Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור עדיף לו שישמור על שתיקתו,

אם אנחנו רוצים לעזור לו, חשוב לשמור על השרשור חיי ובועט למען הדורות הבאים.

אם "דוד" גוגל ידע להפנות אליו... פחות רוכשים.

אם אתם לא תרכשו שם... פחות עסקים

אם אתם תמנעו מחברים ומשפחה ... ההפסד כולו של שלמה.

הכוח הוא אצל ההמון, לא אצל הפרט.

תנו לו לסיים את מלחמתו בבית המשפט.

אנחנו נפיץ את התורה ונביא אור לגויים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ישבתי וקראתי בסבלנות את כל השרשור הזה, ואני פשוט בהלם. איך חברה כל כך גדולה גורמת לעצמה נזק עצום כזה בגלל 1,000 שקל. רז, קרוב לוודאי שלא תקבל את מבוקשך, אבל תתנחם בכך שהבאת אותם להפסד של עשרות אלפי שקלים כתוצאה מנזק תדמיתי (קרוב ל-15 אלף צפיות פה של גולשים שבטח הזהירו את מקורביהם), רק כי אתה צודק ואמיץ. וזה לא משנה באיזו חברה מדובר.

ישר כוח לאנשים כמוך שנלחמים על העקרונות שלהם ופותחים את העיניים לאחרים. תודה.

עריכה אחרונה על ידי kuglager24
פורסם

בדיוק כשחשבתי שמאז אותו תחקיר מלפני כמה שנים על שלמה סיקסט דברים השתנו, אני רואה שכלל וכלל לא. חשבתי לבצע קניה דרכם, כבר לא. פשוט התנהגות מבישה מצד חברה גדולה כמו שלמה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אם כבר קראתם

אז רק אוסיף עוד מקרה לשרשרת . פגשתי קרובת משפחה באיזה ארוע שסיפרה לי

שעשתה טרייד אין בשלמה סיקסט וקנתה מזדה CX5 יוצאת ליסינג. היא כמובן קיבלה מהם טופס בדיקה שבו מופיע שבמנוע נזילת שמן ותחת משמעות נמוכה: תיקון מראות פנימי/חיצוני, מגן תחתון חסר/שבור , תיקוני מרכב וצבע , סימני תיקון בפנלים + חומר, סימני פגיעה לפנים . סימני תיקון בתא מנוע+ חומר, הוחלפו חלקי מרכב , מעיכות /מעוך/ שריטות בצבע + פגמים.

אם אתם רוצים אפשר לצרף צילומים ואסמכתאות אבל זה לא העניין.

בטופס המכירה הדגישו את מחירו המיוחד "לקונה ידוע שהרכב עבר פגיעות ברד שחלקן לא נראות לעין - ועקב כך קיבל מחיר מיוחד לרכב זה".

כמובן שהמחיר המיוחד היה מחיר מחירון (רחמנא לצלן).

לא עבר חודש והתחילו בעיות ברכב:

הבעיה הראשונה היתה לכאורה פשוטה: כניסת מים לרצפת נהג. נכנסה למוסך: הסתבר שצינור ניקוז מזגן בכלל לא מחובר למקום הנכון.

טוב, לא נורא... קורה.סודר במוסך מזדה.

כעבור כחודש הבחורה ניסתה להתניע את הרכב אבל הוא סרב ובאויר ריח דלק חריף. גררה מיד למוסך מזדה ואז התברר שהרכב דולף דלק מצינורות ההזרקה.

מוסך היבואן לא ממש הכיר את הבעיה אבל במצב כזה יש סכנת התקלחות אז השאירו את הרכב לבדיקות.

במסגרת הבדיקה הסתבר שהרכב עבר תאונה שבה טיפלו בפרונט ובמנוע אבל עם חלקים חסרים, עם ברגים זמניים, הלחמות וכו' והסיבה לדליפת הדלק: חסרות גומיות אטימה למזרקי הדלק (אין לקנות כאלה בנפרד. זה מגיע רק בערכת מזרקים מקורית) . התברר שיש גם מחסור חמור בשמן ושנגרם נזק לראש מנוע . הסיבה: נזק לאגן שמן ויש במרכב התחתון כל מיני סימני תאונה והוחלפו לא מעט חלקים. (דרך אגב: שמן מולא בטיפול גדול בדיוק לפני הקנייה). הוחלף מכסה מנוע כולל פגוש קידמי ואחורי, תיקונים בכנפיים , החלפת שמשה ועוד רשימה של דברים רעים.

