Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב. עברו כמה שנים טובות מאז המצאת הכרטיס האלחוטי. הנפחים גדלו, החומרה התייצבה, התוכנה עברה אופטימיזציה עבור הסמארטפונים ונראה שזה הזמן לרכוש אחד.

אבל יש בי התלבטות בנוגע ליצרן.

מצד אחד - הוגה הטכנולוגיה וחברת בת של סאנדיסק הוא ה Eye-Fi.

מצד שני - טושיבה, טרנסקארד, ואחרים.

ההבדלים? בין חצי לשליש מחיר.

מבחינת תאימות למצלמה, כנראה הכי טובה תהיה של Eye-Fi. (ממש כמו שליטה מההגה עם ציוד מקורי ברכב יש הגדרות ושליטה על הכרטיס ישירות מתוך המצלמה)

אממה? הדגם הבסיסי (Mobi) מעביר כל תמונה שתצלם, ללא סלקציה. תמיכה בסלולר בלבד ז"א שבשביל להעביר קבצים למחשב - צריך להעביר קודם לסמארטפון ורק אז.

לעומת זאת, כרטיס של טושיבה עם כל היכולות האלו של העברה סלקטיבית, תמיכה בטאבלט סלולר ומחשב ביתי ובאותו הנפח עולה חצי.

גירסאת הפרו של EF המקבילה לה ביכולות בכלל מרקיעה שחקים ומגיעה לאיזור ה 100 דולר כולל משלוח לכרטיס בנפח 16 ג'יגה.

אז בשורה אחרונה:

Eye-Fi Mobi Pro 16GB - 69$

Eye-Fi Mobi 16GB - 55$

Toshiba Flash Air III 16GB - 24$

לא יודע.. נראה כמו הבדל אסטרונומי במחיר, ואני מנסה להבין למה. אולי מישהו כאן יכול להאיר את עיניי?

נ.ב

מדובר על קאנון T5i

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לא מכיר את הכרטיסים האל-חוטיים (אני מצלם RAW ואין לי באמת מה לעשות עם העברה של התמונות לטלפון), אבל היו לי כמה כרטיסים של סאנדיסק וכמה של חברות אחרות. הסאנדיסקים הם היחידים שמעולם לא שבקו חיים או עשו בעיות. ולא רק שזה אומר הרבה, זה חשוב מאוד למי שעושה את זה באופן מקצועי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

משתמש ב d7000 בסלוט השני עם jpeg. חברת eyefi עובד נפלא. על הראשי מצלם RAW

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה דוגמא קלאסית מדוע גופים המכילים מקום לשני כרטיסי זיכרון שימושיים כל כך.

אז, אני מניח שלא יוצא לך להכניס ולהוציא את הכרטיס מהמצלמה יותר מדיי? יש לך דעה כלשהי על איכות הבניה של הכרטיס? לדעתך, הוא ישרוד מספר רב של שליפות? או שלקחת בחשבון שהוא נשאר קבוע במצלמה.

לגבי צילום RAW - היתרון בגירסאת הפרו הוא שאפשר לצלם גם וגם, ואז לבחור מה לשלוח לטלפון או למחשב.

בגירסא הרגילה של המובי - לא.

פורסם

ממה שהצלחתי להבין על רגל אחת: בצילום JPG אתה מגדיר צמצם חשיפה צבעים וכו', מצלם, וכל הנתונים מובנים על הקובץ הספציפי.

ב RAW כל הנתונים של אותו רגע נשמרים על קובץ התמונה, ואם למשל בעריכה מצאת שפרמטר\ים מסוים דורש שיפור - אתה יכול לשנות אותו גם אח"כ ממש כמו ברגע הצילום.

או שאני טועה..?

פורסם

אתה טועה, בערך לפחות.

Jpeg זה קובץ תמונה. המצלמה מגדירה איך נראה כל פיקסל (מבחינת סוג צבע וכמות) וזהו. השליטה שלך מעבר למה שיצא די מוגבלת.

RAW זה קובץ שהוא אסופה של כל המידע שנקלט ע"י המצלמה ברגע הצילום והמצלמה עצמה (או תוכנת העריכה אחר כך) מפענחות את זה לתמונה בעזרת הקודק שלהן. כאן התמונה עצמה נטולת כל פענוח (מה שאפשר לעשות vivid, monochrome, portrait וכו') ואתה בעצמך צריך לערוך את התמונה לפי מה שאתה רוצה וצריך. היתרון פה הוא שיש לך הרבה (הרבה הרבה) יותר שליטה על התוצר הסופי בקובץ RAW. דוגמה אחת אופיינית מאוד היא איזון הלבן. אני לא קובע אותו אף פעם, תמיד על אוטומטי. כשאני עורך את התמונות אחר כך אני מסדר אותו לפי מה שצריך. ב-JPEG זה בלתי אפשרי.

זה ככה על רגל אחת. תחפש ביוטיוב JPEG VS RAW. יש אלפי סרטונים בנושא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה שזול עולה ביוקר, רק סאנדיסק. טושיבה זאת חברה מדבקה לכל דבר ועניין,

הנהנית ממוניטין לא מוצדק בארץ עקב מיתוג/פרסום אגרסיביים ומוצלחים של ניופאן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מה שזול עולה ביוקר, רק סאנדיסק. טושיבה זאת חברה מדבקה לכל דבר ועניין,

הנהנית ממוניטין לא מוצדק בארץ עקב מיתוג/פרסום אגרסיביים ומוצלחים של ניופאן.

אני לא יודע אם אתה מדבר ספציפית בתחום הזה של כרטיסי זיכרון-

אבל טושיבה באופן כללי רחוקה שנות אור מלהיות חברת מדבקה. רוב המוצרים המשווקים בארץ הם גם דגמים רשמיים של היצרן ולא קשקושים ממותגים מחדש.

פורסם

אתה צודק, לא הכול מדבקה. אבל הרבה כן, וגם מה שלא מדבקה לא בדיוק נהנה מאמינות מופלגת או מאיכות מרשימה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איפה הרבה?

אישית, לא נתקלתי עדיין במוצר אחד מהנמכר בארץ שהוא מוצר מדבקה. הכי גרוע היה טלויזיה מאחת הסדרות שמיועדות לשיווק במצרים והייתה זבל מוחלט, אבל עדיין לא מדבקה.

כמו כל חברה, יש להם מוצרים איכותיים יותר ואיכותיים פחות.

פורסם

נהגת בחכמה. הpro מצוין, העניין הוא שאם אתה מצלם ב RAW, זה יקח נצח להעביר תמונה. היתרון של jpeg. שאני פשוט מעביר הכל כל הזמן לנייד או לפד. ככה גם יש לי עוד גיבוי וגם אפשרות לראות מה יצא בזמן אמת.

מבחינת איכות הבניה הוא נראה לי סבבה לגמרי, אבל כמו שניחשת אצלי הוא מעולם לא נשלף החוצה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מה השימוש הפרקטי בכרטיס כזה? גיבוי (אבל אם יש שני סלוטים גם ככה יש גיבוי)?

יש היום מצלמות עם wifi שיודעות ישר לעלות תמונות לרשת או למחשב. אם אין wifi מובנה חלק ממצלמות תומכות בתוספת wifi חיצוני. האם הכרטיס הזה תחליף של זה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...