Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, כל הכבוד על הנבירה בנושאים חסרי המידע האלה (גם בנושא השמן)- מעניין מועיל ומחכים. תודה על ההשקעה!

הערה ברשותך-

מי הברז בישראל מכילים כלור חופשי בריכוז שאינו עולה על 3PPM. לכן ניתן לומר שמרכיב זה הינו זניח בהשפעה על המנוע, ובוודאי שלא יגרום לאיכול המתכת.

בנוגע למי המיהול העדיפים- מצד אחד מי ברז שמכילים מגנזיום וסידן יכולים לגרום לשיקוע כלשהו, מצד שני- מים נטולי יונים (מים רכים מאוד) יהיו חומציים יותר ממים רגילים, ולכן בעלי פוטנציאל גבוה יותר לפיתוח קורוזיה (אפילו בראשי אלומיניום). לכן יכול להיות שמי אוסמוזה עדיפים בסופו של דבר.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב, ותודה על השיתוף, כתוב מעולה!

אכן, נוזל קירור הוא מתוק מאוד, וכמו שחברי אסף ציין, שעובדים על רכב טועמים דברים גם שלא רוצים.

לעניין הנוזלך קירור, קראתי בעבר קצת וראיתי שכמו בשמן מנוע הנוזלי קירור גם מבוססים על תקן.

נניח תקן נוזל קירור של פיג'ו סיטרואן- PSA-B71-5110, מבוסס על תקן\בסיס G33.

בנוסף, החברה שמייצרת את הבסיסים האלו (זה לפחות מה שהבנתי) היא חברת:

GLYSANTIN.

הנה קישור לאתר שלהם, ושימו לב שיש כמה תקנים בסיסיים, והם משתנים לפי IAT,OAT,HOAT.

וכל תקן של יצרן אחר עומד בתקן בסיסי אחר.

http://www.glysantin.de/en/products/g33.html

והנה קצת יותר מסודר:

http://www.glysantin.de/fileadmin/Files/Downloads/Folder/basf_glysantin_Approvals_A4_e.pdf

רועי

פורסם

נהניתי לקרוא. תודה ורפואה שלמה.

היה מעניין אם תוכל לשייך את הנוזלים הנדרשים על ידי יצרני הרכב לקבוצות שתיארת.

אני מקפיד להשתמש בנוזלי קירור מקוריים, אפילו ברכב מיושן ואפילו שיבואן BMW הנוכחי הפסיק לייבא את הנוזל המקורי - במאמץ אפשר למצוא מקורות אחרים לנוזל.

הייתי מאוד רוצה להבין מה ההבדל בין ה ++G12 של VAG לבין הG48 של מרצדס / BMW.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ישר כח!! איתמר.

אני רכשתי לפני כחצי שנה מיונדאישופ 2 ליטר של נוזל רדיאטורים מקורי של יונדאי ומהלתי אותו בריכוז של 75% מים (מי מזגנים) ו- 25% נוזל כיוון שהטמפרטורות בארץ דיי גבוהות ולדעתי חשובה מאד יכולת פינוי החום של הנוזל, שכפי שאיתמר כתב, משתפרת ככל שריכוז מים עולה. (אגב, המקסימום לפי ספר הרכב זה 70% מים, אני נתתי עוד 5%...)

העיניין הוא שעל המיכל כתוב רק בקוראנית (לא מצאתי אפילו אות אנגלית אחת) ואין לי מושג איזה נוזל זה. (רק שהוא ירוק חזק)

פורסם (נערך)

הדבר היחיד שכתוב על המיכל הזה באנגלית זה LONG LIFE - 2 YEARS

תוחלת חיים קצרה שם בקוריאה :D

אני אישית מוהל אותו 40:60 לטובת המים. משתמש במים מבר מים שקר כלשהו.

עריכה: לבחור שמתחתיי, סימנתי לך על המיכל:

Capture.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
הדבר היחיד שכתוב על המיכל הזה באנגלית זה LONG LIFE - 2 YEARS

תוחלת חיים קצרה שם בקוריאה :D

אני אישית מוהל אותו 40:60 לטובת המים. משתמש במים מבר מים שקר כלשהו.

כל הכבוד שמצאת אותיות באנגלית. ראייתך כנראה חדה משלי.

בכל מקרה, אל תשכח שבקוריאה הטמפרטורות יורדות הרבההההה יותר. אז אולי שם תוחלת החיים של הנוזל קצרה יותר...

פורסם
ישר כח!! איתמר.

אני רכשתי לפני כחצי שנה מיונדאישופ 2 ליטר של נוזל רדיאטורים מקורי של יונדאי ומהלתי אותו בריכוז של 75% מים (מי מזגנים) ו- 25% נוזל כיוון שהטמפרטורות בארץ דיי גבוהות ולדעתי חשובה מאד יכולת פינוי החום של הנוזל, שכפי שאיתמר כתב, משתפרת ככל שריכוז מים עולה. (אגב, המקסימום לפי ספר הרכב זה 70% מים, אני נתתי עוד 5%...)

העיניין הוא שעל המיכל כתוב רק בקוראנית (לא מצאתי אפילו אות אנגלית אחת) ואין לי מושג איזה נוזל זה. (רק שהוא ירוק חזק)

לא מומלץ לרדת לתכולה של 25 אחוז נוזל קירור בגלל שההגנה בפני התפתחות קורוזיה יורדת וגם טמפ' הרתיחה של נוזל הקירור יורדת. הריכוז האופטימלי 40 אחוז נוזל קירור ו-60 אחוז מים.

