Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניתי Golf שעבר טיפול של החלפת שמנים פילטר שמן , פילטר אוויר , פלגים . עכשיו לבעיה...

אור אמסלם
שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם !

קניתי לפני שבועיים Golf 2002 MK4 שעבר טיפול של החלפת שמנים פילטר שמן , פילטר אוויר , פלגים לפני כחודש. (ככה טוען הבן אדם)

עכשיו בפאגז יש לי שמן מנוע של חברת Prestone 10w-40 (איך השמן הזה באמת?)

שאלתי את הבן אדם אם יצא לו להוסיף שמן מנוע והוא אמר לי שמאז הטיפול הוא לא הוסיף (עבר חודש מהטיפול) והבן אדם עם הרכב כמה חודשים רק , אחלה רכב לא עשה הרבה וטופל רק בצ'מפיון עם קבלות .

עכשיו אני רוצה לשמור על המנוע וכרגע מפלס השמן הוא על A מלא אבל מה יקרה שיתחיל להיגמר השמן מנוע ואני יצטרך להוסיף? מה אז אני יעשה יערבב בין שמנים זה הכי גרוע לא ?

יש לי בפאגז שמן של Prestone ואני לא יודע איזה שמן המוסך שעשה את הטיפול השתמש ואי אפשר גם לדעת והבן אדם שמכר לי גם לא יודע .

מה הייתם עושים במקומי ? אני פוחד להוסיף שלא יהיה פה ערבוב מסריח של שתי שמנים והמנוע יהרס לי .

התכוונתי לעשות טיפול 15K שהרכב יגיע ל120,000 אני עכשיו על 117,000 אני חייב למשוך טיפה לפני הטיפול כי כן נעשה לאוטו טיפול.

בקיצור מה לעשות כדי להיות בראש שקט?

ועוד שאלה כל כמה זמן לבדוק שמן מנוע?

ממש תודה לעוזרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

*בגאז'.

ולגבי השמן, תמסור אותו למיחזור. מה שלא תעשה - אל תכניס אותו למנוע. פרסטון זה לא חברה שמייצרת שמן.

תמשיך לעקוב אחרי המפלס, וכשיגיע זמן הטיפול, תמלא שמן איכותי כמ יורול 5W40 סינטטי מלא בתקן VW502.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל כאשר קונים רכב יחסית ישן נהוג לבצע יישור קו קרי הכנסת הרכב למוסך שאתה סומך עליו ולבצע בדיקה מקיפה לרכב וגם טיפול תקופתי. אל תסמוך אל דבריו של המוכר.

רצוי וחשוב לבצע את הבדיקות הבאות:

1. רצועת תיזמון.

2. החלפת שמן מנוע ורצוי שמן בדרגת בצמיגות 5W40 המתאים לתקן VW502.

3. בדיקת בלמים.

4. החלפת נוזל בלמים (בדרך כלל אנשים וגם המוסכים לא מחליפים את שמן הבלמים).

5. פילטרים כולל פילטר מזגן.

6. בדיקה/החלפה בהתאם לצורך של נוזל קירור מקורי G12+ או G13.

7. מצתים בדיקה/החלפה.

8. לקראת הקייץ רצוי לבדוק ששני המאווררים עובדים תקין.

ככה על רגל אחת...

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל מה יקרה שיתחיל להיגמר השמן מנוע ואני יצטרך להוסיף? ממש תודה לעוזרים
יתכן ואתה מבין לא נכון, אבל השמן לא אמור להגמר. אם הרמה שלו יורדת - יש בעיה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי תודה רבה על התגובות .

3 שאלות , תענו לי בבקשה על פי הסדר .

