Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פורסם בקריות.קום:

"מצלמות מהירות הותקנו במנהרות הכרמל לראשונה מאז נפתחו. המצלמות יופעלו החל מהשבוע הבא. שתפו לחברים וסעו בזהירות."

הן תחלנה לפעול מיום ראשון הקרוב.

השאלה היא:

האם משטרת ישראל נדרשה לבקש אישור מהנהלת המנהרות להתקין את המצלמה? אם לא, מדוע חיכו עד עכשיו? היו מספיק תאונות קטלניות.

למען הסר ספק, אינני תומך ומאמין בשיטת מצלמות התנועה אך אולי כך אנשים יורידו טיפה את הרגל מהגז (ספציפית שם ומכיוון שאין שם שוליים).

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוסע שם די הרבה,אני נוסע לפי החוק(80 קמ"ש)ויש די הרבה נהגים שאוכפים אותי במהירות מטורפת.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

אישית, לא מטריד אותי.

בכל קטעי המנהרות זה רעיון בכלל לא מגונה לשמור על מהירות מאופקת. זה לא הכביש הפתוח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עכשיו הנסיעה תהיה יותר יקרה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עם הפקקים בפרויד כנראה שיש שעות בהן בהחלט עדיף לנסוע במנהרות.

העניין הוא שכרגיל בישראל, המהירות המותרת נמוכה משמעותית מהמתאימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מנהרה בגרמניה יש הגבלת מהירות דרקונית, עם אכיפה כבר מסטייה של 5 קמ"ש מהמהירות שנאכפת ע"י מצלמות בכניסה, באמצע המנהרה וביציאה ממנה. תאונה קלילה במנהרה היא סיפור לא נורמלי, לא ניתן כמעט לחלץ ולסייע כך שאם רכב נתקע שם זו ממש סכנת חיים.

אין קשר לתרבות הנהיגה בארץ, אבל מנהרות זה כמו שאמרו כאן, לא כביש פתוח, ודווקא שם כן ראוי להגביל, אם ללמוד מהגרמנים שיודעים דבר או שניים על מנהרות ועל נסיעה במהירות גבוהה.

פורסם

אז אולי לא בכל מנהרה בגרמניה, אבל יש שם המון מנהרות עם מצלמות. לפחות ממה שראיתי בבוואריה כשהייתי שם בערך 6 שבועות לפני שנה.

אתה משלם פה על השימוש במנהרה, כי זה המודל של המדינה שלנו (של כל הממשלות) שלא רוצה לממן חלק מסוים מהתשתיות והופכת אותן לכבישי אגרה בעוד שהיא נהנית מאוד לגבות מיסים אדירים מתחום הרכב, גם על הרכבים, וגם על הדלק (השימוש). לא שאני אוהב את המודל הזה של כבישי אגרה, אבל אין לו קשר למצלמות שבמנהרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היה אפשר למסות את האויר שאתה נושם, מזמן היו עושים את זה.

למיטב ידיעתי אחרי תקופת החוזה (30 שנה אאל"ט) בין המדינה לחברת המנהרה, שבה החברה מחזירה את ההשקעה ומרוויחה מדמי השימוש, המנהרה עוברת למדינה והיא יכולה להחליט אם להמשיך לגבות דמי שימוש או לא. אותו הדבר בכביש 6.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק, אבל אולי זה יעלה פחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פריג'י - לא נהגתי במנהרות בגרמניה, אבל כן באוסטריה ובשויצריה. מנהרות דומות למנהרות הכרמל מוגבלות ל-100 קמ"ש, ומדובר במנהרות שארכן יכול להגיע ל-10-15 ק"מ.

באירופה מקובלת אכיפה קפדנית למהירות, אבל סטיות עד כ-10 קמ"ש +/- גוררות קנסות של אירו בודדים. מעבר לכך, ככל שהסטיה גדלה הקנס גדל באופן אקספוננציאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...