Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן בוא נפתור את התעלומה הנ"ל שכולם מדברים וקודחים ת'שכל עליה.

שהרי כבר הנושא נתחן אין ספור פעמים איך מודדים את המגברים ומגיעים לתוצאות שכאלה.

התשובה היא באנגלית אז להתחיל לקרוא.

ויש כמובן לינק מצורף אשר מראה איך לבצע מדידה ע"י רב מודד שכל אחד יכול לעשות זאת בבית ללא הרבה עניין.

השאלה ששאלתי בקצרה (אני לא יעלה כאן את כל השאלה) היא איך בדיוק מודדים את ההספקים שמגיעים אליהם במבחנים שהם מבצעים. שהרי זה לא הגיוני מבחינה פיסיקלית. ע"פ הנוסחא הפשוטה והידוע - (P = V*I): וכמובן מה אומרים הוואטים הללו ע"ג הקופסא שרשום 1500 וואט למגבר 501X וכו'.

או קיי והרי התשובה המלאה להכל.

Hey Idan,

I just ran into Garry Springgay in the hall. He does our amplifier testing here.

Anyway, I needed to clarify from you that the power rating you are referring to is the "Dynamic" or "Max" rating you saw on the amplifier box packaging. If this is true then please disregard this number as it is simply a rated power x2 (or even x3) method we started using to compare Rockford Fosgate amplifiers to those manufacturers that do not use standard testing procedures. See, there are many amplifiers on the market who's published power ratings are immpossible to achieve - we have created a dynamic number so you may compare our amp to these "inflated" ratings.

However, we have adopted the CEA-2006 industry standards for RMS amplifier power ratings. This is a non-biases and true power rating created by the EIA for amplifier manufacturer's to follow. Please use the CEA-2006 amplifier power guidelines when comparing Rockford Fosgate amplifier to another containing a CEA-2006 power rating. If the amplifier has no CEA-2006 power rating, then use the "dynamic" number instead.

To answer your question, power output is determined by the efficiency of an amplifier's power supply to it's output devices. For Rockford Fosgate class A/B amplifiers, we have an average 70% power efficiency rating. We use a full 20Hz to 20kHz band of pink noise and measure the power output at different impedances, limited by the power line fuse.

You can read more about the CEA-2006 standards here:

Title: CEA-2006 Amplifier Power Standards

URL: http://www.rockfordfosgate.com/scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/std_adp.php?p_faqid=199&p_created=001076696614

והרי התשובה לאיך מודדים את ההספקים.

The dynamic tests on the PVC (Punch Verification Certificate) are similar to Garry's testing environment. Although this is a simplified version, you really need to consider the efficienty of the amplifier class, such as 70% average for a Rockford Fosgate class-A/B amplifier. However for now, we'll keep it simple.

I think the confusion is the application in the formula your using (P = V*I):

P = Power

V = voltage

I = Current

The voltage plugged into the formula is NOT battery voltage (14.4V). The battery voltage supplied as the INPUT voltage for the amp's POWER SUPPLY is not the appropriate voltage type. You need to use the OUTPUT voltage of the amplifier's output devices for your formula.

The internal power supply is a "step-up" voltage generator, so in other words, it increases the 14.4 battery voltage to higher DC "rail voltage" (say, 19.2V) necessary to drive the amp's output devices. So, 19.2V at the output devices * 50 amp fuse rating = 960 watts.

I generated a tutorial a few months back that illustrates how to properly measure the output power of an amplifier:

Title: Measuring amplifier output power

URL: http://www.rockfordfosgate.com/scripts/rightnow.cfg/php.exe/enduser/std_adp.php?p_faqid=177&p_created=001063734339

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוזמה מבורכת!

כל הכבוד.

רק נקודה ששווה לבדוק - מדידות, לדעתי, כדי שישקפו באמת את האמת, צריכות להעשות גם עם סקופ - כדי לוודא שאנחנו לא בדחיסה רצינית, ויש לבדוק SN.

