Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וקס נניח כמו butter wet של כימיקל יספיק כאיטום לאחר פוליש?

הוא מספיק עמיד לצורך כך?

מהבנתי הבסיסית יחסית אני יודע שנהוג אחרי פוליש, במידה ורוצים למנוע התעסקות מתמדת, יש לשים לפחות אוטם צבע ורק אז וקס. או שאני טועה ומפספס פרט חשוב שאני לא בקיא בו?

butter משמש יותר להברקה ולא לאיטום, אפשר לבצע אותו אחרי האיטום.

פורסם (נערך)

ה butter wet wax מוצר אהוב עליי במיוחד (בגלל קלות יישום ומראה מעולה), החיסרון שאם לא עושים הכנה מדוקדקת הוא יחזיק חודש אבל במשך החודש הזה תיהיה הגנה.

אם אתה רוצה מוצר עם יותר עמידות יש לך הרבה אוטמים שכנראה יתאימו לך יותר כגון:

m21 meguiars/ menzerna pl/ jetseal 109 החיסרון של האוטמים האלו שיש זמן ייבוש לפני הסרה..

לכן המציאו את הספריי סילנט(גם אוטם וגם מהיר) כגון: carpro reload/gtechnik c2v3

כמובן שיש עוד אופציות נחמדות (ויקרות) להגנה כגון: carpro hydro2 החומר הזה מאפשר מספר דרכים להגן על הרכב:

1. על ידי שטיפה בדלי (פשוט שמים את החומר בדילול נכון בתוך הדלי) hydro2foam

2. על ידי שפריצר (גם כאן לפי הדילול של היצרן)hydro2foam/hydro2concentrate

עריכה אחרונה על ידי SportsCar

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם (נערך)

מה שאני הייתי עושה, זה מוציא מהם פיצוי כספי כלשהו, ועושה הכל בעצמי, כולל תיקון במכחול + נייר מים ופוליש וכמובן ביצוע של ציפוי, אוטם, ווקס, לאחר מכן.

העבודה שלהם על הפרצוף ובמאסות גדולות בסרט נע, ולא מתאימה בכלל לאחד שגולש בפורום הזה. לכן גם אם אתה לא יכול לעשות את התיקון בעצמך, לך לדיטיילר ותשקיע כמה מאות שקלים (או אלפים) ותהנה מעבודה טובה.

תתעקש על פיצוי כספי, הם ממש לא חייבים לשלם לך על דיטיילר, אבל משהו הם כן צריכים לשלם על עוגמת נפש ובלגן, וזה יחסוך לך.

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הם לא ישלמו בחיים, מקסימום תקבל טיפול ראשון חינם או שתי טיפולים חינם משהו בסגנון

פורסם

הייתי עד למסירה זוועתית עוד יותר, רכב דומה, פולו בצבע שחור.

הרכב שלי היה בן שלוש בערך, חנה מול הרכב שעתיד להמסר לחבר בעוד דקות מספר, זה היה נראה כאילו שלי הוא החדש ושלו הוא הרכב שעבר מספר לא קטן של קילומטרים על הכביש.

פשוט זוועה.

סוורילים קשים, rds והוליגרמות צפופות בלי סוף.

לאותו חבר היה איכפת הרבה פחות ממני, דיטיילינג, באותם רגעים, היה מושג זר לו.

אך עם זאת הוא בחר לא לחתום על טופס השחרור של הרכב, ולהשאיר את רכבו בסוכנות עד אשר ימצאו לו פתרון.

(זהו הסיפור המקוצר, הסיפור הארוך מלווה בצעקות, בעיקר לנוכח העובדה שהיה לנציג הרובוטי שלהם יכולת שירות זוועתית, מהרגע שהכסף הועבר, על אחת כמה וכמה שהיה לו מוזר שהחבר לא חתם לו על הטופס באופן אוטומטי כמו ילד מסונוור שמקבל מתנה).

הוצע לו פוליש, ויתר.

בסופו לו של דבר, קיבל שני טיפולים ראשונים מתנה + הדבקות במחלת הדיטיילינג.

מפה לשם, פות״ש:

הציעו לך פוליש, שזה נחמד ואחלה ״רצון טוב״ (לפעמים נדמה שזהו מושג שהומצא ע״י צמפיון), יכלו לספר לך סיפורים ש״ככה זה רכבים שחורים״, ויכלו לשחק אותה שהם לא מבינים על מה אתה מדבר מבחינת הסווירלים.

מבחינתם סווירל זה לא שריטה, יתרה מכך, זה מן פאק שרק אתה תראה.

אני לא מדבר על השריטות וההולוגרמות שיש על הרכב בכוונה, על זה, ברור כשמש שיציעו לך טיפול כזה או או אחר לטשטוש.

הם היו מספיק בסדר לקחת אחריות לאחר שאתה שטפת את רכבך, לבד, שזה דיי תקדימי.

דעתי היא:

אל תקדיש לעניין זמן רב, וותר על הצעתם לפוליש בנימוס, ותדע שככה משחררים היום רכבים בארץ.

זה הסטנדרט, יש מקרים יוצאים מן הכלל, אבל זה לחלוטין הרוב המוחלט.

אני מניח שבשלב מוקדם או מאוחר, היית לוקח את הרכב לדיטיילר, ברגע שזה יקרה, אתה תשכח מהנושא לחלוטין.

במקומך הייתי מבקש טיפול קטן/גדול, מקווה לטוב, ואם מקבל סירוב?

נושם עמוק, ממשיך הלאה, נהנה מהרכב, ונשבע לטפל בו בחולי ובבריאות עם כמה שהנושא מרגיז.

"יאללה בירי".

