Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצערי השמשה הקדמית של הטנדר שרכשתי מלאה בשריטות עדינות של מגב שעבד על ניוטרל.

ביום זה פחות מציק, בערב זה מורח את כל האורות ומפריע מאוד.

שוטטתי קצת במרחבי היוטיוב, עושה רושם שהחומר היחידי שעובד הוא אבקת Cerium Oxide שמדללים עם מים ועוברים על השמשה עם מכונת פוליש.

האם למישהו יש נסיון עם התהליך? האם מישהו מכיר מישהו שעושה טיפול כזה? אשמח לשמוע עליו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך הגעת למסקנה שזה הדבר היחיד שעובד? יש לך מצב מורכב או מיוחד?

הייתי ממליץ להתחיל עם פוליש לשמשה, פד פוליש זכוכית, פוליש זכוכית, ולעבוד.

פורסם

אכן ראיתי תוצאות של אלטר שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו לשמשה לאחר פוליש, אמנם זה לא 100% אבל זה קרוב מאוד ובהחלט היה משמעותי ביותר, ראיתי תוצאות של אנשים שניסו לעשות פוליש והשמשה הייתה נראית כמו הבפנים של כוסות הפלסטיק המשומשות בברים.

Opel Adam S 2017

פורסם

בדיוק, פוליש לזכוכית זה עניין מורכב ומסובך מפוליש רגיל ולכן אני מעדיף שבעל מקצוע מנוסה יעשה זאת. אם יש עוד בעלי מקצוע מומלצים אשמח לשמוע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה מבחן הציפורן לפי דעתי,

שריטות עדינות שבמידה ומעבירים את הציפורן ואין שום חספוס והציפורן פשוט מחליקה על זה, אפשר לפלש ידנית,

לעולם לא עם פוליש אגרסיבי כי הוא יעשה יותר שריטות מאשר יתקן, פוליש עדין לזכוכית.

אם הציפורן נתקעת אז ללכת לבעל מקצוע.

אבל שוב, זה רק דעתי, ואני מבין את החשש לחלוטין.

אני לא רואה את זה כמשהו מורכב יותר מפוליש רגיל, המורכבות היא זהה, לשלוט על החום, ולדעת לעבוד, אנשים פשוט מקלים ראש בפוליש לצבע כי אין להם אפשרות למדוד בעין כמה לקה הם בפועל גילחו, הנזק מתגלה רק עם חלוף הזמן, על זכוכית אתה רואה תוצאות ברורות באופן מיידי במידה ועשית עבודה גרועה.

פורסם

בוודאי שיש חשש. חימום יתר של החלון יגרום לניפוץ החלון. צריך לדעת איך לעשות פוליש לחלונות.

ממליץ ללכת לבעל מקצוע שיש לו ניסיון בתחום -כי זה לא צבע, אלא תחום שקשור בבטיחות נהיגה.

בכל אופן מאמין ששלומי יכול לעזור לך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מפה לשם ואחרי מספר בירורים הבנתי שיש שתי אופציות:

1. להחליף את השמשה - אופציה שפחות רציתי, שמשה חלופית היא לא באותה האיכות של השמשה המקורית (עובי, סינון UV, עיוותים אופטיים, בידוד רעשים, איכות התקנה). על שמשה מקורית אין מה לדבר, יקר.

2. לנסות ולשפר את המצב הקיים ע"י פוליש עם חומרים ייעודיים ובעל מקצוע טוב. בחרתי באופצייה 2.

אתמול נפגשתי עם יעקב אלטר לשם ביצוע הפוליש. יעקב הכין את סוגי הפדים שהוא מצא לנכון, תאורה, שתי מכונות ובקבוק פוליש ייעודי לשמשות.

בשתי התמונות האלה ניתן לראות איך האור מתפזר על השמשה. בלילה זה סיוט.

IMG_20160728_164358.jpg

IMG_20160728_164406.jpg

השלב הראשון היה ניקוי השמשה עם חומר של "שול":

IMG_20160728_154838.jpg

לאחר מכן יעקב הלביש פד פוליש ייעודי לשמשות על מכונת ה FLEX ומרח עליו מהחומר של Nanolex:

IMG_20160728_183618.jpg

באמצע החלון יעקב הדביק סרט סימון כדי שנוכל להשוות בין הצדדים ולראות מה התוצאה שתתקבל.

IMG_20160728_173044.jpg

IMG_20160728_180413.jpg

בוצעו 4 מעברים עם החלפת פדים באמצע וזו התוצאה שהתקבלה. ניתן לראות איזה שינוי משמעותי יש בפיזור האור על השמשה הקדמית בין שני החלקים.

IMG_20160728_183232.jpg

בסוף התהליך השמשה עברה שטיפה ולאחר הייבוש מרחנו עליה סילנט של Rain X:

IMG_20160728_193124.jpg

אז מה התוצאה הסופית אתם שואלים? הרבה יותר טוב, ממש שיפור משמעותי. עם זאת זה לא מושלם, חלק מהשריטות עמוקות למדי והפוליש לא הצליח להגיע אליהן. לפחות עכשיו ניתן לנהוג בחושך בלי שכל אור קטן נמרח על חצי שמשה ואני מסוגל לחיות עם זה.

פורסם

אומנם כבר פחות רלוונטי לך (אגב, אחלה תוצאה) אבל-

ל-wolf chemicals יש אוטם שמשות שממלא סווירלים ונקבוביות http://www.wolfschemicals.com/en/termek/wg-1nt-nano-glass-sealant

לפוסו יש אוטמים שגם מטשטשים כל מיני סוירלים (פחות טוב ממה שהבנתי)

לקארפרו ועוד חברות (Gtechniq, ג'יאן וכו') יש ערכות פוליש מאוד יעילות - http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/glass-cleaners-sealants/carpro-ceri-glass-kit/prod_988.html

סך הכול אין מה לפחד מזה יותר מידי. ידנית קשה לעשות נזק שגרוע יותר מהמצב הנוכחי ועם מכונה אפשר לתקן נזקים די בקלות

אם מישהו עושה הזמנה של אוטם שמשות טוב (flyby או משהו דומה) מוזמן לשלוח לי הודעה לפרטי לקניה משותפת :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
עבודה יפה מאוד, אני גם מעוניין לבצע לשמשה שלי, אשמח לשמוע איפה יעקוב אלטר נמצא ואיך אפשר ליצור איתו קשר.

פתח תקווה רחוב צבי ברגמן 16.

מומלץ ביותר!!!!

פורסם

קל ליישם אותו או שאם טיפה מתמהמהים עם החומר זה יכול ליצור נזק?

דיי עיניין אותי התוצאה שזה נותן, שוקל אם כדאי לעשות את זה בעצמי או ללכת לבעל מקצוע(כמובן שאם אעשה בעצמי זה יהיה ידני ולא עם מכונה)

• תוכן חדש...