מאז הקניה הרכב נסע רק כ 2000 ק"מ.

מזדה התנערו מיד מאחריות היבואן. מסתבר שהרכב בכלל לא טופל אצלם ברשת .

מי שבפורום יודע לא מכבר שחברת שלמה סיקסט מחזיקה מוסך פרטי ששם מטופלים רוב רכבי הליסינג שלה. זה כנראה מאד חסכוני לחברה.

כדי להשמיש את הרכב מהר שילמה למזדה על שיפוץ המנוע ותיקון יתר הליקויים (מעל 25000 ש"ח).

עכשיו מגיע הקיץ ומתברר שהמזגן מפסיק לעבוד כשחם. איזה כיף.

אני מעריך שפרטי המקרה יתבררו בתביעה גדולה שהבחורה הגישה לביהמ"ש בכ"ס (שמספרה 62654.05.16)

אז נכון, הבחורה תמימה ואת המקרה הזה פיספסתי מבחינת תזמון : אבל שוב, אם אתם שומעים על מכר, חבר, קרוב משפחה : תזהירו אותם שיבדקו בשמונה עיניים ושיביאו מומחים כאשר נגשים למגרש שלמה סיקסט.

כאשר ההמלצה שלי: בכלל לא להגיע לשם. יש פה בפורום מספיק סיפורי זוועה.

לא כמו פותח השרשור: אני מבטיח לעדכן את תוצאות המשפט.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

איכות הפחחות הכללית במוסכים של חברות הליסינג הוא לא ברמה הגבוהה ביותר וזה לא חדש.

וזה ששלמה ספציפית(ועוד חברות ליסינג רבות) מטפלת רק במוסך הבית שלה באיכות הנמוכה ביותר זה לא חדש,

לאחי היה CX5 בליסינג תפעולי שלהם ואחרי טיפול ראשון שבו הוחלפו בלמים שישר חרקו אחרי הטיפול דרש לקבל חשבונית שמוכיחה שהרכב עבר טיפול במוסך מורשה מאזדה כל טיפול ולא את הטיפול הגרוע במוסכי הבית של שלמה(וכך היה עד יומו האחרון של הרכב בליסינג).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
קרובת המשפחה לקחה את הרכב לבדיקה או סמכה על הבדיקה שלהם? לא שזה משנה הרבה כי יש טופס גילוי נאות.

סמכה עליהם בעיניים עצומות .

הסיבה שמזדה הסירה אחריות ,למרות שהרכב בן פחות מ3 ,היא תיקון רשלני ברכיבים לא מקוריים במנוע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מזדה הסירה אחריות בצדק גמור.

עזרתי לחבר לקנות מהם רכב פעם. הרכב היה בובה, שמור מטופל ומתוקתק. תיעוד טיפולים מלא. ללא תאונות. ככה הוצג.

בפועל - תיקון מגעיל ורשלני של תאונה בה הוחלפו לדעתי 2 דלתות וכנף בצד הרכב והיו סימני צבע של תיקון מעל הדלתות. חיבור הקליפר הקדמי לא חיבור חיישן הABS כמו שצריך אלא קשירה פרוביזורית עם חוט ברזל, ג'נט עקום, פילטר שמן חלופי נוזל, בלמים גמורים, מעולם לא החליפו מצתים, צמיגים מתפוררים, מסנן אויר סתום... עשה נראה לי 50 אלף ק"מ בשנה לפני שנמכר ואני חושב שלא טופל במהלכה. תיעוד הטיפולים היה גנרי. דף שהוקלד לפני כמה שנים ונשלח בפקס עם מספר הרכב. זהו. שום תיעוד מזהה. ומה רשום שם? שהאוטו נכנס לטיפולים שגרתיים כמו שעון שוויצרי. לא היה אזכור לשום ביקור במוסך.

