Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך להחליף רפידות אחוריות בטויוטה אוונסיס 2002 (2 ליטר, 1AZ-FSE).

מה הדגם המדויק שאני צריך? (האם יש כמה אפשרויות? אני רוצה רק מקורי/OEM, לא תחליף סיני זול)

מה אמור להיות המחיר לסט רפידות כזה וכמה אמורה לעלות החלפה במוסך?

שאלה נוספת בנושא (אולי),

האם יש קשר בין רפידות אחוריות שחוקות (הן ממש לקראת סוף החיים) לבין בלם היד? בזמן האחרון הבלם יד מרגיש חלש, במשיכה "רגילה" עושה רק קליק אחד ולא מחזיק טוב את האוטו, צריך למשוך הרבה יותר חזק מהרגיל כדי שיעשה עוד כמה קליקים ויחזיק כמו שצריך.

תודה

פורסם

המתן להצעת מחיר של אבי חלפים לרפידות REMSA.

בטויוטה בד"כ בלם היד הוא סנדלים בתוך הצלחת שמשמשת כתוף.

יכול להיות שרק צריך לבצע רגולאז'. תעבוד לפי המדריך של איתמר (אצלו זאת יאריס אבל הפטנט זהה גם אצלך) :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550147

Stay Dirty

פורסם

אסף, תודה על התגובה.

למה דווקא של REMSA? איכותי? זול? OEM של טויוטה? סיבה אחרת?

המדריך של איתמר נראה מעולה! תודה על הקישור!

רק לא הבנתי מה אני אמור לכוון, את הסנדלים או את מהלך הידית של הבלם? או את שניהם?

פורסם

איכותי וזול יחסית. כמובן שיש לך רפידות שנחשבות קצת יותר כמו TRW ו-FERODO.

אני אישית התקנתי REMSA בעשרות רכבים שונים וכולם מבסוטים.

הידית של בלם היד מחוברת עם כבל לסנדלים. אתה מראש מקרב את הסנדלים להיקף התוף כדי שלא תצטרך לבצע מהלך גדול עם הידית.

התמונה הזאת מהמדריך של אמסטרדם תראה לך מה קורה בפנים:

IMG-20150919-WA0026.jpg

אתה בעצם מסובב את הבורג הזה, שבתורו נפתח ומרחיק את הסנדלים אחד מהשני.

Stay Dirty

פורסם

התמונה האחרונה מראה את זה מצויין!!

המהלך אצלי אף פעם לא היה גדול, 3-4 קליקים. עכשיו זה נהיה 1 ורק אם אני מושך ממש חזק אז הוא נותן עוד איזה 2-3. זה תקין? לא לגעת בזה או שבכל זאת כדאי לכוון גם את המהלך אחרי כיוון הסנדלים? (במדריך של איתמר רשום בספרות 6-9 קליקים בכלל... בגלל זה מוזר לי)

פורסם

המצב לא תקין ויש לבצע כוונון מחדש של מעצור החירום ואני מציע שתתן למוסך מוסמך לעשות זאת.

אגב, כוונון לא תקין כמו אצלך עלול לגרום להתפסות הבלמים בזמן נסיעה.

פורסם
המצב לא תקין ויש לבצע כוונון מחדש ושל בלם היד ואני מצציע שתתן למוסך מוסמך לעשות זאת.

אגב, כוונון לא תקין כמו אצלך עלול לגרום להתפסות הבלם יד או הבלם האחורי בזמן נסיעה.

עכשיו אתה קצת מפחיד אותי...

לא נראה לי שהבלם האחורי יכול להיתפס, עד כמה שאני מבין הבלם יד במקרה שלי לא קשור ישירות לבלם האחורי (בלמי דיסק אחוריים והבלם יד מחובר לסוג של בלם תוף נפרד). אבל התפסות של בלם יד עצמו בזמן נסיעה? למה שייתפס? אם כבר להיפך, הוא חלש ולא תופס טוב

פורסם
אני צריך מספר שילדה על מנת לתת לך הצעה מדוייקת

SB153BBN02E016461

אשמח להצעות של כמה חברות שונות אם יש לך (אבל רק איכותיים, לא תחליפים סיניים זולים). תודה

פורסם

המק"ט של הרפידות המקוריות הן 04466-02010 וגם 04466-02060 יתאים. כדאי לברר מחירים לרפידות מקוריות במוסך מורשה של טויוטה, יכול להיות שתופתע.

אני מציע שתיגש למוסך לבדיקה של בלם היד. קליק אחד לא נשמע לי תקין, נראה שכבר התעסקו / מתחו את בלם היד בעבר.

במקרה שלך אין קשר בין שחיקת הרפידות האחוריות לאפקטיביות של בלם היד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר.

אני קצת בספק לגבי המוסך המורשה, בינתיים כל ההפתעות שלי שם היו לא טובות :-)

חלקם לא מוכנים אפילו לתת הצעת מחיר לפני שיבדקו את הרכב (גם אם אתה אומר להם בדיוק איזו עבודה/חלק אתה צריך) וכמובן שהבדיקה עולה לך איזה 300 ש"ח לא כולל מע"מ.

לגבי בלם היד - משהו שלא ציינתי קודם, יש חופש מוחלט בהתחלה, כאילו הידית לא מחוברת לכבל, ורק אח"כ מרגישים את ההתנגדות ובא הקליק.

האוטו אצלי 4 שנים, הבלם תמיד היה בטווח של 3-4 קליקים אבל עבד בסדר גמור, תפס חזק (גם עבר טסטים)

פורסם

מאור, קליק אחד בלבד במשיכה "רגילה". לפני הקליק יש חופש - הידית עולה כשני ס"מ בלי התנגדות בכלל.

אחרי קליק אחד מרגישים שהבלם לא תופס טוב, כשאני משחרר את דוושת הברקס האוטו עושה תנועה קלה. אם אני מושך חזק (יותר חזק מהרגיל ויותר חזק ממה שזה אמור להיות במצב תקין) הוא עושה עוד 2-3 קליקים ואז הבלם כן תופס טוב.

פורסם

אני מנסה להבין היכן הבעיה...בבלם היד אכן קיים חופש של כמה סנטים בהרמה עד שמגיעים לשיניים שנועלות אותו למעלה שלא יירד אלא רק עם שיחרור הכפתור. לגבי מספר הקליקים הנועלים את הגלגלים אז קליק אחד לעולם לא ינעל זה ברור ובקליק הרביעי, חמישי אם מתבצעת נעילה של הגלגלים כך צריך להיות. פשוט צריך שמשהו מקצועי ייבדוק את העניין לעומק.

• תוכן חדש...