פורסם

מחזק את מה שנאמר מעלי.

בהחלט תקדימי שהם לקחו אחריות אחרי שאתה שטפת!.

שמע פוליש אצליהם כדי רק אם כל 3 שנים אתה מחליף רכב, ואם אתה מתחשב בנהג אחריך אז גם אז לא.

תנסה להוציא טיפול קטן, שאצליהם יכול להגיע ל700 שח מנסיון.

או טיפול גדול שזה ביכלל יהיה שיחוק אבל לא מאמין שתוציא.

את הרכב קח לדיטיילר שיעשה פוליש מכחול ואוטם נחמד וזהו.

ולמי שאמר שיחליפו לו טמבון שלם, נראה לי הגזמתם לגמרי, למיטב זיכרוני החוק אומר שאם הם היו צובעים את זה בעצמם הם אפילו לא היו חייבים להגיד לך על השריטה מבחינה חוקית.

ואם הם היו מחליפים טמבון הלקוח היה יכול לטעון לירידת ערך שמבחינת החוק מזכה אותו בקבלת רכב חלופי חדש, קיצר על שריטה/שריטות לא מגיעים לבית משפט.

מבאס אבל זה המצב.

פורסם

תקדימי אולי אך לא מספק,

עקב חוסר המודעות של הצרכן הישראלי הממוצע זה היחס, ראיתי לא מעט רכבים נמסרים בארה״ב, ותהיו בטוחים שלא ככה מוסרים אותם, אומנם אני לא אומר שהרכבים היו נהדרים ונפלאים, אבל בהחלט לא ככה.

כמעט כל סוכנות רכב ממוצעת שם עובדת בהסכם עם דיטיילר.

תפסיקו לקבל חרא ולומר תודה, אתם משלמים לא מעט, אני יתרה מכך מקפיד לסגור דברים כאלו בעת הסכם מכירת הרכב, המלצתי ככה ללא מעט אנשים ששאלו מה כדאי לעשות ברכישת רכב חדש, וזה אחד מהדברים.

פורסם

גם בחו"ל יש מקומות שלא יודעים למסור רכב, יש סרטון בהזדמנות אני ימצא אותו שבו רואים פרארי 458 חדשה יוצאת מהסוכנות ולאחר מכן הדיטיילר מראה את כמות הסווירלים שיש ברכב.

פורסם

הזמן והמאמץ שפות"ש יצטרך להשקיע כדי להשריש את המונח "דיטיילינג" בפני אנשי הסוכנות שהכינו לו את הרכב, לא יהיו שווים את המאמץ.

אנחנו לא בחו"ל, אין כאן מודעות.

מסירת רכבים הייתה ותהיה תהליך בזוי בארצנו הקטנטונת.

אני לא יודע מה המלצת, ולמי, אך היית מבקש מהם לצלם את פרצופו של סוכן המכירות בזמן שהוא שומע את המונח "סווירל", ולהקליט את הצחוק שלו לאחר מכן.

אל תשכח שמדובר ברכב שעלותו כ-80k +-, לא מזארטי, וככה סוכנויות יתייחסו להכנה.

הלוואי והייתה דרך לשנות את המצב, אך לדאבוננו, אין.

הדבר היחיד שניתן לעשות במקרה דומה, הוא לבקש מלכתחילה שהרכב לא ישטף.

לצאת בהצהרות של אכילת חרא ואמירת תודה זה נחמד והכל, לטעמי את המלחמות מוטב להשאיר למצבים אחרים (מימוש אחריות, מחירי טיפולים שוטיפים וכו').

אף אחד לא רוצה לצאת פראייר, זה בטוח, אך עם כל הטעם המר - בתחום הדיטיילינג כמעט תמיד יש פתרון, שיכול להגיע דרך עבודה עצמאית, או בתשלום לבעל מקצוע, שמוכיח את עצמו לאורך זמן.

"יאללה בירי".

פורסם

לאחר כל ההמלצות והמידע.

שאלה מסכמת:

איזה טיפול אני צריך לבקש מדיטיילר? והאם אתם מכירים דיטיילר מקצועי באיזור רחובות והסביבה?

פורסם

SportsCar - ברור שיש יוצא מן הכלל, אך זה לא הכלל.

שיפופו - הוא לא צריך לחנך את איש המכירות ולא ללמד אותו, אין צורך לומר לו סווירלים ולצלם אותו בכדי שיופיע בפוסט הבא של ״כשאבא ואמא בני דודים״

בסך הכול צריך לדרוש ולשאול, מי מבצע את השטיפה ואיך, ואם יש אפשרויות נוספות, כיום האופציה היחידה זה רק כשאתה מתנדב להוסיף כמה שקלים יותר בכדי לקבל את הרכב במצב סביר, שוב אני אומר, סביר.

וזה עדיף על איך שמוציאים רכבים פה. ואני לא מבטל עלות של 80k זה לא מעט כסף.

מי שיכול לעשות דיטיילינג לעצמו, מעולה, מי שלא ורוצה לקבל מצב יותר נורמלי משקיבל פות״ש, יכול לנסות בדרך הזו.

רק אני כן אומר, שאם קיבלת רכב במצב כזה, לא צריך לקבל כל עצם שזרקו לך כי זה תקדימי ונפלא, זה דרך מבישה למסור רכב.

פות״ש - זה תלוי בהתאם למי משלם את הטיפול, אם אתה מקבל מהם החזר עלות, אז ראוי והוגן שזה יהיה רק על פוליש,

כל השאר (ווקס, אוטם ומה שתבחר) זה על חשבונך. אבל זה הטיפול שאתה צריך לעשות בכול מקרה, פוליש + אוטם + ווקס.

• תוכן חדש...