Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שאוהב את הרכב הזה באופן כללי צריך לרוץ לשים אודם. :wink:

יונתן, הנתונים של כל החישוקים המקוריים במידות R14-R16 הם:

מרווח חורים 4X98 - כפי שציינתי אצל דור, ניתן עקרונית להתקין חישוקים עם מרווח 4X100 באמצעות ברגים צפים (Wobble Bolts).

קדח מרכזי 58.1 מ"מ - חישוק עם קדח קטן יותר לא יתאים, חישוק עם קדח גדול יותר ידרוש טבעת מתאמת (Hub Centric Ring).

אופסט 35 מ"מ - סטיות סביב 10 מ"מ בדר"כ עוברות בשלום. אופסט גבוה יותר יקרב את החישוק לחלקי בלימה ומתלה, אופסט נמוך יותר יגרום לחישוק לבלוט מהכנף ועשוי אף לגעת בה בסיבוב/תחת עומס. מצבים בולטים כאלו יכולים להוביל לפסילה בטסט.

במידה 175/65R14 החישוק המקורי הינו ברוחב "5.5 - טווח מומלץ לצמיג 4.5/5.0-6.0 אינץ'.

במידה 185/55R15 החישוק המקורי הינו ברוחב "6.0 - טווח מומלץ לצמיג 5.0-6.5 אינץ'.

במידה 195/45R16 החישוק המקורי הינו ברוחב "6.5 - טווח מומלץ לצמיג 6.0-7.0/7.5 אינץ'.

למידע נוסף על השפעת רוחב החישוקים והצמיגים, ראה שרשור זה (התחלה תאורטית ואז הולך לכיוונים עממיים יותר).

פורסם
איך אני מבדיל בין איכות של ג'אנטים מעבר למראה החיצוני ?

אין כאן באמת עניין ממשי של איכות מעבר למשקל (נתון זמין) והקשיחות, שאינה זמינה לצרכן אך גם לא חשובה במיוחד כל עוד החישוק בסך הכל עמיד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מי שאוהב את הרכב הזה באופן כללי צריך לרוץ לשים אודם. :wink:

יונתן, הנתונים של כל החישוקים המקוריים במידות R14-R16 הם:

מרווח חורים 4X98 - כפי שציינתי אצל דור, ניתן עקרונית להתקין חישוקים עם מרווח 4X100 באמצעות ברגים צפים (Wobble Bolts).

קדח מרכזי 58.1 מ"מ - חישוק עם קדח קטן יותר לא יתאים, חישוק עם קדח גדול יותר ידרוש טבעת מתאמת (Hub Centric Ring).

אופסט 35 מ"מ - סטיות סביב 10 מ"מ בדר"כ עוברות בשלום. אופסט גבוה יותר יקרב את החישוק לחלקי בלימה ומתלה, אופסט נמוך יותר יגרום לחישוק לבלוט מהכנף ועשוי אף לגעת בה בסיבוב/תחת עומס. מצבים בולטים כאלו יכולים להוביל לפסילה בטסט.

במידה 175/65R14 החישוק המקורי הינו ברוחב "5.5 - טווח מומלץ לצמיג 4.5/5.0-6.0 אינץ'.

במידה 185/55R15 החישוק המקורי הינו ברוחב "6.0 - טווח מומלץ לצמיג 5.0-6.5 אינץ'.

במידה 195/45R16 החישוק המקורי הינו ברוחב "6.5 - טווח מומלץ לצמיג 6.0-7.0/7.5 אינץ'.

למידע נוסף על השפעת רוחב החישוקים והצמיגים, ראה שרשור זה (התחלה תאורטית ואז הולך לכיוונים עממיים יותר).

קראתי חלק מהשרשור ,יצאתי יותר מבולבל ממה שהייתי לפני. אני מנסה להבין האם יש לי סיבה להשקיע בגאנט גדול יותר מעבר לאסתטיקה?

שאלה נוספת שעלתה בידי במהלכת החיפושים , אם אני קונה יד שניה , ג'אנט + צמיג , מה אני בודק ואיך אני יודע להעריך שווי ?

פורסם

כל הג'אנט בכלל זה רק עניין של קוסמטיקה, השאלה לא ברורה

ג'אנט 14 נראה עלוב גם אם הוא "מגנזיום", לפי דעתי.. אבל מעבר למראה אין הבדל גדול (באוטו כזה).

כדי לשים ג'אנט סיני רגיל במרווח ברגים 4X100 צריך מתאם פלסטיק שנשבר בכל פעם שמחליפים צמיג, וצריך להוציא את הברגים הקטנים שעוזרים למרכז את הגלגל. ולכן אני הייתי מעדיף מקורי שמתלבש יפה בלי קומבינות אבל זה פרטים קטנים ושוליים יחסית.

אם 14 אינץ' רגיל ב1200 שקל נראה לך כמו כל מה שאתה רוצה אז אין עם זה בעיה כלשהי, זה סבבה לגמריי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כשאתם אומרים מקורי הכוונה למקורי של פיאט 500 ? ועדיין אני לא יודע אחר מה לחפש נניח ואני מחפש יד שניה , איך אני יודע שהוא מתאים לי מלבד הקוטר ? הוא חייב להיות 4 ברגים?

פורסם

ידידי היקר אתה יכול לרכוש את הג'אנט הזה http://www.gmportal.co.il/Home/Wheel/83144 תואם מקור ללא מתאמים כלשהם, ג'אנט באמת אחד היפים שהיו לי וגם תקבל הנחה של חבר פורום בפרטי(לדעתי האישית 14 אינץ מספיק לרכב כזה)

פורסם

אביתר, הגיע הג'אנט הזה עם הקאפה של ה500?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שמעו, קשה לומר שג'אנטים לא חשובים לי - קניתי אבארת רק בגלל הג'אנטים היפים, אבל המקוריים של ה-500 פופ מתאימים מאד לאוטו ומספקים נסיעה נוחה.

בעיני ממש לא צריך לשדרג.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שמעו, קשה לומר שג'אנטים לא חשובים לי - קניתי אבארת רק בגלל הג'אנטים היפים, אבל המקוריים של ה-500 פופ מתאימים מאד לאוטו ומספקים נסיעה נוחה.

בעיני ממש לא צריך לשדרג.

מבחינת נסיעה אני לא נתקל בחסרון במה שיש, אני פשוט לא אוהב את איך שזה נראה. הייתי לוקח מהחברה כשקניתי רק שהם רצו סכום בזיוני על זה.

פורסם

הג'אנטים שאביתר הציע הם ללא ספק יפים ביותר, זה מה שמגיע עם הדגמים האחרונים לדעתי, הייתי מחליף אליהם במידה והיה לי למה כי כרגע אני עם החישוק שמגיע בפופ +

נ.ב גם נראה לי שה 14' גם יותר נוחים מה 15' שיש לי, נסעתי בדגם 1.2 והנסיעה היתה קצת יותר נוחה. אצלי דיי קופצני וקשיח יותר.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...