הבדיקה שמצויינת באתר יותר נוטה לדעתי לבדיקה סטייל DIY.

בכול אופן, מעולה. כל הכבוד.

פורסם

To answer your question, power output is determined by the efficiency of an amplifier's power supply to it's output devices. For Rockford Fosgate class A/B amplifiers, we have an average 70% power efficiency rating. We use a full 20Hz to 20kHz band of pink noise and measure the power output at different impedances, limited by the power line fuse.

גם אחרי התגובה הזאת קצת קשה לי להאמין שהיעילות הממוצעת של המגבר היא 70 אחוז

כי לפי מה שאני יודע היעילות נופלת ל 40 (פחות או יותר) אחוז ב1/3 הספק אז זאת אומרת שהיעילות המקסימלית צריכה לנוע בין 80-90 אחוז ונתון כזה לדעתי לא הגיוני למגבר CLASS AB

היעילות 70 אחוז כשהמגבר מוציא מקסימום הספק ולאורך עקומת התדרים אז נתון כזה באמת אפשרי(אולי לא הבנתי נכון ולזה הם התכוונו ).

פורסם

לא הם לא עשו בדיקה ב 19.3 וולט הם עשו מדידה עם 14.4 מה שקורה הוא שהמתח שיוצא הוא 19 כי יש תהליך שמעלה את הוולט בתוך המגבר.

The internal power supply is a "step-up" voltage generator

מבין ?

פורסם

עידן אני ואנגלית לא הולך ביחד...אז אין לי מושג מה רשום שם

בכול מקרה מה עם החלק השני שדיברת איתם ? שהם נתנו לך תשובה מאוד " יפה " לסיבה שהם מזיפים נתונים ?

פורסם

והינה הם מראים שצדקתי!

אמרתי לכול החכמים ומחשבים שהם איפה שהוא טועים או לא יודעים משהוא שרוקפורד יודעים לחשב...

אז אתה מסקנה הראשית לא כול כך הבנתי....מזייפים או לא?

פורסם

אדי במה צדקת ? ? ?

בזה שהם מודיים אני לא רוצה להגיד באיזה צורה..?

ההפך זה מראה ששי צדק אבל אין טעם להפוך את זה גם למה שהיה בתרדים האחורונים

חבל שאתה לא ידע מה ענו לעידן שהוא שאל למה הם מזיפים נתונים...אז היית יודע כמה טעית.

פורסם
לא הם לא עשו בדיקה ב 19.3 וולט הם עשו מדידה עם 14.4 מה שקורה הוא שהמתח שיוצא הוא 19 כי יש תהליך שמעלה את הוולט בתוך המגבר.

The internal power supply is a "step-up" voltage generator

מבין ?

אכן הבנתי, אגב לגבי המספרים שהם כותבים להשוואה הם נתנו תשובה יפה, הגיונית וצודקת.

פורסם

הסיבה הינה תוצרי השוק שהרי הם אלו שגורמים לכך שהם יגרמו לניפוח מספרים עקב חוסר השוואה הוגנת שלהם מול המגברים האחרים.

הרי רשום היום על כל מגבר 1000 וואט 1500 וואט... לכן הם שינו את זה והתחילו לרשום על הקופסא את הוואטים המנופחים של 1500 וכו'.

לגבי תוצאות המבחן לעומת זאת (דף המצורף עם כל מגבר) ! זה לא פיברוק נתונים, והשיטה לחישוב הנ"ל הינה שונה ממה שחושבים לרוב של P=IV

שהרי זאת לא הדרך.

ומצורף לינק (בסוף ההודעה) ששם אתם יכולים לקרוא ולהבין איך כל אחד בבית יכול לבצע מדידה של המגבר שלו.

וזאת "בערך" הדרך שיש למדוד את המגבר על מנת לראות הספק שהוא מוציא.