1) בטיפול חובה לרכב (10,000 עשרת אלפיים) שמים לי שמן מנוע מסיום , אני בוחר אותו ? זאת אומרת עכשיו טיפלו לי ברכב החליפו שמן מנוע של חברה כלשהי שעומדת בתקן של VW ואני קניתי שמן שהוא מחברה אחרת לגמרי שגם הוא עומד בתקן , אבל 2 החברות שונות , זה בסדר לערבב ? זאת אומרת זה לא נורא לשים שמן שקניתי שהחברה שלו שונה משל זאת ששמו לי בטיפול במוסך ?

2)נניח והרכב עבר טיפול תקופתי באמת לפני חודש כמו שהבן אדם טוען (הוא מאוד אמין) ואין לנו מושג איזה שמן המוסך הוסיף לי למנוע , זה לא נורא אם אני יקנה שמן של

יורול 5W40 שעומד בתקן של VW ופשוט יוסיף לשמן שכבר קיים , כי לא עדיף לחסוך פה טיפול ? אם הרכב באמת טופל לפני חודש , וזה לא נורא לערבב בין צמיגות נניח יש לי 10W40 ואני מוסיף 5W40 יכול להיות נזק?

3)בטיפול תקופתי לרכב של החלפת שמנים במוסך לא מורשה , אני קונה את השמן מנוע ? או שפשוט המוסך מוסיף לי על דעת עצמו ?

כי אם הוא מוסיף הוא יכול לשים לי סתם שמן מעפן ולא עשינו בזה כלום .

שוב תודה רבה רבה על התשובות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. תלוי לאיזה מוסך אתה הולך. יש מוסכים ששמים שמן מצובר, יש כאלה שנותנים לבחור. העיקר שיהיה איכותי ובצמידות המתאימה ועדיף בתקן VW. עדיף לא לערבב. תשאל במוסך איזה שמן שמו לך ותקנה משם או מחנות חפים עוד ליטר שיהיה לך להשלמות.

2. תבקש קבלה על הטיפול, אם אין לו קבלה תשקול לבצע טיפול נוסף. אם באמת עבר טיפול לפני חודש, עוד תוכל לראות כי צבע השמן בהיר יחסית. לערבב צמיגויות לא מומלץ בכלל.

3. יש מוסכים שאתה יכול להביא איתך את השמן ויש מוסכים שלא מסכימים. בכל אופן, לפני הטיפול תוודא כי השמן שהמוסך ישים לך הוא איכותי ומתאים לרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש , הרכב הנ"ל רכב טוב, וכמו שרשמו לך, במידה ואתה לא בטוח..

כדאי לבצע ישור קו - לא לסמוך על טיפולים של אחרים

א - במידה והרכב תקין, ולא תהיה צריכת שמן רצינית, אפשר לחכות לטיפול.(הוא די קרוב)

ב - הסימון על המדיד וכמות השמן במנוע, בד"כ, כלל הסימון בין המינימום למקסימום כ 0.75 ליטר.

במידה ויורד, בין מקסימום במדיד לכיוון סימון ה 3/4, זה מסמן מרווח תמרון סביר.

כאשר הסימון על המדיד, כאשר הרכב קר מגיע מתחת לחצי..כדאי להוסיף קצת שמן בזהירות - להיזהר לא להוסיף יותר מהצריך.

ג - במידה וחסר קצת שמן, והשמן שיש לך בצמיגות והתקן הנכון, אפשר להוסיף קצת כ + 1/4 ליטר..

בערך.. כ כחצי מהסימון על המדיד כאשר המנוע קר, ועומד במקום ישר.

ד - במידה ושוב חסר שמן בטווח של כ שבועיים, כדאי לבדוק את הסיבה, אולי יש נזילה קטנה.

במצב הזה הייתי ניגש למוסך, לבדוק את הסיבה, ואח"כ מבצע טיפול.

לפעמים במנועים אשר טופלו כל שנתיים או 30.000 ק"מ , נוצרת בוצה, הגורמת לאטימה לא טובה.

וצריכת שמן קטנה - במצב הנ"ל אפשר לבצע פלאשינג לניקוי

(רק לאחר בדיקה במוסך או אדם המבין במכונאות)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...