Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Anti lift or superpro bushes ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הבדל בינהם? האם יש צורך בשניהם ?

אני נוסע על איביזה קופרה 2016 והבנתי שהנ"ל יכול להואיד משמעותית את האיבודי אחיזה בתאוצות חזקות.\

האם זה בא על חשבון משהו אחר? בלאי גדול יותר לחלק אחר ?

האם יש עוד דברים כדי לצמצם את האיבודע אחיזה בתאוצות וסיבוב ?

תודה,

אסף.

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

אם זה הסט-אפ של הרכב מהחברה:

מתלים קדמיים

תמוכות מקפרסון, מוט מייצב

מתלים אחוריים

קורת פיתול

האם אני צריך גם Anti-roll bar ?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

אני נוסע על איביזה קופרה 2016 והבנתי שהנ"ל יכול להוריד משמעותית את האיבודי אחיזה בתאוצות חזקות.

הנ"ל שאתה מדבר עליו הם תותבי מתלה קשיחים יותר. השיפור הוא בכך שהם נמעכים פחות תחת עומס התאוצה (אתה יודע, זה שמצמיד אותך למושב) והגלגל זז פחות במקומו בצורה שמשפיעה לרעה על האחיזה.

כמו כן, ככל שחלק ברכב נוקשה יותר, זמן התגובה לפקודות הנהג (האצה, האטה, פניה ושות') מתקצר, אם כי זה עניין של תחושה יותר מאשר שיפור מדיד ביכולות הרכב, בעיקר כשמדובר סך הכל בתותבים.

הבעיה היא שיש חסרונות (להלן), ומנגד השיפור לא בהכרח קיים או משמעותי. ואפילו כשהוא כן קיים, הוא מתבטא רק כשמפעילים על הרכב כוח חזק מאוד ובצורה מאוד מדויקת: זה לא תמיד אפשרי בנהיגת כביש, ולעתים לא אפשרי טכנית כשמדובר ספציפית בהאצה.

האם זה בא על חשבון משהו אחר? בלאי גדול יותר לחלק אחר ?

החסרונות: פחות נוחות (כי התותבים הם עוד קפיץ), יותר רעש של קפיצים ברכב; גם תגובה חדה יותר זה לעתים חסרון אם הפקודות של הנהג גסות מלכתחילה.

האם יש עוד דברים כדי לצמצם את האיבודי אחיזה בתאוצות וסיבוב ?

לשפר את הנהג: אחיזה אפשר לנצל בצורה יעילה או "לבזבז" אותה על פעולות גסות ופקודות סותרות.

לשפר את הצמיגים לאיכותיים יותר.

לשפר את הבולמים לאיכותיים יותר.

אם זה הסט-אפ של הרכב מהחברה:

מתלים קדמיים - תמוכות מקפרסון, מוט מייצב

מתלים אחוריים - קורת פיתול

האם אני צריך גם Anti-roll bar ?

אי אפשר לדעת רק מתצורת המתלים (שגם ככה משותפת ל-90% ממכוניות הכביש). כשמוסיפים אנטירול לאחד הסרנים - הוא מתקשח ונהנה מאותם יתרונות שצוינו בראש ההודעה, אך יש גם חסרונות:

הקטנת עצמאות המתלה.

שיכוך חסר של המתלה, כיוון שהבולם תוכנן לתמוך בקפיץ ולא בקשיחות המשולבת שלו עם המוט.

אפשרות לקשיחות מופרזת.

שינוי ההתנגדות היחסית לגלגול של הסרן, שלרוב מובילה לירידה במעטפת הביצועים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

עדרים יש בכל מקום, אבל בהרבה מקרים בהחלט אפשר לבצע שיפורי מתלה ולקבל שיפור בביצועי הרכב, ולאו דווקא בעלות כבדה מדי, בין אם בכסף ובין אם בפשרות שכרוכות בשיפור.

יש סיבה נוספת והיא שבנהיגת כביש אנחנו לא מנצלים את קצה-קצהּ של מעטפת הביצועים, אז יותר קשה לנו לדעת האם השיפור הגדיל או הקטין אותה. מה שאנחנו כן מרגישים הוא את חדות התגובה של הרכב ואת נוחות הנסיעה.

הבעיה עם חדות הרכב היא שחידוד תגובת הרכב לאו דווקא בא בקורלציה עם הגדלת מעטפת הביצועים. לרוב זה פלסטר שנועד להתאים לסגנון נהיגה לא יעיל (זוכר שאמרתי משהו עם פעולות נהיגה גסות?) שמחייב תגובה מיידית של הרכב.

זו הסיבה שסדר השיפורים, וזו אחת מהדיברות למשפר בראש פורום, תמיד מתחיל בנהג. אין טעם "ליישר" רכב לטובת נהג "עקום" ואין טעם להגדיל את מעטפת הביצועים ב-5% כשהנהג לא מסוגל להתקרב לניצול של זה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קורס נהיגה גבר בראש מעניניי, עשיתי המון קורסי רכיבה על אופנוע עד היום ועכשיו הגיעה זמן הרכב. יש משהו מומלץ?

איזה שיפורים כן אפשר לעשות לא בעלות כבדה ?

"נאה דורש נאה מקיים"

• תוכן חדש...