למה בערך כי יש עוד משתנים נוספים אשר משפיעים על המדידה, אבל המדידה הזאת היא עדיין דיי קרובה למציאות.

מה שאומר לדעתי שפברוק הנתונים הוא לא כל כך פברוק, שהרי שיטת המדידה היא פשוט שונה ממה שטענתם.

והיא עומדת בקטגוריית CEA 2006.

ושוב להזכירכם , רוב החברות שמכבדות את עצמם משתמשות בשיטת CEA 2006 לחישוב הספקים.

אז אל תבואו בטענות לחברת רוקפורד. תבואו בטענות לכולם.

פרט לעניין של ניפוח המספר ע"ג הקופסא , אם אתם מחשיבים את זה לרמאות תהנו, אישית אני דיי מבין אותם לגבי הסיבה שהם עשו זאת.

פרט לכך אי אפשר לבוא בטענות לחברה שענתה על כל שאלותי בצורה הכי טובה שיש , שהרי אם הם רמאים הם היו צריכים לשקר לי ולא לענות לי בכנות. (נק' למחשבה)

פורסם

אז מתן לך תילמד אנגלית(יש לי מורה מצויין בישבילך בחיפה) גו'קר הסביר שצדקתי בטענה שלי!

שי ותמיר ואני לא יודע מה איתך לא חישבתם נכון את הוואטים כמו שרוקפורד מחשבים !

הריי זה מה ניסיתי להגיד כול הזמן

מי שחושב שהחברה מזייפת שישלח מאייל וישאל איך הם מודדים את ההספקים במגברים שלהם ולא יעשה חישובים "מהתחת" ואחרי יבוא ויגיד שהם מזייפים כי הוא חושב כך וכמה אנשים אם ידעה ששאוף לאפס ובלי טיפת הגיון יאמינו לו!

גוקר שלח מאייל והינה התשובות לפניכם!

פורסם

אדי את ההסבר הזה עם הרב מודד אני ותמיר עשינו לקאליפורניות ממש ממש מזמן...

עידן ?

איך רוקפורד אמרו לך..?

כול החברות מזייפות אז גם אנחנו ? ( זכור לי משפט כזה )

אם אתה כבר מדבר תספר את הכול !

פורסם

אני לא דיברתי על ההמדידות שלך ושל תמיר אני מדבר על הטענה שלי שליחת המאייל וטעות בחישוב הוואטים וזרמים!

פורסם
אז מתן לך תילמד אנגלית(יש לי מורה מצויין בישבילך בחיפה) גו'קר הסביר שצדקתי בטענה שלי!

שי ותמיר ואני לא יודע מה איתך לא חישבתם נכון את הוואטים כמו שרוקפורד מחשבים !

הריי זה מה ניסיתי להגיד כול הזמן

מי שחושב שהחברה מזייפת שישלח מאייל וישאל איך הם מודדים את ההספקים במגברים שלהם ולא יעשה חישובים "מהתחת" ואחרי יבוא ויגיד שהם מזייפים כי הוא חושב כך וכמה אנשים אם ידעה ששאוף לאפס ובלי טיפת הגיון יאמינו לו!

גוקר שלח מאייל והינה התשובות לפניכם!

לפני שאתה שולח אנשים למורים לאנגלית, תלמד קודם לכתוב בעברית.

ובמה צדקת? רוקפורד אינה מזייפת נתונים, היא מודדת אותם בצורה שונה (אם כי לא הכי מקובלת)

לגבי מה שכתוב על האריזה, זה דבר ידוע. ועוד הוכחה לזה שהתחרות עם המגברים הפשוטים יותר, קשה. מה שכן, חבל לדעתי, שחברה כמו רוקפורד יורה לעצמה כך ברגל.

אך מה לעשות? היא חברה כלכלית שמטרתה להרוויח, וכמה שיותר.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תוכן חדש...