אם אני הייתי זה שקונה את הרכב הייתי דורש מהם פיצוי על הזמן שבזבזתי בשביל לבוא לראות את האוטו. אבל החבר קנה. בזכות היותי ה"שוטר הרע" שאומר לו שהאוטו לא שווה, לפחות הוצאנו מהם תיקונים של כל מיני הזנחות במוסך נורמלי מיד לאחר הרכישה, על חשבונם לפי הצעת מחיר שהבאנו להם לפני סגירת העסקה, כך שבסופו של דבר הקנייה כן היתה כדאית (טרייד אין עם רכב ישן ומחיר סביר, ממש לא מחירון).

"למזלו" השבית את הרכב בתאונה וקיבל את השווי מהביטוח לפני שהספיק לאכול אותה מתקלות נוספות שנובעות מההזנחה.

אין לי ספק שאדם מן היישוב שילך לקנות מהם אוטו זה כמו עכבר שנכנס למאורת נחשים.

האוטו הוצג כרכב שירות של מלכת אנגליה, השכרה לטווח ארוך, ושאר הבבל"ת. המרחק בין זה למציאות? נראה לי שגדול מאוד.

הטיפולים והתיקונים במוסך של שלמה זה תת רמה, ממה שראיתי על הרכב הספציפי הזה. ההתייחסות לרכב מהרגע שנקנה היה לכזה שלא טופל מעולם. גם במיקוח.

פורסם
איכות הפחחות הכללית במוסכים של חברות הליסינג הוא לא ברמה הגבוהה ביותר וזה לא חדש.

.

המצב לא יותר טוב בבאדג'ט , לקחתי לבדיקה מאזדה 6 עם ק"מ מאוד מאוד נמוך.

בבדיקה מצאו שיש תיקון מאוד גדול במשקוף דלת נהג , חזרתי חזרה לסניף עם הרכב.

מנהל הסניף הראה לי תמונות של המכה, מדובר על מכה קטנה ביותר על סף השריטה אבל הפחח היה עצל כנראה ודפק שם כמות מטורפת של חומר. לא רציתי לקחת סיכון שלא אוכל למכור את הרכב ולכן וויתרתי

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

למי שעוד לא הבין, כול החברות האלה מתנהלות כמו שהן, עסק כלכלי.

וכמו עסק הדבר היחיד שמעניין אותם זה מאזנים. אם לתקן במוסך חפרי ששמים בו בננות במקום שמן יהיה זול יותר בשקל ממוסך מורשה, אז שם הם יטפלו בו.

אז בבקשה תמשיכו לקנות מהם רכבים מסבתא של המנכל שנסעה רק בינעירוני ב-90 קמ"ש.

פורסם

לפי דעתי מדובר בחשד לפלילים(הונאה) .אשמח אם עורך דין בפורום יגיד את דעתו המקצועית.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

לפעמים אני מרגיש שאנחנו כאנשי הפורום לפעמים חוטאים למטרה. ולמה...

כי אם פלוני כותב פה בפורום ראיתי רכב כך וכך מסוכנות כזו וכזו, אנחנו מביעים דעה על הרכב, מבקשים שיעלה דו"ח בדיקה. מתפלפלים על הדו"ח כשאנו יודעים ממילא שהדו"ח שווה כקליפת השום ומשמש ככסת"ח בלבד.

חבל שאנחנו (וכמובן גם אני) לא אומרים פשוט וחד משמעית - סוכנות זאת וזאת, אל תתקרב !!!

אם אנחנו יודעים איך הם מטפלים ברכבים, יודעים שהם משקרים במקרים רבים במצח נחושה ולעיתים עושים דברים על גבול הפלילי, לדעתי אנחנו צריכים להיות נחרצים יותר בתגובותינו לכל השואלים.

אני לא אומר שפה ושם אין רכב טוב, אבל כשהסיכוי ליפול ובמיוחד כשעוזרים בסוכנויות ללקוח ליפול ע"י הסתרת מידע ומתן מידע כוזב, חבל לקחת את הסיכון.

אני במקרים של שואלים כאלה בפורום בעתיד פשוט כותב - אל תתקרב לסוכנות הזאת. בלי להתייחס לרכב ולמצג שניתן עליו.

פורסם

אפשר לנסות אבל הרבה פעמים אנשים מתפתים למחיר הנמוך/אחריות/חושבים שלהם זה לא יקרה/אין להם מישהו שמבין ויעבור איתם על כל הרכבים בסוכנות ככה שלפעמים עדיף פשוט לנסות להוציא את הטוב ביותר מאותו רכב ששואלים עליו

• תוכן חדש...