Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב נמצא במשפחה ב5 השנים האחרונות ולכן כריות האוויר לא נפתחו לעולם (קנינו אותו ללא תאונות קודמות).

הרכב עבר כבר בדיקה בקשר לזה ב3 מוסכים, מורשה מזדה רחובות, מוסך של קרוב משפחה ואצל אורן שרותי רכב.

מזה שנה וחצי נורת כרית האוויר נדלקת ונכבת באדום ללא שום קשר למציאות, אחרי שאני מכבה את הסוויץ' ומדליק שוב היא נעלמת כלא הייתה.

המחשב עבר איפוס כבר כמה פעמים וזה לא עזר.

זה יכול לקרות בכל יום במשך כמה ימים, וזה יכול להעלם לשבועות ואז להופיע ולהעלם שוב.

במקרה המנורה לא דלקה בערך חודש עד היום, בבוקר נסעתי ברכב כ50 קילומטר והכל היה בסדר, עכשיו נסעתי בו נסיע של כ10 קילומטר ובאמצע הדרך המנורה התחילה להבהב ואז נדלקה קבוע עד שהגעתי ליעד כיביתי את הסוויץ' והדלקתי שוב והיא נעלמה.

אף אחד מ3 המוסכים לא ידע מה מקור הבעיה או איך לפתור אותה, רק באורן שרותי רכב מצאו שהמחשב כותב משהו על המושב של הנוסע לצד הנהג אבל לא נמצא פתרון לבעיה הזאת מסיבה פשוטה שבכל זמן השהות במוסך המנורה לא דלקה.

*הכל מקורי ברכב ואין שום דבר שנוסף או שונה.

*אין כיסויים למושבים.

*כל הכבלים מתחת למושב של הנוסע נראים תקינים ומחוברים.

*אין כפתור לכיבוי כרית האוויר ליושב ליד הנהג בדגם הזה.

למישהו יש מושג מה לעשות? הנורה פחות מפריע לי, העניין הבטיחותי מטריד אותי, חלילה לא יפתחו כריות האוויר בשעת הצורך. :???:

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם
מצאתי באינטרנט מידע על BYPASS שאפשר לשים במושב של מי שיושב ליד הנהג כדי לבטל את הסנסור, עד כמה זה חוקי?

http://www.ebay.com/itm/AirBag-Passenger-Seat-Occupancy-Sensor-Bypass-Emulator-for-Mazda-6-626-323-MX5-/272020919042?hash=item3f55b5d302:g:-5gAAOSwyjBW7aLP&vxp=mtr

נראה מגניב. השאלה לא כמה זה חוקי, כמה זה אמין...

דרך אגב, לי פעם היה מדליק את הנורה של הכרית אוויר....הכרטיס עובד שלי! הוא היה מונח בתיק, והתיק על המושב נהג, ואם התיק היה בשכיבה והכרטיס קרוב לחיישן, הנורה הייתה נדלקת.

פורסם
נראה מגניב. השאלה לא כמה זה חוקי, כמה זה אמין...

דרך אגב, לי פעם היה מדליק את הנורה של הכרית אוויר....הכרטיס עובד שלי! הוא היה מונח בתיק, והתיק על המושב נהג, ואם התיק היה בשכיבה והכרטיס קרוב לחיישן, הנורה הייתה נדלקת.

האמת שאני לא יודע, איפה החיישן החופר הזה נמצא בכל מקרה?

דיברתי עם המוכר של החיישן הזה, הוא אמר שזה רק עד דגמי מזדה של 2007, אחרי זה הBYPASS כבר לא עובד.

אני לא יודע מה עם הסנסור הזה, אבל הBYPASS הזה עובד לאנשים רבים ברחבי הארץ, המוכר של המוצר הזה המליץ לי לנקות את המגעים עם ולעקם את הכבלים אולי אחד מהם מקצר, ננסה.

זאת כזאת תקלה חופרת!

פורסם

בתוך גלגל ההגה יש סליל של הכרית אוויר היה לגיסי בעיה כזו במאזדה 3 2008 בסוף זה היה הבעיה בסליל בהגה עלות כולל החלפה במורשה עלתה 1000 ש"ח והבעיה נפתרה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

האמת שיכול להיות אבל לא סביר, כי בפעם שהמחשב כן קרא את המידע באורן שרותי רכב נכתבה אזהרה שנוגעת איכשהו למושב של הנוסע. אעבור על הכבלים שום עם ספריי מגעים ואקווה לטוב.

פורסם

מה קוד התקלה שהתקבל? עקרונית ישנה זהות חלקית לצדדים שמאל וימין ברכב. אפשר להעביר למשל חיישן לצד השני של הרכב ואם התקלה עוברת לצד השני הבעיה היא בחיישן.

פורסם

ניקיתי את החיבורים בעזרת חומר יעודי לקונקטורים חשמליים. חיברתי ומאז נורת הכריות אוויר דולקת בלי הפסקה ומהבהבת את האזהרה 18 או 19 בקיצור רק החמרתי את המצב.

ניקתי את המצבר ואני מחכה בתקווה שהמחשב יתאפס כדי לראות אולי זה זה.

איפה פיזית נמצאים החיישנים האלה? קשה מאוד למצוא מידע על מזדה 2 באינטרנט, זה נראה כמו רכב ממש לא נפוץ בחו"ל אל מול המזדה 3 והמזדה 6.

מתחת למושב של הנוסע יש 2 קונקטורים לבנים קטנים, אחד לבן גדול ואחד צהוב גדול.

את כולם פתחתי וניקיתי חוץ מהצהוב, לא מצליח לפתוח אותו, מפחד לעשות נזק אז וויתרתי.

• תוכן חדש...