איזה כייף לי :)

פורסם
כל הכבוד שמצאת אותיות באנגלית. ראייתך כנראה חדה משלי.

בכל מקרה, אל תשכח שבקוריאה הטמפרטורות יורדות הרבההההה יותר. אז אולי שם תוחלת החיים של הנוזל קצרה יותר...

בחלק גדול (למעשה רוב) מרכבי יונדאי נוזל הקירור הדרוש הוא על בסיס אתילן גליקול המתאים למצנני אלומיניום, ומכאן אורך החיים שלו (קרי: שנתיים).

פורסם

אורך החיים של נוזל הקירור נגזר בעיקר מהטכנולוגיה של נוזל הקירור קרי OAT, hybrid ועוד... ותכולת חבילת התוספים ובסופו של יום ייצרן הרכב קובע את מועדי ההחלפה.

פורסם

מי הברז בישראל מכילים כלור חופשי בריכוז שאינו עולה על 3PPM. לכן ניתן לומר שמרכיב זה הינו זניח בהשפעה על המנוע, ובוודאי שלא יגרום לאיכול המתכת.

בנוגע למי המיהול העדיפים- מצד אחד מי ברז שמכילים מגנזיום וסידן יכולים לגרום לשיקוע כלשהו, מצד שני- מים נטולי יונים (מים רכים מאוד) יהיו חומציים יותר ממים רגילים, ולכן בעלי פוטנציאל גבוה יותר לפיתוח קורוזיה (אפילו בראשי אלומיניום). לכן יכול להיות שמי אוסמוזה עדיפים בסופו של דבר.

לעניין הכלור במים אני לא בטוח שהצדק איתך, לפחות ביישוב בו אני גר למים לעיתים יש ריח שמשתווה לבריכה בקאנטרי. בכל מקרה אני מבטיח לעדכן בתשובה ממקור מוסמך.

מים מזוקקים / נטולי יונים הם בעלי רמת חומציות נייטרלית. במגע ממושך עם האוויר הם עלולים לספוח לתוכם כל מיני מזהמים ולייצר חומצה, אך בכל מקרה יהיה מדובר בחומצה חלשה אשר ניתנת לנטרול באמצעות התוספים שבנוזל הקירור, מה גם שמערכת הקירור ברכב אטומה למגע עם האוויר כך שזה לא פקטור.

יתרה מכך, בכל המאמרים שקראתי דובר על שימוש במים מזוקקים או מים נטולי יונים, לא מצאתי מקור אחד שדיבר על שימוש במי ברז.

אני לא חושב שפעלת נכון. נוזל קירור בתרכיז מכיל 96% אתילן גליקול ו 4% תוספים. מהילה של 50% מים מפחיתה את ריכוז התוספים ל 2%, מהילה של 25% תרכיז ו 75% מים משאירה רק אחוז בודד של תוספים, לי זה נשמע גבולי. הטמפרטורות בארץ מטיבות מאוד עם כלי הרכב, אנחנו לא מדינה חמה ואין שום סיבה לרדת מיחס של 60:40 עד 50:50 שהוא היחס המקובל בעולם ושאיתו מגיעים רוב הנוזלים המוכנים לשימוש.

בחלק גדול (למעשה רוב) מרכבי יונדאי נוזל הקירור הדרוש הוא על בסיס אתילן גליקול המתאים למצנני אלומיניום, ומכאן אורך החיים שלו (קרי: שנתיים).

אין קשר לאתילן גליקול. מה שקובע את אורך החיים של נוזל הקירור הם התוספים שבו. הנוזל המקורי של יונדאי שהוזכר כאן כנראה מיועד לרכבים הישנים יותר, אני לא בטוח שהוא טוב גם לרכבים החדשים יותר של הקונצרן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הנוזל המקורי של יונדאי שהוזכר כאן כנראה מיועד לרכבים הישנים יותר, אני לא בטוח שהוא טוב גם לרכבים החדשים יותר של הקונצרן.

אפילו יונדאי אלנטרה 2014 מציינת החלפה כל שנתיים, אמנם אחרי החלפה ראשונה ב-210,000 קילומטר או 120 חודשים אבל במפרט הנוזלים אין שום התייחסות לתקן כזה או אחר רק שהנוזל צריך להיות מבוסס אתילו גליקול. אז כנראה שהבחירה נתונה לפרשנות אחרי ריקון הנוזל שמולא בהרכבת הרכב.

פורסם

יכול להיות שיש כאן המלצה מחמירה של היצרן. עם זאת ההמלצה הזו נשמעת לי קצת תמוהה בהתחשב בעובדה שהנוזל המקורי שמגיע עם הרכב זקוק להחלפה לאחר 200K ק"מ או 10 שנים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יתרה מכך, בכל המאמרים שקראתי דובר על שימוש במים מזוקקים או מים נטולי יונים, לא מצאתי מקור אחד שדיבר על שימוש במי ברז.

כמעט או רוב נוזלי הקירור מתאימים לדילול במי ברז המיועדים לשתייה וכך גם הייתה ההמלצה של הייצרן VAG עד לשנת 2010.

בחלק גדול של נוזלי הקירור תוכל למצוא המלצה לשימוש במי ברז. במקרים שהמים קשיים מאוד או מכילים כמות גדולה של מינרלים ייצרן הנוזל ממליץ למהול את הנוזל במים מזוקקים.

דוגמאות מצורפת:

Paraflu 11.pdf

Glysantin G30 (G12 PLUS).pdf

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...