שרוף.

המון תודה.

פורסם
תותח אתה. מצאתי את תיבת הנתיכים חבויה בין כל החוטים שמאחורי התיבה, הוחלף פיוז 25A שהיה שרוף.

המון תודה.

כדאי אולי לבדוק את הסיבה לשריפת הנתיך...

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

בטח החאפר הזה החליף גומיות בחלונות לא כמו שצריך ונכנס מים ועשו קצר במנגנון וזה שרף את הפיוז

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
שמחתי לעזור.

אם הנתיך ישרף שוב בקרוב אז יש לבצע בדיקה של הגורם לשריפתו.

הפיוז נשרף אתמול שוב.

מה יש לבדוק תחילה ? תקינות חוטים ?

יש לציין כי ברכב מותקנת אזעקה מזה שנתיים, הנועלת את הדלתות ומרימה את החלונות.

פורסם

קשה יהיה לך לבדוק ולאתר קצר רגעי בעצמך וגם לחשמלאי רכב מיומן קשה לגלות זאת.

ראשית פתח הדלתות והסתכל על צמת החוטים (שנמצאת בתוך מוליך פלסטיק שחור) אל הדלתות הקד' והאח'. אם תראה שזה מעוך אז סביר שמשם הקצר.

קצר חשמלי כזה יתכן גם בכל מקום שבו יש את חוטי הנעילה כלומר בכל 4 הדלתות.

בדרך כלל תקוני פח או החלפת מנגנון חלון גורמים ל"פציעת" חוט או המנגנון חלון מורכב על חוט ונגרם קצר.

יתכן גם ואחד מ 4 מנועי נעילת הדלת תפוס או מקצר פנימית.

גש לחשמלאי רכב טוב.

פורסם
הפיוז נשרף אתמול שוב.

מה יש לבדוק תחילה ? תקינות חוטים ?

יש לציין כי ברכב מותקנת אזעקה מזה שנתיים, הנועלת את הדלתות ומרימה את החלונות.

לאחר שהחלפת את הפיוז השרוף, העסק עבד, לא? כלומר אין קצר תמידי במערכת. אחד מהשניים (ואולי יותר) אפשרי. 1- המע' עובדת בעומס מסיבה זו או אחרת (ליכלוך במנגנון הדלתות, חוסר שימון וכד' או כתוצאה מחיווט לקוי וכל הסיבות שרפי ציין מעלי). 2- יש חוט גלוי שמדי פעם מחליט לקצר עם גוף הרכב.

אם זה היה קצר תמידי הפיוז היה נשרף מיד.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...