Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מנסה להבין היכן הבעיה...בבלם היד אכן קיים חופש של כמה סנטים בהרמה עד שמגיעים לשיניים שנועלות אותו למעלה שלא יירד אלא רק עם שיחרור הכפתור. לגבי מספר הקליקים הנועלים את הגלגלים אז קליק אחד לעולם לא ינעל זה ברור ובקליק הרביעי, חמישי אם מתבצעת נעילה של הגלגלים כך צריך להיות. פשוט צריך שמשהו מקצועי ייבדוק את העניין לעומק.

החופש הוא לא סטנדרטי כמו שאתה מדבר עליו (הטווח שבו אין עדיין קליקים אבל מרגישים משיכה של הכבל, אני מבין נכון?). אצלי זה מרגיש ממש משוחרר, אני יכול להזיז את הידית עם הזרת ולא מרגישים שהידית מושכת משהו בכלל.

זה גם לא היה ככה בעבר.

ההרגשה שלי היא שהסנדלים/מנגנון התוף בסדר כי בסופו של דבר במשיכה חזקה הבלם יד כן ננעל ומחזיק את הרכב. כנראה שזה יותר עניין של רגולאז' - השאלה היא האם בצד הבלם עצמו או בצד הידית, או שניהם.

(הדגש כאן הוא על המילה "הרגשה" :-) אין לי ניסיון עם זה ואני ממש לא מומחה בטיפול ברכבים).

אני רוצה לעשות את הרגולאז' לפי המדריך של איתמר, כפי שאסף הציע וגם לפרק את הקונסולה המרכזית ולראות מה קורה בחיבור הידית לכבל... (כרגע מחכה לכמה חלפים כדי לבצע את זה יחד עם דברים נוספים ברכב, בתקווה גם עם עזרה של מישהו מהכנופיה)

פורסם

מישהו מכיר דיסקיות בלם בשם "טרייסינג"? לא יודע איך האיות באנגלית, אני מניח TRACING אבל לא הצלחתי למצוא כלום​ על החברה הזאת בגוגל.

זה אמור להיות תוצרת איטליה והומלץ לי כרפידות איכותיות (ע"י מוכר חלפים).

פורסם

סליחה שאני מחייה פה אשכול שכבר דעך קצת...

אבי נתן אחלה הצעה לבולמים אבל אין לי אפשרות להגיע אליו לרחובות ועם תוספת משלוח זה כבר לא יוצא משתלם (מה גם, הדואר שלנו הוא... אתם יודעים).

בבקשה תעזרו לי לבחור מבין האופציות שיש לי פה ליד הבית, איזו חברה יותר מומלצת - ICER, REMSA או SEMCO ?

ואם מישהו בכל זאת מכיר את TRACER גם אשמח לחוות דעת.

תודה

פורסם (נערך)

אז בעזרתו האדיבה של אסף מכנופית הטיפולים (הגבר, המלך, איש נדיר שעבד בקור ובגשם כדי לעזור לי!! תודה שוב אסף!!!) בוצעה החלפת הרפידות ומתיחת בלם היד.

(** רוב התמונות המקוריות של העבודה הלכו לעולמן בשל "סיבות טכניות", אז התמונות למטה הן לאחר המעשה / מהאינטרנט)

לגבי מתיחת בלם היד בטויוטה אוונסיס 2002:

חיפשנו את חור הגישה לבורג הכיוון (לפי המדריך של איתמר - תגובה ראשונה בשרשור) והסתבר שאין. מה שעוד חסר באוטו הזה זה.... בלמי התוף של בלם היד! בלם היד מחובר ישירות לקליפר והנעילה מתבצעת ע"י לחיצת הקליפר, כמו ברקס רגיל.

2016-02-22-214116-0.jpg

גם נראה שאין אפשרות לכוון את בלם היד בצד הגלגלים. היה לי בהתחלה רעיון לפתוח את הבורג המרכזי שמחזיק את התושבת שאליה מתחבר הכבל ולשחק עם המיקום שלה, אבל וויתרנו על "הניסוי" הזה (שוב, תודה לאסף :-)).

כבל בודד יוצא מידית בלם היד, מתפצל באמצע הדרך לשניים, גם בפיצול אין שום אפשרות כיוון, כך שהאפשרות היחידה לכוון היא בצד הידית.

לצורך הכיוון אפשר לנסות לפתוח את הפאנל הקטן בלבד, בשביל זה מספיק לפתוח בורג אחד בלבד:

2016-02-22-214026-0.jpg 2016-02-22-214018-0.jpg

אבל הגישה עדיין קצת קשה, בסוף נאלצנו להסיר את כל הקונסולה המרכזית.

יש לפתוח 4 ברגים בצידי הקונסולה (2 בכל צד, יושבים מתחת לפקק פלסטי קטן שמורידים בקלות עם מברג שטוח) ועוד שני ברגים שנמצאים בתוך התא:

2016-02-22-214105-0.jpg 2016-02-22-214040-0.jpg

שני הברגים בתא מסתתרים מתחת למכסה פלסטיק, שפשוט מרימים עם היד:

2016-02-22-214049-0.jpg

הקונסולה נשלפת החוצה (יש להעביר את ידית ההילוכים לאמצע כדי שיהיה מקום) וידית ההילוכים עם כל מה שמתחתיה נשארת במקום (אין צורך לפרק את ידית ההילוכים!)

הכבל מתחבר לידית בצורה הבאה, שני ברגים מחזיקים אותו - בורג כיוון ובורג חיזוק:

locknut.JPG maxresdefault.jpg

כשהידית במצב למטה מהדקים את בורג הכיוון (כלומר, הכבל משוך למעלה עד כמה שניתן, אבל בלי להשתגע...) ואז נועלים עם בורג החיזוק.

במקרה שלי - אחרי הכיוון החופש שהיה בתחילת מהלך הידית נעלם לחלוטין, הידית מבצעת יותר קליקים (4-5 במקום 1-2 שהיו לפני) והנעילה יותר חזקה (כנראה גם בזכות החלפת הרפידות עצמן).

לגבי החלפת הרפידות האחוריות:

הרפידות של REMSA. ההחלפה די "סטנדרטית", לפתוח שני ברגים שסוגרים את הקליפר, כדאי גם לשחרר את הבורג שמחבר את כבל בלם היד מאחורה (לא את סוף הכבל שמתחבר לקליפר, אלא הבורג שמחזיק אותי כ-20 ס"מ לפני הסוף!) כדי שיהיה קל יותר להוריד את הקליפר. הקליפר הוא מהסוג שנכנס בסיבוב, שצריך להחזיר פנימה אחרי הסרת הרפידות הישנות

2016-02-22-215904-0.jpeg

יש שני בראקטים שטוחים קטנים שעליהם הרפידות מחליקות, הוצאנו וניקינו מחלודה. גירזנו את המוטות שעליהם מחליקים הקליפרים וטיפה גריז גם בקצוות הרפידות, איפה שהן באות במגע עם הבראקטים הנ"ל (לא על החלק שבא במגע עם הדיסק!!!).

הגריז הוא מיוחד לבלמים (בצבע סגול במקרה הזה, לא זוכר את שם החברה).

מקווה שיום אחד יעזור למישהו....

עריכה אחרונה על ידי ZenZen
  • תוכן חדש...