Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ריו VS פיג'ו 208 אקטיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר סבב סוכנויות והתלבטויות רבות נשארתי עם 2 המועמדות הסופיות:

קיה ריו ידנית LS

פיג'ו 208 ידנית אקטיב

יתרונות לפיג'ו: משמעותית יותר נוחה. יפה יותר. מאובזרת יותר (מערכת מולטימדיה)

יתרונות לקיה: שנתיים נוספות של אחריות. ועצם העובדה שזו קיה (שם טוב יותר של אמינות וטיפולים זולים יותר)

אשמח לשמוע פרטים על הריו מאלו שמחזיקים אותה (מבחינת זריזות/ נוחות/ מחירי טיפולים וכו')

על הפיג'ו כבר סיפרו לי בשרשור קודם, אך אם יש לכם מה להגיד- כמובן שמוזמנים.

המחיר הסופי הוא אותו מחיר

צריכת הדלק בשתיהן היא סביב ה1:17 (מוזמנים לתקן אותי)

האם יש פרמטרים נוספים שיכולים להטות את הכף?

נ.ב

בדקתי גם את היונדאי i20 החדשה וגם את הקליאו 0.9. הן נפסלו משיקולי נוחות (יונדאי) ובטיחות (רנו)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המרווח בקיה מאחור טוב יוצר אבל איכות נסיעה בפיגו משמעותית טובה יותר ולכן הייתי לוקח איתה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1:17 אולי מחוץ לעיר, לא משולב וכמובן שלא בעיר.

האם ביצעת נסיעת מבחן?

ולמה הרנו ירדה מבחינת בטיחות? יש לה 5/5 כוכבים במבחני הריסוק. אמנם יש 4 כריות אוויר, אבל כרית הוילון היא כפולה ולכן זה כמו 6 כריות אוויר, לכן הרכב זה לציון מלא ביורואנקפ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביצעתי נסיעת מבחן על הפיג'ו ומאוד מאוד אהבתי אותה. אבא שלי התלווה אלי במטרה להניא אותי מלרכוש צרפתית ואפילו ניסה לשכנע אותי לרכוש הונדה/ טויוטה ושהוא ישלים לי את ההפרש.

אחרי הנסיעת מבחן שלי (הוא ישב בכסא מאחורי) הוא לא הפסיק לשבח את הרכב וכמעט שעשה טרייד אין על הסובארו שלו בעצמו (רצה את ה208 GTI :D ).

על הקליאו ניסיתי כבר מספר פעמים להשיג נסיעת מבחן אך בכל פעם זה התפקשש מסיבה אחרת. כנראה שקרסו לא רוצים למכור, ומי אני שיתעקש לקנות?

עניין ה4 כריות אויר רק ביטל אצל אבא שלי את האופציה.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על נושא מחירי הטיפולים בפיג'ו ובקיה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

קצת אופטופיק, אבל אני חייב לכתוב את זה.

קבעתי נסיעת מבחן על ה-פיז'ו 208 אוטומט והלכתי אליה לבד. התלהבתי מאוד מהרכב, סיפרתי לאבא, והתחיל מסע שכנועים למה לא כדאי פיז'ו. ואז אחרי כמה ימים הוא הציע להשלים את ההפרש למאזדה 2. אח"כ הוא אמר לאחד השכנים שאני רוצה לקנות פיז'ו, והשכן נתן לי "שטיפה" שכדאי רק יפני או גרמני.

אח"כ ניסיתי לשכנע אותו שיבוא איתי לנסיעה, הוא אמר לי שלפיז'ו הוא לא מגיע, ואם אני רוצה את הרכב אז שאלך לקנות אותו לבד.

הדהים אותי הדמיון בין מה שסיפרת למה שקרה לי.

פורסם

זה ידוע שפג'ו וצרפתיות (וגם איטלקיות) זה דריעק

לכן אני קונה רק כאלה

אבל מיד שנייה, כי זה ככ דריעק שאז אתה נהנה מרכבים ממש טובים בגרושים

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

Guy - תקנה לפי הרגשתך ובהסתמך על נסיעת המבחן שביצעת ברכבים.

ככל שתשמע לעצותהם של אחרים כך תתקשה לקבל את ההחלטה.

מאחר ולא נהגתי באף אחד מהרכבים פיג'ו 208 / קייה ריאו -

לא יכול ליעץ לך את דעתי בבחירה בינהן.

פורסם

על הריו יש המון מידע כאן באתר. תעשה חיפוש.

על הפיג'ו פחות.

מה שמטריד אותך, אם אני מבין נכון, זה ירידת הערך שאתה סבור שבפיג'ו תהיה גדולה יותר מאשר בריו, ועלות הטיפולים / תיקונים ברכב.

שתי הסוגיות הן תיאורטיות, ואיש לא יוכל לתת לך מענה.

אתה אהבת יותר את הפיג'ו - לך על זה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

ירידת הערך פחות מטרידה אותי. יותר עלויות הטיפולים החודשיים כיוון ואני עדיין סטודנט למשך השנה הזו .

זכור לי שלך יש ריו. יכול לשתף על עלויות טיפולים (תאמין לי שחיפשתי)?

בנוגע לנסיעות מבחן:

ביצעתי על ה208.

על הקליאו לא הצלחתי להשיג למרות שקבעו איתי מספר פעמים ובכל הפעמים הם הגיבו בתדהמה כשהופעתי בסניף על מנת לבצע את הנסיעה ואמרו לי שאין רכב.

את הקיה אני פחות או יותר מכיר.

לכן כל מה שנשאר לי לבדוק אלו עלויות אחזקה כיוון שהשנה הקרובה הולכת להיות לי "קצת" לחוצה מבחינה כלכלית.

עריכה אחרונה על ידי Guy_25
פורסם

טיפול ראשון (שנה) 420 שקלים

טיפול שני (שנתיים) 611 שקלים

החלפת מגב אחורי בטסט 22 שקלים

סה"כ עלויות בקצת יותר משנתיים - 1053 שקלים.

האוטו עם קצת יותר מ 26,000 ק"מ.

זה מזכיר לי שהגיע הזמן לתדלק...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא יודע את העלות המדויקת אבל לחבר שלי יש 308 חדשה וזה פחות או יותר אתם סכומים. אני אגב הייתי הולך על ה-208, רכב מרווח, זריז חסכוני ולדעתי גם הנוח בקטגוריה.

פורסם

הטיפולים בפג'ו יהיו מעט יותר יקרים (רק מעט, לא דיל ברייקר)

גם אני הייתי לוקח את הפג'ו בלי להסס

(אני אישית הייתי ממתין למבצעעי 0ק"מ)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

לא היו מעולם מבצעי 0 ק"מ בפיג'ו ידנית, רק על האוטומט. וגם זה רק בגלל שהם רצו לנקות מהמלאי את הדגם הישן.

אקנה במבצע הבא כנראה

• תוכן חדש...